Z.L.U. vluchten

                                                                                                        

Vluchten ZLU marathon 2024.                                                       Vluchten West Europese Super Marathon 2024

Agen oude,  Barcelona, Marseille, Narbonne.                                  Pau,  Barcelona,  St.Vincent,  Perpignan.
 

Barcelona

31-07-2020
Liopart cava Barcelona
>  Rijssensestraat 373 Nijverdal


WEDVLUCHT BARCELONA

Inmanden : zondag 26 juli
Los vrijdag 31 juli

Internationaal georganiseerd door:

CUREGHEM CENTRE.


GPS Coördinaten: Noord + 411136.0 Oost + 013804.0

De vrachtkosten bedragen € 5,35 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

Deelname jaarlingen is niet toegestaan.


Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen.
- internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag


Extra ereprijzen
:

 • De eerste 25 duiven van de uitslag.

De ZLU stelt 2 horloges ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een horloge winnen.

Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld door: EDI HEIMBACH EUSKIRCHEN.De 10 geboden, niet van Mozes maar van :


Gerard Schalkwijk
Wonende te: LOPIK
Provincie: Utrecht1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2020 verlopen ?

 • Goed. We allen hebben veel geduld moeten hebben in dit jaar. De voorbereidingen heb ik getracht net zoals andere jaren te doen. Dat isgoed gelukt.De verduistering die ik altijd inzet van 1 maart tot aan 4 weken voor de eerste marathon vlucht Pau heb ik dus moeten verlengen om de pennen zo goed als mogelijk vast te houden .Dat is dus tot nu.. toe 9 juli gelukt. Ook heb ik de duiven in de winterverzorging gehouden dus 2a3 keer in de week los en dat 1x die dag. De trainingenben ik wel op tijdgaan uitoefenen. Ik denk dat ze voor de eerste verenigingsinkorving 750 km hebbengehad.Op dit moment hebben ze al tegen de 2000 km onder de vleugels.

2. Verzorgt U de duiven alleen.
 • Ik speel alleen ,verzorg ze ook alleen maar wil ook melden dat ik geweldige steun heb van Wessel die helpt schoonmaken van de hokken en in de vakantie komt Hennie mijn duiven doen.

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?

 • Ik heb nog 78 overjaarse en jaarlingen . Had er 96 maar door veel zelf naar Limburg en westelijk van Nederland te lappen ben ik veel verloren door o.a. de roofvogel onderweg. Aardig wat duiven terug gehad met veren kwijt en/of rug gehavend.

4. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom !

 • Ja ik deel mijn duiven al vroeg in op papier wie waar heen gaat. Dan probeer ik rond de 8 a 10 duiven per vlucht mee te geven. Liefst het gehele koppel gaat naar de zelfde vlucht of er moet een NPO vlucht als Perigueux voor de jaarlingen op dat zelfde weekend staan. Dan kan de partner eventueel ook daar naar toe.

5. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?

 • In ons eigen lokaal de Groene Olijftak te IJsselstein. Daar korven ook veel andere toppers zoals: Neefje Raymond Schalkwijk, Richard Kuijer, de van Houtens, van Wijk maar ook van buiten af Jay lissenberg, Jurriaan van Amerongen en nog veel meer Nationaal bekenden te veel om allemaal op te noemen.

6. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?

 • Dat doe ik wel ja, mijn beste toppers gaan mee naar Barcelona deze vlucht waar ik de voorbeschouwing voor mag schrijven. Ik heb Orange Oil de internationale Asduif Barcelona over 3 jaar op het kweekhok gezet. Ik heb daar een interessante plaatsvervanger voor. Wel een debutant “Vale Elite “ maar ze heeft goed Barcelona bloed, is half zus van international As duif “Lady In The Dark" en al hoog in de nationale uitslag gepresteerd op Pau en St Vincent. Er zit wel een verhaal aan vast wantze kwam helemaal opengehaald door de roofvogel terug van Perpignan vorig jaar. Was zeer moeilijk om haar te op te lappen maar….operatie zeer goed gelukt en ik heb haar voorzichtig aan getraind op advies van Jelle Jellema die toen bij mij was. Hij constateerde dat de spieren niet beschadigt waren.Mijn keuze op kweekhok te behouden paste ik daarom aan en is inderdaad goed gegaan met de voorbereidingen. Ben benieuwd.

7. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?

 • Die mening deel ik wel ja, je ziet het verschil wel met de middaglossingen. Dit heb ik ook al in mijn eerdere interviewen laten weten, het is van groot belang dat men er van overtuigd raakt dat uitmuntende verzorging een must is voor onze gevleugelde atleten. Zij moeten immers een intens moeilijk opgaven uitvoeren voor de baasjes.8. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?

 • De site van Pipa wordt eerst gevolgd, daar komen immers de eerste internationale meldingen binnen van de voorvlucht. Dan volgt voor mij de ZLU en daarna de site van Fond Unie 2000. Die laatste heeft een fantastische meldingspagina voor ons deelnemers. &nb sp; Dan zie je direct de poforma uitslag, tenminste als iedere deelnemer het tenminste invult natuurlijk.

9. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?

 • Maakt niet veel uit maar als ik een geweldig top notering ook internationaal kan maken is nog beter natuurlijk. Ik speel dus wel internationaal.

Ere-prijs Barcelona 2020 1e prijs en Engelbert Jennekens
Edy Heimbach troffee, wordt ter beschikking gesteld door Edy Heimbach.


10. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?

 • Oeps… dat is wel een precaire vraag van een bestuurslid haha. &n bsp; Al de groten en minder groten des lands zijn aanwezig en dat is fantastisch. Als ik eerlijk ben, en dat ben ik, is het wel nu de tijd om te denken om een verandering aan te brengen. Ondanks dat ik het gezellig vind en veel mensen ontmoet is de Roda hal te veel hal. Mijns inziens kan dat beter door meer intiemer, net zoals vorige locatie. Ook niet geheel onbelangrijk om onder de loep te nemen is het volgende: Gezien de leeftijd van velen onder ons, is het wenselijk om te bestuderen of de huldiging beter niet meer op 2 dagen gehouden zou moeten worden. Tevens de zondag huldiging krijgt niet die aandacht van de bezoekers zoals de zaterdag wel het geval is. Ik heb dat bijvoorbeeld zelf ervaren en ook met mijn huldiging van de Gouden Barcelona duif. Dit is voor een publiek die nog niet uitgeslapen en/of met een kater in een duiven feest zit.

Dat zou betekenen dat er gesneden moet worden in vooral de lange pauzes en misschien zelfs ook in huldigingen.


Aldus Gerard.Wedvluchtverslaggeving vluchten wordt mogelijk gemaakt door:

ZLUUitvoerige reportage van de winnaar 2020 is te vinden in het :

Duivensportblad De Duif,Website ZLU en Op de Hoogte NPO.

Reportage wordt gemaakt door:

Ad van Gils.Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer, PR wedvluchten.


Reisverslag Barcelona 2020.Al jaren ga ik, Albert van Dongen uit Sprang-Capelle, een paar keer per jaar mee als convoyeur voor de ZLU vluchten. Al jaren was het mijn wens om een keer mee naar Barcelona te kunnen gaan en dit jaar werd dit mogelijk gemaakt. Tot de laatste dag was het, door de corona perikelen, nog spannend of in Barcelona wel gelost mocht worden maar uiteindelijk werden de toestemmingen verkregen.

Op maandag 27 juli rond 13.30 uur vertrok ik vanuit het verzamelcentrum in Rucphen met de wagen van Duiventransport Bauwens, de enige transporteur die nog rieten manden kan vervoeren, en chauffeur Sjef Nuyts, die al jaren zowat alle Internationale vluchten mee vervoert, richting Olen in België alwaar loodsen staan van Bauwens Duiventransport.

Op dinsdagochtend om 6:00 uur in de ochtend vertrok de wagen richting Ressons voor een eerste stop. De drinkbakken werden bijgevuld waar nodig en de vereiste rust werd gemaakt. De volgende stop was Chateauroux waar zoals gewoonlijk de avond en nacht werd doorgebracht. De drinkbakken werden schoongemaakt, de duiven gevoerd en vers drinken verstrekt. Uiteraard werden we begeleid door de voorzitter van organisator Cureghem Centre Patrick de Muylder. Daar hoorden wij van de catastrofe die een aantal Franse duiven was overkomen door het gebruik van een vervuilde gieter bij het drinken geven. Je zou het maar meemaken als deelnemer maar je zal het maar meemaken als ijverige vrijwilliger die maar één ding wil en dat is een goede verzorging van de duiven.


Op woensdagmorgen vertrok het konvooi richting Cahors voor de volgende stop. Bij aankomst in Cahors was de temperatuur 32 graden. De drinkbakken werden bijgevuld en na een ongeveer een uur vertrokken we weer richting Fitou. Ook een vaste stopplaats voor het konvooi van Barcelona vanwege de goede faciliteiten voor de duiven en de chauffeurs en begeleiders. De drinkbakken werden schoongemaakt, de duiven gevoerd en de drinkbakken weer gevuld met vers water. De tanks en tonnen worden daar ook allemaal gevuld met vers water en dat is op dat moment nodig.

Op donderdag om 9:00 uur vertrek voor het laatste stukje naar de losplaats Cunit in Barcelona. Een goede losplaats nabij een strand. Bij aankomst was de temperatuur aldaar 34 graden. Uiteraard ging alle aandacht weer naar de verzorging van de duiven. Drinkbakken schoonmaken, voeren met mais, drinkbakken weer vullen met vers water. Dit laatste nog diverse keren op donderdag.


Op vrijdagochtend, de dag van de geplande lossing, waren de begeleiders al vroeg uit de veren om de drinkbakken van de duiven te controleren en waar nodig bij te vullen. Verder werden alle nodige voorbereidingen getroffen voor de aanstaande lossing. Om 8.50 uur klonk het lossingssein en binnen een mum van tijd waren de manden geopend en kozen de duiven de vrijheid voor de lange reis naar huis. Een machtig gezicht.


Op zaterdagmiddag tegen 17:00 uur arriveerde we moe en voldaan weer “thuis" in Rucphen. Onderweg was al duidelijk geworden dat het ook voor de duiven een zware opgave is geworden.

Ik wil iedereen bedanken voor het mee mogen maken van deze reis.

Albert van Dongen.

No NPO-Lidnr Naam Plaats Afstand J-Aluring Dag/tijd M/Min Mee
1 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 1293196 5-1320979 01-08 17:08.14 0857,99 34
2 19119088 COMB B. JANSEN & CO. B BAVEL 1179127 6-3618150 01-08 15:21.50 0841,73 7
3 12649127 JOS&COLINDABRUGEMANN P PURMER 1277649 7-1148546 01-08 17:30.39 0835,26 28
4 12649007 DIRK&ELITSA VELDHUIS D DIEMEN 1265150 7-1136083 01-08 17:54.51 0814,20 3
5 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 1167883 7-1382516 01-08 16:14.57 0803,25 36
6 09039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 1216597 6-1309661 01-08 17:18.02 0801,96 9
7 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 2 7-1732286 01-08 18:53.36 0801,93 34
8 13290619 C.J. SCHERMER C CASTRICUM 1284723 7-1173170 01-08 18:44.35 0801,16 10
9 20060589 A. VAN DEN OUWELAND C CHAAM 1172198 7-1384752 01-08 16:29.00 T144615 30
10 12480258 A. PASTOR A AMSTERDAM NOORD 1272272 6-1397402 01-08 18:42.42 T145451 2
11 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 1190000 7-3731112 01-08 17:08.00 T150300 20
12 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 1193952 6-1508945 01-08 17:16.55 T150658 43
13 19391187 H. VAN DEN BOOM B BREDA 1179017 7-1361273 01-08 17:24.00 T153243 12
14 14161167 C.K. NIESTEN U UITGEEST 1280100 4-1857688 01-08 19:30.46 T153308 12
15 23080380 HERMAN HENDRIX B BROEKHUIZENVORST 1196227 8-1274999 01-08 17:47.42 T153455 3
16 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 1172355 7-3729969 01-08 17:34.10 T155113 12
17 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 2 5-3515986 01-08 18:03.51 T155851 20
18 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 3 6-1163544 01-08 20:15.12 T160112 34
19 24449058 G. HEIJNEN EN ZN. G GRONSVELD 1114949 7-1506539 01-08 16:38.24 T160712 10
20 10200738 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 1224198 7-1082782 01-08 19:00.02 T161217 12
21 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 1220085 5-1632121 01-08 19:07.16 T162439 55
22 16070820 TOM VAN ZWIENEN C CAPELLE A/D IJSSEL 1214361 7-1231857 01-08 19:02.52 T162724 6
23 18049318 GEBR. DINGEMANSE A ARNEMUIDEN 1156447 6-3605280 01-08 17:52.05 T162901 5
24 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 4 7-1732264 01-08 20:44.51 T163051 34
25 06900005 H. ZWIERS D DEN HAM 1307241 5-1303266 01-08 21:08.04 T163630 7
26 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 3 5-3515965 01-08 18:42.25 T163725 20
27 23660918 M. CLAUWERS N NEDERWEERT 1164994 3-1481188 01-08 18:18.36 T164451 8
28 04131233 JAAP MAZEE E ENS 1309716 6-1334235 01-08 21:24.05 T164926 29
29 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 1282020 6-1441826 01-08 20:49.39 T164937 3
30 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 2 6-3631852 01-08 18:33.17 T165020 12
31 09371265 TON WILLEMS B BALGOY 1218011 4-1732976 01-08 19:32.24 T165223 9
32 15399122 COMB. P.&S. VERBEEK N NAALDWIJK 1216420 5-1640142 01-08 19:38.22 T170020 7
33 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 5 7-1732376 01-08 21:15.49 T170149 34
34 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 1207116 6-3640182 01-08 19:29.47 T170323 35
35 18050461 B. LIPLIJN S SPUI 1136262 2-3203874 01-08 18:02.19 T170429 4
36 12640007 YSBR. KAPTEIN A AKERSLOOT 1285515 6-1432642 01-08 21:10.18 T170554 23
37 19391187 H. VAN DEN BOOM B BREDA 2 7-3718546 01-08 18:59.13 T170756 12
38 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 6 7-1149475 01-08 21:23.49 T170949 34
39 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 7 7-1732313 01-08 21:25.05 T171105 34
40 04290637 W. MULDERIJ V VINKENBUURT 1315128 6-1118662 01-08 21:52.58 T171133 20
41 12410008 R. TIMMERMANS S SCHELLINGWOUDE 1269160 5-1557677 01-08 20:55.57 T171200 13
42 15010804 R. DIJKSHOORN H HONSELERSDIJK 1218080 5-1614024 01-08 19:58.12 T171806 4
43 10000316 P.J. WESTERLAKEN V VEENENDAAL 1241880 4-1733445 01-08 20:29.08 T171917 2
44 18160478 S. DE VOS ' 'S-HEERENHOEK 1151838 7-3732614 01-08 18:38.15 T172057 13
45 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 1284558 8-1795268 01-08 21:24.21 T172109 19
46 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 1193350 6-1484171 01-08 19:33.10 T172358 22
47 14161167 C.K. NIESTEN U UITGEEST 2 7-1183662 01-08 21:22.42 T172504 12
48 19471218 L. ROKS S STANDDAARBUITEN 1178719 8-1183444 01-08 19:18.03 T172709 28
49 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 1204736 6-1553712 01-08 19:53.43 T173017 10
50 18160314 WIM MULLER G GOES 1163392 6-1570448 01-08 19:07.08 T173523 13
51 25049141 BECKERS-WILLEMS S SITTARD 1138705 5-1103221 01-08 18:36.57 T173604 14
52 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 1154359 6-1576129 01-08 18:58.14 T173747 4
53 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 1238395 5-1517069 01-08 20:43.57 T173827 13
54 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 1117593 7-1531640 01-08 18:13.04 T173834 10
55 02259175 COMB REKKER-WESTRA B BERLIKUM 1373169 5-1183082 02-08 06:47.55 T005357 7
56 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 1219521 7-1861882 01-08 20:22.14 T174019 11
57 17701581 I.ROOBOL Z ZWIJNDRECHT 1202643 7-3709625 01-08 20:02.02 T174113 1
58 25639066 MAASSEN GEBR. U UBACHSBERG 1124205 7-1531824 01-08 18:25.28 T174242 7
59 16379423 GEBR. VOETS R ROTTERDAM 1214333 6-1497771 01-08 20:18.45 T174320 6
60 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 2 4-1212369 01-08 20:10.07 T174343 35
61 15399001 J.M. DE WIJS & ZN D DEN HOORN 1218967 7-1221952 01-08 20:27.22 T174609 20
62 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 2 6-1484206 01-08 19:55.55 T174643 22
63 21130831 HENRI WITTENS ' 'S-HERTOGENBOSCH 1199872 7-3735319 01-08 20:06.57 T174936 2
64 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 1207009 5-4013880 01-08 20:20.36 T175420 6
65 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 2 8-1032525 01-08 20:37.10 T175433 55
66 22160464 T. JANSSEN H HELENAVEEN 1181261 8-1245030 01-08 19:49.37 T175532 8
67 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 2 7-1382388 01-08 19:36.08 T175846 36
68 18281048 LEX THIJS S ST. JANSTEEN 1134226 5-3504510 01-08 18:54.40 T175923 5
69 08180308 ARNOLD JANSEN ' 'S-HEERENBERG 1238599 7-1286081 01-08 21:05.12 T175927 9
70 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 2 8-1084387 01-08 20:11.28 T180131 43
72 09111127 B. VAN DER HORST G GROESBEEK 1218963 7-1057736 01-08 20:47.35 T180622 5
73 09371265 TON WILLEMS B BALGOY 2 7-1067404 01-08 20:51.26 T181125 9
74 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 1214068 7-1250645 01-08 20:46.46 T181140 28
75 10209575 COMB A&W V/D ENGEL I IJSSELSTEIN 1231647 3-1017553 01-08 21:11.48 T181444 4
76 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 3 6-1839544 01-08 20:59.06 T181629 55
77 16070820 TOM VAN ZWIENEN C CAPELLE A/D IJSSEL 2 6-1859213 01-08 20:53.15 T181747 6
78 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 3 7-1382550 01-08 19:57.46 T182024 36
79 13261141 LEVI VAN DER WEIJDEN H HOOGKARSPEL 1306613 6-1430528 02-08 06:05.26 T013440 73
80 19119088 COMB B. JANSEN & CO. B BAVEL 2 6-3618098 01-08 20:12.19 T182054 7
81 22591471 W. VERBAAL V VALKENSWAARD 1167244 7-1451031 01-08 19:58.35 T182201 7
82 24440019 H.WIJNANDS EN ZN V VROENHOVEN 1116885 4-1331929 01-08 18:58.45 T182508 3
83 24449082 GEBR. SAYA M MAASTRICHT 1117073 8-1320725 01-08 19:01.50 T182759 11
84 23450942 W. SCHAEFER R ROERMOND 1161287 5-1420267 01-08 20:00.19 T183112 2
85 25810422 E.J.M. HOEDEMAKERS G GELEEN 1134142 5-1121887 01-08 19:32.22 T183711 8
86 18290364 W.J. WESTSTRATE K KAPELLE 1157639 3-3306119 01-08 20:02.02 T183729 6
87 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 1159080 7-1237393 01-08 20:04.02 T183741 5
88 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 3 8-5175441 01-08 20:47.54 T183757 43
89 15010804 R. DIJKSHOORN H HONSELERSDIJK 2 7-1187349 01-08 21:20.17 T184011 4
90 19119088 COMB B. JANSEN & CO. B BAVEL 3 5-3534516 01-08 20:32.50 T184125 7
91 22590012 F. DE TURCK L LEENDE 1167462 6-1696376 01-08 20:20.08 T184318 7
92 18501230 F. SCHOEMAKER O OOSTDIJK 1154413 8-1806931 01-08 20:03.51 T184320 11
93 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 3 7-3738245 01-08 21:10.00 T184336 35
94 23259001 GEBR. FRENKEN W WEERT 1159718 7-1488786 01-08 20:11.24 T184415 9
95 22591293 A. VAN LIESHOUT V VALKENSWAARD 1166155 7-1450662 01-08 20:20.41 T184529 4
96 13180684 KEES DROOG A ANDIJK 1312741 6-1423564 02-08 06:42.26 T020400 43
97 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 1209393 5-3543236 01-08 21:22.05 T185250 4
98 19390335 J.W. VAN GILS O OOSTERHOUT 1187421 6-1612215 01-08 20:56.38 T185451 8
99 23370810 J. NIJSSEN H HAELEN 1165014 5-1055424 01-08 20:30.07 T185621 3
100 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 4 7-3738384 01-08 21:25.18 T185854 35
101 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 1184500 8-1072078 01-08 20:59.28 T190120 15
102 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 4 7-3725741 01-08 20:38.55 T190133 36
103 22161010 JO MANDERS D DEURNE 1184704 4-4184958 01-08 21:01.58 T190335 1
104 16220008 J.C. WAGNER S STAD A/H HARINGVLIET 1189008 6-1492599 01-08 21:08.26 T190440 5
105 21510534 R. KRANCHER U UDEN 1202840 7-4048273 01-08 21:27.19 T190616 2
106 18050916 JAC VAN DE BOSCH H HENGSTDIJK 1142526 5-3501416 01-08 20:13.08 T190728 19
107 25540005 H.P. PFEIFER S SITTARD 1139904 6-1790450 01-08 20:12.18 T190955 3
108 15399122 COMB. P.&S. VERBEEK N NAALDWIJK 2 6-1461685 01-08 21:49.22 T191120 7
109 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 4 7-1203944 01-08 21:54.11 T191134 55
110 25179141 WINKENS & ROTHENBURG I ITTEREN 1123233 5-1104162 01-08 19:53.28 T191155 4
111 13180684 KEES DROOG A ANDIJK 2 7-1165816 02-08 07:04.35 T022609 43
112 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 2 7-1174413 02-08 06:32.05 T022853 19
113 25850222 FR. WACKERS S SUSTEREN 1143921 7-1540014 01-08 20:24.12 T191647 4
114 18530004 P.D. PLADDET H HOEK 1136867 5-3509146 01-08 20:15.39 T191704 3
115 25810473 J. MARTENS S STEIN 1131994 6-1795393 01-08 20:10.41 T191811 7
116 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 8 7-1732329 02-08 06:46.50 T023250 34
117 12540898 H. KOOPMAN A ALMERE 1272109 6-1402483 02-08 06:21.10 T023331 12
118 23711140 H. VAN DE WEERDEN W WESSEM 1154905 8-1305759 01-08 20:41.51 T192043 4
119 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 5 7-3738332 01-08 21:49.51 T192327 35
120 13180684 KEES DROOG A ANDIJK 3 5-1590402 02-08 07:16.12 T023746 43
121 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 2 6-1553720 01-08 21:47.40 T192414 10
122 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 2 6-1788490 01-08 20:01.32 T192702 10
123 25630512 GEERT SCHMITZ S SIMPELVELD 1123629 7-1530695 01-08 20:09.38 T192735 12
124 19530025 BELLETER-DE WEERD N NISPEN 1162628 5-3530818 01-08 20:58.28 T192740 12
125 24049225 DEMANDT & ZN. E ELSLOO 1130016 7-1830863 01-08 20:19.09 T192907 3
126 11280564 W.F.M. CALIS B BUSSUM 1261013 7-1115465 02-08 06:17.42 T024356 3
127 25630008 G. JANSSENS E EPEN 1114687 5-1129448 01-08 20:01.02 T193010 26
128 04330021 PIETER WOORD U URK 1309931 7-1004444 02-08 07:21.05 T024610 12
129 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 5 5-1818372 01-08 21:12.52 T193530 36
130 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 2 6-1570870 01-08 21:03.24 T193703 5
131 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 1200049 5-3522780 01-08 21:55.01 T193727 10
132 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 4 6-3621429 01-08 21:44.08 T193908 20
133 19530016 F. KNETSCH R ROOSENDAAL 1168267 7-3721169 01-08 21:17.16 T193926 2
134 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 2 5-1640458 01-08 22:21.30 T193935 11
135 23190641 W. GOMMANS E EGCHEL 1173175 6-1720984 01-08 21:25.57 T194158 4
136 07720162 BAS JANSEN Z ZUTPHEN 1265215 6-1256143 02-08 06:37.02 T025800 2
137 04100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 1307301 7-1670438 02-08 07:30.07 T025829 19
138 13180684 KEES DROOG A ANDIJK 4 4-1839865 02-08 07:39.55 T030129 43
139 13001526 N.C. VOLKENS B BERGEN 1296059 6-1412558 02-08 07:19.44 T030209 9
140 04330021 PIETER WOORD U URK 2 7-1004753 02-08 07:38.15 T030320 12
141 25810210 HOK LEI MARTENS S STEIN 1131523 8-1352903 01-08 20:44.44 T195249 11
142 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 1241302 6-1331552 02-08 06:18.27 T030919 10
143 11280564 W.F.M. CALIS B BUSSUM 2 7-1115462 02-08 06:45.06 T031120 3
144 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 5 4-3423392 01-08 22:02.37 T195737 20
145 18100606 M.J. HOUTEKAMER O OUD SABBINGE 1161148 4-1105766 01-08 21:30.29 T200132 5
146 23370810 J. NIJSSEN H HAELEN 2 7-1475043 01-08 21:36.38 T200252 3
147 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 9 5-1321067 02-08 07:31.13 T031713 34
148 18261024 WIJNAND GEERS H HULST 1138073 4-3410578 01-08 21:06.21 T200615 3
149 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 1306705 5-1583889 02-08 07:51.48 T032055 17
150 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 1136289 5-3504395 01-08 21:05.59 T200807 11
151 13261141 LEVI VAN DER WEIJDEN H HOOGKARSPEL 2 2-5206917 02-08 07:53.14 T032228 73
152 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 1231940 6-1339444 02-08 06:20.37 T032311 6
153 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 3 5-1640393 02-08 06:06.09 T032414 11
154 19831852 PH. GEERDINK H HOOGERHEIDE 1155417 7-3724489 01-08 21:32.24 T201037 6
155 08650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 1232648 4-1001164 02-08 06:24.41 T032622 23
156 08210769 LUC BRAMEL L LOERBEEK 1243161 6-1272175 02-08 06:39.10 T032742 28
157 18050916 JAC VAN DE BOSCH H HENGSTDIJK 2 4-1103339 01-08 21:20.12 T201432 19
158 24440015 J.DAENEN M MAASTRICHT 1117076 6-1778389 01-08 20:49.14 T201523 5
159 19391187 H. VAN DEN BOOM B BREDA 3 7-3718567 01-08 22:07.05 T201548 12
160 10201920 SVEN VAN HOUTEN I IJSSELSTEIN 1231224 7-1083483 02-08 06:26.31 T032959 5
161 04290637 W. MULDERIJ V VINKENBUURT 2 8-1499573 02-08 08:12.21 T033056 20
162 09111046 BAS WEIJERS G GROESBEEK 1221249 7-1057412 02-08 06:15.56 T033152 5
163 06900005 H. ZWIERS D DEN HAM 2 6-1146607 02-08 08:05.09 T033335 7
164 12410724 N. TETTEROO P PURMEREND 1282907 5-1559885 02-08 07:35.24 T033416 4
165 13261141 LEVI VAN DER WEIJDEN H HOOGKARSPEL 3 7-1172498 02-08 08:06.10 T033524 73
166 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 3 6-3631827 01-08 22:07.06 T202409 12
167 17640009 GERARD GRIFFIOEN Z ZEVENHOVEN 1245793 5-3543762 02-08 06:53.11 T033826 5
168 13261141 LEVI VAN DER WEIJDEN H HOOGKARSPEL 4 6-1430652 02-08 08:09.48 T033902 73
169 12540898 H. KOOPMAN A ALMERE 2 6-1402454 02-08 07:27.20 T033941 12
170 24440253 GEORGE VAESSEN G GRONSVELD 1114438 8-1321268 01-08 20:56.53 T202620 3
171 09019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 1227268 6-1451496 02-08 06:35.59 T034423 10
172 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 2 6-1331540 02-08 06:53.38 T034430 10
173 24440019 H.WIJNANDS EN ZN V VROENHOVEN 2 4-1331969 01-08 21:05.56 T203219 3
174 24500109 M.J.M. DEGENS H HEERLEN 1130837 7-1510169 01-08 21:23.37 T203234 6
175 18160026 PETER OELE O OUDELANDE 1148233 7-3703724 01-08 21:46.21 T203333 4
176 17630309 LEEN STOUT G GROOT AMMERS 1217082 6-1555894 02-08 06:27.31 T034839 2
177 12649006 KRAMER - OUWEHAND W WORMER 1280197 6-1406004 02-08 07:47.31 T034946 12
178 04290637 W. MULDERIJ V VINKENBUURT 3 4-1514119 02-08 08:32.43 T035118 20
179 04130637 N. DE FOUW B BANT 1324074 4-1498114 02-08 08:44.01 T035125 2
180 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 4 7-1861887 02-08 06:35.56 T035401 11
181 25630008 G. JANSSENS E EPEN 2 8-1359411 01-08 21:11.59 T204107 26
182 10201920 SVEN VAN HOUTEN I IJSSELSTEIN 2 7-1083525 02-08 06:51.42 T035510 5
183 06040793 WIM DERKSEN A ALMELO 1297027 4-1523056 02-08 08:15.18 T035631 1
184 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 6 6-3640466 02-08 06:23.09 T035645 35
185 03010880 J.M. BUURMA M MIDLAREN 1378018 8-0000018 02-08 09:58.24 T035822 2
186 03010880 J.M. BUURMA M MIDLAREN 2 8-1441924 02-08 09:58.45 T035843 2
187 13180684 KEES DROOG A ANDIJK 5 7-1165786 02-08 08:38.43 T040017 43
188 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 10 6-1163564 02-08 08:15.47 T040147 34
189 08650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 2 5-1463631 02-08 07:00.06 T040147 23
190 09019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 2 6-1307036 02-08 06:53.25 T040149 10
191 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 11 7-4063304 02-08 08:15.55 T040155 34
192 21510316 HANS VERSTEEGDE U UDEN 1203165 7-1421671 02-08 06:23.57 T040229 13
193 23379037 GEBR KUYPERS N NEER 1167819 7-1475364 02-08 05:41.38 T040421 18
194 09019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 3 6-1307043 02-08 06:56.01 T040425 10
195 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 3 7-1076402 02-08 07:14.38 T040530 10
196 17660001 P. V.D. BOOGAARD K KAMERIK 1239335 5-1705588 02-08 07:12.16 T040535 8
197 17681205 W. VAN DER VELDEN B BOSKOOP 1230825 4-1073845 02-08 07:02.00 T040558 12
198 15400510 D.W. DEN ENGELSMAN M MAASSLUIS 1209190 6-1462783 02-08 06:36.13 T040713 3
199 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 1192690 8-1085061 02-08 06:16.00 T040738 52
200 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 6 6-3635857 02-08 06:13.14 T040814 20
201 24449082 GEBR. SAYA M MAASTRICHT 2 6-1760797 01-08 21:30.40 T205649 11
202 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 1259213 6-1387169 02-08 07:43.32 T041201 12
203 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 12 7-4063175 02-08 08:26.23 T041223 34
204 21281417 J. VAN BRIENEN G GELDERMALSEN 1221544 7-1409706 02-08 06:57.51 T041325 25
205 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 3 8-1061885 02-08 06:24.25 T041513 22
206 25390561 F.J. HUNTJENS N NOORBEEK 1112670 8-1341048 01-08 21:30.31 T210210 6
207 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 1194157 6-1483653 02-08 06:28.02 T041750 13
208 24440015 J.DAENEN M MAASTRICHT 2 7-1522909 01-08 21:37.45 T210354 5
209 12480258 A. PASTOR A AMSTERDAM NOORD 2 6-1413757 02-08 08:05.48 T041757 2
210 22559012 GEBR.V.DOORN S SOMEREN 1172765 6-1702196 02-08 06:03.20 T041952 7
211 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 2 5-4013828 02-08 06:46.29 T042013 6
212 21281336 TEAM OPIJNEN O OPIJNEN 1214663 6-1666123 02-08 06:56.25 T042035 15
213 17110010 P.J. WESTERDIJK G GORINCHEM 1210034 6-1531650 02-08 06:51.31 T042128 2
214 09111143 J.W.H. JANSSEN G GROESBEEK 1221930 4-1724014 02-08 07:06.32 T042137 9
215 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 1236357 8-5191461 02-08 07:25.38 T042241 10
216 25639147 W. KICKEN & ZN. S SIMPELVELD 1122373 5-1116441 01-08 21:49.36 T210908 12
217 10200738 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 2 6-1340019 02-08 07:12.25 T042440 12
218 02260658 J. BUWALDA N NIJEMIRDUM 1329722 7-1598898 02-08 09:25.04 T042524 15
219 10050021 G. ROZEBOOM B BREUKELEN 1246341 6-1327815 02-08 07:41.17 T042551 6
220 12160442 R. LEEUWENS A AMSTERDAM 1270249 7-1135207 02-08 08:11.11 T042552 3
221 02260216 J. VINK B BALK 1334747 5-1184359 02-08 09:32.00 T042604 3
222 06900005 H. ZWIERS D DEN HAM 3 6-1146608 02-08 08:58.04 T042630 7
223 08131178 E. PEPERKAMP A ARNHEM 1240716 5-1426000 02-08 07:35.41 T042717 2
224 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 6 5-1818388 02-08 06:05.12 T042750 36
225 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 7 7-3738325 02-08 06:56.47 T043023 35
226 08030025 D. ALTENAAR G GIESBEEK 1246883 7-1008405 02-08 07:46.52 T043045 8
227 08701150 C. VAN HAARLEM U ULFT 1243931 8-1675554 02-08 07:43.28 T043103 42
228 12509124 COMB VAN TILBURG N NIEUW-VENNEP 1251897 6-1399376 02-08 07:54.14 T043151 3
229 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 8 6-3640509 02-08 06:59.39 T043315 35
230 06060010 MART DERKSEN A ALMELO 1297968 7-1698294 02-08 08:53.18 T043320 5
231 13160539 P. ZUURBIER H HEILOO 1291220 6-1420781 02-08 08:44.53 T043321 2
232 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 2 7-1238127 02-08 06:44.32 T043420 13
233 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 1212657 7-1412062 02-08 07:08.04 T043444 25
234 10201920 SVEN VAN HOUTEN I IJSSELSTEIN 3 7-1083477 02-08 07:31.24 T043452 5
235 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 7 6-3635831 02-08 06:41.01 T043601 20
236 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 2 6-1559385 02-08 07:10.08 T043648 25
237 13180684 KEES DROOG A ANDIJK 6 6-1423737 02-08 09:15.29 T043703 43
238 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 3 5-1847549 02-08 07:11.57 T043837 25
239 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 9 7-3738397 02-08 07:06.29 T044005 35
240 04330021 PIETER WOORD U URK 3 7-1004419 02-08 09:16.12 T044117 12
241 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 4 5-1847519 02-08 07:14.57 T044137 25
242 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 1183471 5-1672886 02-08 06:38.56 T044205 5
243 17550642 P.J. VAN SCHAIK B BENSCHOP 1226910 5-1734147 02-08 07:33.33 T044224 5
244 12160442 R. LEEUWENS A AMSTERDAM 2 7-1135214 02-08 08:28.42 T044323 3
245 13160032 WIM KAAG S SCHOORL 1300178 8-1784142 02-08 09:06.09 T044325 2
246 10200738 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 3 6-1339863 02-08 07:32.05 T044420 12
247 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 13 3-1736389 02-08 09:00.15 T044615 34
248 13261141 LEVI VAN DER WEIJDEN H HOOGKARSPEL 5 6-1430566 02-08 09:17.10 T044624 73
249 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 2 6-1416771 02-08 09:17.19 T044626 17
250 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 2 6-1881073 02-08 08:17.59 T044628 12
251 08690009 H. ELSWEYER B BORKEN-BURLO 1252718 6-0002319 02-08 08:10.07 T044643 4
252 12640007 YSBR. KAPTEIN A AKERSLOOT 2 5-1600503 02-08 08:51.19 T044655 23
253 16750196 ANDRE FORTUIN S STRIJENSAS 1191218 4-1048474 02-08 06:55.44 T044912 4
254 23190641 W. GOMMANS E EGCHEL 2 8-1283189 02-08 06:33.14 T044915 4
255 17110939 RON KRIJGSMAN H HOOGBLOKLAND 1214405 7-1275177 02-08 07:26.44 T045113 2
256 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 1154215 6-1717127 02-08 06:11.49 T045132 24
257 09370758 PIETER GUELEN W WIJCHEN 1220711 4-1732992 02-08 07:36.57 T045333 2
258 21281263 G.A. KNOOP E EST 1217603 4-1207849 02-08 07:34.07 T045436 7
259 08650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 3 5-1897602 02-08 07:53.32 T045513 23
260 10200096 G.J. VAN HOUTEN I IJSSELSTEIN 1231541 4-1751429 02-08 07:52.43 T045547 3
261 17381774 H. DE JONG P PAPENDRECHT 1204818 1-1776085 02-08 07:20.19 T045647 4
262 13169074 DUO DE GROOT- LEIJEN E EGMOND AAN DE HOEF 1290599 3-1109522 02-08 09:07.57 T045712 3
263 13290619 C.J. SCHERMER C CASTRICUM 2 7-1173214 02-08 09:00.39 T045714 10
264 08690009 H. ELSWEYER B BORKEN-BURLO 2 6-0002352 02-08 08:22.45 T045921 4
265 23329098 COMB THEEUWEN & JACO W WANSSUM 1198801 7-1472162 02-08 07:15.43 T045942 25
266 21281336 TEAM OPIJNEN O OPIJNEN 2 7-1412003 02-08 07:35.37 T045947 15
267 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 4 6-1484182 02-08 07:09.23 T050011 22
268 15390009 F. VAN VIANEN M MONSTER 1220170 7-1203467 02-08 07:43.44 T050101 9
269 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 1187676 2-3244411 02-08 07:03.24 T050118 5
270 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 1175906 6-3600869 02-08 06:48.52 T050129 6
271 18500811 C. PAAUWE K KRUININGEN 1154427 7-1335094 02-08 06:23.48 T050316 9
272 06070684 W. WEERINK W WIERDEN 1296611 5-1287914 02-08 09:21.38 T050322 3
273 06580381 B. KASTELEIN H HENGELO 1292185 7-4063374 02-08 09:16.15 T050331 7
274 08210769 LUC BRAMEL L LOERBEEK 2 7-1016819 02-08 08:15.29 T050401 28
275 25630512 GEERT SCHMITZ S SIMPELVELD 2 7-1530768 02-08 05:46.15 T050412 12
276 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 14 5-1320974 02-08 09:18.26 T050426 34
277 22541937 SJEF KUIJKEN L LAGE MIERDE 1166736 7-3701422 02-08 06:40.28 T050432 2
278 09330290 HENK VAN DER WIELEN B BOVEN LEEUWEN 1225773 6-1321191 02-08 07:54.41 T050458 7
279 12649127 JOS&COLINDABRUGEMANN P PURMER 2 7-1148568 02-08 08:59.33 T050459 28
280 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 2 6-1352355 02-08 08:10.36 T050506 13
281 22019050 A. VERMULST & ZN S STIPHOUT 1183561 8-3839395 02-08 07:02.37 T050539 1
282 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 2 7-1250619 02-08 07:41.43 T050637 28
283 23469031 COMB GEBR GOMMANS S SEVENUM 1184999 5-1057730 02-08 07:05.29 T050644 6
284 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 3 5-1680808 02-08 07:42.27 T050721 28
285 14161167 C.K. NIESTEN U UITGEEST 3 7-1183636 02-08 09:05.17 T050739 12
286 08701150 C. VAN HAARLEM U ULFT 2 8-1132554 02-08 08:20.08 T050743 42
287 06580381 B. KASTELEIN H HENGELO 2 7-4063373 02-08 09:20.38 T050754 7
288 08690009 H. ELSWEYER B BORKEN-BURLO 3 7-1048618 02-08 08:31.29 T050805 4
289 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 7 6-1633876 02-08 06:46.49 T050927 36
290 23370526 JOHAN BOONEN B BUGGENUM 1164729 7-1476673 02-08 06:43.46 T051021 12
291 13180684 KEES DROOG A ANDIJK 7 3-1112223 02-08 09:48.50 T051024 43
292 21280764 J. HOOYMANS K KERKDRIEL 1210713 7-1411362 02-08 07:41.30 T051036 33
293 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 8 7-3731055 02-08 07:15.49 T051049 20
294 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 3 5-1664751 02-08 07:21.01 T051049 13
295 06070684 W. WEERINK W WIERDEN 2 3-1721028 02-08 09:29.12 T051056 3
296 18630007 JAN WALPOT S ST. PHILIPSLAND 1173342 8-1162282 02-08 06:56.04 T051153 6
297 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 10 5-3542655 02-08 07:39.26 T051302 35
298 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 3 3-1122605 02-08 09:17.40 T051428 19
299 17359254 COMB. DE BRUIJN S SLIEDRECHT 1205568 4-1444072 02-08 07:39.45 T051517 4
300 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 3 7-1158321 02-08 09:47.45 T051652 17
301 11050516 RINUS LAMBRECHTS A AMERSFOORT 1251595 7-1106777 02-08 08:39.10 T051710 9
302 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 11 7-3738429 02-08 07:44.00 T051736 35
303 04330021 PIETER WOORD U URK 4 7-1004759 02-08 09:52.34 T051739 12
304 06541234 HENK LEEFTINK N NIJVERDAL 1293980 7-1731419 02-08 09:33.11 T051812 2
305 10200738 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 4 7-1082746 02-08 08:06.08 T051823 12
306 15421075 GER VAN RIEK H HILLEGOM 1253691 6-1465123 02-08 08:43.03 T051826 2
307 08210769 LUC BRAMEL L LOERBEEK 3 8-1644504 02-08 08:30.17 T051849 28
308 04330021 PIETER WOORD U URK 5 6-1508442 02-08 09:53.51 T051856 12
309 22541937 SJEF KUIJKEN L LAGE MIERDE 2 5-3540004 02-08 06:55.30 T051934 2
310 06540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 15 3-1755779 02-08 09:33.39 T051939 34
311 23040504 R. STEVENS R REUVER 1172747 6-1711216 02-08 07:04.30 T052104 7
312 08701150 C. VAN HAARLEM U ULFT 3 8-1675512 02-08 08:34.03 T052138 42
313 25819065 SMEETS & PENRIS U URMOND 1134465 5-1567038 02-08 06:17.39 T052204 4
314 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 2 6-1738627 02-08 06:42.28 T052211 24
315 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 4 7-1261941 02-08 07:32.19 T052222 43
316 10209486 C.J.J. VAN WIJK & ZN B BENSCHOP 1228844 7-1083359 02-08 08:16.35 T052301 5
317 23129032 PAULSSEN & ZN. R ROOSTEREN 1146061 8-1351640 02-08 06:33.45 T052340 16
318 22020551 A. JANSSEN N NEERKANT 1177114 5-3529619 02-08 07:12.34 T052340 10
319 04290637 W. MULDERIJ V VINKENBUURT 4 5-1277621 02-08 10:05.39 T052414 20
320 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 5 4-4216131 02-08 07:34.30 T052433 43
321 21510316 HANS VERSTEEGDE U UDEN 2 6-3603840 02-08 07:46.15 T052447 13
322 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 5 8-1061740 02-08 07:35.04 T052552 22
323 17550766 ARNO BUIJS L LOPIK 1224799 7-1305162 02-08 08:14.34 T052604 3
324 22160472 P. VAN DEN EIJNDEN D DEURNE 1182904 8-3840561 02-08 07:22.30 T052622 10
325 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 2 8-1085020 02-08 07:34.44 T052622 52
326 13180684 KEES DROOG A ANDIJK 8 6-1884590 02-08 10:05.21 T052655 43
327 04040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 1313745 6-1095124 02-08 10:08.07 T052826 10
328 15399092 GARDIEN LOEK RBBG N NAALDWIJK 1211223 7-1209806 02-08 08:00.26 T052854 10
329 19831313 RONALD GEERDINK H HOOGERHEIDE 1156706 6-3628603 02-08 06:52.19 T052856 3
330 08151167 J. PETERS B BEMMEL 1232387 4-1673030 02-08 08:27.00 T052901 6
331 08650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 4 6-1299976 02-08 08:27.33 T052914 23
332 08151167 J. PETERS B BEMMEL 2 5-1431962 02-08 08:28.00 T053001 6
333 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 3 2-4134507 02-08 07:56.24 T053008 6
334 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 6 6-1484232 02-08 07:40.54 T053142 22
335 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 12 7-3738367 02-08 07:58.15 T053151 35
336 21519266 VERSTEEGDE-DOMMELEN B BOEKEL 1198431 3-3333265 02-08 07:47.46 T053213 6
337 12410008 R. TIMMERMANS S SCHELLINGWOUDE 2 5-1557669 02-08 09:16.20 T053223 13
338 13261141 LEVI VAN DER WEIJDEN H HOOGKARSPEL 6 4-1847145 02-08 10:04.21 T053335 73
339 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 1249908 8-1750867 02-08 08:53.29 T053335 17
340 08650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 5 8-1672348 02-08 08:33.10 T053451 23
341 22160464 T. JANSSEN H HELENAVEEN 2 7-1433458 02-08 07:29.47 T053542 8
342 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 4 7-1250698 02-08 08:10.56 T053550 28
343 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 1189917 7-1244736 02-08 07:41.44 T053650 6
344 18500935 A.C. VAN DE LINDE R RILLAND 1153092 4-3415278 02-08 06:56.25 T053733 3
345 08701150 C. VAN HAARLEM U ULFT 4 8-1675546 02-08 08:50.18 T053753 42
346 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 1209813 7-1411788 02-08 08:07.50 T053804 12
347 08650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 6 0-1389479 02-08 08:38.25 T054006 23
348 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 7 8-1061737 02-08 07:49.31 T054019 22
349 19530016 F. KNETSCH R ROOSENDAAL 2 6-3625153 02-08 07:18.21 T054031 2
350 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 13 7-3738260 02-08 08:06.58 T054034 35
351 22209206 HOEKSTRA-HERMANS R RIETHOVEN 1165028 7-1435364 02-08 07:14.22 T054034 24
352 23260796 J.ENGELS K KESSEL 1172521 7-1470473 02-08 07:23.55 T054045 3
353 15191416 M.J.H. BROEKHOFF K KATWIJK 1243076 8-1155127 02-08 08:52.36 T054115 10
354 08490217 PIET EEUWES H HUISSEN 1237466 4-1696019 02-08 08:45.45 T054125 5
355 22599427 KLESSENS-DE LEPPER V VALKENSWAARD 1166989 5-3548844 02-08 07:20.22 T054407 8
356 08210769 LUC BRAMEL L LOERBEEK 4 7-1016852 02-08 08:56.52 T054524 28
357 16519381 COMB D. BAKKER EN ZN P POORTUGAAL 1204210 7-1256698 02-08 08:08.14 T054528 9
358 18050916 JAC VAN DE BOSCH H HENGSTDIJK 3 4-1103393 02-08 06:51.18 T054538 19
359 18420349 FREDERIK LELIAERT A AARDENBURG 1128637 7-4052727 02-08 06:33.59 T054541 1
360 08650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 7 6-1300381 02-08 08:44.05 T054546 23
361 24440015 J.DAENEN M MAASTRICHT 3 4-1331698 02-08 06:20.23 T054632 5
362 21510316 HANS VERSTEEGDE U UDEN 3 8-1237428 02-08 08:08.24 T054656 13
363 08701150 C. VAN HAARLEM U ULFT 5 8-1132561 02-08 08:59.28 T054703 42
364 22160472 P. VAN DEN EIJNDEN D DEURNE 2 8-3840555 02-08 07:43.19 T054711 10
365 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 5 7-1412093 02-08 08:21.17 T054757 25
366 20130010 G.A. ROZENBRAND S SPRANG-CAPELLE 1193451 7-3732387 02-08 07:58.03 T054844 5
367 20130010 G.A. ROZENBRAND S SPRANG-CAPELLE 2 6-1640287 02-08 07:58.03 T054844 5
368 23030306 J. PANSTERS S SWALMEN 1166932 6-1708962 02-08 07:24.59 T054849 8
369 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 3 6-1387146 02-08 09:20.35 T054904 12
370 10169188 COMB. VAN BEKKUM G GELDERMALSEN 1221030 2-1540491 02-08 08:32.56 T054908 3
371 08650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 8 5-1463724 02-08 08:48.50 T055031 23
372 04100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 2 7-1670489 02-08 10:22.09 T055031 19
373 23190641 W. GOMMANS E EGCHEL 3 8-1283202 02-08 07:34.50 T055051 4
374 23460652 H. NELLEN S SEVENUM 1184118 4-1281979 02-08 07:49.00 T055121 2
375 19530025 BELLETER-DE WEERD N NISPEN 2 7-3731225 02-08 07:22.14 T055126 12
376 23259001 GEBR. FRENKEN W WEERT 2 3-1480937 02-08 07:19.11 T055202 9
377 18329201 COMB. VERHAGEN-BUYL W WESTKAPELLE 1156927 7-3707302 02-08 07:15.47 T055207 2
378 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 2 6-1627462 02-08 08:09.42 T055208 10
379 04140029 HERMAN BRINKMAN T TUK 1333458 6-1104909 02-08 10:56.30 T055210 2
380 17030334 C. VERSENDAAL ' 'S-GRAVENDEEL 1194751 7-1269137 02-08 08:03.11 T055214 6
381 08180308 ARNOLD JANSEN ' 'S-HEERENBERG 2 4-1674769 02-08 08:58.37 T055252 9
382 18501060 D.A. DE VOOGD Y YERSEKE 1159844 7-3709736 02-08 07:20.17 T055258 7
383 22160812 A. VAN DIJK D DEURNE 1184030 5-4001768 02-08 07:51.39 T055406 6
384 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 3 8-1299727 02-08 07:15.22 T055505 24
385 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 4 4-1801458 02-08 09:27.44 T055613 12
386 19394345 J. VAN DE LEUR O OOSTERHOUT 1187545 7-3718680 02-08 07:59.37 T055741 5
387 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 2 5-1552762 02-08 09:18.24 T055830 17
388 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 2 6-3642578 02-08 08:27.46 T055831 4
389 16300004 G. VAN RUIVEN O OUD BEIJERLAND 1200353 7-1264578 02-08 08:16.42 T055845 2
390 24440881 L. VAN BOGAERT M MAASTRICHT 1118741 3-1101951 02-08 06:34.45 T055849 8
391 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 4 7-1484324 02-08 07:19.17 T055900 24
392 12541273 Y. SEDDIKI A ALMERE 1275146 6-1401909 02-08 09:50.29 T055903 5
393 08210769 LUC BRAMEL L LOERBEEK 5 7-1016844 02-08 09:10.57 T055929 28
394 22020551 A. JANSSEN N NEERKANT 2 7-3700846 02-08 07:48.24 T055930 10
395 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 1220531 6-1430478 02-08 08:42.45 T055935 3
396 15399001 J.M. DE WIJS & ZN D DEN HOORN 2 6-1845452 02-08 08:41.00 T055947 20
397 10129141 G&J V NIEUWAMERONGEN V VEENENDAAL 1240773 5-1498478 02-08 09:08.17 T055949 3
398 18501060 D.A. DE VOOGD Y YERSEKE 2 7-3709704 02-08 07:27.19 T060000 7
399 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD-GIESSEND 1207732 7-1290554 02-08 08:28.21 T060111 18
400 13180684 KEES DROOG A ANDIJK 9 7-1165777 02-08 10:39.37 T060111 43
401 12640007 YSBR. KAPTEIN A AKERSLOOT 3 7-1174808 02-08 10:05.36 T060112 23
402 15391072 P. DE ZEEUW ' 'S-GRAVENZANDE 1214669 6-1461921 02-08 08:38.03 T060212 7
403 02260658 J. BUWALDA N NIJEMIRDUM 2 6-1024960 02-08 11:02.01 T060221 15
404 08030025 D. ALTENAAR G GIESBEEK 2 8-1637353 02-08 09:18.41 T060234 8
405 18700016 J L DE BRUINE N NIEUWERKERK 1175923 6-3608329 02-08 07:50.11 T060246 25
406 18050916 JAC VAN DE BOSCH H HENGSTDIJK 4 5-1748146 02-08 07:08.47 T060307 19
407 08151167 J. PETERS B BEMMEL 3 4-1673023 02-08 09:02.00 T060401 6
408 09330290 HENK VAN DER WIELEN B BOVEN LEEUWEN 2 5-1485921 02-08 08:53.44 T060401 7
409 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 5 5-1062639 02-08 07:24.24 T060407 24
410 19119088 COMB B. JANSEN & CO. B BAVEL 4 5-3534526 02-08 07:55.59 T060434 7
411 06901186 ROBIN BAKHUIS W WESTERHAAR.VR.WIJK 1308061 6-1188432 02-08 10:37.12 T060437 3
412 23710314 H. JOOSTEN G GRATHEM 1157319 4-1294075 02-08 07:28.51 T060442 4
413 23540823 H. TUBEE T THORN 1154674 4-2098572 02-08 07:25.34 T060443 5
414 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 5 5-1552962 02-08 09:36.43 T060512 12
415 07270330 GERRIT APPELO D DEVENTER 1276691 6-1206683 02-08 09:59.02 T060540 6
416 13040517 P. HUIBERTS A ALKMAAR 1293632 7-1156416 02-08 10:20.16 T060543 8
417 18590890 H. ZEGERS S SLUISKIL 1133482 5-1769504 02-08 07:00.10 T060548 5
418 21510925 FPP SPEED BERGMANS Z ZEELAND 1207836 6-3634955 02-08 08:33.23 T060605 4
419 16041352 BEN DE KEIJZER B BERKEL EN RODENRIJS 1221431 8-1054629 02-08 08:50.47 T060629 14
420 23251330 G. DE RENET S STRAMPROY 1155147 7-1469161 02-08 07:27.56 T060630 6
421 16041352 BEN DE KEIJZER B BERKEL EN RODENRIJS 2 8-1054679 02-08 08:51.26 T060708 14
422 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 4 6-3631920 02-08 07:50.19 T060722 12
423 16820444 I. MEERKERK Z ZUIDLAND 1198267 2-1602823 02-08 08:22.43 T060723 7
424 25630512 GEERT SCHMITZ S SIMPELVELD 3 6-1778505 02-08 06:49.36 T060733 12
425 18320618 JO MELIS Z ZOUTELANDE 1154441 6-1575484 02-08 07:28.29 T060755 3
426 17681205 W. VAN DER VELDEN B BOSKOOP 2 6-1561971 02-08 09:04.05 T060803 12
427 19471218 L. ROKS S STANDDAARBUITEN 2 6-3631765 02-08 07:59.22 T060828 28
428 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 6 5-1553001 02-08 09:40.21 T060850 12
429 21350656 H. VAN DE AKKER O OSS 1213204 7-3738997 02-08 08:43.02 T060901 2
430 09019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 4 6-1307080 02-08 09:00.44 T060908 10
431 19530025 BELLETER-DE WEERD N NISPEN 3 7-3731213 02-08 07:40.02 T060914 12
432 17381359 I VAN DER RHEE A ALBLASSERDAM 1208624 6-1541653 02-08 08:38.19 T061002 5
433 17110939 RON KRIJGSMAN H HOOGBLOKLAND 2 7-1275173 02-08 08:45.39 T061008 2
434 13070933 D. RUITER L LUTJEBROEK 1306881 7-1158745 02-08 10:41.55 T061048 15
435 15399001 J.M. DE WIJS & ZN D DEN HOORN 3 6-1462423 02-08 08:52.09 T061056 20
436 24040455 WIL VAN MULKEN B BEEK 1130368 8-1308616 02-08 07:01.35 T061107 12
437 16220008 J.C. WAGNER S STAD A/H HARINGVLIET 2 8-1069377 02-08 08:15.00 T061114 5
438 18261504 WIM KOOREMAN K KLOOSTERZANDE 1144596 4-3409958 02-08 07:19.30 T061115 2
439 08701150 C. VAN HAARLEM U ULFT 6 8-1675523 02-08 09:24.03 T061138 42
440 07720863 G.H. BLOEMEN B BRUMMEN 1259202 5-1362323 02-08 09:43.11 T061140 1
441 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 5 7-1250603 02-08 08:47.48 T061242 28
442 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 3 8-1085038 02-08 08:21.26 T061304 52
443 23030306 J. PANSTERS S SWALMEN 2 7-1454513 02-08 07:49.21 T061311 8
444 23370089 J. BOUTEN N NEER 1168072 8-1292601 02-08 07:51.22 T061346 5
445 16140258 W.L. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 1194899 6-1483350 02-08 08:25.04 T061356 3
446 10200738 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 5 8-1637311 02-08 09:01.42 T061357 12
447 23379037 GEBR KUYPERS N NEER 2 8-1293224 02-08 07:51.15 T061358 18
448 18050461 B. LIPLIJN S SPUI 2 4-3407431 02-08 07:12.10 T061420 4
449 25770230 JAN DRIESSEN S STEIN 1131472 6-1792346 02-08 07:06.12 T061421 1
450 12410643 HENK BOS P PURMEREND 1281794 3-5301871 02-08 10:14.46 T061501 2
451 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 3 4-1342862 02-08 06:49.52 T061522 10
452 22591471 W. VERBAAL V VALKENSWAARD 2 6-1705453 02-08 07:52.24 T061550 7
453 21281263 G.A. KNOOP E EST 2 6-1662587 02-08 08:55.22 T061551 7
454 20060589 A. VAN DEN OUWELAND C CHAAM 2 4-3400414 02-08 07:59.01 T061616 30
455 23450900 T. WESSELS R ROERMOND 1160354 4-1281008 02-08 07:45.04 T061707 1
456 18320618 JO MELIS Z ZOUTELANDE 2 7-1327958 02-08 07:38.36 T061802 3
457 16820444 I. MEERKERK Z ZUIDLAND 2 2-1602849 02-08 08:33.35 T061815 7
458 24250161 H. NIJSTEN G GEULLE 1126974 7-1501973 02-08 07:04.29 T061816 6
459 08180308 ARNOLD JANSEN ' 'S-HEERENBERG 3 5-1449442 02-08 09:24.45 T061900 9
460 19391187 H. VAN DEN BOOM B BREDA 4 2-1716773 02-08 08:10.24 T061907 12
461 12640007 YSBR. KAPTEIN A AKERSLOOT 4 5-1600515 02-08 10:23.58 T061934 23
462 23710284 A. VAN DIJCK A ASENRAY 1162060 6-1746235 02-08 07:49.40 T061935 2
463 24040011 N.J. RITZEN S SCHIMMERT 1126544 4-1339360 02-08 07:05.34 T061953 3
464 16269112 GEBR. WAGEMANS A ACHTHUIZEN 1184027 6-1494086 02-08 08:18.33 T062101 2
465 22201717 P. PARIDAANS D DUIZEL 1165869 7-3742251 02-08 07:56.01 T062110 9
466 08650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 9 5-1463705 02-08 09:19.33 T062114 23
467 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 2 8-3839002 02-08 08:23.55 T062149 5
468 16820444 I. MEERKERK Z ZUIDLAND 3 7-1265679 02-08 08:37.11 T062151 7
469 12050007 PETER HOMAN Z ZWANENBURG 1265440 5-1606685 02-08 10:01.28 T062210 3
470 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 6 4-1210794 02-08 08:56.05 T062245 25
471 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 2 7-1245169 02-08 08:20.06 T062315 5
472 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 8 6-1484203 02-08 08:32.52 T062340 22
473 23120572 ALB. BEUNEN O OHE EN LAAK 1149122 7-1462725 02-08 07:37.50 T062355 5
474 12640007 YSBR. KAPTEIN A AKERSLOOT 5 6-1432658 02-08 10:28.33 T062409 23
475 17550766 ARNO BUIJS L LOPIK 2 7-1311090 02-08 09:13.10 T062440 3
476 17381774 H. DE JONG P PAPENDRECHT 2 1-1776134 02-08 08:48.24 T062452 4
477 23370089 J. BOUTEN N NEER 2 7-1475942 02-08 08:03.13 T062537 5
478 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD-GIESSEND 2 5-1718152 02-08 08:54.13 T062703 18
479 25049141 BECKERS-WILLEMS S SITTARD 2 7-1520814 02-08 07:28.13 T062720 14
480 23129001 DAMEN - HILKENS E ECHT 1150329 4-1265451 02-08 07:42.51 T062726 8
481 13261141 LEVI VAN DER WEIJDEN H HOOGKARSPEL 7 6-1430571 02-08 10:59.12 T062826 73
482 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 6 6-1738637 02-08 07:50.07 T062950 24
483 19471218 L. ROKS S STANDDAARBUITEN 3 4-3425146 02-08 08:21.59 T063105 28
484 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 2 7-1411785 02-08 09:01.38 T063152 12
485 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 3 6-1664785 02-08 09:01.38 T063152 12
486 25630008 G. JANSSENS E EPEN 3 8-1359391 02-08 07:03.20 T063228 26
487 22010620 L. VULDERS S STIPHOUT 1184347 7-1428731 02-08 08:30.30 T063234 4
488 25850222 FR. WACKERS S SUSTEREN 2 8-1353525 02-08 07:40.23 T063258 4
489 10201156 J.M.G. VAN HOUTEN I IJSSELSTEIN 1231565 7-1081800 02-08 09:30.08 T063310 4
490 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 2 7-1083024 02-08 09:31.20 T063354 6
491 13160002 C.J. VAN DER LAAN C CASTRICUM 1284138 4-1858808 02-08 10:36.45 T063404 20
492 24440881 L. VAN BOGAERT M MAASTRICHT 2 5-1087769 02-08 07:10.08 T063412 8
493 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 4 7-1531605 02-08 07:08.43 T063413 10
494 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 5 6-1788526 02-08 07:08.46 T063416 10
495 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 7 4-1021642 02-08 09:07.40 T063420 25
496 22209206 HOEKSTRA-HERMANS R RIETHOVEN 2 7-1435406 02-08 08:08.09 T063421 24
497 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 4 7-1238140 02-08 08:45.16 T063504 13
498 16740184 M.A. ORGERS H HEKELINGEN 1199171 4-1181569 02-08 08:51.36 T063508 8
499 22020551 A. JANSSEN N NEERKANT 3 6-1724280 02-08 08:24.11 T063517 10
500 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 9 6-1484228 02-08 08:44.56 T063544 22

NPO Inkorf Lokaal Plaatsnaam DuivenGezet DuivenGemeld Percentage
0429 NIEUWLEUSEN 77 13 16,9
0617 BORNE 221 60 27,1
0751 LOCHEM 38 8 21,1
0763 PUTTEN (GLD) 112 25 22,3
0803 GIESBEEK 139 35 25,2
0850 LICHTENVOORDE 36 6 16,7
0865 ZETTEN 132 46 34,8
1020 IJSSELSTEIN UTR 130 40 30,8
1139 SOEST 96 17 17,7
1264 WORMERVEER 230 64 27,8
1300 ALKMAAR 226 37 16,4
1536 MAASDIJK 71 9 12,7
1539 NAALDWIJK 229 30 13,1
1542 NOORDWIJKERHOUT 121 29 24,0
1604 BERKEL EN RODENRIJS 110 15 13,6
1614 KLAASWAAL 141 36 25,5
1622 MIDDELHARNIS 112 28 25,0
1738 HENDRIK IDO AMBACHT 192 37 19,3
1766 WOERDENSE VERLAAT 94 27 28,7
1850 KRUININGEN 153 38 24,8
1859 HOEK 135 42 31,1
1980 WERKENDAM 101 40 39,6
1983 HOOGERHEIDE 211 69 32,7
2021 TILBURG 73 20 27,4
2128 VELDDRIEL 117 31 26,5
2139 OSS 133 50 37,6
2201 HELMOND 127 36 28,3
2259 VALKENSWAARD 127 33 26,0
2312 ECHT 114 29 25,4
2337 NEER 240 60 25,0
2404 BEEK LB 151 44 29,1
2444 GRONSVELD 94 23 24,5
2449 HEERLEN 64 16 25,0
2563 SIMPELVELD 130 38 29,2
Totaal - 4477 1131 25,3
Aantal prijzen - 1119 1131 101,0


Jelle Jellema, Nijverdal schittert op Barcelona 2020
en wint met ‘Silke‘ de 1e nationaal.Wat was het warm op vrijdag 31 juli op de vluchtroute van de Barcelonaduiven! In Nederland in het diepe zuiden tot bijna 36 graden Celsius en in hartje Frankrijk liep het op tot 40 graden Celsius. In Midden-Frankrijk ontwikkelden zich (onweers)buien en op die plaatsen maakte de temperatuur een fikse daling. Maar wat maakten de Barcelonavliegers op vrijdag onderweg mee? Gunstig was het dat de duiven grotendeels een zwak windje in de rug hadden. Maar als er vele uren aan een stuk door die verzengde hitte gevlogen moest worden dan ging dat een hele zware dobber worden met zo‘n 14 uur vliegen vanaf 8.30 uur voordat om 22.29 uur de neutralisatietijd zou ingaan. Zonder drinken onderweg lijkt zo‘n krachttoer door een duif niet te maken. En hoeveel duiven zullen voortijdig de vlucht niet onderbreken? Of zou het achteraf toch gaan meevallen en kunnen duiven meer aan dan we denken? Het is vrijdagmiddag als ik dit typ en het vervolg met deze woorden is op zaterdagmiddag rond 17 uur neergepend. En we moeten stellen dat het weer op vrijdag bijna ondoenlijk was voor de Barcelonagangers. Maar hoe zwaar en slecht een vlucht ook verloopt er zijn altijd winnaars en uitblinkers. En de eigenaars zijn terecht trots op hun duif of duiven die ‘het‘ wel hebben weten te doen. Voor dit werk zijn dat de echten. Taaie duiven die lang helder in de kop blijven, langer goed blijven zonder eten en een scherp kompas houden als tot het uiterste moet worden gegaan. Wat geluk onderweg met het drinken is ook belangrijk en de mogelijkheden daartoe zien en pakken is ook uiterst belangrijk. Barcelona 2020 begon onder een niet al te goed gesternte voor de duiven die in noordwestelijk deel van Frankrijk werden gekorfd. Op het verzamelpunt van de Franse duiven in Chéreng werden duiven dood in de mand gevonden die daar een controlemerk kregen. Frankrijk zelf sprak van 11 dode duiven en Cureghem Centre sprak van een twintigtal dode duiven door besmet (giftig) drinkwater. Daarop werd besloten alle duiven in Chéreng verzameld uit de race te nemen omdat niet met zekerheid kon worden vastgesteld welke duiven besmet waren en welke dat totaal niet waren. Vier oostelijke Franse lokalen bleven wel in de strijd daar zij hun duiven direct in België aanleverden. We zagen geen cijfers van het aantal Franse duiven dat wel internationaal aan de vlucht heeft deelgenomen of eruit zijn genomen.


Eerste melding
Op vrijdag 31 juli werd ook St. Vincent vervlogen en dat is een internationale vlucht van de Belgische Verstandhouding (Entente Belge). Er was ook deelname vanuit Frankrijk, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. België bracht 3038 duiven aan de start en van de andere landen kon ik geen geen cijfers vinden. De snelste duiven op deze St. Vincent in Frankrijk reikten tot en met 1300 m.p.m. en dat veelal op afstanden van 800 tot en met 850 km. De snelle duiven vielen in de noordwestpunt van Frankrijk aan de kust. Tegen de middag trok een regen- en onweersfront over het midden van Frankrijk en de St. Vincentvliegers lijken hier fraai achter langs te zijn gegaan met lagere temperaturen en een hardere wind mee. Toen deze snelheden rond 18 uur bekend werden kwam er een sprankje hoop dat de Barcelonavlieger wellicht toch wat sneller zouden kunnen gaan en het minder zwaar zouden hebben. En over zwaar gesproken Barcelona 2020 heeft weer een nieuwe lossingsplaats gekregen. En die is zo‘n 25 km verder voor de gemiddelde deelnemer dan vorig jaar. En dan vraagt men zich af waarom de vliegafstand nog vergroot moet worden? Is Barcelona al niet ver en zwaar genoeg? Is er geen goede lossingsplaats 10 km voor Barcelona te vinden? Langs de Costa Dorada werd nu in Cunit gelost en dat ligt zo halverwege tussen Barcelona en Tarragona. Zo‘n 35 km westelijker en 15 km zuidelijker dan de vorige lossingsplaats. En hoe westelijker men lost hoe meer de Pyreneeën een obstakel vormen als duiven na de lossing gelijk noordwaarts willen gaan om de kortste weg te volgen. Langs de kust noordoostwaarts is een gunstigere vliegroute om zo de Pyreneeën te omzeilen. De eerste melding van Barcelona was er op zaterdagmorgen al heel snel. In het Duitse Rastatt bleek er al om 5.14 uur te zijn geklokt door Alin Karscu en dat op 1005 km. Later werd zijn kloktijd veranderd in 7.10 uur omdat de duif om 7.25 uur werd gemeld en dat binnen 15 minuten had moeten gebeuren. Er viel te lezen dat de liefhebber in kwestie rond 5.14 uur nog aan het werk was en hij de constatering pas ruim 2 uur later bemerkte. In plaats van 1225 kreeg de duif nu een snelheid 1104 m.p.m. toegewezen. Ruim later en wel om 12.51 uur en 13.23 uur werden andere Duitse duiven gemeld vanuit Duisburg en Erkelenz die later weer van de lijst verwerden verwijderd. Ook een Belgische duif verscheen even bij de meldingen om snel daarna weer te verwijderd te worden. De echt tweede Barcelonaduif werd om 14.09 uur gemeld vanuit het Belgische Marbais op 1063 km. De snelste Belgische duif haalde 811 m.p.m. en werd om 14.41 uur gedraaid door Luc Odeurs in Ordingen en dat plaatsje ligt oostelijk van St. Truiden in de provincie Limburg.


Jellema boven
In Nederland kwam de eerste melding van B. Jansen en co. uit Bavel. Hun duif werd om 15.41 uur geklokt op 1179 km aan 841 m.p.m. En daarmee werd de snelheid van alle Belgische duiven overtroffen. Met hele lage snelheden bleek de overvlucht toch te kunnen scoren en de zuidwestelijke wind op de twee vliegdag zal daar zeker aan hebben bijgedragen. De eerste vliegdag was veel zwaarder dan de tweede althans voor die duiven die na zo‘n eerste dag de kracht en fitheid hadden om op het goede spoor door te gaan. Uit dezelfde regio kwamen daarna twee meldingen tussen 16 en 17 uur vanuit Zundert en Chaam. Zou de overvlucht nog kansen hebben? En veel ogen waren daarbij gericht op Jelle Jellema in het Overijsselse Nijverdal. Hij had nu 1293 km voor Barcelona staan en heeft een overvlucht van 114 km op Fran en Helma Jansen in Bavel. En met een vliegsnelheid van 50 km per uur is dat dik twee uur vliegen. En waarachtig hij wist het nog te flikken ook! Om 17.08 uur arriveerde zijn ‘Silke‘ die een snelheid van bijna 858 m.p.m. voor zich liet noteren. Goed voor het nationale goud? Ook Nijverdaal heeft een overvlucht in oostelijk Nederland en in de kop van Noord-Holland en daar waren ook Barcelonaduiven mee. Maar die kans was na een dik uurtje ook verkeken. Fran en Helma Jansen winnen uiteindelijk het zilver en de overvlucht aan de westkant pakt de 3e en 4e plaats met twee duiven in de regio Amsterdam. Brons voor de gebr. Brugemann uit Assendelft en de 4e plaats voor Dirk en Elitsa Veldhuis uit Diemen. Zoals de laatste zes jaar naar Jelle Jellema wordt gekeken zo werd dat in de jaren ‘90 naar de gebroeders Brugemann gekeken in de tijd van hun ‘Orhan‘ en ‘Myra‘ die van 1990 en 1991 waren. Als een duif was gepakt dan zei men dat men op de overvlucht moest wachten en zeker op de gebroeders in Assendelft. En zo is dat nu met Jelle Jellema. En wat kwam de duiven vanaf 18 uur karig af. ‘s Avonds waren er 146 duiven aangemeld en de meesten waren tussen 20 en 22 uur op hun hok gearriveerd. Dat duiven nog zo lang doorgaan op de tweede vliegdag na zoveel uren vliegen . Met het windje mee op het grootste deel van de vliegroute dachten de nodige liefhebbers vooraf dat Barcelona 2020 niet zo zwaar en moeilijk als Barcelona 2019 zou worden. Echter toen kwamen de tweede vliegdag 297 duiven door en waren de duiven een uur later gelost en was de vlucht 25 km korter. In 2017 kwamen de tweede vliegdag slechts 122 duiven door en was er nationaal 1 duif boven de 800 m.p.m. En dit jaar hebben 8 duiven die kaap weten te ronden.


Silke
Jelle Jellema korfde dit jaar 34 duiven op Barcelona en zoveel had hij er nog nooit mee. Op het laatst besloot hij ook een aantal duiven op eieren mee te geven omdat die er in zijn ogen ook heel goed op stonden. De vaste ploeg voor Barcelona werd gekorfd op jongen van 5 dagen. De hele ploeg bestond uit 24 duivinnen en 10 doffers. Na ‘Silke‘ om 17.08 uur klokte hij dezelfde avond nog duiven om 18.53, 20.15, 20.44, 21.15, 21.23 en 21.25 uur en nationaal is dat allemaal de pure kop met de prijzen 1, 7, 18, 24, 33, 38 en 39. Tussen die zeven duiven zat 1 doffer. De volgende ochtend kreeg hij al snel drie andere doffers thuis. De volgende ochtend om 6.46 uur kwam de achtste duif en om 9.33 uur was de 15e duif thuis. En zoals Jelle zelf aangaf kan het dan ‘stil‘ vallen. Een aantal inkorfcentra hadden tegen 12 uur op zondag al hun prijsduiven binnen en bepaalde liefhebbers die heel sterk pakken met een flink ploegje mee kunnen het dan snel laten gaan. En van het inkorfcentrum Borne was Jelle Jellema natuurlijk de prijzenkaper met 15 van de 34 om 9.33 uur. Het centrum kreeg 221 duiven van 44 liefhebber aan geboden en tegen 12 uur hadden daar 16 liefhebbers 36 duiven terug en hadden dus nog 28 korvers geen duif mogen verwelkomen. Dat is de keerzijde van de medaille die aan de kant van Jelle uiterst zonnig is ingekleurd. Op Youtube kwam een fraai filmpje van de Bornse Barcelona Club tegen die dit jaar van start is gegaan. We zagen daar o.a. ook Jelle zelf inkorven en een interview hebben en rondom de inkorving was er veel georganiseerd om extra sfeer en ambiance te scheppen voor de deelnemers. Ook kwamen de duiven van Jelle in de mand zittend in beeld en die leken er heel patent uit te zien. De winnende duivin is ‘Silke‘ en dat is één van de topduiven in Nijverdal. De laatste jaren had ze niet meer zo vroeg gevlogen nadat ze als jaarling in 2016 de 3e nationaal Narbonne tegen 5042 duiven had gevlogen en de 2e internationaal tegen 7811 jaarlingen had gescoord nadat ze voordien al de 631e Bordeaux had gevlogen. In 2017 vloog ze de 157e Marseille nationaal. En de laatste twee jaar vloog ze telkens Barcelona en Perpignan. In 2018 scoorde ze achtereenvolgens de nationale prijzen 157 en 137 en in 2019 liet ze daarop de prijzen 190 en 196 volgen. En dat is me even een erelijst!! Op die vluchten had Jelle telkens meerdere vroegere duiven en dat zal de reden zijn dat ze ‘pas‘ als 7e-getekende dit jaar vertrok. Met de prijzen 157, 190 en 1 gaat ze ook heel hoog eindigen als beste Barcelonaduif over drie jaar. ‘Silke‘ zelf vertrok naar Barcelona op jongen van 9 dagen en die had Jelle liever kleiner gezien. Echter ze is een snelle legster en na vijf dagen kreeg ze voor de tweede keer eieren dit jaar. Vanwege de corona zijn de fondvliegers dit jaar pas in mei gekoppeld en aanvankelijk zou Barcelona een week eerder gevlogen worden. De duiven die voor Barcelona bestemd waren heeft Jelle Jellema daarom een week uit elkaar gehad na de eerste ronde om het tweede legsel een week uit te stellen.


Afkomst
Wat daar in Nijverdal op Barcelona is neergezet over de jaren is natuurlijk wel uniek te noemen en Jelle mag een fenomeen op de grote fond genoemd worden. Vanaf 2016 heeft hij elk jaar in de nationale top-10 gevlogen. In 2016 vinden we hem terug op de plaatsen 3, 10, 18 en 37, in 2017 op de plaats 2, in 2018 op de plaatsen 8 en 26 en in 2019 op plaats 3. In 2020 begint hij dus met 1, 7, 18, 24, 33, 38 en 39! En daarvoor? In 2015 korfde hij slechts 1 duif en wel ‘Blauwe Benno‘ en hij won een beste prijs 1 op 10. Slechts 1 duif ging toen mee omdat de conditie van de duiven niet goed was en de vlucht ervoor ze minder goed afkwamen. In het jaar 2014 was er echt Barcelonasensatie op het Jellema-erf met de 1e en 3e nationaal en internationaal Barcelona. En toen ging het rap. De twee duivinnen vlogen toen 1488 en 1448 m.p.m. en dat is wel wat anders dan de 858 m.p.m. van nu. ‘Silke‘ werd in Nijverdal gekweekt uit een zoon van ‘Olympic Miss Gijsje‘ van Arjan Beens uit Genemuiden. Deze doffer verkreeg Jelle in 2012 en crack van Arjan Beens stond toen gekoppeld tegen ‘Mr.Beautiful‘ die ook van 2008 was. De doffer vond Jelle al gelijk een schitterende duif en veel te mooi om mee te gaan vliegen. De vader van ‘Silke‘ gaat door het leven als MG430 en die naam vindt men in menige stamboom terug. MG staat voor Miss Gijsje en ‘430‘ zijn de laatste drie cijfers van zijn ringnummer. Deze ‘MG 430‘ is in 2018 bij Jelle Jellema onstnapt. De moeder van ‘Silke‘ is ‘de Kleine Kweekster‘ van 2007 en zij is teven de moeder van de duivin die in 2014 de 3e internationaal Barcelona vloog. Die ‘MG430‘ was wel een ware topkweker want zo is hij ook de vader van ‘Evi‘ van 2014 die in 2016 piekte met de 9e Perpignan en 10e Barcelona nationaal. En ‘Evi‘ is weer de moeder van ‘Rena‘ die in 2018 de 8e nationaal Barcelona scoorde. En deze Rena is weer de moeder van de tweede duif op Barcelona 2020 en wel ‘New Rena‘ van 2017 die nu de 7e nationaal wint. Deze ‘New Rena vloog vorig jaar al twee kopprijzen op Pau en Marseille.


Vliegploeg
Het seizoen 2020 begon Jelle Jellema met 95 vliegkoppels. De ZLU-vluchten zijn het hoofddoel maar ook een aantal middaglossingen worden gespeeld zoals dit al Limoges en Perigueux. Op Limoges van 10 juli werden zo 58 duiven gespeeld en maar liefst 34 daarvan wisten de uitslag (van de VNCC) te halen . Naar Perigueux (24-7) gingen 17 jaarlingen en scoorden 10 prijs. Ook aan de voorgaande twee ZLU-vluchten werd natuurlijk deelgenomen. Op Pau begon Jelle met de prijzen 7 en 29 en had hij 18 van de 33 als prijsduif. Naar Agen gingen daarna 38 jaarlingen en daarvan staan er 22 stuks in de uitslagen. En 3 van de 5 ouden vloog prijs op diezelfde Agen. Op Agen was het voor de pure overvlucht zo goed als onmogelijk om vroege prijzen te pakken. Jarenlang was Jelle actief als dierenarts in zijn regio maar met dat werk is hij sinds een jaar gestopt. Hij is zich puur op de duivensport gaan richten en de Jellemaduif is een gegeerd product in de internationale duivensport. We hoeven daarvoor maar naar de verkopingen op Pipa te kijken die voor de (jonge) Jellemaduiven telkens uiterst succesvol verlopen. Jelle heeft dus nu beduidend meer tijd ter beschikking om zijn duiven te verzorgen en te begeleiden en dat is met 95 nestkoppels geen geringe taak. De duiven worden vooraf voor bepaalde vluchten bestemd maar op de vijf afdelingen zit alles door elkaar. Wel wordt nauwgezet alles genoteerd en bijgehouden wanneer er is gelegd enz. en dat is natuurlijk wel nodig om alles precies te weten. De vliegers gaan vooraf zoveel moegelijk oefenvluchten mee en de Barcelonavliegers ging 8 dagen voor inkorving nog mee met een oefenvlucht vanuit Tilburg die door de club in Rijssen werd georganiseerd. En later lapte hij op woensdag de duiven nog eens zelf vanaf 70 km. De jaarlingen heeft hij wel in Hank gekorfd voor een verdere oefenvlucht met één nacht mand. De nestduiven krijgen in Nijverdal dagelijks hun vrijheid 10 tot 4 uur en mogen dan doen en laten wat ze willen. ‘s Avonds is er nog een verplicht training en dan gaat alles eruit en van de nesten. Dit jaar trainen ze dan minder goed aan huis dan andere jaren en waren ze na een half uurtje wel uitgevlogen. De fondduiven krijgen in de winter hun entingen tegen paramyxo, parathyfus en pokken. In het voorjaar worden ze ontwormd, ontluisd en krijgen ze een middel (druppel) tegen de mijt. In mei volgt een geelkuur en in het seizoen onderzoekt Jelle zelf zijn duiven met een keeluitstreekje en wordt er gekeken of ze (licht) het geel hebben. En als dat zo mocht zijn dan krijgen ze een geelpil. Jelle voert zijn duiven de Jellemamengelingen van Beyers. De extra energierijke mengelingen geeft hij zijn duiven zo‘n vier dagen voor de inkorving. De duiven krijgen volle bak op de vloer en de duiven die meegaan krijgen de laatste week voor inkorving een potje in hun bak zodat ze daaruit extra kunnen eten. Een aantal mineralenmengelingen krijgen de duiven dagelijks vers van de baas. Jelle redeneert dat een duif van nature zelf weet wat het beste voor hem is en dat zal hij/zij ook eten en opzoeken. De jonge duiven gaan vanaf de eerste vlucht elke week mee en dat tot en met 500 km. De eerste vluchten van de afdeling 9 met de jongen zijn dit jaar heel goed verlopen en daarbij zit dan telkens de hele Jellemaploeg die zo‘n 130 koppen groot is. Bijna alle jongen die overblijven krijgen als jaarling hun kans. Er vindt wel een selectie plaats en logge en grote jongen worden niet graag gezien en die geen natuurlijke gezondheid hebben gaan eruit. Het zijn de kwekers die voor de aanwas zorgen en van de echte topvliegers worden ook jongen aangehouden voor eigen gebruik.


Kleine korvers
Ja, Barcelona 2020 is heel zwaar geweest en de vlucht telt veel kleine korvers en onder hen zijn er velen die geen prijs hebben weten te pakken. Met 2 of 3 duiven mee vliegt men makkelijk geen prijs en dat is met 14 of 20 duiven mee anders. Maar met zo‘n klein aantal mee scoort men ook makkelijker een hoog prijspercentage! Als men weet te pakken! Wat dacht u van A. Pastor uit Amsterdam –Noord die met 2 mee de prijzen 10 en 208 gaat winnen! Of van R. Dijkshoorn uit Honselersdijk die met 4 mee 2 duiven in de top-100 heeft. Als Jelle zijn 15de duif van de 34 op zondag om 9.33 uur krijgt dan heeft Henk Leeftink uit ook Nijverdal juist daarvoor zijn eerste duif gekregen met 2 duiven mee en dat is ook knap zonder op te vallen. In dezelfde hoek heeft dan W. Weerink in Wierden er 2 van de 3 thuis rond dezelfde tijd en dat is ook knap te noemen. En als je dan ziet dat Jelle op zondagavond nog twee duiven thuis krijgt om 18.04 en 19.17 uur (19de en 20ste duif) dan mag je ook voor deze duiven het petje diep afnemen na zolang knokken tegen de elementen terwijl het nationaal waarschijnlijk geen prijsduiven meer zijn. Bij de eerste 20 aankomsten in Nijverdal zat niet de 1e- getekende en dat was ‘Ming Mei‘ van 2017 die vorig jaar de tweede duif op Marseille was. Jelle Jellema heeft trouwens een eigen website onder de eigen naam waarop al bijna 20 jaar alle uitslagen op de grote fondvluchten worden bijgehouden. Elke vlucht wordt vermeld met het aantal mee, aankomsttijden en betreffende duiven. Niemand in Nederland is zo open over de eigen behaalde resultaten op internet en al zo lang! Ja, ook voor Jelle was het vooraf spannend of zijn duiven het op Barcelona 2020 weer zou kunnen waarmaken. Zoveel ogen zijn op je gericht. En die favorietenrol brengt de nodige druk met zich mee. Het jaarlijks maar weer presteren op Barcelona is een geweldige opgave. En dan zo weten uit te halen moet de ultieme ‘kick‘ voor elke liefhebber zijn. En dat zal een nuchtere Fries als Jelle wel kunnen aanzetten tot een vreugdendansje. Als is het maar figuurlijk en in gedachte. Hij was groots op Barcelona 2020!


Ad van Gils
Wedvlucht: Internationaal - BARCELONA
gelost: 31-07-2020, 08:50 uur
Nederland 4477
Belgie 6179
Duitsland 1026
Frankrijk 2580
Engeland 281
Luxemburg 43
Internationaal 14.586 Duiven


Lossing Barcelona om 08.50 uur


Naar Barcelona via Borne en Klaaswaal !!

Sportvrienden,

de duiven naar Barcelona zijn inmiddels ingekorfd. Leuk om op de diverse media de belevenis van deze vlucht te kunnen volgen. Bij deze een sfeer impressie van de eerste dagen.

In Borne ging het er zo aan toe:
Wachten om in te korven !!Sfeervol en gezellig !De winnaar is bekend, daar mag op gedronken worden !!!!!!!!!!!

De harde werkers, de vrijwilligers die iedere organisatie zo hard nodig heeft !!De schat aan ere-prijzen, uiterst links de ZLU bokaal geschonken door de Pr. man ZLU.Rustig afwachten voor de komende heroïsche strijd !!Manden keurig voorzien van de WCS labels !!

In het Nic Klaaswaal wordt ook ingekorfd !!
Alles volgens de regeltjes, helaas zij het er af en toe teveel !!
Vele handen maken licht werk, ook kampioenen aan de bak !!Klein maar dapper,hopelijk komt de ZLU nog eens met een makkelijker systeem inmanden !!

Op naar Rucphen!!!

In het incheckcentrum Rucphen zijn de WCS controles op de Barcelona duiven verricht:

De resultaten van de controles zijn: Totaal zijn 4.474 duiven geregistreerd.

Deze zijn geladen in 278 manden en 2 restmanden.
De voorwagen en aanhanger 182 manden.
De overige 98 manden in een oplegger die samengevoegd worden met de Duitse duiven.
Om 13.00 uur vertrokken de 2 wagens van Bauwens richting Zomergem.
Albert van Dongen is mee gegaan als begeleider voor de ZLU Nederland.
Hopelijk komen ze op de nieuwe losplaats terecht, ca. 28 km. zuidelijker dan in 2018.

Ophalen duiven Barcelona 2020

Op zondag 26 juli 2020 zijn er gelukkig 10 chauffeurs en bijrijders bereid gevonden om in het gehele land duiven op te gaan halen voor de Koningsvlucht van de Marathonspelers Barcelona. Hiervoor zijn 4 wagens beschikbaar van Afdeling 2 Brabant 2000 en 1 wagen van Afdeling 4 Limburg. Al na gelang de af te leggen afstand naar het eerste NIC vertrokken alle wagens vanaf 16:30 vanuit de verzamelloodsen in Geleen en Rucphen.

Bij totaal 28 NIC worden de duiven opgehaald en daarnaast zijn er nog 8 NIC die wel zelfstandig inkorven maar de duiven aanvoeren bij naburige NIC. Voor de concoursveiligheid is dit geen enkel probleem omdat alle prijswinnende duiven de WCS controle moeten doorstaan. In de verzamelloods wordt in een bestand aan de code van de chipring een extra controlecode gezet en na inzending van de bescheiden wordt bij de prijswinnende duiven eenvoudig vastgesteld of de betreffende chipring in de verzamelloods aanwezig was bij de prijswinnende duif. Een waterdicht systeem. Nadeel is dat inzet van veel handjes (vrijwilligers) noodzakelijk is en dat brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Het ZLU bestuur wenst een volledig veilig concoursverloop en accepteert dat het hoge kosten met zich meebrengt die uiteraard ergens betaald moeten worden en dat zit o.a. in de vrachtprijzen.

Het in het gehele land ophalen van de duiven is ook een geweldig kostbare zaak. In een normaal seizoen wordt er door de 5 ophaalwagens ruim 13.000 kilometers afgelegd. De Afdelingen Limburg en Zeeland moeten uit hun kosten kunnen komen en de chauffeurs en bijrijders moeten ook betaald worden.


De tijd die nodig is voor het ophalen van de duiven is gigantisch. Vooral als de NIC die eerst opgehaald worden niet op tijd klaar zijn levert grote problemen op verder op in de routes. Helaas komt het veelvuldig voor dat er na middennacht nog vrijwilligers van de NIC zitten te wachten tot de wagen arriveert en er geladen kan worden. Hiervoor moeten oplossingen komen.


Christ van der Linden
Vervoerszaken ZLU.


Helaas bereikte ons via de media woensdag onderstaand bericht:

De Franse duivenliefhebbersbond annuleert de deelname van Frankrijk aan Barcelona 2020 - behalve voor het oosten van het land - omwille van een 11-tal dode duiven in de mand
Een drama voor de Franse deelnemers aan deze Barcelona-editie 2020. Op de plaats waar de Franse duiven hun controlemerk kregen opgestempeld (te Chéreng) werden een 11-tal duiven dood aangetroffen in de manden, en bleken nog een 7-tal duiven zwaar geïnfecteerd (volgens persbericht van het communiqué Barcelona CIF). Wellicht door het drenken van de duiven met water dat een toxisch product bevatte. De zaak wordt nog verder onderzocht. Er werd ook een dierenarts bijgehaald. Het zou slechts om enkele manden gaan. Gezien niet kon gegarandeerd worden dat de andere duiven niet aangetast zijn, en over hun volle capaciteit kunnen beschikken om met succes hun Barcelonavlucht af te werken, besloot de Franse federatie om alle Franse duiven die te Chéreng waren niet te laten deelnemen aan Barcelona, en de wedstrijd voor deze duiven te annuleren. De duiven uit de oostkant van Frankrijk die niet te Chéreng waren om te controlemerken, blijven wel in wedstrijd. Wellicht volgt later nog uitleg over wat exact is gebeurd, waar het fout is gelopen en/of waarmee het drinkwater mogelijks was besmet. Een ontgoocheling voor tal van Franse liefhebbers, die zo hun deelname aan Barcelona gecanceld zien. Het zal je Barcelonacrack maar zijn, die zo komt te overlijden. Jammer...

UPDATE: Bericht van de organisator Cureghem Centre.
Relaas van de feiten i.v.m. de Barcelonaduiven te Chereng:


Vooreerst betreuren wij de feiten, die zijn voorgevallen op de verzamelplaats te Chereng met de Franse duiven. Na de aankomst van de Franse duiven te Chereng op zondagavond werden, als gevolg van een menselijke fout, aan een beperkt aantal manden besmet drinkwater gegeven. Met het trieste gevolg dat een twintigtal duiven hierdoor gestorven zijn. Daar bepaalde duiven nog bij de dierenarts worden verzorgd kunnen wij de definitieve lijst van de overleden duiven nog niet mededelen. In samenspraak met de C.I.F hebben we als organisator alle Franse duiven aanwezig te Chereng uit de vlucht genomen. De Franse duiven van de vier oostelijk gelegen lokalen welke naar de verzamelplaats in België zijn gebracht blijven in de wedstrijd.

Bestuur van Cureghem Center.


Tot zover dit trieste verhaal, voor zover als bekend zullen de duiven in de loop van donderdag rond de middag de nieuwe losplaats in Barcelona bereiken.
Veel succes eenieder !!


Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.

Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie over wat cookies zijn, welke cookies op onze website worden gebruikt en wat ze bijhouden is beschikbaar in het onderdeel cookies van ons privacy statement    Akkoord Niet akkoord