Z.L.U. vluchten

                                                                                                        

Vluchten ZLU marathon 2024.                                                       Vluchten West Europese Super Marathon 2024

Agen oude,  Barcelona, Marseille, Narbonne.                                  Pau,  Barcelona,  St.Vincent,  Perpignan.
 

St.Vincent-Tarbes

15-07-2022
Laloubère Tarbes
>  Beverwijkerstraatweg 70 Castricum
.

VOORBESCHOUWING WEDVLUCHT ST.VINCENT

.
Inmanden: maandag 11 juli
Los : vrijdag 15 juli.
Internationaal georganiseerd door: BELGISCHE VERSTANDHOUDING


.


.
GPS Coördinaten: Noord + 433825.0 Oost – 011512.0

.
De vrachtkosten bedragen € 4,80 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag op papier € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

.
Deelname met jaarlingen toegestaan in het ZLU-concour en internationale concours.

.
Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen. - internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag

Extra ereprijzen:
  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)
  • Prijswinnaar met de verste afstand, prijs behaald per tiental (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

.

.
Weet U nog wie de winnaar was van St.Vincent in 2017 !
.

MARLON KOK UIT RANSDORP
WINNAAR NATIONAAL EN INTERNATIONAAL ST. VINCENT ZLU.

.


.
De eerste Franse melding kwam uit het plaatsje Rollot, even ten noorden van Parijs. Hier klokte de bekende Gerard Ledoux en Zn hun eerste duif om 18 uur 21 en ze zou een snelheid bereiken van 1110 m/min. Al snel volgden de meldingen zich op en het noord-westen van Frankrijk en later ook België en Nederland zaten duidelijk in de lift.In Nederland verscheen even na 21 uur de eerste melding op de ZLU site en werd gedaan door Frederik Leliaert uit Aardenburg. Frederik, die in 2015 deze nationale ZLU vlucht op zijn naam wist te schrijven, klokte om 21 uur een jaarling op 915 km. Snelheid 1130 m/min. Amper een half uur later zat zijn tweede duif al in de klok. Bij het bereiken van de neutralisatie tijd stonden er 21 duiven gemeld in Nederland. Allen aan de westkant en slechts een enkele duif in Limburg, n.l. bij de Gebroeders de Weerdt uit Meerssen. Hun duif bereikte haar hok om 21.51 uur. Het werd tot de volgende morgen wachten op aankomende duiven op de verdere afstanden. Het was de bekende fondvirtuoos Marlon Kok uit Ransdorp, een dorpje noordelijk van Amsterdam, die iedereen verraste met een aankomst om 5 uur 01 op een afstand van 1075 km. Hij liet een snelheid uitrekenen van 1168,81 m/min. Hiermee stond hij niet alleen nationaal op de eerste plaats maar ook internationaal met slechts een verschil in snelheid van 28 cm/min. op Olivier Deprez uit Poperinge. De eerste nationale en internationale overwinning Op deze ZLU St. Vincent werd voor Marlon Kok een heuglijk feit.

Ze zat er al
Marlon Kok had de meldingslijst van de ZLU gevolgd en wist dat hij zou moeten wachten tot de volgende ochtend na het verstrijken van de neutralisatietijd. Het was die zaterdag morgen nogal donker en er viel motregen en dan verwacht je zeker geen vroege duiven. Toen hij toch even buiten ging kijken zag hij in een hoekje op het hok een duif zitten welke na roepen snel binnen liep. “Het was toch even schrikken", zegt Marlon. Het was zijn eerste getekende, een rode duivin met ringnummer Nl13-1079248. Ze kreeg inmiddels de naam “Cealea". Toen ze de mand in ging ontfermde zij zich over een jong van ca. 6 dagen oud. In 2016 ging ze voor het eerste mee naar een ZLU vlucht en won op Pau de 468e prijs Nat. (3788 d) en bij de duivinnen de 188e prijs (1220 d). Daarna ging ze naar Marseille en ze won de 75e Nat (3320d) terwijl ze bij de duivinnen de 26e prijs won (825 d).

.


.
Dit jaar ging ze na haar invliegperiode als eerste getekende de mand voor St. Vincent en ze beschaamde het vertrouwen wat Marlon haar had gegeven niet door glansrijk nationaal en internationaal te gaan winnen. Marlon had 7 duiven mee waarvan 6 doffers en een duivin en tijdens ons interview op de zondag morgen waren er twee doffers terug. Het weer ter plaatse was op dat moment verre van best.

.


.
Seizoen 2022.
.
De 10 geboden, niet van Mozes maar van :
.

Peet Solleveld
Wonende te : Maasdijk
Provincie : Zuid Holland

.


.


.
1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2022 verlopen ?
a. Geeft U afdeling voldoend mogelijkheden om op te leren ?Afdeling heeft een perfect opleer programma voor zowel fond als programma spelers
b. Gaat U zelf op pad om duiven op te leren/aan te leveren voor opleren. Leer de duiven zelf niet op. Zelfs de jongen mits ze er goed aan zijn gaan direct met de wagen mee. Wel wordt er soms tussen de fondvluchten door de duifjes zeg maar op pak hem beet 70km weggebracht.

2. Verzorgt U de duiven alleen of krijgt/heeft U hulp van derden ?
Ik verzorg de duiven alleen.

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?
28 Oude duiven worden er op de ZLU vluchten gespeeld. Een zestal oude gebruik ik voor de NPO vluchten. Heb nog wel 32 Paters (jaarlingen) achter de hand die misschien gespeeld gaan worden op Narbonne. Eerst kijken hoe het seizoen verloopt. In principe speel ik deze op de NPO vluchten. O.a. ochtendlossing Bordeaux.

.


.
a. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom ! Er worden hier inderdaad ploegjes gevormd. Waarom? Omdat ik speel voor een kampioenschap speel. Verdeel en u zult heersen!!!
b. Ploeg A Pau- St Vincent-Perpignan
c. Ploeg B Agen – Narbonne/Marseille- Marseille duiven bij goed af komen nog naar Perpignan.
d. Ploeg C Barcelona – Perpignan

4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?
Er wordt ingekorfd in de Eendracht te Maasdijk. De toppers die ik daar ontmoet zijn oa. Raoul Bouland , Arthur Jansen, Bart Koevoet, Aad Zwinkels, Albert van ‘t Hoofd, Barend de Koning.

.


.
5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?
Nee ik zoek geen speciale vlucht uit om te pieken.

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Ik denk dat dat koffie dik kijken is. Bemoei me zo min mogelijk met het vervoer. Heb in de tijd van Vellekoop heel veel gehoord en gezien maar wat is wijsheid daarover. Ik zelf wil ook niet weten waar mijn duiven in de auto zitten. Wel moet het zo zijn dat een ieder op dezelfde manier vervoerd zou moeten worden. Dus gelijke kansen voor iedereen. Je zal mij nooit en te nimmer horen klagen over de mensen die onze duiven vervoeren en verzorgen. Dikke vette pluim voor die gasten.

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?
Aankomsten worden gevolgd via Pipa en de ZLU site. Om het een beetje spannend te houden kijk ik naar de 1ste duiven die gemeld worden en daarna niet meer. Als er hier mensen komen letten verbied ik hun in principe om op hun telefoon te kijken hoe de meldingen verlopen. Ben zelf meldpost dus als er iemand gemeld heeft kijk ik of deze in de lijst staat en dan weet ik ook hoeveel er inmiddels gevallen zijn. Klein beetje de spanning opvoeren tijdens het letten. Laten we zeggen. Iedere gek zijn gebrek!!!

8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Voorkeur gaat uit naar Nationaal spel. Overvluchten van 300 - 500 km vind ik onacceptabel. Onze Fransen vrienden gaan straks alles domineren. En vrij logisch op eendaagse afstanden.
Ook qua lossen. Nu kan of moet je uitstellen omdat het zeg maar in Duitsland niet goed is.

9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?
Huldiging van de ZLU vind ik in één woord geweldig. Het blijft iets geweldigs om het podium op te mogen.

.


.
10. Over de verbeter c.q. aanpassingspunten het volgende.
Alle kampioenschappen bij de ZLU zijn aangetoonde kampioenschappen.

Graag zou ik de Grand Prix weer terug zien bij de kampioenschappen van de ZLU. Gewoon de 1ste uit de klok ongeacht welke getekende het ook is. In 1999 werden wij 3e Grand Prix. Vind het nog steeds één van onze mooiste prestaties. Verder vind ik het niet eerlijk naar de mensen toe met de verste afstanden om bij zowel de Nationale als WESM Barcelona mee te laten tellen. Begrijp best dat Barcelona internationaal zeer aanspreekt maar het zou de ZLU sieren om de WESM met Barcelona te vervliegen en de Nationale marathon zonder Barcelona. Dat is mijn mening. Hele hokken worden er op deze vlucht leeg gespeeld. Uiteraard zijn er vele specialisten onder ons maar deze liefhebbers focussen zich vaak alleen maar op deze vlucht en niet op kampioenschappen.

Tegen de ZLU zou ik willen zeggen. Ga op deze voet verder. Iedereen een fantastisch seizoen toegewenst met hopelijk veel mooie en eerlijke vluchten.
.
Aldus Peet Solleveld.
===========================

.
Ja sportvrienden,
en waar doen we het allemaal voor, juist voor de erkenning van ons werk, onze hobby, en een plaats op het ZLU erepodium 2022.

.


..
Sportvrienden,

Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

.

..
PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

.

.
De Zuid Limburgse Unie,
al meer dan 63 jaar een begrip in de
Nederlandse duivensport !


.
Reporter van het verslag van St.Vincent is:
.
Marcel Görtzen.

.

.
Dank zij de medewerking van
duivensportblad De Duif
worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.


.
.
Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.

St. Vincent 2022.


.

.
Het nakomertje op de ZLU vluchten 2022, om de Pipa rankings en int. kampioenschappen op orde te houden ! Dit ontvangen bericht kondigde de gewijzigde aantallen duiven aan per korf: Belangrijk bericht t.a.v. de inkorvingsburelen voor ST. VINCENT van 15 juli e.k .

Als voorzorgsmaatregel op de aangekondigde hittegolf van komende week, vraagt de Belgische Verstandhouding aan ALLE inkorvingsburelen om het aantal duiven per mand te beperken tot 16 (i.p.v. 18).

.

.
Ook hier krijgt een groot aantal liefhebbers mee te maken,
Sterkte !


.


.


.


.


.
De ophaaldienst in Klaaswaal, steeds alles netjes op orde !

.


.
In de loods van Brabant 2000 is tijdens de WCS check werk zat.

..
Wachtend op wat nog te komen gaat !

.


.
Oude en jonge rakkers !!

.


.
Een goed teken als de H. Geest erbij is !!

.


.
Die moet zeker de losplaats halen !

.


.
Netjes geladen zoals het hoort !!
Het verslag van onze Ron, vervoer coördinator ter plekke:

Vandaag stonden er een 2307 duiven klaar om gecontroleerd te worden in de loods te Ruchpen voor de vlucht vanuit St Vincent. Deze vlucht is door de ZLU weer opgenomen in het vluchtprogramma mede door de grote roep van onze achterban. Deze vlucht vanuit St Vincent telt namelijk overal voor mee op de internationale kampioenschappen. Om deze reden is vanaf 2022 wedvlucht St Vincent weer mogelijk binnen de ZLU. De deelname lijkt wat aan de lage kant, maar is denk zeker met in het achterhoofd genomen de moeilijke vluchten van afgelopen weekend en het warme voorspelde weer voor aankomende vrijdag/zaterdag zeker niet onlogisch. Desalniettemin een kleine 389 duiven minder op deze internationale klassieker vanuit St Vincent ten opzichte van de laatste editie 2019. Alle duiven werden weer voorzien van de controles en schone reismanden voor de tocht richting St Vincent. Alles liep zoals gewoonlijk weer buitengewoon met deze fantastische groep vrijwilligers die dit jaar in en jaar uit weer verzorgen voor de Nederlandse fondspelers. Rond de klok van 9:45 uur waren de duiven gecontroleerd geladen. Vanuit Duitsland zijn de Duitse duiven bijgeladen en is een volle auto afgereisd vanuit Ruchpen Totaal aantal manden 144 stuks.
.
==================================================================

.


.
ST. VINCENT wordt TARBES

Momenteel wordt het Franse Departement La Gironde - de streek rond Bordeaux - geteisterd door hevige bosbranden. Ondanks de enorme inspanningen van de plaatselijke brandweerkorpsen is de brand nog steeds niet onder controle, wel integendeel. In derglijke omstandigheden vinden wij het onverantwoord om morgen (vrijdag) duiven te lossen in St. Vincent. Na overleg met en akkoord van de Voorzitter van het Nationaal Sportcomité K.B.D.B. en van onze buitenlandse Partners, heeft de Belgische Verstandhouding beslist uit te wijken naar TARBES.
.
Even aandacht voor de winnaar Bornse Barcelona Club 2022.
Ere prijs verste afstand !

.


.
Gerben van der Loon Boelenslaan.
Afstand 1.321,550 km.
.
Iets om te weten:
De 1e duif van Nederland vliegt 1.102,849 km. om thuis de komen.
De 1e duif van België vliegt 1.014,70 km. om thuis te komen.
De 1e duif van Frankrijk vliegt 866.537 km. om thuis te komen.
De 1e Duif van Duitsland vliegt 1.076,792 km. om thuis te komen.
De 1e duif van Engeland vliegt 1.071,020 km om thuis te komen.
De duif van Gerben van Loon vliegt 1.321,550 km om tuis te komen.
Deze duif moet dus 455,013 km. meer vliegen dan de 1e franse duif
Deze duif moet dus 306,85 km meer vliegen dan de 1e belgische duif
Deze duif moet dus 218,010km. meer vliegen dan de 1e nederlandse duif
Deze duif moet dus 244,758 km meer vliegen dan de 1e duitse duif
Deze duif moet dus 250,530 km meer vliegen dan de 1e engelse duif.
Over afstanden gesproken !!

Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.
No NPO-Lidnr Naam Plaats Afstand J-Aluring Dag/tijd M/Min Mee
1 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 1092020 0-1412332 16-07 06:26.35 1091,38 14
2 18290925 S. DIJKEMA W WEMELDINGE 969252 1-1235041 16-07 05:36.14 1020,02 4
3 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 933525 1-1239989 16-07 05:02.57 1002,71 30
4 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 998454 0-1468097 16-07 06:34.47 989,76 7
5 21430878 W. VAN OOIJEN R ROSMALEN 1025398 9-3943358 16-07 08:10.34 928,33 5
6 17110939 RON KRIJGSMAN H HOOGBLOKLAND 1031028 7-1275189 16-07 08:18.18 926,93 2
7 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 956644 9-3904466 16-07 07:14.31 912,38 7
8 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 2 9-3904465 16-07 07:20.36 907,12 7
9 18379160 S V.D VELDE & ZN. B BRESKENS 947317 1-1244072 16-07 07:12.23 905,33 10
10 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 1063452 0-1364993 16-07 09:22.11 904,16 21
11 19351298 R. DE LEEUW M MADE 1005601 9-3913146 16-07 08:22.52 900,38 7
12 17669001 THEO & SEM VISSER W WOERDEN 1050071 9-1697931 16-07 09:13.48 899,19 6
13 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 2 9-1531791 16-07 09:28.55 899,01 21
14 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 1001891 0-2009324 16-07 08:21.46 897,94 6
15 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 1029044 7-1219776 16-07 08:55.38 895,11 10
16 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 1028977 8-1066283 16-07 08:56.49 894,13 7
17 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 1122538 0-1165795 16-07 10:51.47 886,83 5
18 17110010 P.J. WESTERDIJK G GORINCHEM 1026581 0-1492830 16-07 09:04.39 886,02 5
19 18370016 CALON-HA H HOOFDPLAAT 946049 8-3825368 16-07 07:38.33 882,06 6
20 19390335 J.W. VAN GILS O OOSTERHOUT 1004163 8-3805269 16-07 08:45.17 881,40 4
21 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 1018281 8-1118690 16-07 09:03.00 880,11 8
22 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 1005757 0-1461014 16-07 08:49.37 879,45 20
23 16169050 MUDDE - HERPST K KRIMPEN AAN DEN IJSS 1024384 8-1064844 16-07 09:11.01 879,29 8
24 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 1050678 0-1525149 16-07 09:41.56 878,54 12
25 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 1059662 0-1326419 16-07 09:52.19 878,43 6
26 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 2 1-1239979 16-07 07:29.52 877,48 30
27 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 1096164 0-1382974 16-07 10:39.25 874,54 15
28 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 1005645 7-3731145 16-07 09:03.25 868,87 7
29 25810210 L. MARTENS S STEIN 963419 8-1353083 16-07 08:17.22 866,88 5
30 11430002 RONNIE LIEFTINK N NIJKERK GLD 1080017 9-1775638 16-07 10:32.33 866,41 8
31 18261024 WIJNAND GEERS H HULST 947565 0-2018707 16-07 07:59.49 866,29 5
32 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 982193 0-2028579 16-07 08:40.32 865,72 8
33 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 2 9-1637107 16-07 09:00.45 864,65 7
34 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 2 9-3913461 16-07 09:10.44 863,41 7
35 12640047 N.B. KONIJN A ALKMAAR 1108164 8-1784068 16-07 11:09.50 863,17 11
36 17660270 FRANK HAGE W WOERDEN 1049871 0-1508362 16-07 10:06.03 860,52 8
37 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 1005716 0-1481282 16-07 09:14.50 860,44 12
38 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 2 0-2031769 16-07 09:30.18 859,82 8
39 10019004 G&J V NIEUWAMERONGEN V VEENENDAAL 1062552 8-1702475 16-07 10:23.13 858,83 2
40 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 2 0-1382969 16-07 11:02.55 858,45 15
41 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 1136788 9-1264591 16-07 11:51.47 857,45 3
42 10050799 R. ROZEBOOM B BREUKELEN 1061734 8-1707126 16-07 10:24.38 857,18 2
43 19189003 G. KOUTERS EN ZN N NOORDHOEK 994852 8-3810087 16-07 09:06.39 857,15 5
44 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 1024529 9-1643760 16-07 09:42.46 856,08 33
45 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 1056746 0-1291256 16-07 10:20.30 856,01 20
46 18370016 CALON-HA H HOOFDPLAAT 2 8-3825284 16-07 08:11.20 855,90 6
47 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 2 5-1680771 16-07 09:44.19 854,97 33
48 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 993950 9-1639843 16-07 09:08.48 854,79 7
49 15429003 COMB VAN TILBURG N NIEUW-VENNEP 1062794 0-1376633 16-07 10:30.05 854,28 8
50 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 1005838 8-1084426 16-07 09:23.56 853,90 22
51 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 2 1-1177247 16-07 09:24.18 853,64 22
52 15390009 F. VAN VIANEN M MONSTER 1027578 0-1437161 16-07 09:50.54 852,83 7
53 19831852 PH. GEERDINK H HOOGERHEIDE 967297 0-1583837 16-07 08:41.08 852,14 8
54 10209486 C.J.J. VAN WIJK & ZN B BENSCHOP 1044669 0-1322417 16-07 10:13.22 851,15 10
55 15340044 A V BERGENHENEGOUWEN P POELDIJK 1027556 8-1122227 16-07 09:53.22 851,07 6
56 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 1062311 0-1399159 16-07 10:34.34 850,82 10
57 7310409 W. KUIJT L LUNTEREN 1070013 9-1372859 16-07 10:44.50 850,00 10
58 25810309 M. COX S STEIN 963834 0-1724916 16-07 08:41.21 848,93 4
59 19831852 PH. GEERDINK H HOOGERHEIDE 2 9-1757901 16-07 08:45.42 848,73 8
60 22589111 VERHAGEN V/D STEEN S ST. OEDENRODE 1013879 7-1448720 16-07 09:42.25 847,43 12
61 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 992125 7-3726381 16-07 09:16.53 847,33 5
62 18040475 ADRIE DE NOOIJER A ARNEMUIDEN 960664 8-3818961 16-07 08:40.52 846,50 3
63 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 3 0-1364832 16-07 10:42.18 846,50 21
64 4131233 JAAP MAZEE E ENS 1130869 0-1109309 16-07 12:02.31 846,13 12
65 12100891 O. PALS B BOVENKERK 1070346 0-1369157 16-07 10:51.51 845,56 9
66 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 1095195 0-1397032 16-07 11:21.54 845,12 13
67 15390409 TH. VAN RUYVEN N NAALDWIJK 1019470 9-1606501 16-07 09:52.19 845,11 9
68 19390335 J.W. VAN GILS O OOSTERHOUT 2 7-1362438 16-07 09:34.14 845,09 4
69 18500811 C. PAAUWE K KRUININGEN 962888 1-1241236 16-07 08:45.52 844,74 5
70 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 2 6-1493873 16-07 09:23.48 843,90 7
71 12060004 H. HENDRIKS V VINKEVEEN 1065095 0-1363773 16-07 10:50.16 842,46 10
72 9370758 PIETER GUELEN W WIJCHEN 1045812 8-1693960 16-07 10:27.25 842,43 6
73 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 3 1-1177273 16-07 09:42.02 840,98 22
74 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 1023148 9-1677735 16-07 10:02.39 840,96 18
75 17110939 RON KRIJGSMAN H HOOGBLOKLAND 2 0-1492055 16-07 10:13.57 839,63 2
76 19831852 PH. GEERDINK H HOOGERHEIDE 3 8-1197027 16-07 08:58.51 839,05 8
77 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 3 0-1472223 16-07 10:07.17 838,90 33
78 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 2 0-1326474 16-07 10:49.13 838,86 6
79 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 1027454 0-1435995 16-07 10:11.47 838,20 10
80 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 3 9-3913476 16-07 09:47.13 837,19 7
81 18420349 FREDERIK LELIAERT A AARDENBURG 931306 0-1542891 16-07 08:18.39 837,02 4
82 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 2 8-1046358 16-07 10:16.20 836,39 10
83 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 1015280 0-2035359 16-07 09:59.55 836,37 10
84 18421158 E. ULIJN W WATERLANDKERKJE 939446 8-3825555 16-07 08:30.04 835,76 6
85 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 2 0-1506427 16-07 10:10.41 835,44 18
86 18700016 J L DE BRUINE N NIEUWERKERK 983116 9-1707731 16-07 09:22.59 835,29 11
87 17530009 L. BLENDEA Z ZEVENHOVEN 1057625 0-1763834 16-07 10:52.45 834,91 19
88 18590890 H. ZEGERS S SLUISKIL 940535 9-3907665 16-07 08:32.43 834,76 6
89 17110076 ABR. VAN GELDEREN A AMEIDE 1039273 0-1137648 16-07 10:31.22 834,51 2
90 19280791 J. SEVERIJNEN L LEPELSTRAAT 979456 8-3803277 16-07 09:19.52 834,38 2
91 16379423 GEBR. VOETS R ROTTERDAM 1024688 9-1644464 16-07 10:14.37 834,02 4
92 19471218 L. ROKS S STANDDAARBUITEN 991704 9-3915968 16-07 09:35.26 833,76 3
93 4330021 PIETER WOORD U URK 1128532 0-1129536 16-07 12:20.50 832,97 9
94 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 2 0-1481227 16-07 09:54.52 831,95 12
95 16130629 H. TIMMERS O OOSTVOORNE 1013308 9-1627623 16-07 10:04.46 831,42 8
96 19350861 J. VAN GIJZEL M MADE 1006370 9-3913621 16-07 09:56.37 831,29 5
97 18100258 CEES JOOSSE N NIEUWDORP 959013 0-1533615 16-07 08:59.45 831,21 5
98 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 1006040 0-7023378 16-07 09:58.52 829,47 5
99 18630016 RINI VERMAAS S ST. PHILIPSLAND 985489 0-2024990 16-07 09:34.26 829,23 6
100 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 992706 0-1466242 16-07 09:44.08 828,54 10
101 10019004 G&J V NIEUWAMERONGEN V VEENENDAAL 2 8-1702452 16-07 11:08.29 828,51 2
102 12019232 COMB. BAAS & BERG D DE KWAKEL 1064359 0-1361089 16-07 11:11.22 828,06 5
103 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 1018376 8-1126626 16-07 10:15.55 828,00 10
104 18100363 P. HERMES L LEWEDORP 961617 7-3704139 16-07 09:09.12 826,70 7
105 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 1056178 9-1502427 16-07 11:05.12 825,66 7
106 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 962655 8-1349826 16-07 09:12.19 825,38 7
107 24040011 N.J. RITZEN S SCHIMMERT 959577 9-1099052 16-07 09:09.05 825,03 3
108 25770230 JAN DRIESSEN S STEIN 963566 2-1933553 16-07 09:14.41 824,49 2
109 17660002 D. VAN DAM Z ZEGVELD 1052043 0-1524655 16-07 11:03.45 823,36 10
110 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 2 6-3631816 16-07 09:39.22 823,04 8
111 21281336 TEAM OPIJNEN O OPIJNEN 1035014 0-1607800 16-07 10:43.44 822,92 7
112 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 1007041 0-1459541 16-07 10:09.54 822,81 14
113 18050461 B. LIPLIJN S SPUI 943715 8-3820125 16-07 08:53.21 822,52 3
114 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 4 1-1177263 16-07 10:09.00 822,44 22
115 22349001 STOKMANS EN ZN. P. E EINDHOVEN 1001087 8-3841464 16-07 10:04.06 821,84 3
116 16339209 FAM. VAN DER BERG R RIDDERKERK 1019123 9-1641589 16-07 10:26.14 821,72 5
117 22209287 VAN HAM-BARTELS W WINTELRE 997625 9-1045712 16-07 10:00.25 821,49 5
118 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 2 1-1733297 16-07 11:06.03 820,81 12
119 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 2 0-1412330 16-07 11:56.54 820,51 14
120 16160020 J.H. HAGENDIJK K KRIMPEN AAN DEN IJSS 1024825 0-1463893 16-07 10:35.11 820,40 6
121 10000316 P.J. WESTERLAKEN V VEENENDAAL 1063781 0-1312548 16-07 11:23.14 820,04 6
122 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 1031682 0-1613770 16-07 10:44.17 819,91 12
123 18281048 LEX THIJS S ST. JANSTEEN 943808 0-2019764 16-07 08:57.15 819,81 9
124 25020008 A. EUSSEN R RANSDAAL 958263 1-1395411 16-07 09:16.18 818,82 9
125 25810210 L. MARTENS S STEIN 2 8-1353094 16-07 09:23.19 818,32 5
126 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 2 9-1636636 16-07 09:59.13 818,24 10
127 18329201 COMB. VERHAGEN-BUYL W WESTKAPELLE 958640 9-3904305 16-07 09:18.01 817,94 9
128 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 1057916 0-1515974 16-07 11:20.01 817,54 13
129 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 2 9-1565928 16-07 12:05.50 817,41 13
130 24041019 TH. PETERS E ELSLOO 962030 8-1307407 16-07 09:23.05 817,30 5
131 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 2 0-1459589 16-07 10:18.22 817,16 14
132 18290925 S. DIJKEMA W WEMELDINGE 2 0-1537719 16-07 09:32.13 817,10 4
133 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 1020413 8-1034055 16-07 10:35.20 816,77 7
134 18420349 FREDERIK LELIAERT A AARDENBURG 2 0-1542878 16-07 08:46.48 816,36 4
135 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 5 1-4151265 16-07 10:19.42 815,30 22
136 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 4 8-3830184 16-07 10:20.52 814,38 7
137 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 2 8-5105292 16-07 09:28.11 814,30 7
138 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 2 6-1415541 16-07 11:24.05 814,08 20
139 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 2 0-1515947 16-07 11:25.49 813,90 13
140 25570233 MEVR. HENDRIKS S SCHINVELD 971661 7-1530195 16-07 09:40.16 813,61 2
141 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 2 9-1629743 16-07 10:22.39 813,29 20
142 24259012 GEBR. VAN DE WEERDT M MEERSSEN 955429 0-1694366 16-07 09:21.54 812,51 7
143 17460419 RIK ROS L LEKKERKERK 1026593 0-1513113 16-07 10:50.44 811,71 4
144 16339209 FAM. VAN DER BERG R RIDDERKERK 2 0-1471028 16-07 10:44.31 809,78 5
145 12020001 R. VAN DER WAL M MIJDRECHT 1062322 9-1529946 16-07 11:38.14 809,55 4
146 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 6 1-4151267 16-07 10:28.31 809,52 22
147 18379160 S V.D VELDE & ZN. B BRESKENS 2 9-3905690 16-07 09:16.50 809,10 10
148 22161061 H .V. VENROOIJ JR. D DEURNE 1013510 8-3840572 16-07 10:41.23 807,33 3
149 22019005 BOGAARD-LENTINK N NUENEN 1006375 9-1764363 16-07 10:33.50 806,50 3
150 18261130 FRANK CALON C CLINGE 945523 5-3504443 16-07 09:18.25 806,47 5
151 18160036 H. LINDENBERG Y YERSEKE 968778 6-1584587 16-07 09:48.43 805,49 5
152 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 3 0-1396940 16-07 12:26.19 805,10 13
153 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 4 8-1750929 16-07 11:49.12 803,70 21
154 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 4 0-1472202 16-07 11:01.10 803,45 33
155 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 996939 0-1668967 16-07 10:27.54 802,75 14
156 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 2 7-3714313 16-07 10:21.55 802,74 5
157 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 3 9-1639839 16-07 10:24.14 802,72 7
158 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 3 9-1614872 16-07 11:09.04 802,02 10
159 16220008 J.C. WAGNER S STAD A/H HARINGVLIET 998413 9-1637514 16-07 10:31.52 801,38 7
160 23450942 W. SCHAEFER R ROERMOND 994217 0-1671898 16-07 10:27.20 800,93 5
161 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 3 0-1459550 16-07 10:43.57 800,54 14
162 21670002 NICO PRONK M MILL 1034522 0-2046387 16-07 11:18.47 800,23 10
163 16220682 C. VAN DEN BOS M MIDDELHARNIS 998397 0-1468029 16-07 10:35.23 799,11 3
164 6539099 COMB BRUNSMAN-MENSIN L LEMELE 1130918 0-1164556 16-07 13:21.22 799,03 10
165 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 963677 9-1719391 16-07 09:52.19 798,86 5
166 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 965773 0-2025057 16-07 09:54.57 798,85 10
167 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 3 1-2131861 16-07 09:14.53 798,65 30
168 24041019 TH. PETERS E ELSLOO 2 0-1683405 16-07 09:52.41 797,25 5
169 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 4 1-2131899 16-07 09:17.36 796,80 30
170 15010002 A. HEUVELMAN ' 'S-GRAVENZANDE 1024596 0-1417102 16-07 11:13.20 795,91 6
171 20131081 F. LAROS K KAATSHEUVEL 1010347 0-2013023 16-07 10:55.48 795,67 5
172 10209486 C.J.J. VAN WIJK & ZN B BENSCHOP 2 0-1322020 16-07 11:39.05 795,59 10
173 15429003 COMB VAN TILBURG N NIEUW-VENNEP 2 9-1545706 16-07 12:03.03 794,88 8
174 19180018 R. OOMEN S ST. WILLEBRORD 987051 0-1578612 16-07 10:27.54 794,79 4
175 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 2 9-1711851 16-07 09:58.37 794,71 5
176 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 7 1-1177302 16-07 10:51.53 794,57 22
177 16221157 HANS VROEGINDEWEIJ N NIEUWE-TONGE 994029 0-1466972 16-07 10:37.11 794,47 2
178 17460419 RIK ROS L LEKKERKERK 2 9-1683937 16-07 11:18.28 794,29 4
179 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 2 0-1668793 16-07 10:41.32 794,04 14
180 18630730 ADRIE VAN LUIJK S ST. MAARTENSDIJK 974716 0-1549405 16-07 10:13.37 793,99 4
181 18329003 COMB F & J PROVOOST A AAGTEKERKE 962051 0-1539342 16-07 09:58.20 793,55 7
182 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 3 0-2028542 16-07 10:23.44 793,54 8
183 19189003 G. KOUTERS EN ZN N NOORDHOEK 2 8-3810047 16-07 10:40.05 793,29 5
184 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 1031001 0-1419274 16-07 11:26.08 793,00 8
185 16169050 MUDDE - HERPST K KRIMPEN AAN DEN IJSS 2 0-1462631 16-07 11:18.03 792,84 8
186 25630822 HELMUT-GEERT SCHMITZ E EIJS 956046 9-1135701 16-07 09:52.05 792,69 1
187 18590890 H. ZEGERS S SLUISKIL 2 0-2023385 16-07 09:33.31 792,02 6
188 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 3 9-1769000 16-07 12:50.55 791,50 15
189 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 5 8-1760105 16-07 12:09.46 791,40 21
190 19351298 R. DE LEEUW M MADE 2 0-2031775 16-07 10:56.49 791,30 7
191 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 2 0-2046921 16-07 11:10.01 790,71 10
192 16371226 A.H.M. POT R ROTTERDAM 1023540 9-1644446 16-07 11:20.36 790,62 8
193 23370496 J. THEELEN B BUGGENUM 996956 9-1084955 16-07 10:47.21 790,39 4
194 17189445 GEBR. BRAS D DORDRECHT 1015664 0-1499735 16-07 11:11.22 790,18 10
195 18501078 J.J. DUINKERKE W WEMELDINGE 969396 8-1155693 16-07 10:12.58 790,08 4
196 12060004 H. HENDRIKS V VINKEVEEN 2 9-1532914 16-07 12:14.33 789,81 10
197 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 3 9-1637003 16-07 10:50.15 789,76 7
198 23129032 PAULSSEN & ZN. R ROOSTEREN 977709 8-1280240 16-07 10:24.02 789,73 8
199 18260012 FRANS BRAEM C CLINGE 945639 9-3902459 16-07 09:43.26 789,72 15
200 18590890 H. ZEGERS S SLUISKIL 3 9-3907659 16-07 09:37.17 789,51 6
201 19280008 C. SUIJKERBUIJK L LEPELSTRAAT 979685 6-1590768 16-07 10:27.11 789,32 2
202 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 3 5-1741245 16-07 11:57.28 789,11 12
203 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 4 9-1614832 16-07 11:30.23 788,91 10
204 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 1027485 7-1203732 16-07 11:28.26 788,90 4
205 15340044 A V BERGENHENEGOUWEN P POELDIJK 2 8-1017831 16-07 11:28.37 788,84 6
206 18100015 SJAAK DE VOS ' 'S-HEERENHOEK 957413 0-2030833 16-07 09:59.58 788,67 15
207 17381416 J. BOL A ALBLASSERDAM 1021591 9-1482660 16-07 11:24.37 786,68 15
208 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 3 0-1291421 16-07 12:10.15 786,12 20
209 19800376 G.J. VAN DER MATTEN W WOUDRICHEM 1024832 9-3920588 16-07 11:31.04 785,27 4
210 12100891 O. PALS B BOVENKERK 2 0-1369168 16-07 12:29.09 785,20 9
211 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 2 5-1617574 16-07 11:39.03 785,20 8
212 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 2 0-1317802 16-07 12:19.02 785,13 10
213 16751345 J.J. HOLLAAR S STRIJENSAS 1004430 9-1652218 16-07 11:05.47 784,84 5
214 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 3 9-1629784 16-07 11:07.40 784,73 20
215 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 3 9-1775950 16-07 10:14.12 784,63 5
216 23120548 JAC. RUIJTERS E ECHT 982392 6-1717715 16-07 10:39.17 783,86 6
217 8490128 E. V. AALTEN H HUISSEN 1063705 0-1281897 16-07 12:23.13 783,74 6
218 12100891 O. PALS B BOVENKERK 3 0-1369115 16-07 12:32.06 783,51 9
219 15400170 H.J. JORDAAN M MAASLAND 1019815 0-1438145 16-07 11:28.56 782,71 6
220 18260012 FRANS BRAEM C CLINGE 2 9-3902478 16-07 09:56.03 781,49 15
221 23120572 ALB. BEUNEN O OHE EN LAAK 980458 7-1462675 16-07 10:40.46 781,39 6
222 18649002 GEBRAAD-DE WILDE S ST. MAARTENSDIJK 974247 0-2024289 16-07 10:32.58 781,29 5
223 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 4 0-1460975 16-07 11:14.30 780,56 20
224 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 2 0-1335327 16-07 12:22.32 778,59 7
225 24049110 KLINKERS-MERTENS B BEEK 962402 9-1100467 16-07 10:22.17 778,46 2
226 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 946258 7-3733135 16-07 10:01.55 778,23 10
227 21670002 NICO PRONK M MILL 2 0-2046416 16-07 11:57.38 776,88 10
228 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 2 0-2009370 16-07 11:16.30 776,36 6
229 18370016 CALON-HA H HOOFDPLAAT 3 8-3825364 16-07 10:04.41 776,29 6
230 16160020 J.H. HAGENDIJK K KRIMPEN AAN DEN IJSS 2 9-1633112 16-07 11:48.00 775,21 6
231 6800030 W.MULDERIJ W WIERDEN 1126948 9-1286764 16-07 14:00.06 775,01 6
232 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 4 9-3930153 16-07 10:54.04 774,56 8
233 16371226 A.H.M. POT R ROTTERDAM 2 9-1644479 16-07 11:48.14 774,10 8
234 18049002 P. DE NOOIJER & ZN. A ARNEMUIDEN 960666 6-3605771 16-07 10:27.05 774,05 2
235 12020001 R. VAN DER WAL M MIJDRECHT 2 0-1361717 16-07 12:38.35 773,96 4
236 19800376 G.J. VAN DER MATTEN W WOUDRICHEM 2 9-3920579 16-07 11:50.12 773,93 4
237 15390009 F. VAN VIANEN M MONSTER 2 0-1437181 16-07 11:54.17 773,61 7
238 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 4 0-1396898 16-07 13:23.24 772,68 13
239 25630512 GEERT SCHMITZ S SIMPELVELD 959106 0-1716979 16-07 10:27.40 772,43 7
240 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 3 0-1419212 16-07 12:01.40 771,90 8
241 4101585 TONY BERLIJN K KAMPEN 1126726 0-1105507 16-07 14:08.30 770,41 5
242 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 5 0-1472248 16-07 11:56.05 770,27 33
243 18420349 FREDERIK LELIAERT A AARDENBURG 3 1-1239064 16-07 09:55.25 770,05 4
244 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 3 8-1195013 16-07 11:48.27 770,00 8
245 4131233 JAAP MAZEE E ENS 2 9-1272599 16-07 14:15.28 769,58 12
246 24041019 TH. PETERS E ELSLOO 3 6-1749535 16-07 10:36.23 769,39 5
247 19471234 L. KOEVOETS S STANDDAARBUITEN 992386 8-3806497 16-07 11:17.20 768,50 6
248 16221220 G.M. KOESE S SOMMELSDIJK 999186 0-1466806 16-07 11:27.38 767,64 4
249 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 6 0-1472265 16-07 12:01.35 767,10 33
250 24220348 N . STEVELMANS B BRUNSSUM 969663 0-1690709 16-07 10:50.28 766,86 3
251 17640007 TOON VAN VLIET A AARLANDERVEEN 1051800 0-1515359 16-07 12:37.37 766,83 4
252 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 7 9-1643772 16-07 12:02.51 766,38 33
253 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 2 9-1603012 16-07 11:58.08 766,00 7
254 19189003 G. KOUTERS EN ZN N NOORDHOEK 3 8-3810068 16-07 11:25.07 765,79 5
255 17530009 L. BLENDEA Z ZEVENHOVEN 2 0-1763837 16-07 12:48.15 765,15 19
256 15530764 AAD ZWINKELS K KWINTSHEUL 1028236 8-1045600 16-07 12:11.28 764,22 4
257 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 3 0-1668633 16-07 11:31.29 763,66 14
258 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 967423 9-1719290 16-07 10:55.06 762,29 12
259 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 3 8-1349837 16-07 10:49.49 761,71 7
260 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 982856 0-2011024 16-07 11:16.57 761,34 14
261 21670002 NICO PRONK M MILL 3 9-3944247 16-07 12:25.18 761,07 10
262 18261024 WIJNAND GEERS H HULST 2 9-3902910 16-07 10:31.38 760,71 5
263 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 4 0-1668676 16-07 11:36.56 760,48 14
264 24040011 N.J. RITZEN S SCHIMMERT 2 6-1785275 16-07 10:48.19 760,17 3
265 16220682 C. VAN DEN BOS M MIDDELHARNIS 2 9-1638399 16-07 11:41.45 758,80 3
266 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 2 9-1708314 16-07 10:59.33 758,33 10
267 19280791 J. SEVERIJNEN L LEPELSTRAAT 2 9-1740295 16-07 11:17.37 758,32 2
268 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 3 0-1317809 16-07 13:07.13 758,14 10
269 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 5 0-1397041 16-07 13:51.18 757,76 13
270 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 2 8-1066259 16-07 12:24.00 757,72 7
271 16790002 BERT MOERMAN S SCHIEDAM 1022183 0-1482024 16-07 12:15.14 757,60 7
272 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 3 0-1505470 16-07 12:16.34 757,57 18
273 25630008 G. JANSSENS E EPEN 950111 7-1545426 16-07 10:40.16 757,50 7
274 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 2 0-2011046 16-07 11:24.09 757,12 14
275 16169006 P. & A. CORNELISSE R ROTTERDAM 1023722 8-1065797 16-07 12:19.01 756,62 5
276 17189445 GEBR. BRAS D DORDRECHT 2 8-1106588 16-07 12:09.06 756,21 10
277 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 2 0-1459458 16-07 11:57.34 755,53 5
278 18379160 S V.D VELDE & ZN. B BRESKENS 3 1-2105321 16-07 10:40.12 755,32 10
279 18049318 GEBR. DINGEMANSE A ARNEMUIDEN 960802 9-1703057 16-07 10:58.48 754,87 3
280 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 3 9-3910872 16-07 11:40.26 754,79 5
281 19809154 GEBR. ADMIRAAL W WERKENDAM 1022242 0-2006670 16-07 12:21.38 754,07 3
282 7510634 H.B. WEGH L LOCHEM 1104687 0-1228366 16-07 14:11.11 753,96 4
283 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 2 8-1126683 16-07 12:17.44 753,39 10
284 17140006 P. V.D. BOOGAARD K KAMERIK 1053739 0-1524503 16-07 13:05.33 752,91 7
285 23370666 HANS GOMMANS B BUGGENUM 996926 9-1085905 16-07 11:50.29 752,69 5
286 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 3 0-2011245 16-07 11:31.53 752,64 14
287 17059250 COMB. DE JONG A ALBLASSERDAM 1022194 0-1486636 16-07 12:24.18 752,55 2
288 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 6 8-1795174 16-07 14:01.26 752,49 13
289 22599427 KLESSENS-DE LEPPER V VALKENSWAARD 992413 9-3944397 16-07 11:45.17 752,24 5
290 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 3 9-1683560 16-07 12:35.08 751,55 7
291 10200096 G.J. VAN HOUTEN I IJSSELSTEIN 1047983 0-1745507 16-07 13:00.33 751,49 2
292 12060004 H. HENDRIKS V VINKEVEEN 3 7-1146685 16-07 13:24.31 750,85 10
293 23120548 JAC. RUIJTERS E ECHT 2 0-1658147 16-07 11:34.58 750,51 6
294 16029227 COMB W.DE BRUIN & ZN B BARENDRECHT 1017627 7-1226306 16-07 12:22.24 750,24 4
295 17140006 P. V.D. BOOGAARD K KAMERIK 2 9-1696945 16-07 13:10.49 750,09 7
296 18350236 J.C. HOEK M MIDDELBURG 959828 9-3905217 16-07 11:05.42 750,04 6
297 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 2 8-1820112 16-07 12:36.12 749,86 10
298 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 4 0-1468170 16-07 11:58.16 749,44 7
299 21400460 MEVR.P.WOLTERS O OSS 1036431 0-1648924 16-07 12:49.21 749,22 1
300 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 4 9-3910871 16-07 11:50.17 749,18 5
301 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 1032711 0-2045117 16-07 12:44.29 749,17 6
302 23710608 J.G.J.M. JOOSTEN W WESSEM 986855 9-1098422 16-07 11:43.23 749,10 2
303 18501078 J.J. DUINKERKE W WEMELDINGE 2 7-1335875 16-07 11:20.19 748,96 4
304 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 1045667 0-1299990 16-07 13:02.24 748,83 12
305 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 8 8-1139238 16-07 12:34.11 748,82 33
306 10210731 R. VAN DAM O OPHEUSDEN 1054642 1-1740870 16-07 13:14.26 748,81 5
307 21281336 TEAM OPIJNEN O OPIJNEN 2 8-1229654 16-07 12:48.57 748,41 7
308 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 3 9-1603137 16-07 12:29.28 748,40 7
309 18500022 JOOST CORRE K KAPELLE 965950 0-1538463 16-07 11:16.50 748,32 3
310 17530009 L. BLENDEA Z ZEVENHOVEN 3 9-1687738 16-07 13:20.09 747,89 19
311 25570039 J. STEVENS S SCHINVELD 971150 8-1345085 16-07 11:24.37 747,83 5
312 20131138 M. LENSVELT K KAATSHEUVEL 1010386 9-3924272 16-07 12:17.40 747,51 2
313 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 3 0-1515930 16-07 13:21.19 747,48 13
314 18261458 GUY FIJEN N NIEUW-NAMEN 949809 8-3821950 16-07 10:58.05 746,66 6
315 4101585 TONY BERLIJN K KAMPEN 2 9-1269316 16-07 14:55.18 746,52 5
316 21300218 J. DELNOYE M MACHAREN 1040571 9-3941596 16-07 13:00.35 746,15 4
317 12100891 O. PALS B BOVENKERK 4 0-1369129 16-07 13:40.35 746,10 9
318 10209486 C.J.J. VAN WIJK & ZN B BENSCHOP 3 0-1321952 16-07 13:06.22 746,00 10
319 17181751 GER DE WIT D DORDRECHT 1014737 1-1198297 16-07 12:26.20 745,95 7
320 19800376 G.J. VAN DER MATTEN W WOUDRICHEM 3 7-3724239 16-07 12:40.43 745,49 4
321 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 1048539 0-1323046 16-07 13:15.14 744,05 6
322 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 8 1-1177206 16-07 12:19.30 743,14 22
323 25770370 W. BUSSCHER-ALBERTZ E ELSLOO 962232 5-1120138 16-07 11:21.21 742,84 5
324 24499002 WYCKMANS-MIDDELBURG H HEERLEN 966209 0-1699078 16-07 11:27.52 742,17 2
325 18620283 JACO RIDDERHOF O OSSENISSE 955235 9-1722827 16-07 11:13.20 742,03 16
326 10491155 J. VAN STRATEN U UTRECHT 1057710 0-1336964 16-07 13:31.50 741,82 11
327 17120500 A.C. VERSLUIS L LEERDAM 1035820 9-1665931 16-07 13:03.00 741,46 4
328 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 2 0-1544966 16-07 11:30.53 741,39 12
329 17530009 L. BLENDEA Z ZEVENHOVEN 4 0-1514613 16-07 13:32.37 741,35 19
330 6539099 COMB BRUNSMAN-MENSIN L LEMELE 2 0-1164578 16-07 15:11.30 741,34 10
331 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 2 0-1299998 16-07 13:16.46 741,21 12
332 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 6 0-1364853 16-07 13:41.15 740,95 21
333 17630091 W.G. GRIFFIOEN S STREEFKERK 1030937 9-1694902 16-07 12:57.59 740,63 4
334 16130221 J. J. TORREMAN O OOSTVOORNE 1012146 0-1458935 16-07 12:32.41 740,59 5
335 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 4 9-1630405 16-07 12:26.00 740,47 14
336 25639066 MAASSEN GEBR. U UBACHSBERG 959340 8-1347030 16-07 11:22.25 739,99 6
337 23450942 W. SCHAEFER R ROERMOND 2 0-1671893 16-07 12:10.02 739,73 5
338 25630008 G. JANSSENS E EPEN 2 6-1802977 16-07 11:10.46 739,52 7
339 19280011 P. DE JONG GZN D DE HEEN 985223 5-3522182 16-07 11:58.29 739,39 3
340 16820444 I. MEERKERK Z ZUIDLAND 1007450 9-1655887 16-07 12:29.33 738,84 5
341 17381774 H. DE JONG P PAPENDRECHT 1018441 4-1088390 16-07 12:44.47 738,65 15
342 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 3 8-1126722 16-07 12:44.51 738,57 10
343 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 4 8-5191478 16-07 13:28.50 738,44 12
344 19280008 C. SUIJKERBUIJK L LEPELSTRAAT 2 7-3723059 16-07 11:53.03 738,24 2
345 16820444 I. MEERKERK Z ZUIDLAND 2 5-1692909 16-07 12:30.47 738,18 5
346 21370408 M. LOURENSSEN B BERGHEM 1038050 8-4058925 16-07 13:12.54 737,83 4
347 16220488 J. KOESE S SOMMELSDIJK 999195 9-1637567 16-07 12:20.30 737,69 3
348 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 994864 9-3931182 16-07 12:14.53 737,55 4
349 25020008 A. EUSSEN R RANSDAAL 2 9-1123217 16-07 11:25.24 737,47 9
350 18649002 GEBRAAD-DE WILDE S ST. MAARTENSDIJK 2 8-3828592 16-07 11:47.17 737,35 5
351 18370016 CALON-HA H HOOFDPLAAT 4 9-3932478 16-07 11:10.41 736,41 6
352 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 9 8-1076334 16-07 12:57.34 736,24 33
353 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 3 0-1459486 16-07 12:33.22 735,75 5
354 8230015 G.A. TIEMES D DIDAM 1070697 0-1268805 16-07 14:01.37 735,56 3
355 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 1034228 0-1512530 16-07 13:13.13 734,95 10
356 18350236 J.C. HOEK M MIDDELBURG 2 0-2020709 16-07 11:32.02 734,92 6
357 18100606 M.J. HOUTEKAMER O OUD SABBINGE 966720 5-3502415 16-07 11:41.29 734,88 5
358 17050706 GERO DIJK A ALBLASSERDAM 1021922 9-1658956 16-07 12:57.43 734,29 4
359 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 2 9-3942659 16-07 13:12.49 734,08 6
360 9119001 JANSSEN - WEIJERS G GROESBEEK 1049594 9-1476360 16-07 13:36.09 733,91 9
361 18329201 COMB. VERHAGEN-BUYL W WESTKAPELLE 2 0-2020154 16-07 11:32.14 733,90 9
362 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 5 0-1668833 16-07 12:24.36 733,80 14
363 16370010 H. VAN DER VEGT R ROTTERDAM 1024370 0-1477183 16-07 13:02.18 733,63 6
364 18160036 H. LINDENBERG Y YERSEKE 2 7-1335394 16-07 11:47.58 732,83 5
365 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 2 7-3705272 16-07 11:18.03 732,37 10
366 19520093 LEON BRASPENNING R RIJSBERGEN 987803 9-1748210 16-07 12:15.10 732,16 4
367 17381774 H. DE JONG P PAPENDRECHT 2 7-1294045 16-07 12:58.41 731,28 15
368 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 5 0-1525157 16-07 13:43.42 730,81 12
369 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 1135922 7-1715222 16-07 15:40.23 730,79 10
370 19530025 FR. BELLETER N NISPEN 975726 1-2132693 16-07 12:01.27 730,64 3
371 18500023 J.H.M. ALLEMEKINDERS K KAPELLE 965457 9-1711383 16-07 11:48.07 730,24 5
372 17380132 H.P. VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 1018014 9-1663651 16-07 13:00.08 730,21 9
373 19800376 G.J. VAN DER MATTEN W WOUDRICHEM 4 8-3811250 16-07 13:09.43 730,09 4
374 24041019 TH. PETERS E ELSLOO 4 9-1100902 16-07 11:43.42 730,08 5
375 16370010 H. VAN DER VEGT R ROTTERDAM 2 0-1477200 16-07 13:09.11 730,03 6
376 12541273 Y. SEDDIKI A ALMERE 1091698 0-1379187 16-07 14:41.26 730,02 10
377 18620283 JACO RIDDERHOF O OSSENISSE 2 6-1587385 16-07 11:35.26 729,50 16
378 17140006 P. V.D. BOOGAARD K KAMERIK 3 0-1745387 16-07 13:50.30 729,48 7
379 19071304 J. VAN MEER W WOUW 979367 7-3713195 16-07 12:08.49 729,34 6
380 15300759 J. VAN DER POLL L LISSE 1059476 0-1440311 16-07 13:59.27 728,94 4
381 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 4 0-1383008 16-07 14:49.58 728,85 15
382 18500022 JOOST CORRE K KAPELLE 2 0-2019973 16-07 11:51.31 728,74 3
383 18500028 F.H. JANSSENS K KAPELLE 965298 0-1539591 16-07 11:51.20 728,34 3
384 18329201 COMB. VERHAGEN-BUYL W WESTKAPELLE 3 7-3707282 16-07 11:42.43 728,05 9
385 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 3 0-1300035 16-07 13:42.32 727,91 12
386 18630730 ADRIE VAN LUIJK S ST. MAARTENSDIJK 2 9-1724070 16-07 12:06.03 727,37 4
387 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 4 0-7023377 16-07 12:49.17 727,28 5
388 23120572 ALB. BEUNEN O OHE EN LAAK 2 8-1279549 16-07 12:15.24 726,59 6
389 17660466 H. GERRITSEN W WOERDEN 1050519 0-1745675 16-07 13:54.02 725,48 3
390 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 1030950 0-1613562 16-07 13:28.12 724,90 8
391 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 5 0-1461035 16-07 12:54.05 724,57 20
392 25770370 W. BUSSCHER-ALBERTZ E ELSLOO 2 8-1800377 16-07 11:54.23 724,36 5
393 19471234 L. KOEVOETS S STANDDAARBUITEN 2 0-2005981 16-07 12:36.17 724,22 6
394 16169006 P. & A. CORNELISSE R ROTTERDAM 2 8-1065783 16-07 13:20.13 723,88 5
395 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 2 0-1613597 16-07 13:31.03 723,45 8
396 22340116 A. VAN ESCH E EINDHOVEN 1002152 8-3817955 16-07 12:51.39 723,24 3
397 12640047 N.B. KONIJN A ALKMAAR 2 0-1397247 16-07 15:18.14 723,23 11
398 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 4 0-1213157 16-07 14:07.57 722,83 20
399 17381774 H. DE JONG P PAPENDRECHT 3 9-1680113 16-07 13:15.21 722,63 15
400 24259012 GEBR. VAN DE WEERDT M MEERSSEN 2 0-1694357 16-07 11:48.22 722,51 7
401 18500447 SJAAK DE KEIJZER H HANSWEERT 962754 8-3826450 16-07 11:58.36 722,46 3
402 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 3 9-1719298 16-07 12:06.20 721,78 12
403 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 6 8-1061885 16-07 12:59.37 721,69 20
404 7510634 H.B. WEGH L LOCHEM 2 9-1390377 16-07 15:16.47 721,65 4
405 18620283 JACO RIDDERHOF O OSSENISSE 3 8-1145126 16-07 11:50.07 721,41 16
406 6140104 B.J.F. PELLE H HENGEVELDE 1113082 8-1655152 16-07 15:30.20 720,75 2
407 18040006 L. VAN SCHOUWEN N NW. & ST. JOOSLAND 958409 0-2017351 16-07 11:55.50 720,70 3
408 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 5 8-1069532 16-07 12:51.55 720,43 7
409 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 7 0-1396906 16-07 15:06.30 720,29 13
410 11430002 RONNIE LIEFTINK N NIJKERK GLD 2 0-1360056 16-07 14:45.49 720,10 8
411 20130370 TH. VAN DEN VELDEN W WAALWIJK 1014064 9-3924620 16-07 13:15.16 719,57 5
412 18620283 JACO RIDDERHOF O OSSENISSE 4 0-1548505 16-07 11:54.49 718,86 16
413 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 6 7-1311543 16-07 14:07.38 718,84 12
414 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 3 0-2019023 16-07 11:43.29 718,23 10
415 24490545 M.T.C. POETH H HEERLEN 964991 0-1696914 16-07 12:09.55 718,04 12
416 17380132 H.P. VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 2 9-1663644 16-07 13:26.28 716,68 9
417 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 3 0-1481212 16-07 13:10.29 716,08 12
418 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 4 7-1247929 16-07 12:54.28 715,86 7
419 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 7 0-1364813 16-07 14:31.40 715,81 21
420 15420606 GERARD DOBBE N NOORDWIJKERHOUT 1058789 9-1609756 16-07 14:25.29 715,65 8
421 19280004 H DE JONG N NIEUW - VOSSEMEER 982305 0-1563885 16-07 12:38.39 715,63 5
422 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 5 0-2028549 16-07 12:39.12 715,26 8
423 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 5 9-3910896 16-07 12:54.12 714,68 5
424 19520093 LEON BRASPENNING R RIJSBERGEN 2 7-3720381 16-07 12:48.27 714,53 4
425 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 10 0-1472224 16-07 13:40.21 714,28 33
426 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 11 9-1643803 16-07 13:40.24 714,26 33
427 15360904 PETER NOORDAM H HOEK VAN HOLLAND 1021681 9-1606682 16-07 13:36.44 714,10 1
428 18630016 RINI VERMAAS S ST. PHILIPSLAND 2 9-1719078 16-07 12:46.16 713,98 6
429 18379160 S V.D VELDE & ZN. B BRESKENS 4 8-3825019 16-07 11:53.42 713,50 10
430 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 3 9-3944604 16-07 13:29.52 713,04 10
431 23120742 J. BACHUS E ELEN 973968 9-1073739 16-07 12:33.18 712,33 7
432 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 5 4-1001164 16-07 14:29.46 712,21 20
433 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 8 7-1129706 16-07 14:39.44 711,94 21
434 24229062 H. PEKEL & ZOON B BRUNSSUM 968258 9-1105883 16-07 12:26.31 711,68 5
435 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 2 0-1191425 16-07 16:22.10 711,66 10
436 16160020 J.H. HAGENDIJK K KRIMPEN AAN DEN IJSS 3 0-1524517 16-07 13:47.10 711,11 6
437 15420606 GERARD DOBBE N NOORDWIJKERHOUT 2 0-1440243 16-07 14:35.01 711,07 8
438 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 4 0-1745482 16-07 14:36.03 709,99 13
439 18500846 E. DEK K KRUININGEN 962923 0-2022657 16-07 12:22.59 709,61 5
440 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 4 8-1033949 16-07 13:44.35 709,32 7
441 17660067 WIEBE BENSCHOP W WOERDEN 1049743 0-1524114 16-07 14:27.24 708,62 6
442 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 3 7-1856854 16-07 13:07.01 708,56 10
443 18500811 C. PAAUWE K KRUININGEN 2 0-1545279 16-07 12:25.22 708,34 5
444 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 4 9-3944560 16-07 13:39.33 708,23 10
445 19471234 L. KOEVOETS S STANDDAARBUITEN 3 0-2005990 16-07 13:07.15 708,22 6
446 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 1129767 9-1270136 16-07 16:21.37 708,04 8
447 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 12 7-1250577 16-07 13:54.17 707,41 33
448 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 4 7-1334248 16-07 12:35.18 706,51 12
449 21670002 NICO PRONK M MILL 4 0-2046394 16-07 14:10.35 706,36 10
450 18630001 KO VAN DOMMELEN S ST. PHILIPSLAND 983716 9-3908409 16-07 12:58.51 706,26 4
451 10240431 J. VAN DER SLUIS K KOCKENGEN 1059917 9-1550082 16-07 14:47.21 705,98 7
452 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 3 9-3904479 16-07 12:21.19 705,85 7
453 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 3 9-3919769 16-07 13:25.27 705,83 6
454 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 5 0-2035311 16-07 13:44.52 705,61 10
455 18059001 COMB ASANI & NOLET A AXEL 941176 1-2129609 16-07 12:00.04 705,49 7
456 15399001 J.M. DE WIJS & ZN D DEN HOORN 1027791 0-1436554 16-07 14:03.24 705,22 10
457 17050706 GERO DIJK A ALBLASSERDAM 2 8-1092335 16-07 13:55.16 705,13 4
458 22592302 J. VAN DAM V VALKENSWAARD 991595 0-2016329 16-07 13:12.34 704,98 3
459 10000316 P.J. WESTERLAKEN V VEENENDAAL 2 0-1312545 16-07 14:54.59 704,97 6
460 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 4 0-1466285 16-07 13:14.24 704,85 10
461 15390409 TH. VAN RUYVEN N NAALDWIJK 2 9-1606533 16-07 13:53.31 704,29 9
462 19390335 J.W. VAN GILS O OOSTERHOUT 3 0-2004747 16-07 13:32.07 704,12 4
463 18421158 E. ULIJN W WATERLANDKERKJE 2 6-3613324 16-07 12:00.36 703,92 6
464 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 2 9-3931197 16-07 13:19.37 703,77 4
465 18100015 SJAAK DE VOS ' 'S-HEERENHOEK 2 1-2130775 16-07 12:26.54 703,52 15
466 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 4 0-1299946 16-07 14:32.41 703,36 12
467 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 5 0-1466313 16-07 13:17.41 703,21 10
468 17071016 J.A.M.DE JONG R ROELOFARENDSVEEN 1055010 7-1271575 16-07 14:46.23 703,16 16
469 15390009 F. VAN VIANEN M MONSTER 3 9-1607061 16-07 14:07.37 703,04 7
470 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 4 9-1141948 16-07 12:35.35 702,88 7
471 18100015 SJAAK DE VOS ' 'S-HEERENHOEK 3 0-2030848 16-07 12:28.20 702,77 15
472 24040404 R. SOETELMANS S SPAUBEEK 963878 0-1684497 16-07 12:38.24 702,33 3
473 11280688 A. DE JONG B BLARICUM 1079316 8-1740654 16-07 15:23.04 702,19 11
474 24040006 F. MERTENS N NUTH 962650 0-1684419 16-07 12:37.12 702,05 3
475 10240431 J. VAN DER SLUIS K KOCKENGEN 2 8-1096853 16-07 14:55.54 701,98 7
476 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 4 0-1481247 16-07 13:38.44 701,96 12
477 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 2 8-1032584 16-07 14:09.57 701,86 4
478 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 5 8-1046160 16-07 14:12.42 701,61 10
479 11430002 RONNIE LIEFTINK N NIJKERK GLD 3 9-1383312 16-07 15:26.15 701,20 8
480 19480844 JOS VAN OIRSCHOT JR P PUTTE 962558 9-3916419 16-07 12:39.00 701,06 4
481 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 4 8-1066269 16-07 14:13.57 700,96 7
482 19530025 FR. BELLETER N NISPEN 2 0-2034182 16-07 12:58.21 700,78 3
483 22599437 VERBAANDERT-HABRAKEN V VELDHOVEN 996913 0-1645920 16-07 13:28.53 700,63 5
484 18630001 KO VAN DOMMELEN S ST. PHILIPSLAND 2 7-3712281 16-07 13:10.17 700,51 4
485 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 5 9-3913415 16-07 13:41.38 700,49 7
486 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 7 0-1461017 16-07 13:42.11 700,30 20
487 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 2 0-1512402 16-07 14:23.50 699,83 10
488 18329003 COMB F & J PROVOOST A AAGTEKERKE 2 0-1539352 16-07 12:40.48 699,78 7
489 15390107 A. BRANSEN JR N NAALDWIJK 1024069 0-1437749 16-07 14:09.53 699,56 4
490 18350767 ARIE COPPOOLSE M MIDDELBURG 960127 9-3904947 16-07 12:38.29 699,56 4
491 19280009 R DE BRUIJN S STEENBERGEN 983059 0-1565580 16-07 13:11.24 699,49 5
492 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 8 0-1461042 16-07 13:45.03 698,90 20
493 15399001 J.M. DE WIJS & ZN D DEN HOORN 2 8-5179918 16-07 14:16.42 698,85 10
494 12069044 GEBR. JACOBS N NES A/D AMSTEL 1068737 0-1365439 16-07 15:15.18 698,84 4
495 21510534 R. KRANCHER U UDEN 1027740 0-1621689 16-07 14:18.36 697,91 3
496 17380132 H.P. VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 3 0-1510128 16-07 14:05.54 697,32 9
497 17380132 H.P. VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 4 9-1681105 16-07 14:05.56 697,30 9
498 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 6 8-1819000 16-07 15:01.38 697,23 20
499 18620021 LUC VAN DER GUCHT H HULST 946364 9-3903071 16-07 12:23.37 697,08 3

NPO Inkorf Lokaal Plaatsnaam DuivenGezet DuivenGemeld Percentage
429 Nieuwleusen 36 10 27,8
617 Borne 30 11 36,7
713 Voorthuizen 32 10 31,2
751 Lochem 26 10 38,5
823 Didam 14 5 35,7
850 Lichtenvoorde 7 1 14,3
865 Zetten 79 27 34,2
1020 IJsselstein (UTR) 58 14 24,1
1139 Soest 88 23 26,1
1264 Wormerveer 99 33 33,3
1536 Maasdijk 41 15 36,6
1539 Naaldwijk 109 38 34,9
1542 Noordwijkerhout 148 46 31,1
1614 Klaaswaal 64 23 35,9
1622 Middelharnis 87 31 35,6
1738 Hendrik ido ambacht 239 93 38,9
1766 Woerdense verlat 142 56 39,4
1850 Kruiningen 175 72 41,1
1859 Hoek 158 53 33,5
1980 Werkendam 56 26 46,4
1983 Hoogerheide 146 56 38,4
2021 Tilburg 35 18 51,4
2128 Velddriel 47 13 27,7
2139 Oss 73 18 24,7
2201 Helmond 19 10 52,6
2259 Valkenswaard 31 8 25,8
2312 Echt 60 17 28,3
2337 Neer 23 7 30,4
2404 Beek (LB) 71 30 42,3
2444 Gronsveld 16 2 12,5
2449 Heerlen 52 16 30,8
2563 Simpelveld 47 10 21,3
Totaal - 2308 802 34,7

John Hardebol uit Castricum (Noord-Holland)
Winnaar 1ste Nationaal en 1ste Internationaal
Tarbes (St. Vincent) ZLU.


.


.
Castricum
Door alle situaties, verordeningen en regels rondom Corona, werd het de afgelopen twee jaren een moeilijke start van het vliegseizoen. Uitgestelde vluchten en een gecomprimeerd en een aangepaste wedvluchtkalender. Mede hierdoor heeft St. Vincent twee jaar niet op de vluchtkalender van de ZLU gestaan. Dit jaar maakt deze marathon vlucht St. Vincent de ZLU Agenda weer compleet. De laatste editie van deze internationale vlucht werd vervlogen in 2019 en de winnaar ervan zit nog vaag in het geheugen. Na even zoeken kwamen we terecht bij Ad Fortuin uit het Zuid-Hollandse Strijen. Ad won toen met zijn duivin “Willeke" ook de 1ste Internationaal. In dat jaar werden 2.696 Nederlandse duiven ingemand en in het Internationale concours waren er toen 10.597 duiven ingetekend. De Belgische Verstandhouding (Entente Belge) zag het aantal internationaal ingetekende duiven iets teruglopen naar 10.198 duiven. Dit seizoen korfden de Nederlandse liefhebbers 2.308 duiven in en dat waren er toch 388 minder dan voor twee jaar terug.

Op donderdag verscheen volgende mededeling op de ZLU-site:
Momenteel wordt het Franse Departement La Gironde - de streek rond Bordeaux - geteisterd door hevige bosbranden. Ondanks de enorme inspanningen van de plaatselijke brandweerkorpsen is de brand nog steeds niet onder controle, wel integendeel. In dergelijke omstandigheden vinden wij het onverantwoord om op (vrijdag) duiven te lossen in St. Vincent. Na overleg met en akkoord van de Voorzitter van het Nationaal Sportcomité K.B.D.B. en van onze buitenlandse Partners, heeft de Belgische Verstandhouding beslist uit te wijken naar het iets oostelijker gelegen Tarbes.

Vrijdag ochtend was het op de losplaats Laloubère in Tarbes zeer mooi weer en om 7.20 uur klonk het signaal om te lossen. Op de vluchtlijn stond een kalme noordoostelijke wind welke gaandeweg de vluchtlijn zou ruimen naar noordwest. De eerste melding uit Frankrijk verscheen even na 19 uur op de site van Pipa. Richard Roge uit Heutregiville, noordelijk van Reims, klokte om 19.18 uur een duif op een afstand van 752 km. Dit gaf een snelheid van 1046 m/min. Tot aan de start van de neutralisatietijd (22.51 uur) waren er 133 duiven gemeld in Frankrijk.
In België waren er 2 duiven doorgekomen en hier was de combinatie Georges Cousaert & Romain Willems uit het Oost-Vlaamse Maarke-Kerkem, waar een duif om 21.46 uur haar thuishaven bereikte. Op een afstand van 888 km kwam zij aan een snelheid van 1025 m/min.
Ook in Duitsland kwam er dezelfde dag nog een duif thuis en het was Schlaggemeinschaft Rutz und Söhne uit Altheim (Baden-Württemberg) die om 22.29 uur een duif klokten op een afstand van 899 km. Goed voor een snelheid van 989 m/min

In Nederland moesten de liefhebbers wachten tot zaterdagmorgen toen de eerste melding uit Zeeland kwam. Hier klokte de alom bekende Martin de Poorter uit Sluis om 5.02 uur een duif. Op een afstand van 933 km zou dit een snelheid geven van 1002 m/min. Haast anderhalf uur later was het John Hardebol uit het Noord- Hollandse Castricum die om 6.26 uur zijn eerste inzet thuiskreeg. Zijn afstand 1091 km en dit zou een winnende snelheid opleveren van 1091 m/min. Voor John Hardebol betekende dit zowel nationaal als internationaal de overwinning.

Zowel eerste nationaal als internationaal. Feest in Castricum.
John Hardebol had voor Tarbes (St. Vincent) ZLU 7 koppeltjes nestduiven op eitjes van ca. 10 dagen ingemand in NIC Wormerver. Op vrijdagavond had hij op de site van PIPA al kunnen volgen hoe laat de eerste aankomsten in Frankrijk en België verliepen. Voor hem onwaarschijnlijk dat er nog een duif in Nederland zou doorkomen. Doch hij had er geen gerust hart en bleef tot middernacht op. John vertelde dat hij ca. een maand geleden bij dr. Van der Sluis in Kockengen op bezoek was geweest en de meegenomen duiven om 21.15 uur ter plaatse had gelost om ze nog voor donker thuis te krijgen. Zodoende konden ze leren lang door te vliegen (ca. 50 km). Zijn duivinnetje “Lieke", die nu de nationale en internationale overwinning behaalde kwam toen om 22.45 uur thuis. Tien dagen later bracht werden de duiven weer weggebracht en nu naar Raamdonksveer (ca. 90 km) en ze werden nu om 20.50 gelost. Toen kwam “Lieke" ook om 22.45 uur thuis. Het was niet zonder risico, zegt John, want er lopen nogal wat hoogspanningskabels op deze routes. Ook als jaarling was “Lieke" op ZLU Agen thuis om 23.22 uur thuis en vloog toen de 459ste Nat. tegen 6804 d. John had aan zijn echtgenote Miranda laten weten dat hij heel vroeg wilde opstaan om op zijn duivinnetje te wachten. Hij had er veel vertrouwen in dat ze ofwel lang door zou vliegen dan wel vroeg uit de veren zou zijn. John maakte het al mee dat hij in één jaar tijd op de drie laatste vluchten van de ZLU, n.l. Marseille, Narbonne en Perpignan hij ‘s avonds telkens een duif thuiskreeg en wel om resp. 22.55, 22,25 en 22.15 uur. Een zeldzaamheid!

.


.
Zaterdag morgen was hij om 4.15 uur al uit bed. Snel nog even op de sites gekeken waar eventueel de eerste duiven waren gearriveerd. Na zijn inwendige mens versterkt te hebben ging hij naar buiten. Gezien de droogte van de laatste tijd besloot hij zijn tuin nog even te gaan besproeien en zo de klep in de gaten kon houden. Terwijl hij zo enige tijd bezig was, zag hij plots een duif als een kogel aankomen tussen de huizen door en meteen op de klep dook. Hij had meteen in de gaten dat het zijn duivinnetje was waar hij zo op had gehoopt. “Daar is ze…." ging het door zijn hoofd. De tijd wees aan 6.26.35 uur. Na het melden aan het NIC Wormerveer verscheen ze al snel daarna als eerste op de meldlijsten. Nu was het nog wachten op mogelijke aankomsten op de verste afstanden. Zijn duivenvriend Henri Elzinga uit Wormerveer was inmiddels ook gearriveerd en speelde voor telefonist. Al snel werd duidelijk dat zowel nationaal als internationaal de overwinning was behaald. John moest alles nog even laten bezinken. Zijn grootste wens was in vervulling gegaan en dit met zijn vertrouwde duivinnetje “Lieke". Een hele belevenis om nooit meer te vergeten.

.


.


.
Duivin “Lieke" 1ste Nationaal en 1ste Internationaal Tarbes (St. Vincent).
De lichtkras duivin met ringnummer Nl20-1412332 werd na haar nationale en internationale zege “Lieke", genoemd naar de oudste dochter van John. Het is een kleine en een echt ballonnetje als ze in topconditie is. Ze was als eerst-getekende de mand ingegaan op eitjes van ca. 10 dagen. John had er alle vertrouwen in dat ze haar baas niet zou teleurstellen. Als jaarling won ze op Agen jaarlingen prijs 459 (6.804 d) en op Bergerac van de afdeling vloog ze de 104de tegen 6.235 duiven en was 12de in de Fondclub (1636 d). Toen kwam ze om 23.22 uur thuis. Ze kon ‘s avonds dus lang doorgaan. Haar nestbak had ze in het kleine hokje in de tuin. Doch toen haar doffer werd gepakt door de klamper, zocht ze naar een nieuwe partner op het grote hok in de schuur en bleef er ook in- en uitvliegen. Ze werd van hieruit verder gespeeld. Wellicht een extra motivatie

.


.
Haar vader is de “997" van ‘19 doch helaas niet meer aanwezig. Hierin zien we de lijn van de winnaar van de 17de Nat. Barcelona.
Haar moeder is het “986" van ‘19 en zij wed slachtoffer van de roofvogel. Zij gaat terug naar de 4de Nat. Marseille ‘17.
Zie ook de stamkaart.

.


.
John pakte om 11.56 uur zijn tweede duif en staat als 119de op de meldlijst.

.


.


.
Hokken in de schuur
John, 54 jaar, en werkzaam als teamleider Groenvoorziening bij “IJmond Werkt" kwam door zijn vader Klaas, toen ook wonende in Castricum, in contact met de duivensport. Vader was een echte duiven hobbyist en genoot meer van de gezelligheid in de club dan van een prijs met de duiven. Toen hij ziek werd en niet meer tussen de duiven kon verblijven nam John de taken op het hok over en toen vader in 1988 overleed bleef hij duivenliefhebber. In de tijd met vader speelde ze mee op de programmavluchten doch deden ook heel graag mee op een fondvlucht, zoals Bergerac van de afdeling. En langzaam groeide de voorliefde voor de marathon vluchten en in het speciaal de ZLU vluchten. Toen hij in militaire dienst was, kwam hij tijdens een oefening in contact met Franck Jacobs uit het Limburgse Beek. Beiden tuurden duiven na die huiswaarts keerden. Al snel hadden beiden een onderwerp om over te babbelen. Van Franck kreeg hij toen zijn eerste echte fondduif. Het was er een van het soort van de toenmalige fondliefhebber Jacques Visscher uit Beek.

.


.
In 2011 verhuisde hij met zijn gezin, echtgenote Miranda en beide dochters Tessa en Lieke, naar zijn huidige adres en besloot zich meer te gaan toeleggen op de ZLU vluchten. In de ruime tuin stond een schuur welke bij de vorige eigenaar dienstdeed als hobbyruimte. Hierin mocht hij van de gemeente een hok bouwen voor de duiven. Het bestaat uit 5 afdelingen. Eén afdeling voor de 6 à 7 kweekkoppels, één afdeling voor de ca. 50 jonge duiven en drie afdelingen voor 24 vliegkoppels. In het begin wilde het niet echt lukken op dit hok en werd er veel aan getimmerd. Een advies van Dick Duindam Klimaatadvies uit Almelo bracht verbetering.

.


.
Voor het hok is een ren aangebracht waar alleen de voorzijde open is. Het hok is noordelijk gericht. Eén afdeling is aan de zuidkant. In het dak zijn lichtplaten aangebracht om de zon binnen te kunnen laten. Op het hok is een dikke laag stro aangebracht en worden alleen de nestbakken gereinigd en John neemt alleen de wat opgehoopte mest weg en vult regelmatig stro bij. In de tuin staat nog een stenen hokje, een voormalig kippenhokje van 2 x 2 meter, welk een onderkomen biedt aan 7 koppels vliegduiven.

Versneld invliegen
Castricum ook wel Bakkum aan Zee genoemd staat bekend om haar mooie duinreservaat en strand. Veel gasten genieten er van een dagje uit en genieten van de mooie natuur. Het huis van John en zijn gezin staat op enkele kilometers verwijderd van de duinen en strand. En dit mooie natuurgebied is ook tevens ook een mooi leefgebied van diverse roofvogels waar John behoorlijk last van heeft en soms echt frustrerend kan werken. Meer dan 20 duiven gaan er per jaar verloren. Maar hij heeft voorgenomen om er zich niet meer zo druk om te maken. Het is de natuur. Zo blijven de duiven vanaf de laatste vlucht in september tot begin april binnen. Als er begin april volle maan is worden zowel de 30 vliegkoppels en de 6 kweekkoppels gekoppeld. Hij kweekt een 50 tal jonge duiven welke in hun geboortejaar zoveel mogelijk met de “Pyreneeën Club" of afdeling, opgeleerd worden en indien mogelijk tot de laatste vlucht (500 km) worden meegegeven. Ook kweekt hij een 40 tal laatjes welke hij als jaarling opleert en mogelijk enkelen op Agen ZLU inmand. Eén dag na het koppelen brengt John de vliegduiven al 3 km weg om ze op te laten. Dit herhaalt hij een 8-tal keer in een kort tijdsbestek en de laatste keer is dit op ca. 30 km. Daarna start hij met het trainen aan huis en alleen ‘s avonds komen ze los voor een uurtje en John hanteert een ballon aan een vishengel om ze in de lucht te houden. Zo tracht hij de roofvogel aanvallen een beetje te omzeilen. Een drietal weken voor Pau gaan ze ook ‘s morgens los. Van de duiven welke naar een fondvlucht gaan wordt de neststand verbroken om ze op die speciale vlucht in te kunnen manden op een jong van ca. 5 dagen.

De basis duiven
In de opbouw van zijn fondhok zocht John naar duiven die geschikt waren om de grotere afstanden tot zijn hok aan konden. Zo kwamen er in de loop der jaren duiven van o.a. Jan Roelofs uit Almaar uit diens “Montar Koppel", Dennis Borkent uit Rijssen, Tinus Thijen uit Castricum. Uit een doffer van Dennis Borken x duivin van Tinus Thijen kweekte hij een duif welke vier van Barcelona wist te winnen van de zes keer dat hij er heen ging. Van Cor Schermer uit Castricum kwamen er jongen uit diens “Nighthawk" koppel. Via Wouter Meyling uit Beverwijk kwam er iets uit de “Gouden Tien" van Fré de Boer uit Boverkarspel en uit een zoon van “Orion" x “Kweekstertje" van Jelle Jellema. Hieruit zit bij John een duif welke al drie keer prijs vloog en nu op het kweekhok vertoeft.

.


.
Opleren via de “Pyreneeën Club"
Een twintigtal bekende Noord-Hollandse marathon liefhebbers staken hun koppen bij elkaar en kochten een aanhanger om duiven te vervoeren. Een tiental jaar geleden richten zij de “Pyrenneeen Club" op in de vereniging in Egmond aan de Hoef. In het vliegseizoen komen deze liefhebbers elke zondag om 8 uur samen in het clublokaal om er duiven te brengen om ze op te leren. Cor Schermer is de chauffeur en deze rijdt dan met de duiven naar Achthuizen om er na het maken van een lossingsfilmpje, er de duiven te lossen. Na het inmanden is het steeds koffie met gebak. Alle deelnemers krijgen het filmpje toegestuurd en het tijdstip van lossen. Tijdens ons interview op zondag kwam John juiste terug van de club. Hij had zijn duiven voor Marseille meegeven voor deze lapvlucht.

Verzorging zo eenvoudig mogelijk
Hoe vaak kwamen we het al tegen op reportage tour bij fondliefhebbers. Alles zo eenvoudig mogelijk houden. Zo ook bij John is het eenvoud. Hij heeft als basismengeling de standaard vlieg- en kweekmengeling van Mariman en voegt hier ca. 5% zuivering bij. Daarbij verder nog P40, Tovo, grit en roodsteen. Deze mix krijgen ze dagelijks in de voerbak en John kijkt of ze voldoende eten. De laatste 3 dagen voert hij de koppels die meegaan bij in de nestbak bij met energierijkere zaden en granen zoals snoep, hennep en lijnzaad. Daarnaast gebruikt hij ook afwisselend diverse voedingssupplementen en producten op biologische basis over het voer om alles compleet te maken als de duiven de mand ingaan. Voor het seizoen gaat hij op controle bij van der Sluis-Stefan Göbel. Mocht er iets aan schelen dan wordt er iets gegeven.

.


.
Tenslotte.
John is best een fanatieke duivenliefhebber en doet er alles aan om de duiven optimaal aan de start te brengen. Dagelijks is hij om 5 uur present om de duiven te trainen en te verzorgen en ook ‘s avonds besteed hij er de nodige uurtjes aan. In het bijhouden van de administratie en advies op sportief gebied krijgt hij hulp van zijn zwager Jack. Deze is zelf een fervent sporter is geweest (wielrennen en schaatsen). Ook levert Jack hand- en spandiensten en daar is John heel blij mee. En dan gebeurt het … op Tarbes (St. Vincent) ZLU de 1ste Nationaal en Internationaal winnen Zijn echtgenote Miranda en dochters Lieke en Tessa leven mee met zijn hobby en delen natuurlijk mee in deze feestvreugde. Om nooit meer te vergeten.

Marcel Görtzen
Wedvlucht: Internationaal - ST.VINCENT (TARBES)
gelost: 15-07-2022, 07:20 uur
Nederland 2307
Belgie 2899
Duitsland 623
Frankrijk 4037
Engeland 332
Luxemburg ---
Internationaal 10.198 Duiven


Lossing St.Vincent (Tarbes) om 07.20 uur

.


.


.


.


.
Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie over wat cookies zijn, welke cookies op onze website worden gebruikt en wat ze bijhouden is beschikbaar in het onderdeel cookies van ons privacy statement    Akkoord Niet akkoord