Z.L.U. vluchten

                                                                                                        

Vluchten ZLU marathon 2024.                                                       Vluchten West Europese Super Marathon 2024

Agen oude,  Barcelona, Marseille, Narbonne.                                  Pau,  Barcelona,  St.Vincent,  Perpignan.
 

Barcelona

08-07-2022
Carrer de Cal Notari, Vilanova del Vallès Barcelona
>  Smitsweg 16 Driewegen
.

VOORBESCHOUWING WEDVLUCHT BARCELONA

.
Inmanden: maandag 04 juli
Los : vrijdag 08 juli.
Internationaal georganiseerd door: BELGISCHE VERSTANDHOUDING


.


.
GPS Coördinaten: Noord + 413311.7 Oost +021658.0

.
De vrachtkosten bedragen € 6,45 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten.
Internationale uitslag op papier € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

.
Deelname jaarlingen is niet toegestaan.
.
Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen. - internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag

Extra ereprijzen:
  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)
  • Prijswinnaar met de verste afstand, prijs behaald per tiental (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.
.

Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld door:

EDI HEIMBACH - EUSKIRCHEN

.


.
Weet U nog wie de winnaar was van Barcelona in 2017 !
.

LEON ROKS UIT STANDDAARBUITEN
ZEGEVIERT OP INTERNATIONAAL BARCELONA MET ZIJN DON LEO

.


.
Prachtige beelden van de lossing aan de stranden van Barcelona waren en zijn te zien op de website van de ZLU en op de achtergrond zien we de hoge skyline van de Catalaanse hoofdstad. Razendsnel trokken de duiven hoog op en gingen ze noordwaarts om de hele zware thuisreis (zoals later zou blijken) te aanvaarden. De eerste melding kwam pas om 11.08 uur vanuit de uiterste noordoostpunt van Frankrijk tegen Duitsland aan en ten noorden van Straatburg. Op 955 km haalde de duif van Ungerer en zoon daar een snelheid van 802 m.p.m en dat zou veel later goed blijken voor de 2e prijs internationaal. In dezelfde hoek werd een uur later de tweede duif geklokt om 12.06 uur. De derde duif die op de internationale tabellen kwam was de zesjarige nestdoffer van Leon Roks uit het West- Brabantse Standdaarbuiten die om 12.58 uur zijn ‘Don Leo‘ kon klokken en die op 1188 km tot een snelheid van 882 m.p.m kwam. Heel België nog niets en dan al een duif uit Nederland? Leon moest toen wachten of de overvlucht in Nederland hem nog kon kloppen en daar werden zes duiven in de top-10 geklokt maar vele uren later en aan veel lagere snelheden zodat het internationale goud voor Leon Roks binnen was. En vanaf toen werd zijn winnende doffer de meest geviseerde duif van de wereld!

.


.
Juist thuis
Leon Roks was zelf net goed tien minuten thuis toen hij uit het westen een duif zag aankomen en aanvankelijk dacht hij dat het een duif van Pithiviers was waarop hij een ploegje latere duiven mee had. Toen de duif op de plank viel zag Leon dat het zijn ‘405 was die hij op Barcelona had gekorfd. De doffer leek hem aan te kijken met de gedachte: "Baas ken je mijn niet meer?‘‘ Op dat moment had Leon Jan van Vlimmeren in Zegge aan de lijn en toen hij besefte dat het een Barcelonaduif was riep hij uit: "Ik word gek, dit kan niet waar zijn!" Slechts twee duiven waren nog niet zo lang vanuit Frankrijk gemeld en dan kan men niet een Barcelonaduif in Nederland klokken was zijn gedachte. Het bleek wel degelijk zijn NL10-3025405 te zijn die van een ploegje van vijf duiven als 2e-getekende was gekorfd.

.


.
Seizoen 2022.
.
De 10 geboden, niet van Mozes maar van :

.
Ik John Vos, vlieg onder de naam
Comb Vos - van Wanrooij ( vanaf 2017 )
Wonende te : Geffen
Provincie : Noord Brabant


.


.
Ben getrouwd en heb twee zonen van 25 en 27 jaar oud die beiden niks hebben met de duivensport maar wel geïnteresseerd zijn betreft de prestaties. We vliegen uitsluitend ZLU Vluchten omdat we dit de eerlijkste vluchten vinden, en omdat meerdere vluchten niet passen met de werkzaamheden bij de Comb v Wanrooij die ik heb waar de focus ligt bij het dagfond en het jonge duivenspel. De ZLU duiven zijn gehuisvest op mijn eigen adres in Geffen.
.


.
We zijn nog steeds een hok in opbouw maar leggen wel de lat zo hoog mogelijk . Ons spel systeem staat vermeld onder punt 1. En dan worden ze gekorfd voor de eerste vlucht op jonge van een paar dagen. We hebben een 30 tal kweekkoppels (vermeerderaars) en ik speel een 150 jongen in voor het volgend seizoen. Seizoen 2021 hebben we alleen op de natoer gekorfd met daar bij de vlucht Orleans. Liever zou ik met de vroege tour mee doen, maar dat komt niet uit met de wedvluchten. De duiven krijgen volle bak tijdens het seizoen.

1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2022 verlopen ?
De aanloop naar dit seizoen was best wel spanend, omdat ik half december ben opgenomen in het ziekenhuis betreft een on stoken alvleesklier ontsteking. Kort erop voor de tweede keer met daarbij een abces. Totaal 5 weken opgenomen geweest. Gelukkig net op tijd hersteld om aan de voorbereiding te beginnen. De vliegduiven zijn 7 maart gekoppeld om de jarige een broedbak te geven. Na een kleine 14 dgn broeden alles weer op weduwschap. Dit met de broedbakken gesloten en de zitkapjes ervoor. Zo spelen we ze in tot om in mei ze weer te koppelen om op stand te krijgen.

a Ja, je kan in het weekend met de wedvluchten meedoen volgens programma en er worden midweekse vluchten georganiseerd.
b Ja, ik breng ze een paar keer weg voor de eerste africhtingsvlucht. 14 dgn voor de ZLU vlucht worden ze ook nog wat extra getraind.

2. Verzorgt U de duiven alleen of krijgt/heeft U hulp van derden ?
In principe verzorg ik de duiven alleen. Alleen omdat ik hulp heb gehad tijdens mijn ziekte blijft mijn vader wat mee helpen met 1 of twee hokken schoon te maken.

.


.
3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ? De vlieg ploeg bestaat uit 76 koppels.

a. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom !
b. Zo nee, waarom niet. Ik heb geen verschillende ploegen samen gesteld. Dit omdat ik ook mede hokverzorger ben bij de Combinatie v Wanrooij. Daarom moet het zo simpel mogelijk zijn. Dus de 76 koppels zitten verdeeld 5 hokken met alle deuren open zodat als ze thuis komen niet verkeerd kunnen zitten.

4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?
Ik korf in Oss in ver.nr 2139 Vrienden van de fond. Er korven daar verschillende toppers in o.a.
Jeroen v Heumen - Comb .v Schijndel en Znn - A. v Leuken - Gebr, Janssen Gennep, Nico Pronk - Comb Kroon & Erren - Comb. Verhagen v/d Steen, Versteegde - Dommelen.

5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?
Nee, maar vindt Agen en Narbonne wel spannend omdat dan alle jaarlingen mee gaan.

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Ik denk dat het aantal zo klein mogelijk moet blijven omdat je dan de meeste zuurstof behoud.

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?
Via de ZLU site ( meldprogramma).

8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Nationaal, omdat ik internationaal niet altijd eerlijk vindt.

9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?
Is Gezellig en goed verzorgd !

10. Eigen verhaal.
Zijn er nog verbeter/aanpassingspunten inzake de ZLU organisatie op te noemen ! Gevarieerd voer met grit tijdens het vervoer.

.


.


.

.
Aldus John Vos.
===========================

.
Ja sportvrienden,
en waar doen we het allemaal voor, juist voor de erkenning van ons werk, onze hobby, en een plaats op het ZLU erepodium 2022.

.


..
Sportvrienden,

Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

.

..
PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

.

.
De Zuid Limburgse Unie,
al meer dan 63 jaar een begrip in de
Nederlandse duivensport !


.
Reporter van het verslag van Barcelona is:
.
Ad van Gils.

.

.
Dank zij de medewerking van
duivensportblad De Duif
worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.


.
.
Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.

Barcelona allerlei 2022 !


.


.
Een naam met wereldfaam in de duivensport !

.


.
Gezelligheid troef in Borne !

.


.
En hier draait het om, de postduif klaar voor de reis naar Barcelona !

.


.
Alles zoals het hoort !

.


.


.
Ook in Klaaswaal laat men niets aan het toeval over,
het zijn de kleine dingen die het doen !


.


.


.
Twee Toppers in het kwadraat, worden de
verwachtingen waargemaakt ?

.


.
Peet met zijn supporter !

.


.
Hoog bezoek bij de BBC !

.


.
Dat ziet er niet goed uit Gert Jan, daar moet wat aan gedaan worden !

.


.
Dapco wordt ingeschakeld !
Christ en de jongste zoon Nick van Ron

.


.
inspecteren de ZLU balkjes.

.


.
Het psychologisch voordeel van het bekende ZLU balkje moet hiermee zijn opgeheven !

.


.
Tot in China moest men gaan om het ZLU balkje te neutraliseren !

.
Onze Ron terplekke in Rucphen:
Vanochtend stonden 4905 duiven klaar om gecontroleerd te worden in de loods. Een fantastisch resultaat met een lichte stijging ten opzichte van 2021. Vanochtend beide zoons meegenomen om wat extra handjes te krijgen. Alles liep bijzonder goed en waren dan ook zeer snel klaar met omvangen. Om even 11:15 uur was de klus klaar met controleren en zijn we verder gegaan met laden en lossen van een volle vrachtwagen vuile manden. Alles weer schoongemaakt en klaar voor de volgende klus. Omstreeks 12;00 uur zaten de laatste manden in de tweede vrachtwagen. Alle wagens voorzien van alle benodigdheden en gecontroleerd te hebben reed ik even na 12:30 huiswaarts. We hebben 306 volle manden van 16 duiven en 1 restmand van 9 doffers.

Succes allen ! Los te Barcelona om 8.00 uur.

Veel succes !
Hub Wetzelaer, Pr. ZLU.
No NPO-Lidnr Naam Plaats Afstand J-Aluring Dag/tijd M/Min Mee
1 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 1102848 0-1544052 09-07 10:30.28 906,60 59
2 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 1159914 8-1805216 09-07 12:08.12 882,60 16
3 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 1193750 8-1699775 09-07 12:51.44 879,22 5
4 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 1210947 6-1416003 09-07 13:15.35 876,49 12
5 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 1176264 6-1307080 09-07 12:37.43 875,38 9
6 25819065 SMEETS & PENRIS U URMOND 1082550 9-1143658 09-07 10:51.15 874,97 5
7 6179004 GEBR.ELLENBROEK B BORNE 1240809 8-1524314 09-07 14:00.59 869,53 2
8 7130477 J. DOPPENBERG JR. V VOORTHUIZEN 1208655 9-1547244 09-07 13:24.04 869,49 6
9 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 1146348 9-1650824 09-07 12:13.25 868,83 36
10 23379037 GEBR KUYPERS N NEER 1115692 9-1085144 09-07 11:39.45 867,74 21
11 18260012 FRANS BRAEM C CLINGE 1088774 7-3705012 09-07 11:11.20 865,94 6
12 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 2 0-1545432 09-07 11:27.43 865,85 59
13 23710276 L. HAMERS W WESSEM 1103206 8-1305565 09-07 11:29.04 865,21 2
14 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 1112475 9-1084832 09-07 11:39.55 865,12 22
15 10201920 SVEN VAN HOUTEN I IJSSELSTEIN 1182300 8-1709432 09-07 13:01.12 864,76 10
16 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 1065024 9-1136135 09-07 10:47.35 863,36 22
17 7609247 T. KOELE & ZN. W WEZEP 1244542 8-1614560 09-07 14:16.12 862,95 15
18 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 1241189 8-1684187 09-07 14:13.47 862,07 37
19 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 1172832 8-1037263 09-07 12:55.28 861,45 14
20 18620451 J.F.J. COOPS K KLOOSTERZANDE 1099546 8-1159047 09-07 11:33.30 859,36 10
21 16070820 TOM VAN ZWIENEN C CAPELLE A/D IJSSEL 1166744 8-1799455 09-07 12:52.56 858,57 14
22 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 1146553 7-1238153 09-07 12:30.18 858,01 18
23 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 1236921 9-1566014 09-07 14:17.02 857,17 23
24 25660424 MEVR. TROISFONTAINE R REIJMERSTOK 1063359 9-1140087 09-07 10:54.39 857,10 3
25 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 1256745 8-1481928 09-07 14:40.39 856,88 17
26 25630911 A. GEELEN W WIJLRE 1067998 8-1346487 09-07 11:01.27 856,15 12
27 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 1156846 7-3738406 09-07 12:46.57 855,06 38
28 25810473 J. MARTENS S STEIN 1080078 8-1351382 09-07 11:21.58 851,82 12
29 19394345 J. VAN DE LEUR O OOSTERHOUT 1138759 8-3830702 09-07 12:34.40 849,40 3
30 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 1181992 9-1454794 09-07 13:28.12 847,79 27
31 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 1163238 8-1228772 09-07 13:06.20 847,64 24
32 8490217 PIET EEUWES H HUISSEN 1186283 6-1290633 09-07 13:33.45 847,50 5
33 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 1189168 8-1721544 09-07 13:37.30 847,29 7
34 9111127 B. VAN DER HORST G GROESBEEK 1167537 8-1683890 09-07 13:12.26 847,00 11
35 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 1201666 8-1750807 09-07 13:53.08 846,76 19
36 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 1237872 8-1795397 09-07 14:36.33 846,38 30
37 23290428 MARC GIELEN M MAASBREE 1125445 9-1081024 09-07 12:26.31 844,60 17
38 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 1263039 8-1476952 09-07 15:09.52 844,35 9
39 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 1166744 8-1076380 09-07 13:17.17 843,46 36
40 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 1109100 9-1719437 09-07 12:09.12 843,29 3
41 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 2 8-1805114 09-07 13:09.28 843,29 16
42 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 2 8-1750839 09-07 13:59.12 843,16 19
43 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 1133194 7-1247999 09-07 12:38.00 843,15 39
44 24040006 F. MERTENS N NUTH 1076802 9-1100683 09-07 11:31.31 842,89 4
45 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 1079101 7-1536569 09-07 11:34.49 842,51 8
46 21280764 J. HOOYMANS K KERKDRIEL 1160896 9-1021347 09-07 13:13.11 841,73 14
47 13260020 K.DROOG A ANDIJK 1263976 9-1566670 09-07 15:15.55 841,58 55
48 22161061 H .V. VENROOIJ JR. D DEURNE 1133431 8-3840532 09-07 12:40.51 841,54 6
49 22209287 VAN HAM-BARTELS W WINTELRE 1124102 0-2037532 09-07 12:30.11 841,28 15
50 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 3 9-1559721 09-07 12:06.30 840,27 59
51 14160002 JOHN LAAN B BEVERWIJK 1228991 8-1012165 09-07 14:37.12 839,93 5
52 23450942 W. SCHAEFER R ROERMOND 1109029 9-1088431 09-07 12:15.56 838,95 4
53 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 2 0-1479909 09-07 13:00.46 838,73 36
54 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 1197567 8-1123052 09-07 14:02.00 838,63 5
55 2260119 BENNIE HOMMA B BALK 1285258 8-4300218 09-07 15:47.24 838,18 6
56 18160034 J. M. MURRE Y YERSEKE 1114022 8-3829306 09-07 12:23.12 838,12 8
57 18290925 S. DIJKEMA W WEMELDINGE 1115080 0-1537718 09-07 12:25.05 837,72 9
58 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 4 0-1544051 09-07 12:10.57 837,43 59
59 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 1229944 8-1770065 09-07 14:44.57 836,16 63
60 13260020 K.DROOG A ANDIJK 2 9-1566649 09-07 15:26.05 835,92 55
61 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 1172997 9-1622538 09-07 13:39.41 834,47 16
62 25630512 GEERT SCHMITZ S SIMPELVELD 1071018 7-1530786 09-07 11:37.56 834,17 12
63 17059110 FAM. TOOM A ALBLASSERDAM 1160928 8-1061877 09-07 13:26.11 833,89 3
64 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 1089430 6-3609233 09-07 12:00.33 833,82 10
65 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 2 7-1148429 09-07 14:49.12 833,75 63
66 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 1148122 7-1237293 09-07 13:11.04 833,75 10
67 24449082 GEBR. SAYA M MAASTRICHT 1065099 0-1695385 09-07 11:31.31 833,73 13
68 18261504 WIM KOOREMAN K KLOOSTERZANDE 1097996 8-3822310 09-07 12:11.18 833,52 3
69 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 5 9-1718735 09-07 12:17.42 833,16 59
70 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 1145617 7-1236616 09-07 13:09.26 832,91 16
71 18700265 M. KLEPPE K KERKWERVE 1132501 6-3616245 09-07 12:54.52 832,19 1
72 25660424 MEVR. TROISFONTAINE R REIJMERSTOK 2 8-1349367 09-07 11:31.56 832,09 3
73 22160006 A.JANSSEN N NEERKANT 1125452 8-3817504 09-07 12:46.42 832,00 7
74 25810004 HOK SMEETS-PENRIS S STEIN 1080219 9-1143748 09-07 11:53.31 831,25 8
75 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 1174048 8-1054629 09-07 13:46.58 830,91 23
76 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 2 9-1328527 09-07 15:07.59 830,79 37
77 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 1102328 9-1092164 09-07 12:21.24 830,44 31
78 10490621 H.D. SPRONK U UTRECHT 1192859 5-1508795 09-07 14:10.33 830,36 3
79 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 1141481 9-3913490 09-07 13:08.49 830,28 16
80 4330021 PIETER WOORD U URK 1260255 7-1004444 09-07 15:32.00 830,21 12
81 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 2 9-1795602 09-07 13:47.10 829,93 14
82 8210769 LUC BRAMEL L LOERBEEK 1191302 7-1016855 09-07 14:10.32 829,29 48
83 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 1191312 8-1701365 09-07 14:10.47 829,15 9
84 2259175 COMB REKKER-WESTRA B BERLIKUM 1323911 9-4201935 09-07 16:51.24 828,79 7
85 11280688 A. DE JONG B BLARICUM 1212872 0-1352750 09-07 14:37.33 828,72 6
86 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 2 6-1484206 09-07 13:16.50 828,46 16
87 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 3 0-1381253 09-07 14:58.42 828,41 63
88 23379037 GEBR KUYPERS N NEER 2 9-1085220 09-07 12:41.00 828,28 21
89 13070933 D. RUITER L LUTJEBROEK 1258214 9-1557991 09-07 15:33.05 828,27 24
90 22590012 F. DE TURCK L LEENDE 1116552 7-1442535 09-07 12:42.52 827,77 12
91 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 2 0-1677212 09-07 12:25.45 827,73 31
92 22599427 KLESSENS-DE LEPPER V VALKENSWAARD 1116303 8-5187323 09-07 12:43.49 827,00 4
93 23290428 MARC GIELEN M MAASBREE 2 9-1080920 09-07 12:54.59 826,94 17
94 23460288 J. MINTEN S SEVENUM 1133012 9-1089635 09-07 13:04.14 826,88 2
95 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 2 9-3933574 09-07 13:16.17 825,79 16
96 8230015 G.A. TIEMES D DIDAM 1190539 9-1430859 09-07 14:17.29 824,77 3
97 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 4 9-1549221 09-07 15:05.25 824,68 63
98 18700016 J L DE BRUINE N NIEUWERKERK 1129613 9-1707759 09-07 13:04.11 824,43 29
99 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 2 7-1531605 09-07 11:47.52 823,13 22
100 23540009 JOS NEVELS T THORN 1102606 0-1725863 09-07 12:36.45 821,16 4
101 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 2 7-1238140 09-07 13:30.21 821,11 18
102 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 1187975 8-5191467 09-07 14:21.34 820,67 10
103 24500109 M.J.M. DEGENS H HEERLEN 1078348 8-1325477 09-07 12:08.04 820,62 19
104 18700016 J L DE BRUINE N NIEUWERKERK 2 9-1707800 09-07 13:11.04 820,30 29
105 22161061 H .V. VENROOIJ JR. D DEURNE 2 9-4077531 09-07 13:15.44 820,30 6
106 21280044 RAYMOND SCHALKWIJK L LEERDAM 1170002 7-1295343 09-07 14:01.34 819,58 4
107 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 1173686 7-1219775 09-07 14:06.27 819,36 6
108 19020010 A. VAN DEN OUWELAND C CHAAM 1123303 9-3922770 09-07 13:05.15 819,18 23
109 25810004 HOK SMEETS-PENRIS S STEIN 2 9-1143722 09-07 12:14.00 818,35 8
110 22010037 TOON JANSSEN H HELENAVEEN 1129500 8-1249763 09-07 13:14.18 818,30 3
111 6541234 HENK LEEFTINK N NIJVERDAL 1242033 0-1167239 09-07 15:32.20 818,02 4
112 15429206 GEBR. VAN DIJK N NOORDWIJK 1198682 9-1609504 09-07 14:39.21 818,02 6
113 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 2 8-1671944 09-07 14:19.42 817,59 27
114 4130637 N. DE FOUW B BANT 1274163 8-1485793 09-07 16:12.35 817,51 2
115 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 3 6-1484299 09-07 13:36.05 817,08 16
116 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 2 5-3503017 09-07 13:21.02 816,99 39
117 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 1125366 7-3729938 09-07 13:11.52 816,75 19
118 13070933 D. RUITER L LUTJEBROEK 2 9-1558048 09-07 15:54.34 816,72 24
119 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 6 0-1112029 09-07 12:45.41 815,91 59
120 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 1144804 9-1651975 09-07 13:37.28 815,70 12
121 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 2 9-1084766 09-07 13:00.56 813,85 22
122 25810004 HOK SMEETS-PENRIS S STEIN 3 9-1143777 09-07 12:21.32 813,70 8
123 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 3 8-1805104 09-07 14:00.52 812,91 16
124 23549032 CORSTJENS-DIJKSTRA T THORN 1102574 0-1676932 09-07 12:52.26 811,65 5
125 18290925 S. DIJKEMA W WEMELDINGE 2 8-1147488 09-07 13:07.58 811,58 9
126 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 3 8-1542064 09-07 15:43.42 811,39 37
127 19280791 J. SEVERIJNEN L LEPELSTRAAT 1121374 9-3912695 09-07 13:16.03 811,39 2
128 19020010 A. VAN DEN OUWELAND C CHAAM 2 9-3933533 09-07 13:18.52 811,13 23
129 24440023 ERIC CAUBERGH M MAASTRICHT 1063772 9-1126608 09-07 12:05.57 810,83 4
130 22209287 VAN HAM-BARTELS W WINTELRE 2 9-3946531 09-07 13:20.31 810,74 15
131 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 1136591 8-1069096 09-07 13:36.17 810,53 8
132 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 2 6-1331552 09-07 14:44.11 810,32 9
133 18290925 S. DIJKEMA W WEMELDINGE 3 0-1466207 09-07 13:10.36 810,03 9
134 25630512 GEERT SCHMITZ S SIMPELVELD 2 9-1135007 09-07 12:16.29 809,85 12
135 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 3 7-3704412 09-07 13:33.45 809,57 39
136 18261130 FRANK CALON C CLINGE 1088536 8-3821876 09-07 12:38.37 809,55 4
137 25810473 J. MARTENS S STEIN 2 8-1351326 09-07 12:29.00 809,05 12
138 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 7 9-1718863 09-07 12:57.38 808,76 59
139 7609247 T. KOELE & ZN. W WEZEP 2 9-1436219 09-07 15:53.06 808,62 15
140 22209297 H & P & G DE LAU E EERSEL 1114196 9-3946267 09-07 13:14.03 807,36 7
141 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 1136765 9-1639853 09-07 13:42.08 807,29 5
142 25020008 A. EUSSEN R RANSDAAL 1071496 0-1704063 09-07 12:21.34 807,11 9
143 18109004 COMB. FRANSE ' 'S-HEER ARENDSKERKE 1112193 9-3902255 09-07 13:12.28 806,83 6
144 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 2 8-1679505 09-07 14:32.52 806,29 9
145 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 3 8-1084357 09-07 13:56.44 805,74 36
146 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 3 8-3830163 09-07 13:51.02 805,54 16
147 13260020 K.DROOG A ANDIJK 3 8-1787267 09-07 16:23.25 805,38 55
148 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 4 7-3731015 09-07 13:53.08 804,35 16
149 24509353 COMB. M.& R. HERMANS V VOERENDAAL 1073592 8-1324655 09-07 12:28.44 804,35 10
150 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 2 8-1068861 09-07 13:47.07 804,32 8
151 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 3 9-1136158 09-07 12:18.48 803,92 22
152 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 4 8-3821215 09-07 13:44.08 803,61 39
153 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 2 8-1795176 09-07 15:53.40 803,37 23
154 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 8 0-1112031 09-07 13:07.21 803,04 59
155 23010308 P. WUSTMANS L LULLINGEN 1148237 0-1650544 09-07 14:04.21 802,77 22
156 11430002 RONNIE LIEFTINK N NIJKERK GLD 1209980 8-1737801 09-07 15:21.35 802,60 5
157 21350011 H.ULIJN B BERGHEM 1162989 0-1615922 09-07 14:23.17 802,46 5
158 15559002 COMB P.T.TURK Z ZOETERWOUDE 1187385 9-1617144 09-07 14:54.07 802,22 4
159 9119001 JANSSEN - WEIJERS G GROESBEEK 1170534 9-1468584 09-07 14:34.48 801,30 5
160 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 2 8-1036305 09-07 14:40.07 800,54 6
161 13260020 K.DROOG A ANDIJK 4 6-1423718 09-07 16:33.24 800,29 55
162 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 1232507 8-1010875 09-07 15:54.41 799,97 18
163 10319002 MEVR WOUTERSE & ARIE V VARIK 1166513 8-1228370 09-07 14:32.25 799,85 14
164 17660270 FRANK HAGE W WOERDEN 1187269 9-1696701 09-07 14:58.42 799,67 10
165 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 5 0-2024760 09-07 13:51.05 799,67 39
166 16130629 H. TIMMERS O OOSTVOORNE 1159645 8-1059823 09-07 14:24.30 799,48 2
167 17460419 RIK ROS L LEKKERKERK 1165243 9-1789146 09-07 14:31.37 799,42 7
168 23379037 GEBR KUYPERS N NEER 3 0-1670231 09-07 13:30.11 799,10 21
169 17550766 ARNO BUIJS L LOPIK 1176083 9-1690866 09-07 14:47.45 798,02 4
170 18700016 J L DE BRUINE N NIEUWERKERK 3 8-1141828 09-07 13:49.37 797,97 29
171 23710314 H. JOOSTEN G GRATHEM 1105426 9-1097527 09-07 13:19.26 797,89 8
172 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 5 8-1770272 09-07 15:56.00 797,63 63
173 22010037 TOON JANSSEN H HELENAVEEN 2 9-1045139 09-07 13:50.31 797,38 3
174 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 2 9-1021160 09-07 14:33.18 797,12 24
175 25630008 G. JANSSENS E EPEN 1062126 0-1716650 09-07 12:26.55 796,84 21
176 25440277 L. SEVRIENS O OBBICHT 1086959 8-1342471 09-07 12:59.24 796,07 1
177 16220008 J.C. WAGNER S STAD A/H HARINGVLIET 1142060 8-1069384 09-07 14:09.50 795,40 4
178 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 1086801 9-1716363 09-07 13:00.24 795,38 12
179 18109004 COMB. FRANSE ' 'S-HEER ARENDSKERKE 2 9-3902299 09-07 13:33.07 794,93 6
180 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 1119621 7-3725650 09-07 13:42.32 794,88 40
181 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 4 9-1650758 09-07 14:17.04 794,38 36
182 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 3 8-1061247 09-07 14:18.17 793,86 18
183 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 2 7-3734430 09-07 13:52.29 793,36 19
184 10540753 G.P. STEINMANN H HOUTEN 1186145 8-1724323 09-07 15:09.49 792,98 2
185 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 4 8-1805215 09-07 14:37.41 792,46 16
186 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 2 5-3504382 09-07 13:08.59 792,32 10
187 22209287 VAN HAM-BARTELS W WINTELRE 3 8-5195330 09-07 13:53.50 791,71 15
188 18620283 JACO RIDDERHOF O OSSENISSE 1100518 9-1722787 09-07 13:25.15 791,03 45
189 24259012 GEBR. VAN DE WEERDT M MEERSSEN 1070957 9-1108692 09-07 12:47.54 791,02 7
190 17530009 L. BLENDEA Z ZEVENHOVEN 1196691 9-1687820 09-07 15:27.09 790,86 10
191 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 2 7-1408585 09-07 14:11.27 790,82 5
192 3490581 J.G. WIERING V VEENHUIZEN 1314070 8-4719933 09-07 17:55.56 790,69 2
193 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 3 9-1565960 09-07 16:18.32 790,60 23
194 20130370 TH. VAN DEN VELDEN W WAALWIJK 1145946 9-3924623 09-07 14:23.29 790,59 2
195 23260796 J.ENGELS K KESSEL 1120274 8-1816450 09-07 13:51.50 790,13 3
196 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 2 9-1264931 09-07 16:52.35 790,10 9
197 23190641 W. GOMMANS E EGCHEL 1121160 9-1076211 09-07 13:53.06 790,05 5
198 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 2 9-1716425 09-07 13:09.46 789,96 12
199 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 4 8-1345884 09-07 12:42.31 789,78 22
200 17181751 GER DE WIT D DORDRECHT 1153048 8-1059145 09-07 14:34.24 789,54 2
201 18041535 A. DE RIDDER JZN A ARNEMUIDEN 1111029 9-3900533 09-07 13:41.30 789,36 18
202 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 4 9-1328336 09-07 16:26.28 789,33 37
203 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 1150867 9-1755874 09-07 14:32.28 789,09 7
204 25630008 G. JANSSENS E EPEN 2 9-1135223 09-07 12:40.13 788,97 21
205 18329201 COMB. VERHAGEN-BUYL W WESTKAPELLE 1112205 7-3707306 09-07 13:43.58 788,82 6
206 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 4 8-1061254 09-07 14:27.43 788,71 18
207 17460419 RIK ROS L LEKKERKERK 2 0-1513085 09-07 14:51.30 788,66 7
208 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 3 7-1129689 09-07 15:37.43 788,64 19
209 22550102 L. VAN DE EIJNDE S SOMEREN 1120886 9-1058806 09-07 13:55.27 788,55 2
210 21510316 HANS VERSTEEGDE U UDEN 1152444 0-2015766 09-07 14:36.34 787,96 13
211 23290428 MARC GIELEN M MAASBREE 3 8-1288201 09-07 14:02.32 787,83 17
212 18160014 WIM MULLER HOK G GOES 1114464 8-1143380 09-07 13:48.50 787,70 32
213 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 1183021 7-1083024 09-07 15:16.57 787,13 6
214 17640078 FLIP HOOGERVORST T TER AAR 1196383 8-1131759 09-07 15:35.01 786,57 3
215 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 5 9-1136145 09-07 12:48.26 786,33 22
216 13169074 DUO DE GROOT- LEIJEN E EGMOND AAN DE HOEF 1243209 7-1163168 09-07 16:35.03 786,32 4
217 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 3 5-1847549 09-07 14:53.53 786,03 24
218 16221220 G.M. KOESE S SOMMELSDIJK 1144217 8-1068025 09-07 14:30.39 785,51 2
219 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 3 0-1677231 09-07 13:38.01 785,13 31
220 20131081 F. LAROS K KAATSHEUVEL 1142862 8-3815165 09-07 14:29.57 784,96 5
221 8180308 ARNOLD JANSEN ' 'S-HEERENBERG 1186584 8-1643336 09-07 15:27.32 783,98 5
222 23259001 GEBR. FRENKEN W WEERT 1108300 9-1097173 09-07 13:47.45 783,94 5
223 25630911 A. GEELEN W WIJLRE 2 9-1136242 09-07 12:56.40 783,76 12
224 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 4 9-1092162 09-07 13:40.42 783,63 31
225 15030006 EUROPIGEONS.NL D DELFT 1169627 9-1601695 09-07 15:07.12 783,30 8
226 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 2 9-1768945 09-07 16:34.31 783,21 30
227 25810392 Y VAN BRIEL M MEESWIJK 1083587 9-1142641 09-07 13:17.36 783,17 9
228 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 3 8-3830147 09-07 14:11.44 782,74 19
229 16220008 J.C. WAGNER S STAD A/H HARINGVLIET 2 8-1069350 09-07 14:33.08 782,70 4
230 26150087 H. SMEETS M MECHELEN 1065133 9-1773387 09-07 12:55.01 782,60 6
231 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 1164922 9-1463895 09-07 15:02.51 782,43 17
232 18100015 SJAAK DE VOS ' 'S-HEERENHOEK 1106069 9-3931068 09-07 13:47.45 782,37 16
233 23370526 JOHAN BOONEN B BUGGENUM 1112599 9-1084819 09-07 13:56.18 782,25 21
234 8700782 JOOP STEENTJES S SILVOLDE 1192602 6-1303642 09-07 15:38.45 782,16 7
235 18160034 J. M. MURRE Y YERSEKE 2 7-1335554 09-07 13:58.31 782,04 8
236 12541273 Y. SEDDIKI A ALMERE 1226077 9-1547980 09-07 16:22.35 781,65 5
237 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 2 8-1721545 09-07 15:35.41 781,48 7
238 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 2 8-1054638 09-07 15:16.53 781,20 23
239 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 6 8-1770030 09-07 16:28.42 781,07 63
240 8701150 C. VAN HAARLEM U ULFT 1191652 8-1637372 09-07 15:39.43 781,04 21
241 22160006 A.JANSSEN N NEERKANT 2 8-3817510 09-07 14:14.59 781,03 7
242 13269001 COMB. M. & R. TEKIN M MEDEMBLIK 1263842 8-1787650 09-07 17:13.17 780,50 21
243 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 3 8-1795516 09-07 16:40.14 780,39 30
244 22160006 A.JANSSEN N NEERKANT 3 7-3700878 09-07 14:16.42 780,10 7
245 22160952 L.M. VAN DEN BERG D DEURNE 1132404 9-4077370 09-07 14:26.11 779,79 9
246 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 2 7-1311707 09-07 15:37.52 779,58 10
247 8030003 N.J. KOENDERS W WESTERVOORT 1190407 9-7011216 09-07 15:41.04 779,54 2
248 13160001 J. VERMAAS H HEEMSKERK 1232501 8-1783964 09-07 16:35.15 779,45 6
249 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 2 8-1062338 09-07 14:47.29 779,19 10
250 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 5 9-1650957 09-07 14:45.54 778,82 36
251 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 5 9-3913444 09-07 14:41.01 778,10 16
252 13070933 D. RUITER L LUTJEBROEK 3 9-1558020 09-07 17:11.41 777,79 24
253 17140006 P. V.D. BOOGAARD K KAMERIK 1190921 9-1696953 09-07 15:45.17 777,73 8
254 8239277 EVERS, WIM & MICHEL D DIDAM 1190767 6-1867851 09-07 15:46.19 777,10 2
255 23120769 H.E.F. VAN WEGBERG E ECHT 1096002 7-1464507 09-07 13:45.02 776,74 5
256 6179139 COMB. SEELEN B BORNE 1241401 7-1711822 09-07 16:52.39 776,53 4
257 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 2 0-1512541 09-07 15:24.37 776,50 16
258 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 5 7-1732390 09-07 16:52.42 776,37 37
259 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 1165688 9-1603011 09-07 15:15.40 776,26 5
260 20021080 MARK V. RIEL D DONGEN 1137086 7-3726228 09-07 14:39.05 776,12 4
261 7720162 BAS JANSEN Z ZUTPHEN 1213590 8-1627256 09-07 16:18.07 775,90 5
262 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 3 8-5191489 09-07 15:45.23 775,75 10
263 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 6 7-1261828 09-07 14:53.41 774,73 36
264 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 1258051 8-1780251 09-07 17:18.21 774,50 14
265 18630007 JAN WALPOT S ST. PHILIPSLAND 1126159 9-1726376 09-07 14:28.13 774,41 9
266 24740967 R. DUURLAND H HOENSBROEK 1077872 0-1700622 09-07 13:25.59 774,34 3
267 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 6 9-1328599 09-07 16:57.06 774,24 37
268 12480007 FRED VAN PAREEN A AMSTERDAM NOORD 1221654 8-1764014 09-07 16:32.04 774,15 3
269 4290769 RIEKS LONSAIN N NIEUWLEUSEN 1262714 6-1117903 09-07 17:25.43 773,86 15
270 25630008 G. JANSSENS E EPEN 3 6-1803017 09-07 13:06.39 773,78 21
271 12649010 FAM. HENDRIKS Z ZUIDERWOUDE 1227760 8-1759531 09-07 16:40.56 773,67 10
272 13269001 COMB. M. & R. TEKIN M MEDEMBLIK 2 0-1404342 09-07 17:28.04 773,43 21
273 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 2 0-1481235 09-07 14:54.16 773,38 12
274 10050799 R. ROZEBOOM B BREUKELEN 1197948 8-1698013 09-07 16:03.27 773,14 4
275 19831313 RONALD GEERDINK H HOOGERHEIDE 1109305 0-1583064 09-07 14:08.51 773,12 3
276 9111127 B. VAN DER HORST G GROESBEEK 2 9-1467113 09-07 15:24.31 772,94 11
277 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 2 8-1481946 09-07 17:20.03 772,88 17
278 19471218 L. ROKS S STANDDAARBUITEN 1130902 0-2005854 09-07 14:37.22 772,81 16
279 22161061 H .V. VENROOIJ JR. D DEURNE 3 9-3946141 09-07 14:40.50 772,71 6
280 17530068 G. EPPING N NIEUWVEEN 1197770 9-1688525 09-07 16:04.34 772,47 4
281 10570461 R. VAN DEN BOSCH V VEENENDAAL 1191406 8-1725724 09-07 15:56.47 772,25 3
282 13160539 P. ZUURBIER H HEILOO 1243640 8-1785239 09-07 17:04.27 772,23 6
283 18041535 A. DE RIDDER JZN A ARNEMUIDEN 2 9-3900526 09-07 14:12.59 772,09 18
284 17460419 RIK ROS L LEKKERKERK 3 9-1684042 09-07 15:23.16 772,06 7
285 23320315 B. THEEUWEN W WANSSUM 1146800 0-1666465 09-07 14:59.40 771,91 20
286 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 7 9-1328633 09-07 17:02.34 771,61 37
287 25630008 G. JANSSENS E EPEN 4 7-1545378 09-07 13:10.51 771,42 21
288 18320618 JO MELIS Z ZOUTELANDE 1109564 6-1575536 09-07 14:12.29 771,34 3
289 2259175 COMB REKKER-WESTRA B BERLIKUM 2 8-4299622 09-07 18:51.19 770,92 7
290 6800030 W.MULDERIJ W WIERDEN 1244699 8-1499528 09-07 17:08.36 770,90 5
291 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 7 9-1650799 09-07 15:01.12 770,81 36
292 8389089 J. MEIJER EN ZOON H HENGELO 1206873 7-1028590 09-07 16:20.13 770,57 8
293 18160014 WIM MULLER HOK G GOES 2 8-1143286 09-07 14:20.25 770,50 32
294 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 2 9-1643858 09-07 15:28.22 770,45 36
295 18289068 A. THIJS & ZN H HEIKANT 1086198 3-3305418 09-07 13:44.45 769,94 3
296 24040011 N.J. RITZEN S SCHIMMERT 1074415 8-1307098 09-07 13:29.35 769,87 6
297 6140104 B.J.F. PELLE H HENGEVELDE 1228404 8-1518154 09-07 16:49.41 769,83 4
298 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 4 9-1629785 09-07 15:02.11 769,81 16
299 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 9 0-1545431 09-07 14:06.47 769,73 59
300 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 4 8-1795150 09-07 17:01.43 769,37 23
301 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 1255327 8-1525749 09-07 17:25.45 769,31 4
302 8031021 B. STIJNTJES D DOESBURG 1199125 9-1421218 09-07 16:13.26 768,95 25
303 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 4 8-1228665 09-07 15:26.53 768,89 24
304 7609247 T. KOELE & ZN. W WEZEP 3 9-1400449 09-07 17:12.48 768,81 15
305 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 2 7-1382550 09-07 14:30.26 768,74 40
306 12410465 REMY ROUW V VOLENDAM 1235540 8-1760327 09-07 17:02.31 768,12 4
307 8210769 LUC BRAMEL L LOERBEEK 2 9-1428951 09-07 16:05.07 768,03 48
308 23711140 H. VAN DE WEERDEN W WESSEM 1102943 8-1305759 09-07 14:10.34 767,76 3
309 25630911 A. GEELEN W WIJLRE 3 0-1716102 09-07 13:25.13 767,67 12
310 24449082 GEBR. SAYA M MAASTRICHT 2 9-1112100 09-07 13:21.35 767,59 13
311 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 7 8-1770135 09-07 16:56.41 767,43 63
312 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 8 9-1549271 09-07 16:56.59 767,28 63
313 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 9 0-1381331 09-07 16:56.59 767,28 63
314 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 8 9-1328554 09-07 17:11.50 767,19 37
315 19800003 JOHAN PIETERSE A ANDEL 1156459 9-1755866 09-07 15:21.28 767,15 2
316 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 1126653 7-3730374 09-07 14:43.37 766,63 12
317 25810392 Y VAN BRIEL M MEESWIJK 2 9-1142605 09-07 13:48.20 766,15 9
318 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 3 9-3902003 09-07 14:57.59 766,02 5
319 22590012 F. DE TURCK L LEENDE 2 7-1442672 09-07 14:31.49 765,91 12
320 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 9 9-1328597 09-07 17:14.40 765,85 37
321 24509353 COMB. M.& R. HERMANS V VOERENDAAL 2 0-1698929 09-07 13:35.56 765,79 10
322 19771123 W. GIELEN B BREDA 1134525 9-3919992 09-07 14:55.32 765,78 3
323 25810422 E.J.M. HOEDEMAKERS G GELEEN 1082045 8-1352246 09-07 13:47.13 765,66 6
324 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 3 0-1512472 09-07 15:46.08 765,60 16
325 18100363 P. HERMES L LEWEDORP 1110726 9-3901597 09-07 14:24.54 765,54 5
326 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 8 9-1650716 09-07 15:11.40 765,42 36
327 14160002 JOHN LAAN B BEVERWIJK 2 8-1012184 09-07 16:59.51 765,32 5
328 8700782 JOOP STEENTJES S SILVOLDE 2 9-1459461 09-07 16:12.58 765,00 7
329 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 2 7-3738344 09-07 15:26.45 764,73 38
330 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 2 0-1299928 09-07 15:37.19 764,73 17
331 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 4 8-1795517 09-07 17:13.11 764,50 30
332 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 3 9-1716387 09-07 13:55.36 764,49 12
333 24259012 GEBR. VAN DE WEERDT M MEERSSEN 2 9-1108665 09-07 13:35.10 764,33 7
334 13260020 K.DROOG A ANDIJK 5 9-1566598 09-07 17:47.56 764,22 55
335 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 2 9-1558475 09-07 17:40.44 763,97 14
336 17530009 L. BLENDEA Z ZEVENHOVEN 2 9-1533633 09-07 16:20.46 763,80 10
337 22550003 J V KEULEN A ASTEN 1126016 0-2035763 09-07 14:48.33 763,63 4
338 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 1112978 8-1142597 09-07 14:32.56 762,87 8
339 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 10 9-1549203 09-07 17:06.34 762,72 63
340 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 2 7-1536589 09-07 13:49.01 762,61 8
341 15170944 R.E. MEHMED ' 'S-GRAVENHAGE 1178069 7-1193948 09-07 15:59.23 762,32 1
342 12100645 W. KLAVERSTIJN SR. A AMSTERDAM 1218136 8-1756115 09-07 16:52.08 762,22 2
343 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 10 0-1544009 09-07 14:20.54 762,22 59
344 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 1174666 0-1419266 09-07 15:55.14 762,16 12
345 6580373 H. SABEL H HENGELO 1237294 8-1545413 09-07 17:17.43 762,01 2
346 17460008 HENRY VISSER L LEKKERKERK 1165381 9-1680344 09-07 15:43.57 761,71 15
347 18630007 JAN WALPOT S ST. PHILIPSLAND 2 8-1162282 09-07 14:53.02 761,42 9
348 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 3 8-3812444 09-07 14:44.43 761,28 40
349 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 3 9-1643900 09-07 15:47.56 760,62 36
350 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 3 9-3939839 09-07 15:35.18 760,43 38
351 18620451 J.F.J. COOPS K KLOOSTERZANDE 2 8-1159779 09-07 14:20.54 759,93 10
352 23370526 JOHAN BOONEN B BUGGENUM 2 8-1293496 09-07 14:38.37 759,65 21
353 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 3 8-1046313 09-07 15:59.13 759,56 6
354 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 11 9-1286804 09-07 14:26.00 759,54 59
355 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 11 5-1885678 09-07 17:13.23 759,51 63
356 13260020 K.DROOG A ANDIJK 6 7-1165777 09-07 17:58.13 759,50 55
357 6909004 COMB. NIKS W WESTERHAAR 1255684 0-1189822 09-07 17:47.19 759,49 2
358 21510316 HANS VERSTEEGDE U UDEN 2 8-1237425 09-07 15:31.25 759,48 13
359 7720162 BAS JANSEN Z ZUTPHEN 2 9-1413395 09-07 16:51.57 759,47 5
360 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 10 9-1328585 09-07 17:28.34 759,34 37
361 13260020 K.DROOG A ANDIJK 7 4-1852781 09-07 17:58.41 759,29 55
362 12649008 COMB ZOMERDIJK-BERK N NOORDBEEMSTER 1240908 0-1401132 09-07 17:28.40 759,12 6
363 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 6 7-1531666 09-07 13:37.32 758,82 22
364 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 1137390 6-1494088 09-07 15:13.23 758,57 6
365 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 5 9-1629615 09-07 15:25.29 758,56 18
366 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 3 9-1454573 09-07 16:12.39 758,34 27
367 24490588 A. HUYNEN H HEERLEN 1074082 9-1113407 09-07 13:50.34 758,23 6
368 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 5 7-1412170 09-07 15:48.12 758,21 24
369 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 3 6-1331540 09-07 16:28.29 756,64 9
370 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 3 8-1293597 09-07 14:44.39 756,45 22
371 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 4 8-1076323 09-07 15:56.25 756,44 36
372 22610010 MARK BOERAKKER E EINDHOVEN 1123225 9-3927338 09-07 14:59.16 756,25 4
373 19839003 COMB.LEIJS-GEERINGS O OSSENDRECHT 1104773 7-1378134 09-07 14:35.04 756,14 2
374 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 4 6-1430478 09-07 16:06.42 755,90 6
375 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 3 8-1679554 09-07 16:10.57 755,49 9
376 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 6 8-3821213 09-07 15:14.01 755,45 39
377 15399181 TRIO VOLLEBREGT P POELDIJK 1173403 8-1036646 09-07 16:08.20 754,92 2
378 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 3 7-1237443 09-07 15:35.05 754,81 10
379 9111127 B. VAN DER HORST G GROESBEEK 3 9-1380363 09-07 16:01.10 754,63 11
380 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 7 9-1136103 09-07 13:46.17 754,12 22
381 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 4 7-1129774 09-07 16:47.35 754,07 19
382 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 5 8-1795467 09-07 17:37.00 753,42 30
383 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 4 8-3812381 09-07 15:00.12 753,35 40
384 25970001 JO LONUSSEN M MECHELEN 1065171 0-1687997 09-07 13:48.13 753,19 2
385 17550642 P.J. VAN SCHAIK B BENSCHOP 1178330 0-1517141 09-07 16:18.39 753,10 5
386 7510561 G.J. EGGINK L LAREN 1222908 7-1795456 09-07 17:18.06 752,98 2
387 6170002 AMANUEL OZ H HENGELO 1240531 9-1316638 09-07 17:41.39 752,91 2
388 4290769 RIEKS LONSAIN N NIEUWLEUSEN 2 0-1122343 09-07 18:11.30 752,74 15
389 18700016 J L DE BRUINE N NIEUWERKERK 4 0-2032471 09-07 15:15.30 752,32 29
390 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 12 8-1770037 09-07 17:28.52 752,32 63
391 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 6 9-1629669 09-07 15:38.05 752,29 18
392 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 7 9-3902012 09-07 15:20.35 752,16 39
393 18040006 L. VAN SCHOUWEN N NW. & ST. JOOSLAND 1108729 7-3702842 09-07 14:49.01 751,67 2
394 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 13 8-1770153 09-07 17:30.45 751,46 63
395 25040006 A. FRISCHE H HOLTUM 1089603 6-1716226 09-07 14:24.09 751,37 6
396 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 5 7-1250698 09-07 16:08.03 750,78 36
397 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 8 9-3902018 09-07 15:23.27 750,73 39
398 18100013 PIETER GOEREE D DRIEWEGEN 12 0-1544046 09-07 14:43.18 750,60 59
399 20079003 COMB VD HULST & ZN T TILBURG 1133295 9-3923305 09-07 15:25.10 749,95 5
400 17110010 P.J. WESTERDIJK G GORINCHEM 1161213 7-1097415 09-07 16:02.25 749,94 3
401 23290428 MARC GIELEN M MAASBREE 4 0-1268883 09-07 15:14.59 749,81 17
402 23460288 J. MINTEN S SEVENUM 2 9-1089641 09-07 15:25.25 749,64 2
403 12100891 O. PALS B BOVENKERK 1209338 9-1535783 09-07 17:07.18 749,61 21
404 17630201 J.W.LOOREN DE JONG S STREEFKERK 1165283 8-1129615 09-07 16:08.40 749,54 2
405 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 2 8-1776586 09-07 17:38.44 749,37 18
406 18620283 JACO RIDDERHOF O OSSENISSE 2 9-1722706 09-07 14:42.40 749,33 45
407 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 9 9-1651010 09-07 15:43.52 749,31 36
408 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 4 9-1084722 09-07 14:58.58 749,16 22
409 18500811 C. PAAUWE K KRUININGEN 1107877 8-1154871 09-07 14:52.58 749,09 10
410 13260020 K.DROOG A ANDIJK 8 6-1884590 09-07 18:21.26 749,05 55
411 21510316 HANS VERSTEEGDE U UDEN 3 8-3817216 09-07 15:52.38 749,01 13
412 21281336 TEAM OPIJNEN O OPIJNEN 1164926 8-1229638 09-07 16:09.32 748,89 6
413 23320315 B. THEEUWEN W WANSSUM 2 0-1666453 09-07 15:45.58 748,58 20
414 18700016 J L DE BRUINE N NIEUWERKERK 5 8-3821284 09-07 15:23.47 748,20 29
415 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 14 0-1381221 09-07 17:38.00 748,14 63
416 23370526 JOHAN BOONEN B BUGGENUM 3 8-1293520 09-07 15:01.27 747,99 21
417 24500109 M.J.M. DEGENS H HEERLEN 2 9-1126930 09-07 14:15.42 747,97 19
418 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 11 9-4195242 09-07 17:53.55 747,74 37
419 17530009 L. BLENDEA Z ZEVENHOVEN 3 0-1763832 09-07 16:54.33 747,68 10
420 4330021 PIETER WOORD U URK 2 8-1005739 09-07 18:20.12 747,39 12
421 22040001 LUUD VAN DEN BOOGAAR B BEEK EN DONK 1138214 9-4079221 09-07 15:37.14 747,24 2
422 17550766 ARNO BUIJS L LOPIK 2 8-1124832 09-07 16:28.10 747,12 4
423 16070820 TOM VAN ZWIENEN C CAPELLE A/D IJSSEL 2 9-1624216 09-07 16:15.58 746,97 14
424 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 1159002 9-3942644 09-07 16:05.51 746,85 2
425 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 4 8-5191464 09-07 16:45.27 746,47 10
426 19280004 H DE JONG N NIEUW - VOSSEMEER 1125400 0-1563813 09-07 15:21.41 746,44 5
427 23251321 W. GEUYEN T TUNGELROY 1105618 8-1285061 09-07 14:55.11 746,44 4
428 10209486 C.J.J. VAN WIJK & ZN B BENSCHOP 1180123 8-1709054 09-07 16:36.24 745,78 8
429 23370763 TH. BERBEN H HAELEN 1112894 9-1086464 09-07 15:06.18 745,76 3
430 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 2 8-1123027 09-07 17:00.11 745,60 5
431 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 5 7-1476728 09-07 15:06.20 745,46 22
432 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 5 7-1174479 09-07 17:53.25 745,40 23
433 17059250 COMB. DE JONG A ALBLASSERDAM 1160776 7-1270029 09-07 16:11.38 745,22 2
434 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 5 6-1484203 09-07 15:51.36 745,07 16
435 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 4 9-3939663 09-07 16:07.56 744,46 38
436 13269001 COMB. M. & R. TEKIN M MEDEMBLIK 3 8-1787462 09-07 18:31.45 744,42 21
437 18160014 WIM MULLER HOK G GOES 3 8-1143281 09-07 15:11.10 744,38 32
438 8030025 D. ALTENAAR G GIESBEEK 1195434 9-1421647 09-07 17:00.00 744,36 5
439 8410901 J.G.M. HARTJES U ULFT 1190465 5-1449655 09-07 16:54.02 744,03 4
440 8210769 LUC BRAMEL L LOERBEEK 3 9-1429021 09-07 16:55.59 743,64 48
441 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 4 7-3734431 09-07 15:30.05 742,29 19
442 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 4 8-1151874 09-07 14:39.47 741,45 12
443 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 6 8-1795160 09-07 18:02.27 741,36 23
444 13070933 D. RUITER L LUTJEBROEK 4 8-1778713 09-07 18:32.33 740,76 24
445 15429003 COMB VAN TILBURG N NIEUW-VENNEP 1204314 9-1336067 09-07 17:20.10 740,59 6
446 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 3 9-1141938 09-07 14:32.00 740,12 8
447 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 6 8-1795577 09-07 18:06.41 740,05 30
448 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 3 8-1010876 09-07 18:00.24 739,62 18
449 15550002 W. PIELANEN H HAZERSWOUDE-DORP 1184688 8-1114415 09-07 16:55.47 739,61 3
450 17550766 ARNO BUIJS L LOPIK 3 8-1064645 09-07 16:45.00 739,21 4
451 16740184 M.A. ORGERS H HEKELINGEN 1151989 8-1181714 09-07 16:12.38 739,10 8
452 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 3 8-1481877 09-07 18:34.22 739,10 17
453 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 8 9-1136162 09-07 14:15.02 739,07 22
454 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 1156647 7-1305349 09-07 16:19.25 738,88 9
455 9039201 GEBR. JANSSEN G GENNEP 1161563 8-3818427 09-07 16:26.11 738,82 7
456 2260542 HENRI PANDER B BALK 1285578 8-4300035 09-07 19:14.26 738,65 8
457 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 1125988 8-3801492 09-07 15:38.47 738,46 5
458 22160952 L.M. VAN DEN BERG D DEURNE 2 0-4091597 09-07 15:47.32 738,43 9
459 23010308 P. WUSTMANS L LULLINGEN 2 9-1064588 09-07 16:09.14 738,31 22
460 12649127 GEBR. BRUGEMANN A ASSENDELFT 15 0-1381227 09-07 18:00.05 738,23 63
461 6530007 W. TUTEN D DALMSHOLTE 1251088 7-1677039 09-07 18:29.18 737,97 6
462 22610010 MARK BOERAKKER E EINDHOVEN 2 9-1049524 09-07 15:36.14 737,88 4
463 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 1159195 9-1677717 09-07 16:25.12 737,78 18
464 19479001 COMB DE PIJPER H HOEVEN 1128521 9-1796192 09-07 15:43.51 737,67 8
465 17070509 R.A.M. DE JONG R ROELOFARENDSVEEN 1195944 8-1093944 09-07 17:15.42 737,46 8
466 15420959 TANJA ZWAAN R RIJNSBURG 1194138 8-1040395 09-07 17:13.21 737,42 6
467 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 6 7-1250693 09-07 16:36.23 737,33 36
468 7599001 GEBR. VAN DEUTEKOM E ELBURG 1240695 6-1212979 09-07 18:17.26 737,00 3
469 8701150 C. VAN HAARLEM U ULFT 2 9-1458926 09-07 17:11.22 736,79 21
470 8701150 C. VAN HAARLEM U ULFT 3 9-1288247 09-07 17:11.54 736,54 21
471 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 9 8-3821210 09-07 15:53.23 736,14 39
472 23040008 HAR SIMONS B BEESEL 1117249 9-1065642 09-07 15:31.50 736,08 6
473 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 5 8-3830089 09-07 15:42.58 736,03 19
474 10540753 G.P. STEINMANN H HOUTEN 2 9-1505586 09-07 17:06.53 735,42 2
475 22019005 BOGAARD-LENTINK N NUENEN 1130088 9-1764276 09-07 15:51.15 735,14 4
476 11430002 RONNIE LIEFTINK N NIJKERK GLD 2 9-1775675 09-07 17:41.26 734,46 5
477 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 2 8-1113171 09-07 16:32.50 734,21 18
478 24440010 V VAN BOGAERT M MARGRATEN 1065706 9-1112559 09-07 14:25.31 734,20 1
479 19800376 G.J. VAN DER MATTEN W WOUDRICHEM 1158719 5-3523207 09-07 16:32.21 734,13 7
480 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 4 8-1349867 09-07 14:44.09 734,01 8
481 18500811 C. PAAUWE K KRUININGEN 2 9-1718355 09-07 15:23.32 733,92 10
482 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 10 6-3608369 09-07 15:59.51 733,06 39
483 8210769 LUC BRAMEL L LOERBEEK 4 9-1428927 09-07 17:20.15 732,55 48
484 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 6 8-1061777 09-07 16:17.57 732,52 16
485 18700016 J L DE BRUINE N NIEUWERKERK 6 0-2030657 09-07 15:56.26 732,36 29
486 15199452 JD V EGMOND &DOCHTER K KATWIJK 1194376 6-1876123 09-07 17:25.32 732,06 8
487 4131233 JAAP MAZEE E ENS 1259450 9-1272555 09-07 18:55.00 731,81 22
488 13260020 K.DROOG A ANDIJK 9 6-1423720 09-07 19:01.12 731,81 55
489 17460008 HENRY VISSER L LEKKERKERK 2 9-1680224 09-07 16:46.38 731,73 15
490 19350861 J. VAN GIJZEL M MADE 1142222 0-2003691 09-07 16:15.08 731,66 5
491 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 2 9-1691372 09-07 16:35.05 731,55 9
492 12019001 GEBR VERHEIJEN A AMSTERDAM 1214753 6-1389437 09-07 17:55.26 731,15 5
493 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 2 8-1751780 09-07 17:50.22 731,09 12
494 9111127 B. VAN DER HORST G GROESBEEK 4 9-1446046 09-07 16:51.53 730,68 11
495 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 1173535 8-1032525 09-07 17:00.20 730,57 16
496 23540513 A.J.M. VORSELEN T THORN 5 6-1738637 09-07 15:23.21 730,33 31
497 23090081 M. VAN HEEL M MARIA HOOP 1096358 8-1275373 09-07 15:15.26 730,21 3
498 6900539 H. BOERTJE W WESTERHAAR-VRIEZENVE 1255569 6-1189063 09-07 18:54.07 729,93 3
499 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 4 5-1463631 09-07 17:14.03 729,60 27

NPO Inkorf Lokaal Plaatsnaam DuivenGezet DuivenGemeld Percentage
429 Nieuwleusen 119 24 20,2
617 Borne 201 33 16,4
713 Voorthuizen 63 17 27,0
751 Lochem 64 15 23,4
823 Didam 128 28 21,9
850 Lichtenvoorde 36 6 16,7
865 Zetten 136 40 29,4
1020 IJsselstein (UTR) 94 24 25,5
1139 Soest 103 26 25,2
1264 Wormerveer 577 136 23,6
1536 Maasdijk 90 18 20,0
1539 Naaldwijk 202 40 19,8
1542 Noordwijkerhout 173 34 19,7
1614 Klaaswaal 97 40 41,2
1622 Middelharnis 158 48 30,4
1738 Hendrik ido ambacht 253 85 33,6
1766 Woerdense verlat 146 52 35,6
1850 Kruiningen 182 59 32,4
1859 Hoek 164 44 26,8
1980 Werkendam 72 34 47,2
1983 Hoogerheide 284 89 31,3
2021 Tilburg 112 26 23,2
2128 Velddriel 101 21 20,8
2139 Oss 152 39 25,7
2201 Helmond 110 32 29,1
2259 Valkenswaard 156 34 21,8
2312 Echt 103 34 33,0
2337 Neer 320 81 25,3
2404 Beek (LB) 145 57 39,3
2444 Gronsveld 69 14 20,3
2449 Heerlen 100 25 25,0
2563 Simpelveld 132 42 31,8
Totaal - 4842 1297 26,8

Pieter Goeree uit Driewegen wint met ‘Catalana‘ nationaal Barcelona


.


.
En dan zijn de kruitdampen van nationaal en internationaal Barcelona weer opgetrokken! De strijd is gestreden. Dromen zijn uitgekomen maar nog meer zijn als zeepbellen uiteengespat. Maar dat is eigen aan de duivensport en geldt zeker voor een vlucht als Barcelona. Welke duiven zijn daarvoor geschikt, welke duiven kunnen dat aan? Door ze te korven en te spelen kunnen we daar achter komen. Jarenlang op deze vlucht uitblinken blijkt uiterst moeilijk. Duiven die meerdere jaren achter elkaar top-100 nationaal kunnen vliegen zijn zeldzaam. En Barcelona is een vlucht vol hindernissen, onbekende problemen en bekende en onbekende gevaren. Dat elk jaar anders is geldt zeker voor Barcelona. Hoe gingen de duiven de mand in, waren ze toen top of kon het beter? En onderweg kan een beetje geluk en mazzel ook geen kwaad. Net die ene draad goed hebben kunnen ontwijken, net een gunstig plekje vinden om wat te drinken. En hoeveel liefhebbers horen we niet praten over het opbouwen van een ploeg voor Barcelona. Waar haal je duiven die in hun genen veel hebben om Barcelona aankunnen en tegen welke prijs (letterlijk en figuurlijk)? Een flink portie geluk is in de kweek ook onontbeerlijk want wanneer en op welke leeftijd geeft een bepaald koppel duiven de goede vlieger of goede kweker? In reportage lezen we altijd over de winnende en succesvolle duiven maar hoeveel broers en zussen van hen waren niets of amper iets waard op de vluchten en in de kweek? En die hebben toch dezelfde genen! Het verhaal van Johan Cruyff en zijn broer Henny, dezelfde ouders maar niet de gelijke voetbalkwaliteiten.

Open en ‘zwaar‘ weer
Over Barcelona 2022 kunnen we met zekerheid stellen dat de duiven mooi open vliegweer hebben gekregen met een onbewolkt Frankrijk op vrijdag. Maar het was wel windje tegen, weliswaar een heel matige wind maar met een zon die uitbundig scheen en met hogere temperaturen in Frankrijk en dat alles maakte het toch echt zwaar. In België en Nederland kregen de duiven met een noordwestelijke wind te maken die wat sterker in kracht was en later meer westelijk stond. Op vrijdag 8 juli kregen de duiven even ten noordwesten van Barcelona hun vrijheid. Het internationale konvooi omvatte dit jaar 16.897 duiven waaronder 4905 stuks van Nederlandse deelnemers. In 2018 kreeg nationaal Barcelona 3912 duiven aan de start en dat was een ‘dieptepunt maar daarna steeg het van 4129 in 2019, 4477 in 2020, 4838 in 2021 en dit jaar dus 4905 duiven. En dat noemen we een stijgende lijn die vooral door een redelijk aantal liefhebbers zal zijn ‘gemaakt‘ die grotere ploegen op deze Spanje-vlucht korven. De eerste melding kwam op zaterdagmorgen vroeg uit de voorvlucht in Frankrijk en wel uit Criquebeuf sur Seine. Er werd daar door de familie Dudouit om 5.49 uur geklokt en zij zitten op 866 km. Hun duif kwam tot een snelheid van 926 m.p.m. en dat zou later ook de snelste duif van het Franse legioen van 4123 Barcelonagangers blijken te zijn. Hun woonplaats geeft al aan dat het stadje aan de rivier de Seine ligt en daarvan weten we dat die door Parijs stroomt. De rivier is maar liefst 776 km lang en stroomt langs bekende lossingsplaatsen als Troyes, Melun, (Parijs), Mantes-la-Jolie en Rouen en mondt bij Le Havre in het Kanaal uit. Juist ten zuiden van Rouen ligt Criquebeuf-sur-Sreine. De tweede Franse duif wist tot 862 m.p.m. te komen en dat is al aanzienlijk minder. De tweede duif in tijd werd om 7.10 uur geklokt in België en wel in Sart-Dames-Avelines en dat is een dorpje in het zuiden van de provincie Waals-Brabant en is gelegen tussen Brussel en Charleroi. Een driejarige duivin werd daar geklokt door Team Delhove-Paesmans-Bouffa op een afstand van 1014 km. Met 998 m.p.m. bleek deze duivin later de internationale winnaar te zijn. En dat men ruime voorsprong als men weet dat voornoemde Frans duif de 2e internationaal gaat winnen. Alain Delhove had trouwens in 2020 al twee hele vroege duiven op Barcelona. Vorig jaar werden er met 10 mee geen vroegere duiven gepakt maar 9 van de 10 staan wel in de internationale uitslag. De Delhoveduivin heeft trouwens een hoog Oranjegehalte want de vader is een doffer van Verweij-de Haan en de moeder is uit twee duiven van Cor de Heijde gekweekt.

.


.
Driewegen boven
De eerste Nederlandse Barcelonaduif werd om 10.30 uur geklokt door Pieter Goeree uit het Zeeuwse Driewegen. Hij klokte een tweejarige duivin op een afstand van 1102 km en zij wist een snelheid van 906 m.p.m. te halen. Op de ZLU-meldingslijst kwam ze bovenaan te staan en dat bleef ook zo terwijl bepaalde duiven in de overvlucht nog enigszins in de buurt wisten te komen maar haar niet meer echt konden ‘bedreigen‘. Op de ZLU-meldingslijst ziet men ook gelijk hoeveel duiven de liefhebber mee heeft en toch met enige verbazing zag ik dat Pieter Goeree 59 eigen duiven ter inkorving in Hoogerheide had aangeboden. De naam P. Goeree uit Driewegen was vorig jaar op Barcelona al bepaald opvallend. Met 31 mee wist hij toen 19 prijzen nationaal te scoren en met de regelmaat van een klok werden die toen ‘gedraaid‘. En de naam ‘Goeree‘ was toch geen bekende en/of gevestigde naam op de grote fond? Meer bepaald Pieter deed vorig jaar voor de eerste keer mee op Barcelona en pas sinds 2019 is hij in zijn geboortedorp Driewegen actief in de duivensport. Hij kocht toen een huis aldaar en op de voormalige boomgaard van zijn vader daar achter kon fraai een duivenhok geplaatst worden. En dat hok werd in 2019 overgenomen van Koen Minderhoud die van Koudekerke naar Westkapelle terug ging. En dat is een flink hok van 17 meter lang met de nodige afdelingen. Pieter Goeree was daarvoor woonachtig in Kruiningen en had daar goede contacten met Tijs van Iwaarden. Aanvankelijk dacht Pieter Goeree er over om een hok van hem over te nemen maar toen Thijs stelde voor dat hij ook vanaf zijn erf kon gaan meespelen. En zo geschiedde. In 2018 nam Pieter daar deel aan de ZLU-vluchten Agen en Narbonne met zijn jaarlingen. Maar het fondavontuur in Kruiningen was dus van korte duur. In 2020 speelde Pieter met jaarlingen mee in Driewegen en korfde hij 54 stuks op Agen en daarvan pakte hij er 11 stuks in de prijzen. Van deze ploeg gingen er dus een jaar later 31 naar Barcelona met het gekende puike resultaat. Vorig jaar gingen de jaarlingen naar Agen en Narbonne en weer werden flinke ploegen gekorfd. De winnares van Barcelona 2022 was daar ook telkens bij en vloog de 735e Agen van 6804 duiven en de 464e Narbonne van 8188 duiven.

.


.
Catalana
Pieter Goeree vertelde dat hij voor de grote fond wel gerichte aankomen heeft gedaan. En dat zien we als we naar de stamboom van de Barcelonawinnares ‘Catalana‘ kijken. Haar vader is van 2017 en afkomstig van Herman Brinkman uit het Overijsselse Tuk. Najaar 2017 kocht Pieter Goeree bij Herman een aantal (late) jongen uit zijn betere en beste duiven. De vader stamt uit de kruising van broer en zus. En Herman Brinkman had hun ouders weer gehaald bij J. Eggink uit Laren (Gld) en Team van Ginkel uit Veenendaal. De moeder van ‘Catalana‘ is een duivin van Walter van de Meulen uit Sirjansland van Schouwen-Duivenland. En haar ouders wisten van wanten op de grote fond en wonnen zelf beste prijzen. Eerst kocht Peter duiven van Walter via Toppigeons aan maar later bij hem aan huis en intussen klikt het heel goed tussen de twee liefhebbers.

.


.
Daarnaast heeft Pieter ook duiven op de kweek van Chris Paauwe uit Kruiningen en van Willem Mulderij uit Vinkenbuurt (bij Zwolle). Zo heeft Pieter een doffer die vorig jaar de 73e nat. Barcelona vloog (zijn eerste duif) en nu de 138e nationaal zal gaan winnen en nu was hij zijn 7de duif! Deze doffer is gekweekt uit een doffer van Willem Mulderij en een duivin van Simon van ‘t Hof uit Kruiningen. Na 10.30 uur had Pieter verdere aankomsten om 11.27, 12.06, 12.10, 12.17, 12.45, 12.57, 13.07, 14.06, 14.20 en 14.43 uur en dezelfde dag had hij er 21 stuks thuis. Op zondag morgen hadden om 8 uur nog 4 duiven meer zich in Driewegen gemeld. Zijn vierde duif om 12.10 uur is trouwens de nestzus van ‘Catalana‘ en zij zal de 58e nationaal gaan vliegen. Een nestpaar met de prijzen 1 en 58 mag wel bijzonder heten. En begrijpelijk krijgen hun ouders nu een speciale status. Pieter heeft zo‘n 30 kweekkoppels die hij elders heeft ondergebracht en aan de hand van de Barcelonaresultaten wordt er daar tussen geselecteerd.

.


.


.
Nestspel
Barcelona is dit jaar in Driewegen de enige grote-fondvlucht die gespeeld wordt/is. De jaarlingen zijn niet naar Agen gegaan en zijn tot en met de dagfond ingespeeld. Alle meerjarige duiven worden op Barcelona gespeeld en ‘Catalana‘ vertrok op jongen van 5 dagen naar Barcelona. Bijna alle koppels vertrokken op jongen van 3 tot 6 dagen en een paar gingen mee op eieren. De Barcelonaduiven zitten op drie afdelingen die met elkaar in verbinding staan. Op die afdelingen zijn wel 50 bakken maar ‘Catalana‘ en haar nestzus zochten een ander plekje uit. ‘Catalana‘ had haar nest op de grond en wel onder een schuin gezet plankje. Haar nestzus had het hogerop gezocht en ging broeden in de spoetnik. Pieter liet de twee hun gang gaan omdat ze die plekjes graag zelf wilden hebben. De fondduiven bleven in Goeree tot eind maart bij elkaar op schabjes voor de gesloten broedbakken. Daarna werden ze gescheiden en zo zijn ze ook ingespeeld tot en met de dagfondvlucht Issoudun. Na die vlucht zijn ze gekoppeld om op kleine jongen bij inkorving voor Barcelona te komen. De doffers zijn toen nog een keer op Pont St. Maxence gespeeld en de duivinnen op Duffel. Zo‘n drie keer zijn de duiven voor Barcelona nog zelf vanuit België opgeleerd voor een vlucht van 30 of 60 km. Dan gingen eerst de duivinnen los en een kwartier later de doffers. Toen Pieter bemerkte dat zeker de doffers eind april vorm begonnen te krijgen is hij de duiven krapper gaan voeren toen ze gescheiden zaten. Op nest voor Barcelona trainden de duiven twee keer per dag en wel ‘s morgens zo vroeg mogelijk en ‘s avonds rond half negen. En dan gaat alles verplicht buiten.

.


.
Nakijken
De maanden voor Barcelona heeft Pieter Goeree zijn duiven regelmatig bij Belgica-de Weerd in Breda laten nakijken. Daar werd hij dan geholpen door Jan van Wanrooij en/of Domien van Acker. Ook kregen de duiven in het begin van het seizoen een geelkuur en een week voor Barcelona kregen ze nog een kuur voor de ‘koppen‘ van enkele dagen. Pieter stelt dat goede duiven de basis voor succes zijn maar dat je er verder wel het nodige moet voor doen om ze zo optimaal mogelijk aan de start te brengen. Op het moment dat ‘Catalana‘ van Barcelona viel was Johan Rentmeester uit het naburige Overzande juist komen ‘aanwippen‘ en hij had juist gezegd dat er in Nederland nog geen Barcelonaduiven waren. De schrik, blijdschap en emotie waren bij Pieter groot toen daar plots een eigen Barcelonaduif arriveerde. Johan had zelf trouwens duiven op Dax mee en die konden even goed aankomen. In de uitslag van de afdeling Zeeland zien we dat hij om 15.29 uur een goede prijsduif van Dax kon klokken. De belangstelling voor postduiven had Pieter trouwens al op vroege leeftijd. Zo ging hij al vaak kijken bij zijn ‘oom‘ Ad van Merrienboer in Oost-Souburg. Pieter is werkzaam in de bouw als zelfstandige en is gespecialiseerd in het ‘leggen‘ van betonnen vloeren en in dit kader wordt dan gesproken over monolietvloeren en vlinderen. En op dit vlak is er veel werk en ook voor hem. Daarnaast is Pieter het eigen huis aan het verbouwen en woont hij voorlopig een paar huizen verder. Naast de duivensport dus veel ander werk en dan zal moeilijk allemaal te combineren zijn. In het duivenseizoen 2022 telde maar één vlucht en dat was Barcelona. En daarop is zijn droom wel uitgekomen. Er is gericht naar alles toe gewerkt. Een grote ploeg is twee keer gespeeld op Barcelona om ze uittesten en te kijken wat ze in hun mars hebben. En een flink aantal duiven blijkt voor dit werk ‘geknipt‘ zijn. Met als ultiem hoogtepunt de 1e nationaal en 4e internationaal met ‘Catalana‘. Met recht mogen we Pieter Goeree uitroepen tot de nieuwe Barcelonavedette van ons landje!

Ad van Gils
Wedvlucht: Internationaal - BARCELONA
gelost: 08-07-2022, 08:00 uur
Nederland 4905
Belgie 6549
Duitsland 1056
Frankrijk 4123
Engeland 221
Luxemburg 43
Internationaal 16.897 DuivenLossing Barcelona om 08.00 uur

.


.


.


.
Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie over wat cookies zijn, welke cookies op onze website worden gebruikt en wat ze bijhouden is beschikbaar in het onderdeel cookies van ons privacy statement    Akkoord Niet akkoord