Z.L.U. vluchten

                                                                                                        

Vluchten ZLU marathon 2024.                                                       Vluchten West Europese Super Marathon 2024

Agen oude,  Barcelona, Marseille, Narbonne.                                  Pau,  Barcelona,  St.Vincent,  Perpignan.
 

Marseille

24-07-2022
Hippodrome Marseille Borély Marseille
>  Amelsestraat 13 Oss
.

VOORBESCHOUWING WEDVLUCHT MARSEILLE

.
Inmanden: maandag 18 juli
Los : vrijdag 22 juli.
Internationaal georganiseerd door: LA COLOMBE JOYEUSE – BRUSSEL

.


.
GPS Coördinaten: Noord + 431751.0 Oost + 052139.0 (nog niet definitief)

.
De vrachtkosten bedragen € 4,80 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag op papier € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

.
Deelname met jaarlingen toegestaan in het ZLU- concours en internationale concours.

.
Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen. - internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag.

Extra ereprijzen:
  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)
  • Prijswinnaar met de verste afstand, prijs behaald per tiental (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

.


.
Weet U nog wie de winnaar was van Marseille in 2017 !

.
TEAM VOLLEBREGT, WASSENAAR
WINT NATIONAAL MARSEILLE MET HUN ‘WITNEUS 006‘


.


.
En op afstanden van rond de 835 km komt men al dicht bij de eerste Nederlandse liefhebbers die in Zuid-Limburg op 855 km zitten. De eerste Nederlandse duif van Fr. Strijthagen in Simpelveld om 19.22 uur kon niet komen aan de Belgische snelheden. Helemaal westelijk in Hengstdijk deed Jac van den Bosch in Hengstdijk dat wel met een duif om 19.32 uur op 927 km aan 1208 meter. En niet veel later en wel om 19.37 uur werd die duif ‘overtroeft‘ door een constatering om 19.37 uur door C. van de Swaluw in Kortgene op 953 km en zijn duif maakte een snelheid van 1235 m.p.m. Puur langs de kust dus de snelste Nederlandse Marseilleduiven. Zou de overvlucht in Nederland dat nog kunnen gaan overtreffen was toen de vraag? En meer bepaald mocht er aan Zuid-Hollandse duiven gedacht worden die in de gunstigere vliegroute zitten en groot in aantal waren gekorfd. In Wassenaar had Louis Vollebregt ‘ kanonnen‘ mee om in zijn eigen worden te spreken die op Agen oud al de prijzen 32, 39 en 41 en op Barcelona prijs 76 eerder dit jaar hadden gescoord. En hij zag om goed 20.20 uur een eigen duif aankomen terwijl er in Zuid-Holland nog niets bekend was. De gedachte dat dat een bomvroege duif moest zijn schoot direct door zijn hoofd. Aan 1238 m.p.m. verslaat zijn ‘Witneus 006‘ juist de duif uit het Zeeuwse Kortgene en ook verder in de overvlucht werd er geen snellere duif geklokt.

.


.


.
Seizoen 2022.
.
De 10 geboden, niet van Mozes maar van :

.
Arjan Beens
Wonende te: Genemuiden
Provincie: Overijssel
Website:
www.arjanbeens.com


.


.


.
1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2022 verlopen ?
We zijn de voorbereiding vluchten goed doorgekomen.De start was best lastig voor de duiven, daar de eerste vlucht met Zuid-Oosten wind plaats vond, en vlucht twee en drie met een strakke oostenwind.Op het verlies van een goede oude duivin na, en een paar laatjes is de ploeg nog aardig intact en klaar voor de mooie vluchten.

a. Geeft U afdeling voldoende mogelijkheden om op te leren ?
In afdeling 8 hebben we twee trainingsvluchten en daarna starten we met het Vitesse spel. Ik stap altijd direct in, zodat mijn duiven voldoende ritme krijgen en genoeg inspeel km krijgen voordat de marathonvluchten beginnen. Ze gaan dus in de voorbereiding in principe iedere week mee.

b. Gaat U zelf op pad om duiven op te leren/aan te leveren voor opleren?
Ik breng mijn duiven voor de start van het seizoen 2 a 3 keer een klein stukje weg (10 a 15 km), dit om ze even wakker te maken.

2. Verzorgt U de duiven alleen of krijgt/heeft U hulp van derden ?
Ik doe de verzorging van mijn duiven volledig zelf. Alleen bij afwezigheid ivm werk of vakantie en bij klusjes als kwasten tegen pokken etc. helpt mijn clubgenoot Albert van der Haar mij eventjes.

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?
Er zit een ploeg klaar van +/- 150 stuks. Die bestaat uit 66 meerjarige duiven, 70 jaarlingen en wat laatjes uit de beste vliegers.

a. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom !
Nog niet, maar dat ga ik wel doen. Momenteel zitten mijn duiven nog in de koppelfase dus moet ik even afwachten wie met wie een koppeltje gaat vormen. En dan plan ik het volledige koppel in voor een vlucht. De beste van de twee wordt ingepland voor in mijn ogen zijn of haar favoriete vlucht, en de partner moet dan maar volgen. Ik ben geen liefhebber waar het hele seizoen in het teken van Barcelona staat, dus kijk ik wat scherper naar mijn duiven voor wat betreft de afstand geschiktheid. Daarnaast is zeker niet geschikt voor Barcelona. (voor hier toch rond de 1300 km afstand) dus een duif die het super doet op de 1000 km, hou ik daar soms bewust voor apart. Op die manier hou je duiven die fit en fris blijven, en dat voor meerdere jaren achtereen. De duiven die hier wel naar Barcelona gaan zijn vier jaar of ouder. Die hebben gemiddeld een marathonvlucht of 7 gemaakt in hun leven, en zijn dan in mijn ogen klaar voor de vlucht welke vele melkers heel graag een keertje zouden willen winnen.

b. Zo nee, waarom niet.
Zonder planning, gaat het met mijn drukke schema een zooitje worden. Mijn werk, gezin, voetbal en de duiven zorgen er voor dat ik bewust moet plannen. Iedere dag opnieuw, is het van de vroege ochtend tot in de kleine uurtjes gas erop.Ik maak daarom voor het seizoen een speel en koppelschema op de computer. Maar de praktijk is altijd weer net iets anders dan dat ik in de winter bedenk.Dus die planning is een werkdocument. Ik zit dus zeker iedere week in het seizoen op de zondagavond de leg data van de duiven te spiegelen aan inkorfdata om zo op een goede neststand het koppel te kunnen inkorven.

.

4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?
Ik korf al een aantal jaren in bij het NIC in Nieuwleusen.Dat is voor mij relatief dicht bij huis, en dat is prettig in verband met mijn werktijden. In Nieuwleusen komen mannen korven als Rutger Rittersma, Henri Hoeks, Gerard Koopman, Willem Mulderij, Jan Grootonk, Herman Brinkman, Rieks Lonsain en nog vele andere melkers.Een Nic wat relatief klein is, maar de sfeer is goed en dat is het belangrijkste.

5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?
Nee, ik wil iedere vlucht waaraan ik deel neem proberen te winnen(lukt helaas te weinig ).Natuurlijk is de ene vlucht de andere niet wat uitstraling betreft, maar het gevoel van winnen is blijft gewoon kicken ! Die aparte vroege duif zien aankomen blijft een kick ongeacht vanaf welk station die gelost is. Pure euforie, genieten dat het vele werk beloond wordt, en dat het weer eens gelukt is.

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Zeker en waar. Hoe beter de omstandigheden in de mand en auto zijn, des te beter zullen onze duiven in conditie zullen zijn op het tijdstip van de lossing.Daaraan draagt het comfort van de rieten manden, ipv aluminium en iets meer bewegingsruimte zeker aan bij.

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?
Op zoveel mogelijk manieren, de websites van Pipa, ZLU, en Fu2000 zijn voor mij de kanalen die mij informeren zodat ik weet wanneer ik er echt voor moet gaan zitten. Omdat op de vrijdagavond ook vaak de jongen nog ingemand moeten worden, ideaal om te in te schatten of ik haast moet maken, of relax nog even in de club kan blijven hangen.

.

8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Voor mij is het nationale spel het belangrijkste.Dit omdat de omstandigheden internationaal vaak veel te veel verschillen.Daar waar in Frankrijk, Belgie, zuid Duitsland de duiven bijna altijd op dag van lossing arriveren, is dat bij ons in het noorden en hoge uitzondering.En met de nieuwe NT regeling hebben we in noord Nederland nogal wat straftijd erbij gekregen, zodat ik wat prestaties internationaal “kijken naar het zuiden" niet zo relevant vindt.Op onze afstanden zijn er vluchten bij, dan doen we op dag 2 internationaal en zelfs Nationaal mee voor spek en bonen.Dus dan moet ik mijn spel plezier proberen te halen uit de goede uitslag in de FU2000 of Fiante, waarin je speelt tegen liefhebbers die iets meer in je eigen KM zone wonen en spelen.

.


.
9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?
Een van de mooiste huldigingen, en dan vooral door de vele liefhebbers die er komen. Even elkaar live spreken, als marathonmannen onder elkaar. Een wereldje waarin er gelukkig onderling nog wel veel respect is voor elkaars prestaties.

10. Zijn er nog verbeter/aanpassingspunten inzake de ZLU organisatie op te noemen !
We zijn helaas een sport waarin het aantal deelnemers dalende is, gelukkig het aantal duiven aardig stabiel de laatste jaren. We moeten met elkaar er voor zorgen dat het betaalbaar blijft ook voor de man of vrouw met een iets minder dikke portemonnee.

En het inkorven van Barcelona mag van mij wel weer naar de zondag. Was toch altijd een leuke zondagmiddag waar een ieder tijd had voor het rustig inkorven van zijn duifjes en daarna even lekker samen te BBQ.
.
Aldus Arjan Beens.
===========================

.
Ja sportvrienden,
en waar doen we het allemaal voor, juist voor de erkenning van ons werk, onze hobby, en een plaats op het ZLU erepodium 2022.

.


..
Sportvrienden,

Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

.

..
PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

.

.
De Zuid Limburgse Unie,
al meer dan 63 jaar een begrip in de
Nederlandse duivensport !


.
Reporter van het verslag van Marseille is:
.
Ad van Gils.

.

.
Dank zij de medewerking van
duivensportblad De Duif
worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.


.
.
Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.

Marseille allerlei.

.
Van Code rood voor België, code geel voor een gedeelte van Nederland, aflopende vervoersververboden voor Nederland, duivensport in Nederland !!

.


.
Code geel voor Nederland !

.


.


.
De favorieten van Jan hebber er wel zin !

.


.
Code rood voor België !

.


.
In goed onderling overleg tussen inrichters werd ook op deze “niet Nederlandse dag “ duiven ingekorfd. Hulde aan onze mannen die reeds vanaf 06.00 uur in Rucphen aan de poort stonden.

.
Dank U wel namens de Nederlandse ZLU liefhebber !

.


.
De WCS werkzaamheden van de ZLU, misschien een hint aan het NPO bestuur,
kom ook eens kijken, honderden gingen U voor !!

Onderstaand het werkverslag van onze vervoersman ter plekke, Ron Krijgsman.

Goedemiddag collega‘s,
Vanochtend stond ons een snikhete dag te wachten tijdens het omvangen van de 3338 Marseille gangers…We hadden ons goed voorbereid op de warmte en ook voor onze gevleugelde vrienden natuurlijk. Het ophalen van de duiven in de lokalen hadden we al op 20 duiven per mand gezet en voor transport op 16 per mand. Het omvangen en controleren verliep wederom buitengewoon vanochtend en was eigenlijk ook zo weer voor mekaar. De duiven hebben nagenoeg constant vers water aan de manden gehad tijdens het omvang proces wat nu zeker geen overbodige luxe is voor mens en dier. De vrachtwagens extra voorzien van meerdere grote watertonnen wat nooit geen kwaad kan om teveel in de auto‘s te hebben tijdens de reis. De vooruitzichten zijn wederom weer veelbelovend voor een mooie vlucht.

Omstreeks 11:30 uur waren wij klaar met omvangen en laden van de eerste vrachtwagen waarop 182 volle manden zijn geladen. Omstreeks 12:25 is de vrachtwagen uit Duistland gearriveerd en hierop hebben wij de laatste 26 volle manden bijgeladen. Tevens op deze wagen ook alle 40 Duitse vuile manden geladen en na controle van de watertonnen zijn we huiswaarts gekeerd. Totaal volle manden 208 stuks. 208 x 16 duiven.

Met vriendelijke groet,
Ron Krijgsman
================================

.


.
Net afgeladen om de WCS check te ontvangen !

.


.
Water, water en alleen maar water !!
Na de WCS controle waterbakken vulle !

.


.


.
Mooi voorzien van alles wat onderweg nodig is !

.

.
Ons “geheim “ wapen de balkjes !

.


.
Einde vervoersverbod, eindelijk weer duiven spelen !

.
Beste sportvrienden,

Vanmorgen vroeg 'uit de veren' om duiven te korven. U leest het goed. Vanwege de vogelgriep beperking voor het gebied waar wij wonen konden wij de laatste 5 weken geen duif korven. Wij waren vanaf vandaag, 00:00 hr, weer in de gelegenheid om aan wedstrijden mee te doen. Wat betekende dat wij Marseille gisteravond niet konden korven.

.


.
Dankbare en gelukkige liefhebbers ter plekke !

.
In overleg met de Zuid Limburgse Unie en P.V. de Voordevliegers te Voorthuizen konden wij toch onze duifjes meegeven. Vanmorgen om 07.30 konden wij korven in Voorthuizen, gezamenlijk 7 liefhebbers. Van daaruit zijn wij naar Rucphen gereden, m'n pa, Wulfert en ik, waar wij de duiven hebben aangeleverd in de loods van afdeling Brabant 2000. Dat werden wij gastvrij ontvangen door Ron Krijgsman en alle overige mensen die druk waren om alle duiven te registreren, te voorzien van water en voer, laden in de vrachtwagen.

Dikke maar dan ook een hele dikke pluim voor de organisatie aldaar!! De duiven zitten bij de ZLU ruim in de mand, tijdens transport wordt er al jaren rekening gehouden met warmteafgifte door de duiven in de vorm van extra ruimte tussen de manden, de duiven hebben bijna continu water ter beschikking en worden aldaar al gevoerd voor ze de wagen ingaan. Zag er echt top uit! Langs deze weg dank aan de vrijwilligers van P.V. de Voordevliegers en aan de ZLU voor het mogelijk maken om onze duiven toch te korven! Grandioos

.


.
Woensdagmiddag aankomst te Macon om 15.00 uur

.


.
Lekker in de schaduw, wat willen we nog meer !!

.


.


.
DE losplaats te Marseille op donderdagmorgen om 8.00 uur !
Het in is ondertussen zaterdagmorgen, geen verbetering.


Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.
No NPO-Lidnr Naam Plaats Afstand J-Aluring Dag/tijd M/Min Mee
1 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 943207 0-2045083 24-07 20:54.48 1129,86 6
2 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 896591 8-3822089 24-07 20:24.35 1114,35 5
3 25660424 MEVR. TROISFONTAINE R REIJMERSTOK 839015 8-5106891 24-07 19:33.14 1113,89 6
4 22161061 H .V. VENROOIJ JR. D DEURNE 912124 9-3946133 24-07 20:42.39 1108,76 6
5 18050461 B. LIPLIJN S SPUI 901023 0-1532198 24-07 20:33.45 1107,25 8
6 17460008 HENRY VISSER L LEKKERKERK 962369 0-1513265 24-07 21:35.07 1099,70 5
7 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 947157 0-1479929 24-07 21:21.38 1099,26 31
8 21670002 NICO PRONK M MILL 937591 8-3850080 24-07 21:14.49 1096,83 12
9 24259012 GEBR. VAN DE WEERDT M MEERSSEN 848359 0-1694327 24-07 20:01.22 1085,74 9
10 24440015 J.DAENEN M MAASTRICHT 843833 0-1706543 24-07 20:01.24 1079,90 14
11 8180308 ARNOLD JANSEN ' 'S-HEERENBERG 960506 9-1428632 24-07 21:50.19 1078,84 3
12 20070009 DAAN BESSELING T TILBURG 927536 9-1004418 24-07 21:25.08 1072,13 5
13 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 944037 0-1481150 24-07 21:52.19 1057,96 8
14 24490715 J.M.H. BIJSMANS K KERKRADE WEST 846909 9-1113868 24-07 20:24.18 1052,98 5
15 22161061 H .V. VENROOIJ JR. D DEURNE 2 9-4077506 24-07 21:27.54 1050,96 6
16 25810004 HOK SMEETS-PENRIS S STEIN 857892 1-1415377 24-07 20:37.21 1049,60 8
17 25810004 HOK SMEETS-PENRIS S STEIN 2 0-1723477 24-07 20:40.55 1045,04 8
18 24490847 J. HEUTS H HEERLEN 851117 8-1323264 24-07 20:39.27 1038,64 5
19 24490545 M.T.C. POETH H HEERLEN 851024 6-1762305 24-07 20:43.55 1032,90 3
20 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 949175 0-1468098 24-07 22:18.57 1032,89 10
21 24040015 MYRON MESTRINI B BEEK 855555 9-1793448 24-07 20:49.59 1030,81 17
22 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 941357 8-1072144 24-07 22:14.16 1029,63 12
23 4330021 PIETER WOORD U URK 1045885 0-1129582 25-07 06:44.44 1028,67 9
24 24500042 J. HABETS H HEERLEN 852992 9-1115930 24-07 20:55.50 1020,53 7
25 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 927336 0-2020117 24-07 22:10.30 1018,49 9
26 24509353 COMB. M.& R. HERMANS V VOERENDAAL 848079 9-1126236 24-07 20:53.05 1018,00 11
27 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 982991 0-1525115 25-07 05:54.22 1017,20 19
28 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 940801 8-1071512 24-07 22:29.00 1012,70 7
29 24049225 DEMANDT & ZN. E ELSLOO 855348 0-1683029 24-07 21:04.54 1012,37 9
30 24040015 MYRON MESTRINI B BEEK 2 1-1376288 24-07 21:06.05 1011,20 17
31 23450942 W. SCHAEFER R ROERMOND 883666 6-1732922 24-07 21:34.10 1010,87 5
32 25660424 MEVR. TROISFONTAINE R REIJMERSTOK 2 0-1721476 24-07 20:50.25 1010,35 6
33 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 2 9-1637075 25-07 00:42.06 1009,76 10
34 25970562 J. LAEVEN V VIJLEN 838292 9-1146969 24-07 20:51.09 1008,59 12
35 24250587 WIM JANISSEN M MEERSSEN 848676 1-1384632 24-07 21:02.06 1007,81 7
36 25819065 SMEETS & PENRIS U URMOND 860085 9-1143634 24-07 21:15.59 1004,79 9
37 23540084 JAN. STRAETEMANS T THORN 879558 0-1677377 24-07 21:38.11 1001,57 10
38 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 887679 7-1476848 24-07 21:50.17 997,08 16
39 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 1042687 9-1264653 25-07 07:25.57 985,57 11
40 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 979277 0-1335314 25-07 06:22.09 985,04 13
41 25639058 A. & P. FRANSSEN S SIMPELVELD 844622 0-1715314 24-07 21:18.08 984,26 3
42 23370526 JOHAN BOONEN B BUGGENUM 887896 7-1476641 24-07 22:02.14 984,11 23
43 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 975234 8-1054669 25-07 06:19.56 983,17 21
44 4131233 JAAP MAZEE E ENS 1041718 0-1109208 25-07 07:27.55 982,83 18
45 24490847 J. HEUTS H HEERLEN 2 6-1763204 24-07 21:26.07 982,68 5
46 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 1033473 0-1412331 25-07 07:20.20 982,08 15
47 24040015 MYRON MESTRINI B BEEK 3 1-1376294 24-07 21:32.49 980,22 17
48 23710314 H. JOOSTEN G GRATHEM 882362 0-1681776 24-07 22:00.12 980,18 10
49 11050005 MARTIJN SCHUERINK A AMERSFOORT 994120 0-1274339 25-07 06:42.15 980,15 1
50 6541234 HENK LEEFTINK N NIJVERDAL 1015004 0-1167162 25-07 07:09.16 974,78 7
51 25810392 Y VAN BRIEL M MEESWIJK 861614 9-1142606 24-07 21:47.09 971,22 14
52 25630008 G. JANSSENS E EPEN 836412 0-1716523 24-07 21:22.36 969,64 21
53 4290769 RIEKS LONSAIN N NIEUWLEUSEN 1038874 0-1122379 25-07 07:39.40 969,40 18
54 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 2 0-1102271 25-07 07:45.32 967,66 11
55 25810333 TH. DAALMANS E ELSLOO 855349 9-1142320 24-07 21:44.38 966,90 8
56 7549091 COMB.FOPPEN-VLIJM H HARDERWIJK 1009728 9-1393008 25-07 07:12.24 966,80 27
57 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 968500 9-3932972 25-07 06:31.23 965,23 20
58 24040018 ROY ABELS P PUTH 856955 9-1110858 24-07 21:47.58 965,08 14
59 25639066 MAASSEN GEBR. U UBACHSBERG 845728 0-1717168 24-07 21:37.00 964,34 5
60 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 3 9-1637095 25-07 06:12.39 963,97 10
61 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 2 0-1335317 25-07 06:46.35 961,41 13
62 12640030 PETER SCHELLEVIS U UITGEEST 1033628 0-1745803 25-07 07:43.32 961,04 8
63 7720197 WILFRED PASMAN E EMPE 990659 1-1587547 25-07 06:59.48 960,13 5
64 17660270 FRANK HAGE W WOERDEN 982434 0-1508361 25-07 06:53.22 958,13 10
65 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 2 0-1479931 25-07 06:18.05 956,64 31
66 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 941826 9-3939511 25-07 06:13.35 955,60 25
67 10019004 G&J V NIEUWAMERONGEN V VEENENDAAL 975238 8-1702485 25-07 06:48.33 955,60 5
68 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 1035680 7-1174770 25-07 07:53.31 954,09 18
69 2270571 J.S.OUTHUIJSE H HARLINGEN 1101742 9-1201984 25-07 09:04.35 952,58 25
70 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 949507 7-1237443 25-07 06:25.43 951,68 10
71 11390029 T. MAASSEN A AMERSFOORT 989911 9-1511848 25-07 07:08.21 951,52 2
72 25639005 W. SINTZEN EN ZOON V VOERENDAAL 848359 0-1716325 24-07 21:53.35 949,39 4
73 16220488 J. KOESE S SOMMELSDIJK 950517 0-1466581 25-07 06:29.14 949,35 10
74 25810333 TH. DAALMANS E ELSLOO 2 0-1723693 24-07 22:02.05 948,19 8
75 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 2 0-1481149 25-07 06:23.40 948,15 8
76 10010003 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 976933 9-1482639 25-07 06:59.14 947,34 6
77 8230015 G.A. TIEMES D DIDAM 966496 0-1268861 25-07 06:50.33 945,18 4
78 17460008 HENRY VISSER L LEKKERKERK 2 9-1680230 25-07 06:47.04 944,36 5
79 11289024 COMB. HARTOG L LAREN 1000087 0-1352587 25-07 07:27.50 943,63 6
80 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 920231 7-3714312 25-07 06:05.58 940,96 9
81 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 963997 9-1454616 25-07 06:52.37 940,84 28
82 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 3 0-1335382 25-07 07:12.58 937,14 13
83 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 3 0-1481194 25-07 06:35.40 936,85 8
84 17530010 VINCENT VORK N NOORDEN 991556 8-1122129 25-07 07:26.47 936,51 8
85 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 4 0-1481285 25-07 06:39.13 933,57 8
86 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 3 0-1480057 25-07 06:42.55 933,24 31
87 10200096 G.J. VAN HOUTEN I IJSSELSTEIN 974963 0-1322702 25-07 07:15.34 930,69 3
88 8030003 N.J. KOENDERS W WESTERVOORT 968669 0-3035214 25-07 07:10.20 929,33 2
89 9371265 TON WILLEMS B BALGOY 948531 9-1475202 25-07 06:49.31 928,55 6
90 15399122 COMB. P.&S. VERBEEK N NAALDWIJK 975409 0-1437648 25-07 07:20.30 926,75 4
91 8650235 J. SIVAL Z ZETTEN 963768 0-1292296 25-07 07:08.25 926,33 2
92 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 952990 0-1613709 25-07 06:57.01 926,12 11
93 7609247 T. KOELE & ZN. W WEZEP 1024225 0-1239597 25-07 08:14.57 925,27 8
94 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 977735 7-1294304 25-07 07:26.31 923,68 17
95 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 2 9-1587623 25-07 07:26.57 923,31 17
96 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 937147 8-3830216 25-07 06:43.53 922,50 5
97 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 2 0-1412368 25-07 08:30.29 920,70 15
98 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 1049573 0-1391718 25-07 08:48.22 920,38 10
99 13160012 M. TROMP E EGMOND BINNEN 1038710 9-1565510 25-07 08:38.46 918,59 6
100 18630001 KO VAN DOMMELEN S ST. PHILIPSLAND 933630 1-2107915 25-07 06:44.33 918,43 12
101 16751345 J.J. HOLLAAR S STRIJENSAS 942322 0-1481605 25-07 06:54.17 918,19 5
102 13160012 M. TROMP E EGMOND BINNEN 2 0-1397742 25-07 08:42.31 915,55 6
103 17110939 RON KRIJGSMAN H HOOGBLOKLAND 958504 8-1098251 25-07 07:17.32 913,27 4
104 4330021 PIETER WOORD U URK 2 0-1129701 25-07 08:53.45 912,84 9
105 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 945706 7-1236683 25-07 07:04.16 912,61 10
106 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 965623 8-1066282 25-07 07:26.20 912,40 7
107 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 923630 9-3902289 25-07 06:40.40 912,08 6
108 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 2 9-1768986 25-07 08:45.21 910,61 18
109 24229062 H. PEKEL & ZOON B BRUNSSUM 855650 0-1688972 24-07 22:39.52 910,40 12
110 16220488 J. KOESE S SOMMELSDIJK 2 0-1466547 25-07 07:13.15 909,37 10
111 16130629 H. TIMMERS O OOSTVOORNE 966678 7-1235494 25-07 07:33.12 907,51 7
112 2270571 J.S.OUTHUIJSE H HARLINGEN 2 8-1413353 25-07 10:03.19 906,55 25
113 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 1034793 0-1396989 25-07 08:50.18 905,89 10
114 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 2 0-1291475 25-07 07:32.37 905,49 28
115 6040777 B. ANNINK A ALMELO 1015266 9-1297996 25-07 08:30.10 904,74 2
116 21300810 G.J.L. VAN NIFTRIK O OSS 946674 9-3941347 25-07 07:16.13 903,13 8
117 11430002 RONNIE LIEFTINK N NIJKERK GLD 995811 9-1775679 25-07 08:12.38 901,49 5
118 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 2 6-1494024 25-07 07:12.20 901,40 12
119 17660270 FRANK HAGE W WOERDEN 2 7-1311011 25-07 07:58.57 900,53 10
120 23370526 JOHAN BOONEN B BUGGENUM 2 9-1085607 25-07 06:14.51 899,73 23
121 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 3 9-1768970 25-07 09:00.39 898,52 18
122 17380821 P.J. WESTERLAKEN A ALBLASSERDAM 958376 9-1680735 25-07 07:35.38 897,66 3
123 12060004 H. HENDRIKS V VINKEVEEN 996333 0-1363765 25-07 08:18.16 897,38 6
124 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 934080 0-2009319 25-07 07:09.38 896,75 9
125 17141030 M. DE VOGEL B BODEGRAVEN 982730 9-1669038 25-07 08:04.24 896,32 5
126 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 1030749 0-1412604 25-07 08:59.12 895,37 12
127 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 2 0-2009317 25-07 07:11.16 895,34 9
128 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 942050 7-3736425 25-07 07:20.28 895,09 9
129 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 4 0-1480029 25-07 07:26.39 894,68 31
130 12019232 COMB. BAAS & BERG D DE KWAKEL 999788 9-1528911 25-07 08:26.53 893,56 8
131 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 2 9-3939868 25-07 07:22.49 892,88 25
132 11150611 J. VAN 'T LAND N NAARDEN 1006769 0-1352849 25-07 08:39.45 889,57 8
133 6541234 HENK LEEFTINK N NIJVERDAL 2 0-1167185 25-07 08:49.57 888,83 7
134 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 3 9-3939696 25-07 07:27.51 888,64 25
135 15559002 COMB P.T.TURK Z ZOETERWOUDE 987815 9-1617127 25-07 08:19.47 888,50 7
136 19280004 H DE JONG N NIEUW - VOSSEMEER 930392 1-2107978 25-07 07:15.26 888,26 5
137 12050007 PETER HOMAN Z ZWANENBURG 1014950 8-1010210 25-07 08:51.57 887,23 3
138 9039201 GEBR. JANSSEN G GENNEP 938618 0-1299863 25-07 07:26.44 886,55 9
139 16169050 MUDDE - HERPST K KRIMPEN AAN DEN IJSS 963572 0-1462615 25-07 07:55.19 886,19 10
140 8700782 JOOP STEENTJES S SILVOLDE 964509 9-1459450 25-07 07:56.38 885,98 4
141 24149005 COMB. NIX B BOCHOLTZ 842611 1-1378476 25-07 05:39.37 885,45 7
142 21281336 TEAM OPIJNEN O OPIJNEN 952784 8-1229631 25-07 07:44.52 884,77 4
143 16790002 BERT MOERMAN S SCHIEDAM 967708 0-1482083 25-07 08:02.41 884,01 7
144 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 946977 8-1805129 25-07 07:39.28 883,81 12
145 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 2 0-1412495 25-07 09:14.44 883,45 12
146 25770205 P. DRIESSEN E ELSLOO 855484 9-1141179 25-07 05:57.02 882,82 3
147 17110076 ABR. VAN GELDEREN A AMEIDE 967631 0-1137545 25-07 08:04.14 882,69 2
148 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 3 0-1419232 25-07 08:16.20 882,17 17
149 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 3 8-1072101 25-07 07:35.35 881,76 12
150 16029227 COMB W.DE BRUIN & ZN B BARENDRECHT 957260 9-1620246 25-07 07:55.12 880,48 4
151 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 3 0-1412408 25-07 09:21.51 880,41 15
152 18350236 J.C. HOEK M MIDDELBURG 926050 8-3824475 25-07 07:19.52 880,39 2
153 16220682 C. VAN DEN BOS M MIDDELHARNIS 949375 9-1638394 25-07 07:47.46 879,24 3
154 25639147 W. KICKEN & ZN. S SIMPELVELD 843252 8-1346928 25-07 05:48.31 877,92 12
155 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 917523 9-3921780 25-07 07:13.11 877,86 14
156 16371226 A.H.M. POT R ROTTERDAM 967558 7-1251467 25-07 08:10.15 877,80 2
157 23450942 W. SCHAEFER R ROERMOND 2 1-1361985 25-07 06:34.49 877,68 5
158 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 5 0-1479959 25-07 07:47.12 877,65 31
159 24040015 MYRON MESTRINI B BEEK 4 0-1685150 25-07 06:02.50 877,64 17
160 23549032 CORSTJENS-DIJKSTRA T THORN 879785 0-1778431 25-07 06:30.35 877,52 5
161 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 954323 9-1691427 25-07 07:55.42 877,38 8
162 21301491 HARM LAMERS H HEESCH 942449 1-1210549 25-07 07:42.30 877,11 17
163 13160002 C.J. VAN DER LAAN C CASTRICUM 1035171 9-1564216 25-07 09:28.19 877,03 4
164 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 2 8-1126692 25-07 07:57.05 876,26 8
165 7549091 COMB.FOPPEN-VLIJM H HARDERWIJK 2 0-1230050 25-07 09:00.21 876,23 27
166 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 5 0-1481222 25-07 07:46.03 875,69 8
167 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 4 9-3939778 25-07 07:44.19 875,05 25
168 7429001 COMB. TER BEEK B BIDDINGHUIZEN 1022267 9-1380907 25-07 09:16.19 874,99 3
169 23379037 GEBR KUYPERS N NEER 890914 8-1293235 25-07 06:46.23 874,83 6
170 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 947355 0-1459453 25-07 07:51.31 874,33 10
171 10209486 C.J.J. VAN WIJK & ZN B BENSCHOP 973422 0-1321931 25-07 08:21.56 873,86 10
172 21670002 NICO PRONK M MILL 2 1-2141031 25-07 07:41.33 873,36 12
173 21301491 HARM LAMERS H HEESCH 2 0-2041767 25-07 07:48.44 872,05 17
174 8659002 DE VREUGD-VAN BEEK R RHENEN 968959 0-1291236 25-07 08:21.21 870,31 3
175 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 975085 0-1321827 25-07 08:28.24 870,30 6
176 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 978035 9-1606325 25-07 08:31.51 870,25 9
177 16070820 TOM VAN ZWIENEN C CAPELLE A/D IJSSEL 966234 0-1454909 25-07 08:18.58 869,72 10
178 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 3 0-1412574 25-07 09:33.30 869,46 12
179 11150611 J. VAN 'T LAND N NAARDEN 2 9-4204169 25-07 09:08.30 867,53 8
180 17640078 FLIP HOOGERVORST T TER AAR 993858 0-1523720 25-07 08:54.25 866,93 3
181 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 6 0-1479905 25-07 08:01.45 865,97 31
182 17381359 I VAN DER RHEE A ALBLASSERDAM 958664 9-1696856 25-07 08:15.37 865,52 6
183 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 956392 0-1745721 25-07 08:13.38 865,02 14
184 25639147 W. KICKEN & ZN. S SIMPELVELD 2 9-1136058 25-07 06:03.00 864,87 12
185 22160952 L.M. VAN DEN BERG D DEURNE 911069 0-1777809 25-07 07:21.52 864,50 14
186 19800376 G.J. VAN DER MATTEN W WOUDRICHEM 951299 9-3920596 25-07 08:09.13 863,86 5
187 23660918 M. CLAUWERS N NEDERWEERT 891858 1-1371458 25-07 07:00.37 863,69 5
188 21351074 K. VAN HAAREN O OSS 945836 9-1032074 25-07 08:03.40 863,25 4
189 7130477 J. DOPPENBERG JR. V VOORTHUIZEN 992986 9-1366730 25-07 08:58.30 863,09 5
190 17660270 FRANK HAGE W WOERDEN 3 7-1311003 25-07 08:46.48 862,69 10
191 17640009 GERARD GRIFFIOEN Z ZEVENHOVEN 994516 0-1514637 25-07 09:01.54 861,87 8
192 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 997085 0-1365033 25-07 09:04.54 861,86 11
193 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 4 8-1072064 25-07 08:00.31 861,64 12
194 23719135 COMB P. STAMMEN EN Z H HORN 884744 0-1681643 25-07 06:55.02 861,46 4
195 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 942381 1-1275030 25-07 08:03.31 860,22 9
196 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 3 0-2009360 25-07 07:54.11 859,97 9
197 24490618 FRANS KEIJBETS L LANDGRAAF 852531 8-1324020 25-07 06:19.45 859,62 3
198 24509353 COMB. M.& R. HERMANS V VOERENDAAL 2 9-1115809 25-07 06:14.38 859,57 11
199 22591188 TH. ELSHOF V VALKENSWAARD 900789 0-1646902 25-07 07:16.54 858,79 5
200 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 2 0-1581033 25-07 08:06.37 857,79 9
201 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 4 0-1412606 25-07 09:50.05 857,47 12
202 17119041 GEBR. HOLLEMAN T TIENHOVEN 967371 0-1491345 25-07 08:36.44 857,04 7
203 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 984069 9-1481200 25-07 08:56.56 856,51 5
204 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 3 1-1275064 25-07 08:08.38 856,22 9
205 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 994829 0-1745484 25-07 09:11.44 854,86 5
206 18040475 ADRIE DE NOOIJER A ARNEMUIDEN 925477 0-2017229 25-07 07:51.00 854,55 6
207 2259175 COMB REKKER-WESTRA B BERLIKUM 1110423 0-1063096 25-07 11:27.48 854,30 7
208 24040011 N.J. RITZEN S SCHIMMERT 850914 0-1685492 25-07 06:24.25 853,97 6
209 15530764 AAD ZWINKELS K KWINTSHEUL 977682 9-1783678 25-07 08:53.05 853,81 4
210 7549091 COMB.FOPPEN-VLIJM H HARDERWIJK 3 0-1231727 25-07 09:31.02 853,51 27
211 15179002 ED & NICK DE VROOME R RIJSWIJK 981873 9-1589352 25-07 09:00.54 851,66 7
212 24490618 FRANS KEIJBETS L LANDGRAAF 2 9-1113566 25-07 06:29.02 851,65 3
213 24490910 J.L. HANSSEN K KERKRADE 847984 7-1507291 25-07 06:24.47 850,72 3
214 8230537 JAC KOSTER D DIDAM 966503 8-1647377 25-07 08:44.10 850,67 2
215 10209486 C.J.J. VAN WIJK & ZN B BENSCHOP 2 9-3936567 25-07 08:53.06 850,08 10
216 25639147 W. KICKEN & ZN. S SIMPELVELD 3 0-1717496 25-07 06:20.18 849,80 12
217 7310409 W. KUIJT L LUNTEREN 981307 0-1211657 25-07 09:04.55 848,21 4
218 18500022 JOOST CORRE K KAPELLE 921259 0-1538454 25-07 07:55.10 847,39 3
219 25810783 J. DRIESSEN S STEIN 858244 8-1351492 25-07 06:41.05 847,16 7
220 23320722 F.C.P. TEXTOR W WELL 925119 8-4061943 25-07 08:00.15 846,99 8
221 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 4 9-1637022 25-07 08:29.29 846,36 10
222 21670002 NICO PRONK M MILL 3 1-2141044 25-07 08:15.53 846,29 12
223 21351074 K. VAN HAAREN O OSS 2 0-2046959 25-07 08:25.49 846,15 4
224 23129032 PAULSSEN & ZN. R ROOSTEREN 871201 9-1072559 25-07 07:00.08 844,08 6
225 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 941910 9-1636637 25-07 08:24.26 843,68 9
226 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 7 0-1479939 25-07 08:31.01 843,40 31
227 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 5 9-3939822 25-07 08:24.43 843,39 25
228 19350799 J ROVERS M MADE 936761 1-1261684 25-07 08:19.42 842,64 4
229 22160812 A. VAN DIJK D DEURNE 911804 9-4077315 25-07 07:50.09 842,59 7
230 16820444 I. MEERKERK Z ZUIDLAND 955871 7-1266575 25-07 08:42.50 842,30 2
231 17640009 GERARD GRIFFIOEN Z ZEVENHOVEN 2 1-1220152 25-07 09:29.17 841,90 8
232 7720600 JOHAN BOESVELD S STEENDEREN 981411 8-1630694 25-07 09:14.01 841,68 2
233 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 971132 0-1435489 25-07 09:01.59 841,55 10
234 15429003 COMB VAN TILBURG N NIEUW-VENNEP 1003425 0-1376661 25-07 09:40.31 841,44 9
235 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 5 0-1412568 25-07 10:13.55 840,80 12
236 20021080 MARK V. RIEL D DONGEN 930049 1-2121381 25-07 08:15.27 839,81 6
237 19631376 J. DE ROND S SPRUNDEL 920358 8-1188222 25-07 08:04.13 839,58 10
238 22599437 VERBAANDERT-HABRAKEN V VELDHOVEN 907007 0-1645838 25-07 07:48.33 839,39 5
239 21281417 J. VAN BRIENEN G GELDERMALSEN 959709 0-1611928 25-07 08:52.26 838,59 4
240 18329201 COMB. VERHAGEN-BUYL W WESTKAPELLE 930806 9-3904336 25-07 08:18.32 838,16 6
241 24440017 N.HAESEN M MAASTRICHT 843051 9-1148207 25-07 06:34.15 837,82 3
242 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 6 5-3542408 25-07 08:32.25 837,61 25
243 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 6 0-1412572 25-07 10:20.41 836,18 12
244 18290925 S. DIJKEMA W WEMELDINGE 923937 0-2019864 25-07 08:13.47 835,55 2
245 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 4 9-1769008 25-07 10:27.38 835,47 18
246 24440017 N.HAESEN M MAASTRICHT 2 0-1706722 25-07 06:38.50 834,02 3
247 23710136 MARTIEN DENEER W WESSEM 879663 9-1098703 25-07 07:23.08 833,70 3
248 19280004 H DE JONG N NIEUW - VOSSEMEER 2 1-1259639 25-07 08:24.21 833,42 5
249 22160812 A. VAN DIJK D DEURNE 2 8-1249893 25-07 08:03.27 832,36 7
250 20139001 NIEUWENHUIZEN & ZN. S SPRANG-CAPELLE 936078 9-1004911 25-07 08:32.55 832,13 4
251 14160002 JOHN LAAN B BEVERWIJK 1027853 0-1411507 25-07 10:24.34 831,22 4
252 19831852 PH. GEERDINK H HOOGERHEIDE 911097 9-1757951 25-07 08:04.12 831,14 4
253 22619172 SCHREUDER-V.D. WIEL V VELDHOVEN 906555 0-1649002 25-07 07:59.04 830,89 5
254 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 2 0-1466234 25-07 08:41.40 830,85 9
255 25810004 HOK SMEETS-PENRIS S STEIN 3 0-1723491 25-07 07:01.10 830,35 8
256 13169074 DUO DE GROOT- LEIJEN E EGMOND AAN DE HOEF 1042312 0-1395927 25-07 10:43.35 830,14 6
257 24440015 J.DAENEN M MAASTRICHT 2 0-1706520 25-07 06:45.10 829,59 14
258 18329003 COMB F & J PROVOOST A AAGTEKERKE 932128 0-1539353 25-07 08:31.39 829,55 4
259 23540084 JAN. STRAETEMANS T THORN 2 0-1677376 25-07 07:30.24 827,90 10
260 12020001 R. VAN DER WAL M MIJDRECHT 995834 9-1529937 25-07 09:51.57 827,14 10
261 16220008 J.C. WAGNER S STAD A/H HARINGVLIET 946799 1-1164838 25-07 08:53.22 826,63 8
262 11150611 J. VAN 'T LAND N NAARDEN 3 1-1212953 25-07 10:05.55 826,63 8
263 16220013 A.J.A.VOLAART S SOMMELSDIJK 949086 1-1165234 25-07 08:58.03 825,26 4
264 25810004 HOK SMEETS-PENRIS S STEIN 4 0-1723473 25-07 07:07.44 825,11 8
265 18280450 L. ADAM H HEIKANT 894230 0-1537044 25-07 07:53.35 823,73 2
266 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 2 0-1613550 25-07 08:58.21 823,21 12
267 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 2 0-1452459 25-07 09:36.32 820,54 21
268 17550766 ARNO BUIJS L LOPIK 969529 9-1690865 25-07 09:30.01 820,23 6
269 21281263 G.A. KNOOP E EST 955581 0-1612468 25-07 09:13.22 819,98 3
270 8509181 HEEZEN - GOOSSENS B BELTRUM 982141 9-1447915 25-07 09:46.40 819,36 2
271 17181751 GER DE WIT D DORDRECHT 950955 0-2023111 25-07 09:08.37 819,35 3
272 21289001 COMB. VAN KLEEF-HOL G GELDERMALSEN 959494 8-1705133 25-07 09:20.40 818,22 11
273 10240008 R. KUIJER M MAARSSEN 987172 9-1490399 25-07 09:56.01 817,18 5
274 8490217 PIET EEUWES H HUISSEN 965095 8-1661905 25-07 09:29.02 817,16 6
275 23450942 W. SCHAEFER R ROERMOND 3 9-1088454 25-07 07:49.51 816,81 5
276 9039201 GEBR. JANSSEN G GENNEP 2 0-1299802 25-07 08:57.21 816,65 9
277 15530764 AAD ZWINKELS K KWINTSHEUL 2 8-1045590 25-07 09:45.17 816,58 4
278 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 857006 0-1722259 25-07 07:18.04 816,14 10
279 25819065 SMEETS & PENRIS U URMOND 2 8-1352484 25-07 07:21.54 816,10 9
280 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 954194 0-1521149 25-07 09:18.54 814,92 10
281 24040015 MYRON MESTRINI B BEEK 5 1-1376313 25-07 07:19.15 813,85 17
282 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 2 0-1459468 25-07 09:13.50 812,60 10
283 21301491 HARM LAMERS H HEESCH 3 0-2041709 25-07 09:08.50 811,87 17
284 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 939918 8-1235234 25-07 09:06.03 811,64 5
285 22160952 L.M. VAN DEN BERG D DEURNE 2 0-1777812 25-07 08:30.50 811,40 14
286 25810333 TH. DAALMANS E ELSLOO 3 1-1413458 25-07 07:22.36 811,07 8
287 24040015 MYRON MESTRINI B BEEK 6 0-1685129 25-07 07:23.47 810,35 17
288 25810004 HOK SMEETS-PENRIS S STEIN 5 0-1723438 25-07 07:27.34 809,66 8
289 16029227 COMB W.DE BRUIN & ZN B BARENDRECHT 2 8-1052737 25-07 09:31.12 809,04 4
290 17460419 RIK ROS L LEKKERKERK 962920 1-1208404 25-07 09:38.34 808,79 8
291 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 3 0-1518832 25-07 09:28.41 808,28 8
292 16740184 M.A. ORGERS H HEKELINGEN 955049 8-1083964 25-07 09:30.01 807,98 7
293 24049055 FAM. JACOBS B BEEK 855599 1-1375690 25-07 07:27.01 807,92 16
294 7429418 G. HAMSTRA EN ZOON H HARDERWIJK 1009337 9-1380111 25-07 10:37.40 807,69 5
295 22010033 L. KOOLEN B BAKEL 916457 0-4090585 25-07 08:43.12 807,31 9
296 15530764 AAD ZWINKELS K KWINTSHEUL 3 6-1468784 25-07 09:59.30 807,00 4
297 9111127 B. VAN DER HORST G GROESBEEK 945429 0-1303789 25-07 09:21.27 805,68 10
298 12640047 N.B. KONIJN A ALKMAAR 1047798 7-1163730 25-07 11:29.17 805,20 6
299 24040018 ROY ABELS P PUTH 2 9-1110835 25-07 07:35.01 803,13 14
300 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 2 0-2003420 25-07 09:15.01 803,03 5
301 25630512 GEERT SCHMITZ S SIMPELVELD 844707 9-1134871 25-07 07:20.21 802,69 12
302 9370758 PIETER GUELEN W WIJCHEN 951189 8-1693920 25-07 09:33.37 802,27 4
303 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 5 9-1637069 25-07 09:31.30 802,01 10
304 23540823 H. TUBEE T THORN 880060 0-1677103 25-07 08:07.16 800,59 10
305 18500023 J.H.M. ALLEMEKINDERS K KAPELLE 921247 7-1326346 25-07 08:59.56 799,74 4
306 18370016 CALON-HA H HOOFDPLAAT 912512 0-2021356 25-07 08:50.46 798,51 9
307 13169074 DUO DE GROOT- LEIJEN E EGMOND AAN DE HOEF 2 0-1398072 25-07 11:35.47 797,01 6
308 23259001 GEBR. FRENKEN W WEERT 887971 1-1355163 25-07 08:22.13 796,95 5
309 19351298 R. DE LEEUW M MADE 936885 7-3717046 25-07 09:24.31 796,32 6
310 23120742 J. BACHUS E ELEN 869454 6-1715765 25-07 08:00.05 796,14 6
311 6541234 HENK LEEFTINK N NIJVERDAL 3 0-1167179 25-07 11:03.39 795,68 7
312 14160002 JOHN LAAN B BEVERWIJK 2 9-1580156 25-07 11:20.13 795,42 4
313 6179139 COMB. SEELEN B BORNE 1010209 0-1148535 25-07 10:58.08 795,36 6
314 23540114 M. THIJSSEN T THORN 879854 0-1677600 25-07 08:14.22 795,26 3
315 15030007 M.V.D.HELM P PIJNACKER 975938 8-1054364 25-07 10:16.36 794,35 7
316 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 2 0-1298602 25-07 09:52.52 793,77 14
317 12541273 Y. SEDDIKI A ALMERE 1016067 0-1378884 25-07 11:09.08 793,10 8
318 15399122 COMB. P.&S. VERBEEK N NAALDWIJK 2 9-1605814 25-07 10:18.59 792,38 4
319 24440881 L. VAN BOGAERT M MAASTRICHT 844657 8-1321073 25-07 07:33.59 792,37 4
320 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 930452 9-3930189 25-07 09:24.00 791,20 11
321 17071016 J.A.M.DE JONG R ROELOFARENDSVEEN 995000 9-1660567 25-07 10:45.38 791,17 5
322 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 4 0-1412337 25-07 11:34.46 790,86 15
323 2270571 J.S.OUTHUIJSE H HARLINGEN 3 8-1413436 25-07 13:01.35 790,58 25
324 13160012 M. TROMP E EGMOND BINNEN 3 0-1406793 25-07 11:42.20 790,29 6
325 12100891 O. PALS B BOVENKERK 1005293 9-1535714 25-07 11:01.08 789,62 8
326 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 2 9-1085592 25-07 08:32.17 789,55 16
327 18530005 HANS VERHOEK S SLUISKIL 899287 1-2131550 25-07 08:47.04 789,50 3
328 24040455 WIL VAN MULKEN B BEEK 855324 0-1685215 25-07 07:52.58 788,34 9
329 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 2 0-1435935 25-07 10:30.08 787,38 9
330 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 2 9-1481187 25-07 10:38.28 786,96 5
331 18049318 GEBR. DINGEMANSE A ARNEMUIDEN 925431 7-1317358 25-07 09:24.03 786,90 2
332 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 4 8-1019244 25-07 10:30.55 786,65 17
333 7429001 COMB. TER BEEK B BIDDINGHUIZEN 2 9-1380849 25-07 11:28.53 785,83 3
334 19800376 G.J. VAN DER MATTEN W WOUDRICHEM 2 0-2009916 25-07 09:59.21 785,32 5
335 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 3 0-1452562 25-07 10:30.37 784,82 21
336 8530973 M.F. JACOBS B BENNEKOM 972796 9-1450282 25-07 10:28.27 784,23 6
337 24499137 COMB H. BEUGELS & ZN L LANDGRAAF 848047 0-1697415 25-07 07:49.28 784,16 3
338 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 3 8-1671710 25-07 10:17.29 784,07 28
339 23460288 J. MINTEN S SEVENUM 908007 6-1734353 25-07 09:06.11 783,99 4
340 24440015 J.DAENEN M MAASTRICHT 3 0-1706566 25-07 07:44.21 783,98 14
341 18639002 COMB DE GRAAF T THOLEN 924144 1-1246405 25-07 09:26.57 783,87 6
342 14160002 JOHN LAAN B BEVERWIJK 3 0-1411511 25-07 11:39.29 783,73 4
343 16339209 FAM. VAN DER BERG R RIDDERKERK 957344 7-1250477 25-07 10:11.27 782,50 3
344 17380132 H.P. VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 955502 7-1293167 25-07 10:10.01 781,91 6
345 23540084 JAN. STRAETEMANS T THORN 3 9-1092325 25-07 08:33.03 781,80 10
346 6800030 W.MULDERIJ W WIERDEN 1016297 0-1122512 25-07 11:29.08 781,09 7
347 17110018 VAN DEN BERG B BENSCHOP 973457 0-1321317 25-07 10:34.20 781,06 9
348 24820925 H. PADSCHUDA U UBACH-PALENBERG 854305 0-1702578 25-07 08:02.44 780,38 5
349 17660890 A. VAN DER BIJL JR. W WOERDEN 981795 0-1524141 25-07 10:46.20 780,23 8
350 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 918529 0-2028367 25-07 09:25.31 780,06 10
351 17660890 A. VAN DER BIJL JR. W WOERDEN 2 0-1524143 25-07 10:49.05 778,53 8
352 7130477 J. DOPPENBERG JR. V VOORTHUIZEN 2 9-1366067 25-07 11:06.06 776,92 5
353 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 8 0-1479971 25-07 10:07.34 776,63 31
354 13160012 M. TROMP E EGMOND BINNEN 4 9-1565522 25-07 12:06.27 776,05 6
355 24490715 J.M.H. BIJSMANS K KERKRADE WEST 2 0-1696228 25-07 08:00.03 775,52 5
356 23120769 H.E.F. VAN WEGBERG E ECHT 871979 9-1074298 25-07 08:32.46 775,25 6
357 8380142 F.T. HUMMELINK V VORDEN 986061 1-1695717 25-07 11:00.28 774,92 1
358 7510274 E. FLEMING L LOCHEM 992133 9-1389779 25-07 11:08.25 774,85 6
359 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 3 0-1668813 25-07 08:54.14 774,43 16
360 25639066 MAASSEN GEBR. U UBACHSBERG 2 8-1347063 25-07 08:00.05 774,42 5
361 7429426 COMB. VAN DEN DRAGT H HARDERWIJK 1010094 0-1219114 25-07 11:33.09 773,93 8
362 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 2 1-2121772 25-07 09:38.20 773,09 9
363 17110939 RON KRIJGSMAN H HOOGBLOKLAND 2 0-1492088 25-07 10:28.08 772,90 4
364 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 7 9-3939824 25-07 10:07.09 772,53 25
365 8410901 J.G.M. HARTJES U ULFT 962550 9-1442076 25-07 10:34.01 772,50 6
366 2270571 J.S.OUTHUIJSE H HARLINGEN 4 9-1201910 25-07 13:34.41 772,24 25
367 4100962 W.J.E. DIENDER G GRAFHORST 1037737 8-1482081 25-07 12:11.59 772,14 3
368 24500002 E. HOENJET V VOERENDAAL 848600 9-1116394 25-07 08:07.02 772,13 3
369 17530068 G. EPPING N NIEUWVEEN 994908 0-1515516 25-07 11:17.02 771,83 6
370 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 2 9-3942633 25-07 10:10.04 771,81 6
371 16160020 J.H. HAGENDIJK K KRIMPEN AAN DEN IJSS 963787 9-1633118 25-07 10:36.58 771,67 5
372 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 916262 0-1619161 25-07 09:35.33 771,56 8
373 9371265 TON WILLEMS B BALGOY 2 9-1475363 25-07 10:18.28 770,87 6
374 22010037 TOON JANSSEN H HELENAVEEN 906494 0-1631798 25-07 09:24.32 770,48 6
375 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 984666 0-1326553 25-07 11:07.54 769,33 6
376 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 9 0-1479962 25-07 10:22.09 767,46 31
377 24490588 A. HUYNEN H HEERLEN 847953 9-1113423 25-07 08:13.13 767,23 7
378 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 3 0-1466301 25-07 10:15.58 767,05 9
379 9019002 JANSEN & SPAAN E EWIJK 958092 0-1299217 25-07 10:37.42 766,66 1
380 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 2 8-3823523 25-07 09:58.16 766,23 9
381 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 5 8-1072102 25-07 10:16.45 766,11 12
382 17660270 FRANK HAGE W WOERDEN 4 0-1524490 25-07 11:10.43 765,90 10
383 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 2 6-3629769 25-07 09:46.52 765,33 14
384 19351298 R. DE LEEUW M MADE 2 0-2003572 25-07 10:12.32 765,10 6
385 25810392 Y VAN BRIEL M MEESWIJK 2 9-1142676 25-07 08:34.23 764,94 14
386 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 2 8-1034020 25-07 10:58.06 764,61 10
387 25810392 Y VAN BRIEL M MEESWIJK 3 0-1724742 25-07 08:35.33 764,15 14
388 22589111 VERHAGEN V/D STEEN S ST. OEDENRODE 924479 9-3948566 25-07 09:58.21 763,81 8
389 18100015 SJAAK DE VOS ' 'S-HEERENHOEK 918903 9-3931054 25-07 09:53.00 762,58 11
390 11281021 G.J.A DE KLERK A ALMERE 1016317 9-1520803 25-07 12:02.03 761,83 6
391 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 10 0-1479913 25-07 10:31.22 761,77 31
392 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 1028189 0-1191480 25-07 12:19.02 761,04 10
393 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 979508 8-1032622 25-07 11:15.38 760,70 9
394 17050706 GERO DIJK A ALBLASSERDAM 959232 8-1126698 25-07 10:49.07 760,62 2
395 2270571 J.S.OUTHUIJSE H HARLINGEN 5 9-1201914 25-07 13:56.49 760,44 25
396 25390412 H. BECKERS M MHEER 837142 9-1130820 25-07 08:09.00 760,35 2
397 18639002 COMB DE GRAAF T THOLEN 2 1-1246365 25-07 10:05.57 758,77 6
398 18700016 J L DE BRUINE N NIEUWERKERK 938457 0-2030655 25-07 10:24.53 758,73 8
399 4131233 JAAP MAZEE E ENS 2 0-1109154 25-07 12:41.15 758,58 18
400 24490588 A. HUYNEN H HEERLEN 2 8-1322422 25-07 08:26.19 758,24 7
401 7130752 JOHAN METHORST B BARNEVELD 987255 7-1767948 25-07 11:30.35 757,92 5
402 16130629 H. TIMMERS O OOSTVOORNE 2 9-1627630 25-07 11:05.37 756,63 7
403 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 2 8-1062338 25-07 10:43.00 756,58 10
404 25380020 A.A. HENDRIKS S SUSTEREN 868317 0-1775922 25-07 08:55.57 756,41 4
405 12649007 DIRK&ELITSA VELDHUIS D DIEMEN 1010681 9-1534216 25-07 12:04.15 756,36 5
406 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 7 0-1412579 25-07 12:31.50 755,77 12
407 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 920512 0-1545564 25-07 10:06.29 755,46 6
408 25630920 J. SCHOENMAEKERS U UBACHSBERG 845561 0-1715849 25-07 08:27.37 755,22 4
409 17380821 P.J. WESTERLAKEN A ALBLASSERDAM 2 9-1679395 25-07 10:57.04 755,18 3
410 7429418 G. HAMSTRA EN ZOON H HARDERWIJK 2 9-1380140 25-07 12:04.54 754,98 5
411 19831313 RONALD GEERDINK H HOOGERHEIDE 912577 0-1583096 25-07 09:58.10 754,09 3
412 25790055 RUDI LOOMANS S STEIN 857127 1-1413090 25-07 08:45.03 753,82 10
413 7130752 JOHAN METHORST B BARNEVELD 2 9-1365873 25-07 11:38.53 753,12 5
414 22599437 VERBAANDERT-HABRAKEN V VELDHOVEN 2 0-1645983 25-07 09:53.18 752,52 5
415 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 3 7-1073576 25-07 11:35.52 752,42 5
416 5060637 B.G. PRASING L LELYSTAD 1029636 9-1296626 25-07 12:36.50 752,20 4
417 22340116 A. VAN ESCH E EINDHOVEN 909570 8-1254939 25-07 09:58.31 751,39 3
418 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 3 0-1298606 25-07 11:01.08 751,21 14
419 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 2 9-1677755 25-07 10:58.40 750,94 10
420 4131713 COEN BRUGMAN L LUTTELGEEST 1057428 0-4212379 25-07 13:16.20 750,84 2
421 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 2 0-1391737 25-07 13:06.14 750,64 10
422 9111127 B. VAN DER HORST G GROESBEEK 2 8-1684193 25-07 10:47.31 750,63 10
423 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 3 9-1264620 25-07 12:58.45 749,73 11
424 24040404 R. SOETELMANS S SPAUBEEK 855114 1-1374614 25-07 08:48.47 749,59 6
425 17660270 FRANK HAGE W WOERDEN 5 7-1311049 25-07 11:38.45 749,52 10
426 22599427 KLESSENS-DE LEPPER V VALKENSWAARD 900073 8-3843581 25-07 09:51.13 748,06 7
427 23710276 L. HAMERS W WESSEM 879637 8-1305595 25-07 09:23.54 748,05 2
428 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 5 0-1419233 25-07 11:35.56 747,54 17
429 18100606 M.J. HOUTEKAMER O OUD SABBINGE 927584 0-2017932 25-07 10:29.13 747,32 5
430 25819065 SMEETS & PENRIS U URMOND 3 0-1723559 25-07 08:59.07 747,17 9
431 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 11 0-1479825 25-07 10:55.49 747,08 31
432 14250012 C.K. NIESTEN U UITGEEST 8 0-1412592 25-07 12:47.48 747,03 12
433 12060004 H. HENDRIKS V VINKEVEEN 2 9-1532922 25-07 12:01.57 746,90 6
434 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 2 9-3902807 25-07 09:48.47 746,67 5
435 17350824 W. MUDDE S SLIEDRECHT 953438 9-1678968 25-07 11:06.35 745,70 3
436 8389089 J. MEIJER EN ZOON H HENGELO 980752 9-1439219 25-07 11:43.48 745,37 2
437 22160006 A.JANSSEN N NEERKANT 903152 9-3927024 25-07 10:01.28 744,27 5
438 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 2 9-1643775 25-07 11:29.53 743,92 20
439 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 2 0-1191904 25-07 12:51.35 743,14 10
440 23090081 M. VAN HEEL M MARIA HOOP 871195 0-1654643 25-07 09:20.23 743,10 4
441 23120742 J. BACHUS E ELEN 2 6-1715759 25-07 09:19.18 742,30 6
442 24740967 R. DUURLAND H HOENSBROEK 852827 0-1700632 25-07 08:57.15 742,07 3
443 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 2 0-2028349 25-07 10:26.13 741,82 10
444 23290428 MARC GIELEN M MAASBREE 899907 0-1664904 25-07 10:01.46 741,42 6
445 22010037 TOON JANSSEN H HELENAVEEN 2 1-1319460 25-07 10:11.07 741,14 6
446 24500320 J.F. DE COCK W WIJNANDSRADE 850861 0-1697977 25-07 08:56.59 740,53 9
447 7429426 COMB. VAN DEN DRAGT H HARDERWIJK 2 0-1219124 25-07 12:32.29 740,28 8
448 22160812 A. VAN DIJK D DEURNE 3 6-4028045 25-07 10:20.37 739,73 7
449 8230015 G.A. TIEMES D DIDAM 2 7-1020739 25-07 11:34.39 739,68 4
450 24250960 MIKE SMEETS M MEERSSEN 848512 0-1692319 25-07 08:55.58 739,14 5
451 6179139 COMB. SEELEN B BORNE 2 6-1142367 25-07 12:35.15 738,86 6
452 7421163 G. FOPPEN GZN. H HARDERWIJK 1010530 0-1218864 25-07 12:35.42 738,85 11
453 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 2 0-1745515 25-07 11:59.14 738,41 19
454 8490217 PIET EEUWES H HUISSEN 2 9-1446430 25-07 11:35.12 738,29 6
455 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 6 1-1166432 25-07 11:14.38 737,72 10
456 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 1037411 0-1107649 25-07 13:14.23 737,65 10
457 8500352 A. OLYSLAGER H HARREVELD 973030 8-1663884 25-07 11:47.46 737,27 5
458 23120912 RUUD BEUNEN O OHE EN LAAK 874369 0-1657821 25-07 09:34.49 736,74 11
459 23660918 M. CLAUWERS N NEDERWEERT 2 1-1371456 25-07 09:59.09 736,37 5
460 19280791 J. SEVERIJNEN L LEPELSTRAAT 925192 0-2030444 25-07 10:44.35 736,28 2
461 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 3 0-1459444 25-07 11:14.56 736,13 10
462 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 2 9-1531765 25-07 12:23.13 735,74 11
463 15570416 AAD BENSCHOP Z ZOETERWOUDE 987177 8-1050665 25-07 12:10.04 735,57 2
464 6040793 WIM DERKSEN A ALMELO 1014638 7-1698236 25-07 12:47.38 735,44 2
465 17189445 GEBR. BRAS D DORDRECHT 950550 9-1671526 25-07 11:22.09 734,50 10
466 24490009 J.G. KEULAARTS H HEERLEN 850582 7-1509098 25-07 09:06.47 734,03 8
467 24049217 VRANKEN EN ZN. B BEEK 854596 9-1102163 25-07 09:12.31 733,86 4
468 23090707 MICHAEL SCHMELL H HUCKELHOVEN 871565 9-1069816 25-07 09:35.59 733,65 16
469 6800030 W.MULDERIJ W WIERDEN 2 0-1148274 25-07 12:53.28 733,54 7
470 18649002 GEBRAAD-DE WILDE S ST. MAARTENSDIJK 926613 9-1725367 25-07 10:53.22 732,29 6
471 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 4 9-1264644 25-07 13:33.17 731,57 11
472 24509353 COMB. M.& R. HERMANS V VOERENDAAL 3 0-1698939 25-07 09:07.30 731,42 11
473 22599427 KLESSENS-DE LEPPER V VALKENSWAARD 2 0-2040008 25-07 10:21.00 729,99 7
474 18329201 COMB. VERHAGEN-BUYL W WESTKAPELLE 2 0-1549547 25-07 11:03.57 729,50 6
475 19830006 L.VERBOVEN O OSSENDRECHT 907720 1-1213813 25-07 10:32.24 729,44 2
476 21670006 DOUWE ROETERS V VEGHEL 928784 7-1730165 25-07 11:01.32 729,30 4
477 25810333 TH. DAALMANS E ELSLOO 4 9-1142349 25-07 09:21.54 728,64 8
478 24490847 J. HEUTS H HEERLEN 3 8-1323323 25-07 09:16.13 728,56 5
479 17460008 HENRY VISSER L LEKKERKERK 3 9-1680242 25-07 11:49.14 728,39 5
480 19390335 J.W. VAN GILS O OOSTERHOUT 932924 5-3517614 25-07 11:09.38 727,92 5
481 25810210 L. MARTENS S STEIN 857216 1-1413335 25-07 09:26.16 727,52 17
482 17110939 RON KRIJGSMAN H HOOGBLOKLAND 3 9-1664497 25-07 11:45.36 727,46 4
483 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 4 0-962 25-07 12:08.54 727,30 21
484 18050461 B. LIPLIJN S SPUI 2 1-1229046 25-07 10:26.57 727,25 8
485 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 2 8-4061025 25-07 11:21.29 726,66 5
486 25819065 SMEETS & PENRIS U URMOND 4 1-1415512 25-07 09:31.49 726,54 9
487 12100891 O. PALS B BOVENKERK 2 9-1535723 25-07 12:52.00 726,37 8
488 4131233 JAAP MAZEE E ENS 3 1-1534021 25-07 13:42.19 726,28 18
489 6530006 I MORSINK-SMALBRUGGE M MARLE 1021091 0-1164371 25-07 13:14.17 726,09 11
490 12019001 GEBR VERHEIJEN A AMSTERDAM 1011056 8-1756811 25-07 13:02.04 725,26 11
491 24229062 H. PEKEL & ZOON B BRUNSSUM 2 9-1105806 25-07 09:28.43 724,69 12
492 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 4 0-1298636 25-07 11:48.02 724,52 14
493 17460419 RIK ROS L LEKKERKERK 2 9-1488056 25-07 11:58.21 723,81 8
494 25639147 W. KICKEN & ZN. S SIMPELVELD 4 0-1717552 25-07 09:14.05 723,15 12
495 22599437 VERBAANDERT-HABRAKEN V VELDHOVEN 3 0-1645976 25-07 10:42.36 722,95 5
496 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 5 0-1767724 25-07 12:18.10 722,31 21
497 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 4 0-1668933 25-07 10:18.35 721,35 16
498 18040475 ADRIE DE NOOIJER A ARNEMUIDEN 2 8-3834832 25-07 11:11.10 721,25 6
499 7549091 COMB.FOPPEN-VLIJM H HARDERWIJK 4 9-1393049 25-07 13:08.12 721,13 27

NPO Inkorf Lokaal Plaatsnaam DuivenGezet DuivenGemeld Percentage
429 Nieuwleusen 94 26 27,7
617 Borne 63 17 27,0
713 Voorthuizen 116 34 29,3
751 Lochem 45 19 42,2
823 Didam 19 10 52,6
850 Lichtenvoorde 26 5 19,2
865 Zetten 138 53 38,4
1020 IJsselstein (UTR) 52 15 28,8
1139 Soest 97 27 27,8
1264 Wormerveer 167 46 27,5
1536 Maasdijk 52 19 36,5
1539 Naaldwijk 89 23 25,8
1542 Noordwijkerhout 98 34 34,7
1614 Klaaswaal 57 21 36,8
1622 Middelharnis 105 28 26,7
1738 Hendrik ido ambacht 208 74 35,6
1766 Woerdense verlat 168 49 29,2
1850 Kruiningen 113 41 36,3
1859 Hoek 69 19 27,5
1980 Werkendam 76 22 28,9
1983 Hoogerheide 128 51 39,8
2021 Tilburg 56 21 37,5
2128 Velddriel 81 20 24,7
2139 Oss 151 46 30,5
2201 Helmond 88 28 31,8
2259 Valkenswaard 47 17 36,2
2312 Echt 137 46 33,6
2337 Neer 159 41 25,8
2404 Beek (LB) 257 102 39,7
2444 Gronsveld 92 25 27,2
2449 Heerlen 138 62 44,9
2563 Simpelveld 150 48 32,0
Totaal - 3336 1089 32,6

‘Triomphe‘ laat Jeroen van Heumen
uit Oss op Marseille triomferen!


.

En ook op internationaal Marseille 2022 is de strijd weer gestreden. Op de kalender van de internationale vluchten is Marseille een ‘aparte‘ vlucht te noemen daar het de meest oostelijk gelegen lossingsplaats is. En als de we op de kaart kijken dan zien we dat de kortste weg vanuit Marseille naar Nederland puur noordwaarts is. Volg de loop van de Rhône en de daarna de Saône naar het noorden en een duif zit op het goede spoor zou men simpel kunnen zeggen. Aan weerszijden van de Rhône zijn er wel ‘hoge huppels‘ in de vorm van de uitlopers van de Alpen en de Cevennen aan de westkant. En is het Rhônedal ook niet bekend van de mistral, een koude en krachtige noordenwind die er kan waaien? Op Marseille 2022 is de wind echter geen spelbreker geweest. Die was bijna afwezig of heel matig. Eerst uit noordelijke richting en verderop draaiend naar zuidoost en zuidwest. Maar de zon scheen wel onafgebroken op het ‘bolletje‘ van de duiven. Een wolken loos Frankrijk zagen we op de weerkaarten. En met de hogere temperaturen was dat wel een zware en afmattende weersomstandigheid. Op een prachtig plaats worden de duiven de laatste jaren in Marseille gelost en wel op de hippodroom Marseille Borély. Een heuse renbaan voor paarden aan de zuidkant van de stad en bijna direct aan de Middellandse Zee. Aan de ene kant grenst een groot park eraan en aan de andere kant is er een strand (met kiezels). Ook staat er een fraai kasteel met (ook) de naam Borély dat dienst doet als museum voor keramiek. Een gebied vol recreatie- en ontspanningsmogelijkheden. Maar de Marseilleduiven gingen daar op zondagmorgen om 7 uur los en stonden toen aan het begin van een zware klus die men moeilijk ontspannend kan noemen. Totaal zijn 9.812 duiven aan de start van internationaal Marseille gekomen. Met 3.338 duiven leverde Nederland de grootste bijdrage gevolgd door Frankrijk met 3193 duiven en België met 2326 duiven. De Nederlandse afvaardiging was wel flink minder groot dan in 2021 toen 4314 duiven door ons landje werden verzonden. De minimumafstand om te mogen deelnemen is 675 km zodat ook Franse liefhebber die tamelijk zuidelijk langs de Franse westkust mogen deelnemen. En zo werden vorig jaar de 2e en 3e prijs internationaal gewonnen door een liefhebber uit Challans en die plaats ligt zuidelijk van Nantes en van daaruit naar Nederland is een verre dagfondvlucht van zo‘n 650 km voor de kortste afstanden in Nederland. Deze Marseillegangers moeten een hele andere koers vliegen om zo snel mogelijk thuis te geraken en die spreiding maakt de vlucht weer gemiddeld moeilijker.

Eerste duiven
En hoeveel liefhebbers zullen vanaf de namiddag weer niet op Pipa hebben geloerd om de eerste melding daar te vernemen? Na een lossing om 7 uur werd vorig jaar de eerste duif om 17.44 uur in Frankrijk geklokt op 697 km en die duif kwam tot 1082 m.p.m. Dit jaar werd de eerste duif om 18.11 uur aangemeld vanuit Soissons op 699 km en die kwam tot een snelheid van 1041 m.p.m. Terwijl vorig jaar de eerste geklokte duif het internationale zilver zou grijpen bleek dat dit jaar uiteindelijk goed voor prijs 57 internationaal. Een ‘grote klapper‘ kwam niet veel later en wel om 18.32 uur toen er al een duif in België kon worden geklokt op 790 km en die duif kreeg al een snelheid van 1141 m.p.m. voor zich toegewezen. Het was Oliver Novak in Sars-la-Buisière die de constatering kon maken. Een dorpje in de provincie Henegouwen en gelegen ten zuiden van de lijn Bergen- Charleroi en dicht bij de grens met Frankrijk. En dan zitten op de lijn van Charleroi-Brussel-Antwerpen in het midden van België. Zouden de volgende snelste duiven meer oostelijk of westelijk van die lijn gaan vallen? Aanvankelijk kwamen de volgende stipjes op Pipa oostelijk daarvan maar even snel gevolgd door duiven meer richting de kust. Maar de snelheid van 1141 m.p.m. van de eerste melding bleek voor allen een brug te ver. Waar zou de eerste duif in Nederland gaan vallen? De snelste duif op 790 km en de kortste afstand in Nederland is zo‘n 840 km in Zuid-Limburg. Zo‘n drie kwartier meer vliegen om dat te benaderen. En om 19.33 uur werd de eerste Nederlandse Marseilleganger aangemeld en wel door mevr. Troisfontaine uit het Zuid-Limburgse Reijmerstok. Op 839 km wist haar duif tot 1113 m.p.m. te komen. En is dat niet dezelfde liefhebber die op Barcelona de tweede gemelde duif van het land had en met 3 mee uiteindelijk de prijzen 24 en 72 wist te winnen? Maar in de absolute voorvlucht zittend kan natuurlijk nog in (bijna) heel Nederland later duiven worden geklokt die die snelheid kunnen overtreffen. Maar het bleef geruime tijd de enige melding. Even na 20 uur volgde andere duiven in Zuid-Limburg. Verrassend was plots de melding van Angelo van de Veeken uit het Zeeuws-Vlaamse Clinge om 20.24 uur . Van veel grote-fondvluchten zit men daar in de pure voorvlucht maar dat is op Marseille anders en met een afstand van 896 km realiseerde zijn duif een snelheid van 1114 m.p.m. en juist is sneller dan de Limburgse duif die 57 km korter zit. Zou dat de gouden Marseilleduif zijn? Dichtbij kwamen B. Liplijn uit Spui dat ook in Zeeuws-Vlaanderen ligt en H. van Venrooy jr. in het Oost-Brabantse Deurne met snelheden van 1107 en 1108 m.p.m. De grote verrassing kwam uit de overvlucht van Deurne en wel uit Oss. Daar mocht Jeroen van Heumen om 20.54 uur een tweejarige nestdoffer welkomen die op 943 km een snelheid van 1129 m.p.m voor zich liet afdrukken/

Verrassende aankomst
Op Marseille had Jeroen van Heumen zes nestduiven gekorfd en van een paar daarvan had hij wel goede verwachtingen. In de ruime tuin was plaatsgenomen met zicht op het vlieghok. Hij had gezelschap van Willem Tiellemans uit het naburige Schaijk die met zijn vriendin was komen letten. Willem is zelf een fervente fondspeler maar vanwege ziekteproblemen onder zijn duiven heeft hij het eigen spel even stil moeten zetten. Het was Willem die op een bepaald moment een duif op het woonhuis dacht te zien vallen. Echter Jeroen kon niet geloven dat dit een Marseilleduif kon zijn daar zijn duiven nooit op het woonhuis vallen. Willem dacht het toch goed gezien te hebben en zei:"Heb je een witpen mee?" Dat moest Jeroen beamen maar hij dacht eerder aan een jonge duif die van de vlucht die morgen nog moest terug komen. Op een zeker moment besloot hij toch te gaan kijken of er iets op het woonhuis was ‘gevallen‘ en op dat moment kwam de duif van het woonhuis op de klep gevlogen. Het bleek de NL2020- 2045083 te zijn! Een doffer die op jongen van 6 dagen op Marseille was gekorfd en als 4e-getekende was vertrokken. Willem had het toch goed gezien. Via zijn Facebookpagina maakte Willem Tielemans mede melding van deze verrassende aankomst en mogelijk 1e nationaal. En de felicitaties stroomde via hem voor Jeroen binnen waaruit duidelijk is op te maken dat velen Jeroen dit succes gunnen. Sinds 2015 woont Jeroen op zijn huidige adres in het buitengebied tussen Oss en de snelweg A50. En terwijl hij op zijn vorige adres in Oss vooral op de middaglossingen knappe successen wist neer te zetten zijn in de Amelsestraat vooral de ZLU-vluchten het hoofddoel.

.


.


.
Zelfde vader
Vorig jaar had Jeroen een ‘gouden‘ duif in zijn NL19-3942616 ‘Mitchel‘ die maar liefst de 7e nat. Agen (6896 d.) en de 9e nat. Narbonne (8188 d.) wist te scoren en daarmee de beste ZLU-duif met twee prijzen werd alhoewel zo‘n rangschikking niet officieel bestaat. Internationaal is die er wel bij de Pipa-rankings en daar is hij de beste Europese duif met 2 internationale prijzen geworden met de 10e Narbonne en de 39e Agen. En laat nu de Marseillewinnaar dezelfde vader hebben als ‘Mitchel‘. Dat is straffe kost! Het betreft een doffer van doffer van 2017 die van Lei Martens uit Meers/Elsloo werd aangekocht. Januari 2018 werden de duiven van Lei Martens totaal verkocht door EPW via internet en in Maaseik was het mogelijk de aangeboden duiven nog te bekijken. Jeroen kocht een jonge doffer aan en wel een zoon van de ‘Miss Mistral‘ die in 2016 als tweejarige duivin nationaal Marseille wist te winnen. En een kleinzoon van haar ‘flikt‘ dat nu dus 6 jaar later ook weer. De Martensdoffer kocht Jeroen aan zonder te zijn gaan kijken in Maaseik. En achteraf kan met zekerheid gezegd worden dat dit een schot in de roos is geweest. Maar verrassend was wel dat Jeroen zei de doffer niet meer te hebben. Hij heeft hem na een paar jaar uitgeselecteerd. Het was volgens Jeroen een mooie doffer in de hand maar wel een grotere type dan de eigen fondduiven. En dat deed hem op een bepaald moment beslissen hem weg te doen en de eigen fondlijnen te behouden die het al zo goed deden met veelal kleinere modellen. Zou Jeroen nu spijt hebben van die toen gemaakte keuze? Terecht merkt hij in deze op dat het heel onzeker is dat de Martensdoffer in 2021 nog zo‘n succesvolle kweek zou hebben gegeven. Twee zulke zonen is al veel en nu gaat Jeroen deze twee knapen inkruisen op zijn ‘eigen‘ fondsoort. De Marseillewinnaar heeft Jeroen de naam ‘Triomphe‘ gegeven en die bezorgde de ‘83‘ hem op Marseille 2022. De naamgeving zal zeker beïnvloed zijn door de Tour de France en de rondjes die het peloton afsluitend op die zondagavond rond de Arc de Triomphe in Parijs moesten maken.

.


.


.
Hernen
Intussen vergeten we te praten over de moeder van ‘Triomphe‘ en zij is een duivin van 2015 en haar vader komt rechtstreeks van Verweij-de Haan en werd daar in 2012 gekweekt uit ‘Milos‘ en ‘Bolletje‘. ‘Milos‘ was eerst een topvlieger bij Peter de Haan en later een topkweker bij Verweij-de Haan terwijl ‘Bolletje in 2011 bij Fred Stet de 1e nationaal Bergerac vloog. De moeder van de moeder was een duivin van 2008 die bij Jeroen zelf de 4e nat. Bordeaux in de sector 1 vloog. Haar vader was een doffer van Peter Guelen uit Wijchen die Jeroen als zesjarige doffer kreeg. En met het noemen van de naam van Peter Guelen komen we bij de plaats uit waar Jeroen is opgegroeid en in 1986 met de duivensport begon en dat is het kerkdorp Hernen dat tot de gemeente Wijchen behoort en de snelweg A50 ligt tussen de twee en daar zitten we tussen de Maas en de Waal. Via een teamgenoot bij het voetballen kwam Jeroen in contact met de duivensport. Zijn vader Teun Kremers speelde met duiven en toen Jeroen bij hen was gaan kijken kwam hij in de ban van de duivensport. Toen hij 16 jaar werd kon hij kiezen tussen het krijgen van een bromfiets of een duivenhok en hij koos voor het laatste. Hij werd lid van de Luchtpost in Wijchen en kwam daar in contact met verschillende (goede) fondspelers zoals o.a. Ad van Heijst (en zijn vader), voornoemde Peter Guelen, Jos Jansen en vader André en zoon Jeroen Driessen. En wat hebben vader en zoon Driessen op zaterdag 23 juli een geweldige uitslag op de middaglossing Agen gemaakt. Vier in de top-10 en zes in de top-20 en 12 van de 13 erin tegen 1322 duiven (weliswaar bij een nog niet volledige uitslag op maandag). Hadden ze op Bergerac niet eerder even makkelijk 17 van de 17 in de prijzen? Klasbakken die mannen! Trouwens Jeroen Driessen heeft in Oss geholpen bij de bouw van de nieuwe duivenverblijven in 2015 toen dat halsoverkop snel moest gebeuren. Vader Theo van Heumen heeft zelf niet echt een binding met de duivensport maar is later altijd een deel van de kweekduiven van zoon Jeroen op het ouderlijke adres blijven verzorgen. En dat doet hij anno 2022 nog steeds en Jeroen is hem daar dankbaar voor. Zo‘n vier tot vijf keer per week gaat Jeroen even naar de duiven in Hernen kijken.

.


.
Vliegploeg
Op twee grote afdelingen heeft Jeroen zo‘n 52 broedbakken staan en de vliegploeg is dikke 100 duiven groot. Begin februari werden de vliegers gekoppeld en ze brachten allen een jong groot. Toen de duivinnen opnieuw begonnen te leggen zijn de geslachten gescheiden. Tussen de twee afdelingen is een afdeling met schapjes alwaar de duivinnen verblijven bij het gescheiden inspelen. Bij het inspelen werden de duiven afsluitend twee keer in Kerkdriel en drie keer in Hank gekorfd. Met het oog op de fondvluchten waarop ze gespeeld zouden gaan worden werden ze in drie ploegen herkoppeld. Van de Marseilleduiven zijn de eieren een keer weggenomen om ze op kleinere jongen op Marseille te kunnen korven. In het weekeinde gaat Jeroen met Albert Poulisse uit Kerkdriel elke week naar Maastricht om daar de nestduiven te lappen die niet gespeeld worden. En zo ook in het weekeinde van Marseille voor de duiven die naar Narbonne en Perpignan zullen gaan. Als ook veel jaarlingen meegaan dan kan de ploeg voor Narbonne bij Jeroen zo‘n 35 duiven groot zijn. Met Albert Poulisse doet Jeroen ook aan samenkweek met de beste duiven en die samenwerking heeft Jeroen ook met Jurrian van Amerongen uit Bunnik. In het begin van het seizoen trainen de vliegers twee keer aan huis maar later is dat alleen in de morgen als alles er tegelijk uit moet. Het grote vlieghok is min of meer naar voorbeeld van de van-Zonhokken gebouwd. Alleen heeft het hok in Oss geen ‘verspringing‘ in het dak en is de luchtcirculatie dus anders.

.


.


.
Verzorging
In de club van Stedelijk Oss komt dierenarts Ferdie Vandersanden uit het Belgische Lanaken maandelijks langs om de duiven na te kijken en dat laat Jeroen ook maandelijks door hem bij zijn duiven doen. De duiven krijgen Mariman vlucht en kweek aangevuld met 20 % zuivering, 5% Bordeaux maïs, 2,5% P40 en 2,5% kuikenkorrels. Vijf dagen voor het inmanden krijgen de duiven in hun bak extra voer voorgezet van Koopman All-In-One en Versele Laga Energy Plus. Verder is Jeroen al jaren een fervent gebruiker van de Probacproducten van Brockamp. Via een Duitse liefhebber net over de grens verkrijgt Jeroen die. Jeroen werkt bij de firma Delgromij die aan kleiwinning doet, op recept samenstelt en brengt waar dat nodig is voor de grofkeramische industrie. Hij is daar uitvoerder en vooral in de zomermaanden werken ze daar graag omdat de klei dan minder modderig is als in de maanden met meer regen. En juist in juni en juli en begin augustus beleeft het fondspel haar hoogtijdagen. Met 6 mee kreeg Jeroen zijn twee duif om 10.10 uur. De vroegste ZLU-prijs tot Marseille scoorde hij op Agen jrl. met prijs 16 en totaal 6 van de 17 in de prijzen. Op Pau begon hij met de prijzen 106 en 167 met 4 van 12 erin. Op Agen oud begon hij met prijs 133 en totaal 2 van de 9 als prijsduif. Op Barcelona was het bescheiden aantal van twee duiven mee en eentje daarvan scoorde de mooie prijs 424. Voor de ZLU-vluchten kan heerlijk om de hoek ingekorfd worden en wel bij de p.v. de Blauwe Duif in Oss. En het is natuurlijk geweldig als de 1e nationaal in het eigen inkorfcentrum gewonnen wordt. Op zondagavond kreeg Nico Pronk uit Mill er ook een heel vroege duif door die de 8e nationaal gaat winnen. Ja, Marseille 2022 is een zware vlucht geweest. Tot ruim na de middag op maandag zullen de prijzen (1 op 4) lopen en zeker voor de verdere afstanden. ‘Triomphe‘ heeft zich voor Jeroen van Heumen op het hoogste podiumplaatsje genesteld en een droom voor zijn baas waar gemaakt en daarmee een zoete herinnering voor eeuwig ‘vastgelegd‘.

Ad van Gils
Wedvlucht: Internationaal - MARSEILLE
gelost: 24-07-2022, 07:00 uur
Nederland 3338
Belgie 2326
Duitsland 893
Frankrijk 3193
Engeland ---
Luxemburg 62
Internationaal 9812 Duiven.
Lossing Marseille om 07.00 uur

.


.


.


.


.
Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie over wat cookies zijn, welke cookies op onze website worden gebruikt en wat ze bijhouden is beschikbaar in het onderdeel cookies van ons privacy statement    Akkoord Niet akkoord