Z.L.U. vluchten

                                                                                                        

Vluchten ZLU marathon 2024.                                                       Vluchten West Europese Super Marathon 2024

Agen oude,  Barcelona, Marseille, Narbonne.                                  Pau,  Barcelona,  St.Vincent,  Perpignan.
 

Perpignan

07-08-2023
66750 Saint-Cyprien Perpignan
>  Bloemstraat 9 Balk

VOORBESCHOUWING WEDVLUCHT PERPIGNAN


.
Inmanden : maandag 31 juli
Los : vrijdag 4 augustus


.
Internationaal georganiseerd door: BELGISCHE VERSTANDHOUDING

.


.
GPS Coördinaten: Noord + 423623.0 Oost + 025848.0 (onder voorbehoud)

.
De vrachtkosten bedragen € 4.90 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd

..
Deelname met jaarlingen toegestaan in het ZLU- concours en internationale concours.

.

Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen.
- internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag.


Extra ereprijzen:
  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)
  • Prijswinnaar met de verste afstand, prijs behaald per tiental (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen. .

.
De extra ereprijzen worden gesponsord door:

Transport Bauwens & Zoon bvba
STEKENE en OLEN

.


.
Wie was de Perpignanwinnaar 10 jaar geleden ?

.


.
Cor en Erwin van Wijk, Benschop
zegevieren met hun kanjer 378' op nationaal Perpignan


.
Hij is er!
Tijdens het avondeten bij zijn moeder was Erwin van Wijk al een beetje onrustig vanwege de aanstaande komst van de Perpignanduiven. En als een duif zou kunnen gaan pieken dan zou het zeker hun NL08-1279378 kunnen zijn waarover Erwin zei:"Ik vetrouw hem niks". Eigenlijk had hij de week ervoor op Albi gekorfd zijn maar die vlucht ging niet door. En toen een windje mee voor het volgende weekeinde werd voorspeld besloot men hem op Perpignan te korven daar een middaglossing met wind mee niet de vlucht is waarop hij al eerder gepiekt heeft. Sinds een zestal weken wonen vader en moeder van Wijk niet op de grote boerderij maar een paar honderd meter daar vandaan in een seniorenwoning. Erwin, echtgenote Miranda en vader Cor ging terug om te gaan letten. Rond 18.45 uur vertrok Erwin daar om de jongen voor Pommerouel in IJsselstein te gaan korven terwijl vader en echtgenote de wacht hielden. Om 19.03 arriveerde als totale verrassing hun grote favoriet die op een afstand van 1056 KM tot een snelheid van 1490 m.p.m. is gekomen. En dat heeft uiteindelijk een fikse voorsprongzege opgeleverd daar het zilver is gewonnen door een duif van R. de Leeuw uit Made die 10 minuten later op een 36 km kortere afstand werd geklokt. Nadat de topfavoriet was geklokt werd Erwin via de mobiel in het clublokaal verwittigd van de aankomst met de zin:"Hij is er!" Met gezwinde spoed is hij toen huiswaarts gekeerd. Wetende dat een bomvroege duif op het eigen erf in Benschop was geklokt maar niet dat het goed zou zijn voor de nationale zege. In de eigen p.v. de Groene Olijftak is men op het gebied van succes trouwens wel het een en ander gewend want de gebroeders van Houten wonnen er in 2009 internationaal Barcelona en in 2013 op dezelfde vlucht het nationale brons. Vader Cor en zoon Erwin van Wijk vormen sinds 6 jaar weer een tandem en spelen vanaf het erf van een monumentale boerderij alwaar ze tot voor kort allebei woonachtig waren. Erwin heeft geruime tijd elders in Benschop op eigen naam meegevlogen en dat niet bepaald zonder succes. In 1997 won hij daar nationaal Bergerac in de sector oost en ook van west en noord had hij de snelste duif en ruim 34.000 duiven brachten die drie sectoren aan de start. Een doffer van 1996 ging in 1999 naar de Olympiade in het Engelse Blackpool als beste vitesse duif van ons land. Erwin kweekte hem uit een doffer die van P. v.d. Berg uit Benschop (soort van Loon) kwam en een duivin van G. Schalkwijk uit IJsselstein (soort Meulemans).

.


.
Deze opnames zijn van eind 50e jaren, begin 60e jaren, nu precies 65 jaar geleden na de oprichting van de Zuid Limburgse Unie in 1958 in de Zuid Limburgse mijnstreek.

.


.
Zwaar werk, wordt ook vaak van onze kleppers verwacht !

.

.
De 10 geboden, niet van Mozes maar van :
.
PIET DE VOGEL
Wonende te: Oude Tonge
Prov.: Zuid Holland


.


.
1. Hoe bent U verzeild geraakt in de duivensport ?

Door familie en een oudere broer Ad die samen met mijn veel te vroeg overleden vader Piet al duiven had. We speelden toen het programma en een enkele NPO marathon op de hokken thuis en bij mijn broer.

2. Hoe was Uw 1e kennismaking met de ZLU vluchten ?

Na een periode gestopt te zijn met duiven begon ik in 1990 in Oude Tonge opnieuw. Nu uitsluitend gericht op de marathon gezien een drukke baan in de Randstad. Vroeg van huis, veel op reis en s‘avonds laat thuis was zeker niet ideaal voor de duiven en alleen met hulp van een paar sportvrienden was het mogelijk. Ik was inmiddels getrouwd met Jacquelien en we hadden een mooi huis gekocht waar een hok bij geplaatst kon worden. Na een tijd geen duiven te hebben gehad, was het toch weer gaan kriebelen. Ik had te weinig tijd voor de duiven en besloot dus door specialisatie op de fond toch plezier te hebben in de sport. Hierdoor was het ook mogelijk om succes te behalen.

.


.
Piet met de start van de duivensport!

.
In de begin jaren 90 speelde ik de NPO Marathon dat gelijk en dat ging al goed. Het 1e marathonkampioenschap in de regio tegen vele tophokken en de 3e nat. St Vincent en 7e Nat. Bergerac waren gelijk al hoogtepunten! Deze prijzen werden behaald met mijn rode topduif “DE ULLRICH". Ik werd door de mooie verhalen van streek- en clubgenoten enthousiast gemaakt om mee te doen aan Barcelona en maakte met 3 van de 4 mooie prijzen een mooi debuut. Ik was toen gelijk verkocht en ben stap voor stap overgegaan naar de ZLU. Hierop mocht ik reeds veel mooie successen behalen. We zijn inmiddels 50 bokalen verder en vele topnoteringen in de marathonkampioenschappen (WESM en nat marathon). Tevens werden vele 1e ZLU as duiventitels behaald! In 2011 werd ik Keizer in Noord en Zuid Holland en besloot toen me volledig te gaan richten op de ZLU vluchten. Hierbij waren vele topjaren.

3. Hoe is de voorbereiding seizoen 2023 verlopen ?

Die loopt momenteel. De laatste 2 jaar waren minder. Wel veel prijzen maar de echte topnoteringen ontbraken. Reden om het over een andere boeg te gooien qua aanpak en ook zijn mijn vlieghokken volledig gerenoveerd. Hierop zit nu weer een nieuwe ploeg vanuit mijn BREEDING CENTER. Een mooi modern kweekhok waarop het beste van voor de zware fond zit gehuisvest. Bijvoorbeeld 2 internationale winnaars, 6 nationale as-duiven ZLU enz.

.


.
Het vernieuwde vlieghok.

.
Ze worden rustig aan ingespeeld en net als in mijn topjaren wil ik laat pieken. 2021 en 2022 deed ik het anders maar dat was dus geen groot succes. Of we Pau halen is twijfelachtig maar zo wie zo wil ik op een aantal vluchten gaan toeleggen me met het meedoen van een grotere vliegploeg op nest. Van weduwschap ben ik nu stap voor stap aan het omschakelen naar het nest spel. Op dit moment hebben de meeste duiven 3 korte vluchtjes gehad die goed gingen. Het merendeel van de voorbereiding is na half mei met hopelijk beter weer. Dan worden ook de puntje op de “i" gezet.

4. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?

Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom ! Ca 80 duiven waarvan er maximaal 50 op de ZLU zouden kunnen worden gespeeld. Ja er zijn 2 ploegen, een ploeg weduwnaars van 26 stuks waarvan 50% jaarling is. En een ploeg met 28 koppels op nest met meer dan 50% jaarlingen en ook laatjes. De jaarlingen zullen voorzichtig worden gespeeld en slechts een deel krijgt een ZLU vlucht. Vorig jaar relatief veel toppers verspeeld en de andere zijn naar mijn kweekhok verhuisd. Ik heb nu wat meer mogelijkheden op per hok afdeling te spelen.

5. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?

NIC
1622 Middelharnis en tegenstrevers van oudsher zijn de Gebr Hagens, Jan Polder. Vorig jaar maakten Jan en Twan Nobels furore en de mannen van Koese timmeren ook behoorlijk aan de weg. Daarnaast hebben we in internationale Barcelona toppers Walter vd Meulen en Jacky de Bruine waar het vooral op Barcelona kwaad kersen eten mee is. Andere outsiders zijn Joop Torreman en Jan Wagner en zo zullen zich er wel meer aandienen.

6. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?

Ja op termijn wel. Agen en Narbonne met de jongere duiven en Barcelona met de oude nestduiven. Maar deze groepen moet nog worden gevormd.

7. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?

Dat denk ik zeker. De duiven komen meestal in prima conditie thuis. Naast de controle, de mooie beleving is het goede transport voor mij één van de redenen dat ik bijna uitsluitend de ZLU speel. Naast het feit dat ik voor mijn duiven een ochtendlossing prefereer.

8. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?

1e meldingen in Frankrijk en Belgié via PIPA, daarna wil ik niets meer weten en zie er vanzelf wel één vallen. Dan pas ga ik kijken.

.


.
Piet met zijn broer !

.
9. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?

Nationaal maar internationaal geeft het wel een mooie beleving uitstraling. Ook is het veel zwaarder omdat de duiven veel eerder uit elkaar worden getrokken! Alleen met Barcelona of een hele zware Perpignan met weinig aankomsten op de 1e dag is een beetje eerlijk spel mogelijk. Aankomsten over 2 dagen met elkaar vergelijken blijft lastig. Maar ja duivensport is zo wie zo wie zo nooit eerlijk!

10. Bestaat de ZLU nog over 10 jaar?

Ik denk het wel mits de juiste koers wordt ingeslagen. Daar heb ik eigenlijk geen zicht meer op. Na jaren een voorvechter van de ZLU te zijn geweest in de rol van sponsor en ambassadeur van de ZLU heb ik zelf een mooie bijdrage mogen leveren aan dit prachtige spel. Met mijn toenmaligebedrijf TopPigeons heb ik mee mogen helpen aan de marketing ervan zoals bijv. het 1e prijswinnaarsproject. Iets waar ik bezie ik het op afstand, ben niet meer bedrijfsmatig bezig in de duivensport en geniet uitsluitend nog van de eigen duiven. Sinds die tijd is er geen direct contact meer met de ZLU organisatie. Ik speel het spel nog met plezier en dat is het.

11. Zijn er nog verbeter/aanpassingspunten inzake de ZLU organisatie op te noemen !

Die zijn er altijd. Ik vind dat de ZLU organisatie alert moet blijven maar zeker ook met zijn tijd moet meegaan. Sta open voor vaak goedbedoelde kritiek. Het is zoals gezegd een
uitstekend “duivensportproduct" waar behoefte aan is. Zorg dat dit wordt gewaarborgd door middel van een goed transport, meer invloed in de lossingsbeslissing, het streng handhaven van de juiste controle maatregelen etc.De vluchten voorzien in een grote behoefteen deorganisatie houdt daar soms geen gelijke tred mee. Er wordt soms te defensief gedacht. Denk in plaats van bedreigingen aub weer in kansen, want die zijn er volop om de ZLU en haar vluchten op een mooie duivensport. Vernieuw, verbeter en gooi de deuren open! Mooie competities, kansspel, het winnen van mooie prijzen (auto) zijn allemaal zakendie mogelijk zijn.
.
Vanaf deze plaats wens ik de ZLU
en alle liefhebbers weer een mooi sportseizoen toe!
.
ALLEMAAL VEEL SUCCES
.
Aldus Piet de Vogel.

.


.
En hier doet de “ZUID LIMBURGSE UNIE “ het voor !

.
Sportvrienden,
Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:
.
..
PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

.

.
De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 64 jaar een begrip
in de Nederlandse duivensport !


..
Reporter van het verslag van Perpinan is:
.
Ad van Gils..
Ook deze reportage staat straks in
“ Het Spoor der Kampioenen “.


.


.
Dank zij de medewerking van duivensportblad
De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.

.

.
Duivensportblad
.
.
Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.

Allerlei van Narbonne tot Perpignan !!


Het seizoen nadert het einde, tot verrassing van iedereen was het aantal duiven op Marseille 2023 ruim 800 meer dan in 2022. Even terug naar Narbonne, waarom pas om 8 uur los en niet om 7, v.l.g.s. de mensen ter plekke was het om 7 uur niet goed genoeg opgeklaard om te lossen, zie in deze ook het lossingsbericht op de ZLU site van onze voorzitter. De vooruitzichten waren beter dan op vrijdag en zaterdag, de buien op zondag lagen sneller over Nederland dan verwacht. Triest maar waar. Het concours is een van de snelste ZLU vluchten van dit jaar maar desalniettemin voor onze sportvrienden op verdere afstand ondoenlijk om fatsoenlijk aan de bak te komen.

.


.
Het commentaar is dan ook te verwachten,
ook de ZLU had dit graag anders gezien !


.

Narbonne kweek voor 2024 !!

.
Pas 12 jaar geleden en toch alweer een foto uit de oude doos, Facebook was toen nog Chinees voor ons !! Topper van toen, topper van nu !!

.


.
Alsnog werd er weer massaal ingekorfd voor Perpignan in de hoop op een mooiere vlucht, tot nu ( vrijdagmorgen ) toe zie ik het duister in.

.


.
Massale inkorvingen ook in Noord Frankrijk alwaar de leden van de LCIF ons elke vlucht de loef proberen af te steken.

.


.


.


.
Ook deze liefhebber heeft zijn plezier, ieder op zijn manier !!

.


.
Op weg naar de tussen/avondstop te Chateauroux !

.


.


.
Het weer op donderdagmiddag !!

.


.

.
Eindelijk,los, succes allemaal !

.
Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten..
No NPO-Lidnr Naam Plaats Afstand J-Aluring Dag/tijd M/Min Mee
1 2260119 BENNIE HOMMA B BALK 1160097 1-4223083 08-08 05:36.40 1284.71 21
2 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 1127910 0-1191412 08-08 05:21.28 1249.07 37
3 2260119 BENNIE HOMMA B BALK 2 0-4216653 08-08 06:17.41 1245.16 21
4 2260119 BENNIE HOMMA B BALK 3 9-4202082 08-08 06:36.29 1220.53 21
5 12160005 M. KOK R RANSDORP 1098184 1-1073935 08-08 05:15.33 1216.15 6
6 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 1113705 1-1589186 08-08 06:05.54 1210.68 77
7 11289024 COMB. HARTOG L LAREN 1085264 9-1547664 08-08 04:39.48 1201.84 12
8 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 2 9-1328432 08-08 06:13.41 1200.52 77
9 11150611 J. VAN 'T LAND N NAARDEN 1090630 1-1052249 08-08 05:54.32 1200.43 10
10 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 1087002 1-1068697 08-08 06:00.57 1188.05 24
11 14259001 COR SNEEKES & ZN D DRIEHUIS NH 1100905 0-1414923 08-08 06:14.46 1185.34 26
12 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 1068922 1-1018921 08-08 04:24.11 1183.75 9
13 11289024 COMB. HARTOG L LAREN 2 8-1740042 08-08 06:12.15 1171.68 12
14 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 1058456 1-1024735 08-08 05:53.12 1166.73 34
15 21280043 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 1051228 0-1323605 08-08 05:30.14 1164.15 17
16 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 1051085 0-1452433 08-08 04:28.42 1163.99 19
17 7130017 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 1065690 1-1016043 08-08 06:02.41 1162.55 30
18 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 3 0-1745549 08-08 06:45.14 1161.04 77
19 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 1073977 1-1212984 08-08 06:14.01 1157.28 24
20 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 1031004 0-2042196 08-08 02:52.46 1141.75 67
21 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 2 1-2136153 08-08 03:26.15 1141.75 67
22 11390029 T. MAASSEN A AMERSFOORT 1076884 9-1511848 08-08 06:29.58 1140.81 6
23 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 4 1-1589556 08-08 07:04.48 1137.83 77
24 12060076 MIKE PEEREBOOM A AMSTELVEEN 1087846 8-1751587 08-08 06:44.10 1135.34 14
25 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 1023200 1-1177278 08-08 02:50.50 1133.11 67
26 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 2 1-1177250 08-08 04:25.31 1133.11 67
27 17460008 HENRY VISSER L LEKKERKERK 1041617 8-1117003 08-08 06:05.24 1132.93 12
28 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 3 7-3738570 08-08 05:56.58 1131.77 67
29 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 4 9-3939696 08-08 06:01.35 1126.06 67
30 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 1033043 0-2045098 08-08 06:03.52 1125.48 21
31 17119041 GEBR. HOLLEMAN T TIENHOVEN 1049546 0-1491306 08-08 06:19.54 1123.83 7
32 17119041 GEBR. HOLLEMAN T TIENHOVEN 2 1-1189304 08-08 06:20.36 1122.99 7
33 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 2 1-1733199 08-08 06:43.51 1121.24 24
34 20070009 DAAN BESSELING T TILBURG 1012173 0-1591012 08-08 04:57.06 1120.90 20
35 7130477 J. DOPPENBERG JR. V VOORTHUIZEN 1082877 9-1366096 08-08 06:53.45 1118.96 18
36 10579002 G&J V NIEUWAMERONGEN V VEENENDAAL 1064822 9-1482527 08-08 06:38.24 1118.04 8
37 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 3 9-1675801 08-08 06:48.37 1115.69 24
38 12649007 DIRK&ELITSA VELDHUIS D DIEMEN 1092614 0-1748409 08-08 07:05.21 1115.65 19
39 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 2 1-2139479 08-08 06:13.38 1113.63 21
40 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 1013933 1-2118578 08-08 05:56.37 1113.46 40
41 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 1022334 0-1461035 08-08 06:04.21 1113.23 28
42 19479001 COMB DE PIJPER H HOEVEN 1004955 1-1264314 08-08 01:06.07 1112.91 23
43 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 1011384 1-2108931 08-08 05:56.40 1110.60 29
44 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 3 0-2045119 08-08 06:17.09 1109.43 21
45 19800376 G.J. VAN DER MATTEN W WOUDRICHEM 1034153 0-2009924 08-08 06:19.07 1108.28 8
46 21280043 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 2 0-1323584 08-08 06:34.56 1107.80 17
47 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 4 1-1212989 08-08 06:57.37 1105.35 24
48 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 5 1-1212989 08-08 06:57.37 1105.35 24
49 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 1017386 1-2131316 08-08 06:06.38 1105.09 18
50 19180010 CORNE VAN RIJEN H HOEVEN 1002870 0-1559942 08-08 05:53.30 1105.09 9
51 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 3 1-1177157 08-08 06:13.04 1103.70 67
52 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 1064289 9-1502427 08-08 06:50.52 1103.04 12
53 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 1077760 9-1531765 08-08 07:03.22 1102.72 32
54 12069002 GEBR VERHEIJEN A AMSTERDAM 1091053 0-1368182 08-08 07:18.52 1098.89 9
55 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 1052058 9-1587631 08-08 06:44.01 1098.16 11
56 17189445 GEBR. BRAS D DORDRECHT 1029587 0-1499713 08-08 06:23.42 1097.99 19
57 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 990519 0-1397125 08-08 05:43.07 1096.92 18
58 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 2 1-2118564 08-08 06:13.26 1093.27 40
59 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 3 1-2118544 08-08 06:14.17 1092.27 40
60 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 4 2-2217767 08-08 06:14.21 1092.19 40
61 19831852 PH. GEERDINK H HOOGERHEIDE 985087 9-1757901 08-08 05:06.00 1090.91 10
62 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 1001842 0-2028366 08-08 06:05.35 1089.45 29
63 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 1055759 9-1454729 08-08 06:55.10 1089.35 48
64 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 5 1-2136142 08-08 06:33.00 1088.71 67
65 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 2 9-1502514 08-08 07:04.30 1087.67 12
66 19280008 C. SUIJKERBUIJK L LEPELSTRAAT 999137 6-1590768 08-08 06:04.58 1087.24 3
67 23719135 COMB P. STAMMEN EN Z H HORN 981630 1-1373484 08-08 02:57.33 1087.08 3
68 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 5 0-2009319 08-08 06:18.49 1086.96 40
69 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 5 1-1177517 08-08 07:51.59 1085.50 77
70 18640709 M.Y. PONSE P POORTVLIET 995370 9-1724904 08-08 06:03.21 1085.05 4
71 4131713 COEN BRUGMAN L LUTTELGEEST 1149381 9-4205119 08-08 08:25.36 1084.73 6
72 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 4 1-4151265 08-08 06:30.49 1082.96 67
73 13260020 K.DROOG A ANDIJK 1139452 1-1108971 08-08 08:18.26 1082.68 16
74 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 989472 1-2100642 08-08 06:01.05 1081.29 10
75 23710314 H. JOOSTEN G GRATHEM 978180 9-1097554 08-08 05:52.27 1079.13 7
76 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 1068943 0-1326459 08-08 07:16.42 1078.98 14
77 7130477 J. DOPPENBERG JR. V VOORTHUIZEN 2 1-1625641 08-08 07:30.35 1077.94 18
78 17460008 HENRY VISSER L LEKKERKERK 2 1-1210832 08-08 06:53.07 1077.03 12
79 12480007 FRED VAN PAREEN A AMSTERDAM NOORD 1097640 0-1372016 08-08 07:45.23 1076.77 7
80 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 5 1-1177113 08-08 06:37.49 1075.00 67
81 16221246 R. VAN DEN BOS S STAD A/H HARINGVLIET 1019342 1-1166310 08-08 06:35.16 1073.82 5
82 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 1014790 9-1639641 08-08 06:32.04 1072.64 33
83 19479001 COMB DE PIJPER H HOEVEN 2 1-2115266 08-08 06:23.00 1072.52 23
84 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 1014175 9-3902003 08-08 06:31.54 1072.18 8
85 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 2 1-1067943 08-08 07:32.00 1071.33 32
86 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 2 9-1639645 08-08 06:33.22 1071.17 33
87 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 6 1-1177260 08-08 06:43.01 1069.16 67
88 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 6 0-1165796 08-08 08:07.45 1069.07 77
89 23189042 COMB J. VULLERS EN Z R ROGGEL 987574 1-1352533 08-08 06:10.43 1067.98 7
90 4131233 JAAP MAZEE E ENS 1133488 0-1109171 08-08 08:28.20 1066.98 22
91 23460027 HERMAN HENDRIX B BROEKHUIZENVORST 1016396 0-1654263 08-08 06:38.52 1066.67 7
92 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 967204 0-2019066 08-08 05:53.30 1065.79 14
93 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 7 1-1177280 08-08 06:46.32 1065.24 67
94 18630016 RINI VERMAAS S ST. PHILIPSLAND 1007952 1-2108109 08-08 06:32.14 1065.23 6
95 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 2 1-1712826 08-08 07:20.01 1062.11 48
96 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 2 0-2032629 08-08 06:45.53 1059.91 18
97 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 3 9-1454580 08-08 07:23.35 1058.32 48
98 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 4 0-2045023 08-08 07:02.18 1058.12 21
99 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 985002 0-1668793 08-08 06:18.12 1056.64 12
100 16049143 GEBR.DE VREEDE JR. B BLEISWIJK 1052652 1-1151687 08-08 07:24.12 1054.55 21
101 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 7 1-1589659 08-08 08:22.19 1054.33 77
102 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 3 1-1068094 08-08 07:48.29 1054.06 32
103 17660890 A. VAN DER BIJL JR. W WOERDEN 1062751 0-1524167 08-08 07:34.15 1054.06 7
104 23120572 ALB. BEUNEN O OHE EN LAAK 970022 0-1657726 08-08 06:06.58 1053.27 7
105 18109006 COMB. R. & L. TRAAS L LEWEDORP 989577 1-1230934 08-08 06:25.32 1053.26 23
106 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 4 9-1454671 08-08 07:29.18 1052.29 48
107 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 8 1-1177284 08-08 06:59.10 1051.41 67
108 24490009 J.G. KEULAARTS H HEERLEN 948766 0-1699178 08-08 03:40.25 1050.68 14
109 11150611 J. VAN 'T LAND N NAARDEN 2 9-1518116 08-08 08:10.22 1044.30 10
110 18109006 COMB. R. & L. TRAAS L LEWEDORP 2 1-1231417 08-08 06:34.44 1043.05 23
111 2270571 J.S.OUTHUIJSE H HARLINGEN 1187995 8-1413438 08-08 09:47.44 1040.52 11
112 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 6 2-2217784 08-08 07:00.28 1040.50 40
113 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 1021361 0-1481148 08-08 07:07.44 1040.37 33
114 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 9 1-1177281 08-08 07:11.41 1038.06 67
115 25570039 J. STEVENS S SCHINVELD 956491 1-1405484 08-08 06:08.32 1036.81 6
116 17660067 WIEBE BENSCHOP W WOERDEN 1062908 1-1221117 08-08 07:51.54 1036.07 9
117 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 8 1-1589540 08-08 08:41.37 1035.41 77
118 22161061 H .V. VENROOIJ JR. D DEURNE 1006534 1-1324468 08-08 06:58.51 1034.62 10
119 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 6 1-2136523 08-08 07:22.38 1034.49 67
120 18350767 ARIE COPPOOLSE M MIDDELBURG 990559 1-2104951 08-08 06:43.39 1034.36 7
121 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 10 2-8442148 08-08 07:15.16 1034.30 67
122 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 1050622 1-1752924 08-08 07:42.36 1033.47 35
123 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 995832 0-2031424 08-08 06:51.47 1031.11 34
124 18100015 SJAAK DE VOS ' 'S-HEERENHOEK 985027 0-2030821 08-08 06:42.26 1029.90 12
125 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 6 1-1212942 08-08 08:08.57 1029.75 24
126 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 9 9-1328351 08-08 08:47.43 1029.57 77
127 7510634 H.B. WEGH L LOCHEM 1094626 0-1228363 08-08 08:31.50 1027.01 17
128 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 2 0-1481282 08-08 07:21.09 1026.34 33
129 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 1035053 1-1205146 08-08 07:36.18 1024.50 25
130 24509003 H. PEKEL & ZOON B BRUNSSUM 953637 1-1382220 08-08 06:17.04 1024.24 8
131 19800246 PETER VAN ESSEN W WOUDRICHEM 1034573 1-2119407 08-08 07:38.17 1022.02 7
132 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 1113587 1-1100514 08-08 08:55.37 1022.00 28
133 6170001 H. KUIPERS B BORNE 1112648 1-1572822 08-08 08:55.14 1021.50 9
134 20070009 DAAN BESSELING T TILBURG 2 1-1285260 08-08 07:17.09 1021.21 20
135 7130752 JOHAN METHORST B BARNEVELD 1077109 1-1627250 08-08 08:21.46 1020.22 10
136 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 1043857 0-1472277 08-08 07:49.19 1020.07 45
137 20070009 DAAN BESSELING T TILBURG 3 2-8543590 08-08 07:18.44 1019.58 20
138 7329004 COR EN INEKE KEIJZER E EDE 1065388 8-1585487 08-08 08:11.01 1019.49 4
139 18630055 ANDRE HAVERMANS O OUD VOSSEMEER 1000719 1-1245851 08-08 07:07.45 1019.32 7
140 18049002 P. DE NOOIJER & ZN. A ARNEMUIDEN 990232 1-2100409 08-08 06:57.50 1018.93 7
141 19280791 J. SEVERIJNEN L LEPELSTRAAT 998673 9-1740295 08-08 07:07.40 1017.32 3
142 13160020 C.J. SCHERMER C CASTRICUM 1114156 0-1745837 08-08 09:01.27 1017.08 5
143 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 1037796 0-1299928 08-08 07:47.03 1016.40 23
144 25630008 G. JANSSENS E EPEN 934361 0-1716650 08-08 06:05.27 1016.22 15
145 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 2 1-1614363 08-08 09:17.16 1014.98 37
146 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 2 0-1326593 08-08 08:19.16 1014.88 14
147 23099004 DAMEN - HILKENS E ECHT 970982 6-1716151 08-08 06:42.54 1014.72 5
148 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 5 1-1713008 08-08 08:07.51 1013.35 48
149 24040006 F. MERTENS N NUTH 949278 9-1100683 08-08 06:23.47 1012.26 4
150 21670002 NICO PRONK M MILL 1030617 2-2240310 08-08 07:46.52 1009.55 11
151 23370593 WIL BOONEN B BUGGENUM 2 0-1668829 08-08 07:02.18 1008.91 12
152 11390029 T. MAASSEN A AMERSFOORT 2 0-1345872 08-08 08:33.42 1008.60 6
153 19350861 J. VAN GIJZEL M MADE 1018127 9-3913606 08-08 07:36.01 1008.03 5
154 17660067 WIEBE BENSCHOP W WOERDEN 2 1-1221124 08-08 08:20.45 1007.74 9
155 23120912 RUUD BEUNEN O OHE EN LAAK 969840 0-1657862 08-08 06:48.26 1007.70 6
156 2270005 KLAAS BUWALDA S SEXBIERUM 1193935 0-1030506 08-08 10:30.51 1007.67 2
157 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 7 2-2217729 08-08 07:33.06 1006.79 40
158 19350861 J. VAN GIJZEL M MADE 2 9-3913626 08-08 07:38.39 1005.41 5
159 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 7 0-2042345 08-08 07:51.48 1005.07 67
160 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 2 0-1316423 08-08 08:31.38 1003.09 9
161 19471218 L. ROKS S STANDDAARBUITEN 1007558 1-1264448 08-08 07:30.33 1002.99 24
162 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 1034423 1-1307122 08-08 07:58.19 1002.04 20
163 18500811 C. PAAUWE K KRUININGEN 985952 0-1545279 08-08 07:10.50 1001.14 14
164 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 2 0-1452448 08-08 08:16.31 1000.54 19
165 2259175 COMB REKKER-WESTRA B BERLIKUM 1198831 0-1663469 08-08 10:44.14 1000.50 14
166 19839003 COMB.LEIJS-GEERINGS O OSSENDRECHT 981815 1-1277041 08-08 07:07.21 1000.47 5
167 13140442 L.A. PRONK B BREEZAND 1153266 9-1561478 08-08 09:58.44 1000.46 5
168 4130637 N. DE FOUW B BANT 1148515 0-1109959 08-08 09:54.43 999.82 6
169 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 987269 9-1719391 08-08 07:13.36 999.67 8
170 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 3 0-1470138 08-08 07:41.14 999.56 33
171 17189445 GEBR. BRAS D DORDRECHT 2 0-1499703 08-08 07:56.36 999.02 19
172 6170001 H. KUIPERS B BORNE 2 1-1572814 08-08 09:20.08 998.67 9
173 7130017 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 2 1-1707080 08-08 08:34.11 997.67 30
174 3010005 RUTGER JAN RITTERSMA Z ZUIDLAREN 1197979 9-1228506 08-08 10:48.17 996.42 6
175 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 3 0-1191512 08-08 09:38.14 996.18 37
176 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 6 2-8268472 08-08 08:27.50 994.28 48
177 19530025 FR. BELLETER N NISPEN 991584 1-2132617 08-08 07:23.21 994.22 10
178 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 1031269 8-5141201 08-08 08:04.25 993.12 14
179 8700782 JOOP STEENTJES S SILVOLDE 1064891 8-1676936 08-08 08:38.21 993.04 10
180 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 2 9-1566070 08-08 09:27.41 992.78 28
181 18420349 FREDERIK LELIAERT A AARDENBURG 963844 0-1542439 08-08 06:56.53 992.75 10
182 13160012 M. TROMP E EGMOND BINNEN 1116643 1-1100249 08-08 09:30.51 992.70 12
183 16049143 GEBR.DE VREEDE JR. B BLEISWIJK 2 4-1008049 08-08 08:28.20 990.89 21
184 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 8 0-2041982 08-08 08:06.47 990.60 67
185 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 2 1-1003318 08-08 08:13.54 990.36 23
186 11430002 RONNIE LIEFTINK N NIJKERK GLD 1084452 1-1062756 08-08 09:02.38 988.89 8
187 7130477 J. DOPPENBERG JR. V VOORTHUIZEN 3 1-1625638 08-08 09:01.21 988.61 18
188 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 11 1-1177215 08-08 08:01.11 988.42 67
189 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 3 0-1316400 08-08 08:48.01 987.90 9
190 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 1025088 1-1159135 08-08 08:03.52 987.69 6
191 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 2 9-1795608 08-08 08:29.45 987.66 35
192 10050799 R. ROZEBOOM B BREUKELEN 1073655 7-1071187 08-08 08:53.22 987.39 5
193 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 9 9-3939821 08-08 08:10.13 987.35 67
194 8151167 J. PETERS B BEMMEL 1054564 8-1642329 08-08 08:34.23 987.07 7
195 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 2 9-1651970 08-08 08:39.36 985.89 34
196 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 10 9-3939774 08-08 08:12.25 985.27 67
197 8230015 G.A. TIEMES D DIDAM 1063407 1-1690479 08-08 08:45.25 985.17 6
198 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 8 2-2217873 08-08 07:55.14 985.13 40
199 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 7 0-1291438 08-08 08:37.53 984.96 48
200 6140104 B.J.F. PELLE H HENGEVELDE 1100487 9-1307638 08-08 09:23.35 984.70 8
201 17660890 A. VAN DER BIJL JR. W WOERDEN 2 0-1524153 08-08 08:45.19 984.65 7
202 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 4 8-1525750 08-08 09:53.00 983.36 37
203 23260796 J.ENGELS K KESSEL 992707 1-1356455 08-08 07:35.32 983.33 4
204 14259001 COR SNEEKES & ZN D DRIEHUIS NH 2 1-1114898 08-08 09:25.35 983.32 26
205 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 1111406 9-1579891 08-08 09:37.36 982.15 25
206 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 7 1-1212928 08-08 09:00.15 981.47 24
207 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 2 7-1250698 08-08 08:30.37 980.50 45
208 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 10 1-1733130 08-08 09:42.15 980.16 77
209 25810392 Y VAN BRIEL M MEESWIJK 956426 0-1724623 08-08 07:03.00 978.94 8
210 8030003 N.J. KOENDERS W WESTERVOORT 1063620 0-1257511 08-08 08:52.32 978.91 6
211 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 1044225 1-1210263 08-08 08:33.10 978.50 9
212 17189445 GEBR. BRAS D DORDRECHT 3 0-1776291 08-08 08:18.13 978.49 19
213 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 11 5-1321067 08-08 09:44.28 978.25 77
214 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 5 9-3942663 08-08 08:22.14 978.04 21
215 21280043 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 3 1-1025127 08-08 08:41.04 977.83 17
216 8030025 D. ALTENAAR G GIESBEEK 1068474 1-1662177 08-08 08:58.49 977.73 5
217 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 5 8-1525749 08-08 09:59.52 977.51 37
218 12060004 H. HENDRIKS V VINKEVEEN 1078068 9-1532979 08-08 09:09.31 976.94 6
219 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 1026088 8-1118690 08-08 08:16.20 976.92 8
220 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 2 0-1459526 08-08 08:15.38 976.62 6
221 19399006 B JANSEN & CO - 1006111 6-3618095 08-08 07:56.34 976.27 5
222 18500846 E. DEK K KRUININGEN 985841 0-1544915 08-08 07:35.58 976.11 15
223 16169050 MUDDE - HERPST K KRIMPEN AAN DEN IJSS 1040977 1-1161737 08-08 08:32.28 976.10 10
224 19280004 H DE JONG N NIEUW - VOSSEMEER 1002938 1-2107968 08-08 07:54.02 975.59 4
225 12100891 O. PALS B BOVENKERK 1085556 1-1072698 08-08 09:18.44 975.58 12
226 17460008 HENRY VISSER L LEKKERKERK 3 0-1513296 08-08 08:33.51 975.43 12
227 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 2 1-1210261 08-08 08:36.43 975.26 9
228 11430002 RONNIE LIEFTINK N NIJKERK GLD 2 0-1359049 08-08 09:18.01 975.21 8
229 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 12 1-1589564 08-08 09:48.05 975.15 77
230 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 1030386 8-1235234 08-08 08:22.44 975.07 13
231 14259001 COR SNEEKES & ZN D DRIEHUIS NH 3 9-1576430 08-08 09:35.20 974.83 26
232 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 1133646 0-1391718 08-08 10:09.15 974.55 15
233 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 3 1-1029700 08-08 09:02.57 974.47 14
234 21370008 N VD HURK - 1036086 1-2139747 08-08 08:29.31 974.21 10
235 13340004 R.T. LETTER H HIPPOLYTUSHOEF 1155233 1-1110984 08-08 10:32.03 974.02 16
236 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 3 0-1511674 08-08 08:38.10 973.94 9
237 13160012 M. TROMP E EGMOND BINNEN 2 0-1397742 08-08 09:54.16 972.46 12
238 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 967054 1-2131879 08-08 07:20.32 972.37 18
239 25810422 E.J.M. HOEDEMAKERS G GELEEN 954650 8-1352246 08-08 07:07.57 972.20 7
240 13160012 M. TROMP E EGMOND BINNEN 3 1-1100224 08-08 09:54.47 972.02 12
241 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 12 1-1177236 08-08 08:18.50 971.85 67
242 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 2 9-1532311 08-08 09:24.31 971.83 24
243 10319002 MEVR WOUTERSE & ARIE V VARIK 1041013 1-1034221 08-08 08:37.13 971.80 10
244 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 3 9-1532193 08-08 09:24.34 971.78 24
245 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 13 1-1177279 08-08 08:19.03 971.65 67
246 18620418 D. SCHEELE T TERNEUZEN 969688 1-1244692 08-08 07:24.06 971.53 1
247 2260135 HARRY DE JONG W WIJCKEL 1159698 8-1412656 08-08 10:40.11 971.12 4
248 8030003 N.J. KOENDERS W WESTERVOORT 2 9-7011216 08-08 09:01.44 970.69 6
249 17070509 R.A.M. DE JONG R ROELOFARENDSVEEN 1072658 9-1660435 08-08 09:11.05 970.66 10
250 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 2 1-2128640 08-08 07:58.38 970.18 29
251 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 11 0-2043040 08-08 08:28.55 969.98 67
252 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 951906 9-1141948 08-08 07:07.51 969.50 5
253 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 14 1-1177119 08-08 08:21.25 969.48 67
254 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 15 1-1177247 08-08 08:21.27 969.44 67
255 4100563 GERARD KOK I IJSSELMUIDEN 1128489 9-1270667 08-08 10:10.44 968.88 8
256 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 4 0-1470134 08-08 08:13.25 968.85 33
257 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 8 8-1123027 08-08 09:14.36 968.77 24
258 19530895 M. MEEUSEN E ESSEN 991083 1-6229438 08-08 07:49.14 968.58 10
259 17640078 FLIP HOOGERVORST T TER AAR 1072827 1-1219930 08-08 09:13.38 968.58 5
260 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 5 1-1168066 08-08 08:13.55 968.39 33
261 18640001 J. DE RIJKE S STAVENISSE 1001762 9-1725346 08-08 08:01.02 967.86 3
262 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 13 0-1165706 08-08 09:57.14 967.40 77
263 13260020 K.DROOG A ANDIJK 2 1-1109021 08-08 10:24.04 967.22 16
264 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 3 2-8299535 08-08 09:00.20 967.22 34
265 17381774 H. DE JONG P PAPENDRECHT 1033062 0-1509649 08-08 08:34.09 967.15 22
266 25810392 Y VAN BRIEL M MEESWIJK 2 9-1142641 08-08 07:15.20 966.74 8
267 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 1020999 1-1166434 08-08 08:22.14 966.64 8
268 18049431 M&P SCHROEVERS A ARNEMUIDEN 990821 1-7054682 08-08 07:51.41 966.01 17
269 19530016 F. KNETSCH R ROOSENDAAL 997035 9-3918029 08-08 07:58.13 965.92 3
270 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 2 0-1613598 08-08 08:36.58 965.88 20
271 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 2 1-1167850 08-08 08:16.32 965.39 8
272 3010005 RUTGER JAN RITTERSMA Z ZUIDLAREN 2 0-1746272 08-08 11:27.29 964.96 6
273 12649007 DIRK&ELITSA VELDHUIS D DIEMEN 2 1-1086324 08-08 09:38.31 964.77 19
274 7720162 BAS JANSEN Z ZUTPHEN 1086459 0-1250742 08-08 09:32.30 964.46 12
275 16740184 M.A. ORGERS H HEKELINGEN 1029283 8-1083964 08-08 08:33.49 963.91 6
276 20070009 DAAN BESSELING T TILBURG 4 1-1285338 08-08 08:16.11 963.81 20
277 13169074 DUO DE GROOT- LEIJEN E EGMOND AAN DE HOEF 1120125 1-1101960 08-08 10:08.14 963.77 5
278 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 4 1-1210245 08-08 08:49.46 963.52 9
279 19770837 F. ZWIERS T TERHEIJDEN 9 2-2217766 08-08 08:18.21 963.49 40
280 8030025 D. ALTENAAR G GIESBEEK 2 0-1295466 08-08 09:15.16 963.23 5
281 4131233 JAAP MAZEE E ENS 2 9-1272596 08-08 10:22.54 963.11 22
282 18281048 LEX THIJS S ST. JANSTEEN 965375 9-3903633 08-08 07:28.37 962.86 4
283 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 3 1-1178481 08-08 08:26.49 962.81 33
284 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 9 0-1515959 08-08 09:21.58 962.37 24
285 7510634 H.B. WEGH L LOCHEM 2 9-1390392 08-08 09:43.29 962.32 17
286 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 12 1-2136181 08-08 08:37.26 962.27 67
287 19530895 M. MEEUSEN E ESSEN 2 1-6141574 08-08 07:56.02 962.19 10
288 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 16 1-1177249 08-08 08:29.38 961.99 67
289 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 3 0-2033061 08-08 08:07.35 961.85 29
290 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 4 8-3831045 08-08 08:07.54 961.55 29
291 7720162 BAS JANSEN Z ZUTPHEN 2 0-1250768 08-08 09:36.26 961.10 12
292 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 4 1-1068097 08-08 09:27.34 960.94 32
293 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 3 0-1300055 08-08 08:46.09 960.79 23
294 17460008 HENRY VISSER L LEKKERKERK 4 1-1213826 08-08 08:50.10 960.75 12
295 8030003 N.J. KOENDERS W WESTERVOORT 3 0-1257490 08-08 09:13.20 960.52 6
296 2260119 BENNIE HOMMA B BALK 4 1-4223038 08-08 10:54.04 960.29 21
297 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 1136668 0-1102146 08-08 10:29.54 960.11 9
298 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 13 0-2042080 08-08 08:39.52 960.09 67
299 12100891 O. PALS B BOVENKERK 2 1-1072661 08-08 09:36.54 959.91 12
300 17119041 GEBR. HOLLEMAN T TIENHOVEN 3 0-1491343 08-08 09:00.25 959.00 7
301 22581044 P. VAN BREUGEL S ST. OEDENRODE 1013518 1-1336385 08-08 08:22.54 958.95 7
302 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 8 0-1291421 08-08 09:07.54 958.13 48
303 20070009 DAAN BESSELING T TILBURG 5 1-1285306 08-08 08:22.30 958.04 20
304 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 3 9-1795602 08-08 09:02.38 958.04 35
305 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 17 1-1177172 08-08 08:34.02 958.02 67
306 21370408 M. LOURENSSEN B BERGHEM 1037966 8-4058925 08-08 08:49.37 957.87 6
307 7130012 W. VAN DE HOEK P PUTTEN 1090323 9-1404944 08-08 09:44.33 957.64 2
308 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 10 1-1212955 08-08 09:27.39 957.50 24
309 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 11 1-1212925 08-08 09:27.41 957.47 24
310 18420349 FREDERIK LELIAERT A AARDENBURG 2 1-1239027 08-08 07:32.42 957.43 10
311 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 18 1-1177272 08-08 08:34.44 957.40 67
312 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 1114529 1-1086460 08-08 10:10.22 957.20 32
313 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 19 1-1177197 08-08 08:35.03 957.11 67
314 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 4 1-1135504 08-08 09:03.57 956.89 35
315 21281417 J. VAN BRIENEN G GELDERMALSEN 1046527 6-1664700 08-08 09:00.21 956.30 3
316 25540305 JOHN VAN KAN G GELEEN 954640 7-1529266 08-08 07:24.30 956.07 4
317 19479001 COMB DE PIJPER H HOEVEN 3 1-1264229 08-08 08:17.09 956.05 23
318 15030007 M.V.D.HELM P PIJNACKER 1050936 1-1118782 08-08 09:05.15 956.05 8
319 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 1002921 1-2129745 08-08 08:15.23 955.72 21
320 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 2 9-1768964 08-08 10:12.47 955.22 32
321 21670002 NICO PRONK M MILL 2 9-3944217 08-08 08:45.00 955.16 11
322 25570035 MEVR. PAPPERS H HEERLEN 951637 1-1391158 08-08 07:22.24 955.08 4
323 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 5 1-1067962 08-08 09:34.33 955.00 32
324 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 14 1-1589110 08-08 10:12.13 954.97 77
325 11150611 J. VAN 'T LAND N NAARDEN 3 1-1052261 08-08 09:48.04 954.96 10
326 9379006 JANSSEN - WEIJERS G GROESBEEK 1043648 9-1468603 08-08 08:59.19 954.57 12
327 10200096 G.J. VAN HOUTEN I IJSSELSTEIN 1058136 7-1081749 08-08 09:15.01 954.12 3
328 8650235 J. SIVAL Z ZETTEN 1055532 8-1672390 08-08 09:12.26 954.00 2
329 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 5 0-2028512 08-08 08:16.26 953.74 29
330 17119041 GEBR. HOLLEMAN T TIENHOVEN 4 7-1275475 08-08 09:06.30 953.70 7
331 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 14 5-3542408 08-08 08:47.27 953.35 67
332 4290769 RIEKS LONSAIN N NIEUWLEUSEN 1135804 9-1287203 08-08 10:37.26 953.31 10
333 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 2 1-2137837 08-08 08:48.12 952.94 14
334 17630694 ARCO VAN VLIET A AMMERSTOL 1045328 0-1522567 08-08 09:03.14 952.69 5
335 18109006 COMB. R. & L. TRAAS L LEWEDORP 3 0-1544243 08-08 08:04.49 952.60 23
336 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 1043493 9-1603137 08-08 09:01.25 952.60 13
337 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 2 1-1275051 08-08 08:43.13 952.54 8
338 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 20 1-1177152 08-08 08:40.13 952.51 67
339 21280043 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 4 1-1025199 08-08 09:09.53 952.30 17
340 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 1049720 0-1745721 08-08 09:08.21 952.26 17
341 19831852 PH. GEERDINK H HOOGERHEIDE 2 7-3724489 08-08 08:00.29 952.25 10
342 15429003 COMB VAN TILBURG N NIEUW-VENNEP 1081087 0-1376676 08-08 09:41.29 952.09 15
343 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 6 0-1364967 08-08 09:38.38 951.55 32
344 25810473 J. MARTENS S STEIN 952845 7-1537546 08-08 07:27.34 951.36 14
345 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 15 0-2042499 08-08 08:49.48 951.29 67
346 19479001 COMB DE PIJPER H HOEVEN 4 1-1750384 08-08 08:22.26 951.27 23
347 13260022 J.SWAGERMAN B BOVENKARSPEL 1134404 0-1399523 08-08 10:38.41 951.14 5
348 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 21 1-1177255 08-08 08:42.01 950.92 67
349 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 3 0-1452562 08-08 09:11.26 950.84 19
350 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 4 9-1651975 08-08 08:40.13 950.80 33
351 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 2 1-1095179 08-08 10:38.19 950.79 15
352 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 1049342 1-1210350 08-08 09:10.19 950.22 24
353 2259175 COMB REKKER-WESTRA B BERLIKUM 2 0-1040643 08-08 11:47.51 950.06 14
354 21510002 H. VAN DER HOP S SCHAIJK 1033537 1-4004392 08-08 08:54.56 949.13 5
355 19351298 R. DE LEEUW M MADE 1017217 1-2112417 08-08 08:37.59 948.91 9
356 18509008 BRUGGEMAN-ZEGERS W WEMELDINGE 993597 0-2019841 08-08 08:13.23 948.65 7
357 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 22 1-1177154 08-08 08:44.42 948.55 67
358 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 1038206 0-1613664 08-08 09:00.39 948.44 29
359 23099004 DAMEN - HILKENS E ECHT 2 9-1074376 08-08 07:49.53 948.33 5
360 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 2 1-2131899 08-08 07:46.05 948.02 18
361 6170001 H. KUIPERS B BORNE 3 1-1572832 08-08 10:20.21 947.46 9
362 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 23 1-1177300 08-08 08:46.15 947.19 67
363 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 7 8-1681015 08-08 09:43.54 947.15 32
364 17050706 GERO DIJK A ALBLASSERDAM 1037383 1-1184334 08-08 09:01.31 946.94 2
365 18700024 PWA V/D MEULEN S SIRJANSLAND 2 1-2108904 08-08 08:34.18 946.72 29
366 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 16 9-3939777 08-08 08:55.23 946.41 67
367 9019002 JANSEN & SPAAN E EWIJK 1050534 9-1455859 08-08 09:16.06 946.34 5
368 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 1051475 6-1839501 08-08 09:17.12 946.25 15
369 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 4 0-1452577 08-08 09:17.08 945.96 19
370 24509003 H. PEKEL & ZOON B BRUNSSUM 2 1-1382237 08-08 07:34.09 945.93 8
371 17070509 R.A.M. DE JONG R ROELOFARENDSVEEN 2 0-1488863 08-08 09:40.07 945.81 10
372 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 3 0-1391743 08-08 10:44.50 945.62 15
373 16049143 GEBR.DE VREEDE JR. B BLEISWIJK 3 1-1153387 08-08 09:19.12 945.61 21
374 15429001 TEAM VOLLEBREGT W WASSENAAR 1065614 9-1609139 08-08 09:34.02 944.67 6
375 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 3 1-1159125 08-08 08:51.08 944.67 6
376 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 24 1-1177214 08-08 08:49.29 944.36 67
377 10479194 COMB. VAN DEN BERG U UTRECHT 1063759 9-1481170 08-08 09:33.13 943.70 11
378 19351298 R. DE LEEUW M MADE 2 1-1261666 08-08 08:44.16 943.38 9
379 20070009 DAAN BESSELING T TILBURG 6 2-8543502 08-08 08:39.03 943.27 20
380 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 2 9-1035564 08-08 08:58.27 943.19 13
381 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 2 8-1061885 08-08 08:50.27 942.72 28
382 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 6 7-3749545 08-08 08:28.46 942.67 29
383 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 1023404 0-1459453 08-08 08:52.04 942.30 18
384 15199452 JD V EGMOND &DOCHTER K KATWIJK 1071668 1-1124612 08-08 09:43.25 942.20 6
385 16301123 C.J. WIJNTJE O OUD BEIJERLAND 1030461 9-1641154 08-08 09:00.03 941.88 11
386 6530596 LUUK BECKER N NIJVERDAL 1114899 0-1165030 08-08 10:29.55 941.70 1
387 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 2 1-1158994 08-08 08:52.52 941.61 18
388 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 25 2-8442225 08-08 08:52.53 941.41 67
389 2260119 BENNIE HOMMA B BALK 5 1-4223059 08-08 11:18.21 941.37 21
390 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 3 0-1396973 08-08 10:29.15 941.13 28
391 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 2 0-1544760 08-08 08:15.07 941.05 8
392 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 4 9-1463911 08-08 09:08.54 940.97 23
393 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 3 1-1748065 08-08 08:52.41 940.78 28
394 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 4 0-1326419 08-08 09:42.16 940.75 14
395 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 2 9-1622638 08-08 09:21.28 940.72 24
396 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 6 0-1191607 08-08 10:45.12 940.55 37
397 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 2 9-1637009 08-08 08:51.37 940.48 8
398 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 26 1-1177196 08-08 08:54.03 940.40 67
399 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 3 0-1512618 08-08 09:22.23 939.95 24
400 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 17 0-2042295 08-08 09:02.54 939.93 67
401 18500811 C. PAAUWE K KRUININGEN 2 1-1241176 08-08 08:15.15 939.67 14
402 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 3 9-1716382 08-08 07:55.12 939.62 18
403 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 27 2-8442154 08-08 08:55.22 939.26 67
404 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 4 0-1396916 08-08 10:31.49 939.09 28
405 20131081 F. LAROS K KAATSHEUVEL 1018109 8-3815165 08-08 08:50.12 939.04 6
406 12160005 M. KOK R RANSDORP 2 1-1073977 08-08 10:15.29 939.03 6
407 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 4 7-1236900 08-08 08:54.59 938.80 28
408 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 991543 0-2025057 08-08 08:22.29 938.53 18
409 21670002 NICO PRONK M MILL 3 9-3944247 08-08 09:04.14 938.43 11
410 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 2 1-1722932 08-08 10:30.21 938.41 25
411 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 18 1-2136329 08-08 09:04.47 938.31 67
412 21280043 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 5 1-1025200 08-08 09:26.40 938.04 17
413 22541643 AD DE WEYS D DIESSEN 998775 1-1288968 08-08 08:31.02 937.79 9
414 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 2 1-2104208 08-08 08:21.07 937.78 10
415 18509007 ZEGERS-BRUGGEMAN K KAPELLE 988843 9-3903901 08-08 08:20.52 937.41 4
416 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 1063946 7-1311707 08-08 09:41.02 937.37 7
417 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 5 0-1461013 08-08 08:56.42 937.32 28
418 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 28 1-1177339 08-08 08:57.40 937.28 67
419 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 29 1-1177198 08-08 08:57.55 937.07 67
420 16759306 BATENBURG V.D. MERWE K KLAASWAAL 30 2-8442251 08-08 08:57.56 937.05 67
421 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 15 1-1589563 08-08 10:34.32 937.04 77
422 13160012 M. TROMP E EGMOND BINNEN 4 1-1600835 08-08 10:37.58 936.81 12
423 21670006 DOUWE ROETERS V VEGHEL 1019378 0-4099975 08-08 08:54.21 936.63 8
424 21670006 DOUWE ROETERS V VEGHEL 2 1-4005330 08-08 08:54.33 936.46 8
425 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 3 9-1026322 08-08 09:10.37 936.45 20
426 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 19 0-2042011 08-08 09:07.02 936.40 67
427 15420959 TANJA ZWAAN R RIJNSBURG 1071383 8-1040443 08-08 09:50.14 936.33 3
428 13160031 ED MAAT L LIMMEN 1115438 0-1387164 08-08 10:37.18 936.32 7
429 25630539 R. BOTTERWECK M MECHELEN 937252 1-1407237 08-08 07:27.05 936.24 14
430 6541234 HENK LEEFTINK N NIJVERDAL 1114598 0-1167239 08-08 10:36.45 936.05 8
431 23370089 J. BOUTEN N NEER 988460 9-1085768 08-08 08:22.04 935.98 10
432 7130017 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 3 1-1016096 08-08 09:44.36 935.97 30
433 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 4 1-1068791 08-08 10:07.30 935.86 24
434 18350236 J.C. HOEK M MIDDELBURG 990200 1-2105057 08-08 08:24.19 935.64 5
435 18640010 J.J.M. STEKETEE B BRUINISSE 1010109 8-3821316 08-08 08:45.56 935.34 10
436 13260020 K.DROOG A ANDIJK 3 1-1108910 08-08 11:04.24 935.20 16
437 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 16 1-1589147 08-08 10:36.53 935.19 77
438 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 17 1-1589538 08-08 10:37.04 935.05 77
439 25570035 MEVR. PAPPERS H HEERLEN 2 0-1698869 08-08 07:43.59 934.83 4
440 10000316 P.J. WESTERLAKEN V VEENENDAAL 1065866 1-1733665 08-08 09:46.12 934.81 10
441 13260020 K.DROOG A ANDIJK 4 1-1108896 08-08 11:05.00 934.74 16
442 7130477 J. DOPPENBERG JR. V VOORTHUIZEN 4 1-1625662 08-08 10:04.36 934.64 18
443 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 5 1-1752927 08-08 09:30.26 934.36 35
444 13260020 K.DROOG A ANDIJK 5 1-1108925 08-08 11:05.40 934.23 16
445 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 5 0-1452520 08-08 09:31.10 934.16 19
446 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 18 0-1165732 08-08 10:38.25 933.99 77
447 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 3 1-2131326 08-08 08:55.18 933.98 18
448 15199452 JD V EGMOND &DOCHTER K KATWIJK 2 9-7004215 08-08 09:53.32 933.89 6
449 25810392 Y VAN BRIEL M MEESWIJK 3 9-1142544 08-08 07:50.09 933.87 8
450 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 2 0-1419212 08-08 09:32.41 933.77 11
451 19479001 COMB DE PIJPER H HOEVEN 5 9-1746337 08-08 08:42.15 933.76 23
452 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 4 1-1210363 08-08 09:29.57 933.62 24
453 22201717 P. PARIDAANS D DUIZEL 989914 1-2142191 08-08 08:26.41 933.28 8
454 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 2 0-1466261 08-08 08:28.50 932.92 18
455 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 2 9-1599396 08-08 09:33.21 932.70 15
456 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 4 9-1558529 08-08 11:01.34 932.61 15
457 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 6 0-1461187 08-08 09:02.19 932.52 28
458 17670006 H GERRITSEN W WOERDEN 1063729 8-1132400 08-08 09:46.51 932.40 3
459 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 3 1-1039551 08-08 09:47.41 932.21 12
460 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 2 1-1305141 08-08 09:19.45 932.17 29
461 25790466 S.A. DECKERS M MEERS 2 8-1349826 08-08 07:47.18 932.05 5
462 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 6 8-1054732 08-08 09:33.46 932.01 19
463 24049055 FAM. JACOBS B BEEK 951601 0-1683840 08-08 07:47.11 931.86 5
464 21370010 P WITTENBERG - 1037815 0-4097969 08-08 09:19.43 931.85 6
465 16830120 JOH. HOKKE O OOLTGENSPLAAT 1014088 9-1656157 08-08 08:54.18 931.81 7
466 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 5 9-1650600 08-08 09:02.27 931.52 33
467 17189445 GEBR. BRAS D DORDRECHT 4 9-1671542 08-08 09:11.19 931.49 19
468 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 2 0-2028579 08-08 08:42.50 931.36 21
469 23710276 L. HAMERS W WESSEM 975879 8-1305565 08-08 08:13.49 931.35 2
470 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 4 1-1029763 08-08 09:54.20 930.85 9
471 18370014 H.M. CALON H HOOFDPLAAT 976183 8-3825298 08-08 08:15.11 930.42 5
472 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 1130519 1-1532584 08-08 11:01.09 930.35 8
473 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 2 1-1134910 08-08 09:27.37 930.35 13
474 24509353 COMB. M.& R. HERMANS V VOERENDAAL 945893 0-1698995 08-08 07:42.45 930.31 12
475 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 3 9-1719437 08-08 08:27.24 930.16 8
476 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 2 0-2011156 08-08 08:36.38 930.13 34
477 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 7 0-1452446 08-08 09:36.04 930.11 19
478 13260020 K.DROOG A ANDIJK 6 1-1108895 08-08 11:11.09 930.05 16
479 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 6 1-1133196 08-08 09:35.42 930.00 35
480 17110010 P.J. WESTERDIJK G GORINCHEM 1036781 0-1492830 08-08 09:21.03 929.81 5
481 12640026 R. KOEMAN-KOK W WORMERVEER 1107040 0-1381831 08-08 10:36.38 929.79 5
482 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 3 9-1643701 08-08 09:29.07 929.43 45
483 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 6 1-1168068 08-08 08:57.55 929.37 33
484 12640026 R. KOEMAN-KOK W WORMERVEER 2 0-1381835 08-08 10:37.29 929.13 5
485 18041845 M VAN NIEULANDE N NIEUW- EN ST JOOSLAN 987109 1-2100531 08-08 08:28.25 929.12 4
486 9019002 JANSEN & SPAAN E EWIJK 2 1-1733775 08-08 09:36.43 929.09 5
487 21670002 NICO PRONK M MILL 4 8-1751028 08-08 09:15.25 928.97 11
488 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 7 1-1168057 08-08 08:59.05 928.37 33
489 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 19 1-1589529 08-08 10:45.40 928.35 77
490 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 5 0-1397032 08-08 10:45.45 928.18 28
491 16371153 J. WILLEMS R ROTTERDAM 1043972 0-1763800 08-08 09:30.58 928.00 2
492 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 6 1-1100561 08-08 10:46.58 927.24 28
493 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 7 8-1820130 08-08 09:39.28 926.91 35
494 6170001 H. KUIPERS B BORNE 4 1-1572815 08-08 10:46.26 926.87 9
495 7510634 H.B. WEGH L LOCHEM 3 8-1605228 08-08 10:27.01 926.85 17
496 20070009 DAAN BESSELING T TILBURG 7 2-8543534 08-08 08:58.10 926.76 20
497 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 4 8-1708722 08-08 09:48.07 926.75 34
498 2260542 HENRI PANDER B BALK 1160396 9-4202350 08-08 11:38.12 926.69 6
499 10209290 W.H. MURK & ZN. I IJSSELSTEIN 5 9-1489508 08-08 09:48.49 926.18 34

NPO Inkorf Lokaal Plaatsnaam DuivenGezet DuivenGemeld Percentage
429 Nieuwleusen 135 39 28.9
617 Borne 188 68 36.2
713 Voorthuizen 120 49 40.8
751 Lochem 84 18 21.4
823 Didam 26 10 38.5
850 Lichtenvoorde 29 6 20.7
865 Zetten 226 79 35.0
1020 IJsselstein (UTR) 88 36 40.9
1139 Soest 117 49 41.9
1264 Wormerveer 375 135 36.0
1536 Maasdijk 82 25 30.5
1539 Naaldwijk 190 53 27.9
1542 Noordwijkerhout 135 36 26.7
1614 Klaaswaal 111 64 57.7
1622 Middelharnis 158 59 37.3
1738 Hendrik ido ambacht 370 162 43.8
1766 Woerdense verlat 155 64 41.3
1850 Kruiningen 235 111 47.2
1859 Hoek 182 79 43.4
1980 Werkendam 110 61 55.5
1983 Hoogerheide 285 127 44.6
2013 Kaatsheuvel 143 86 60.1
2128 Velddriel 101 46 45.5
2139 Oss 212 107 50.5
2201 Helmond 123 26 21.1
2259 Valkenswaard 71 15 21.1
2312 Echt 63 25 39.7
2337 Neer 170 55 32.4
2404 Beek (LB) 116 45 38.8
2444 Gronsveld 58 14 24.1
2449 Heerlen 97 38 39.2
2563 Simpelveld 80 24 30.0
Totaal - 4635 1811 39.1

Bennie Homma, Balk slaat op Perpignan 2023
ongezien zijn slag met de prijzen 1, 3 en 4 nationaal en internationaal!


.


.
Ja, wat blijven de internationale fondvluchten toch bijzondere vluchten. Voorspellingen op voorhand zijn vaak amper te doen. We kijken naar de weersomstandigheden en vooral naar de wind op de vliegroute om een inschatting te kunnen maken. Verandert de wind onderweg zodat de voorvlucht of overvlucht voordeel kan pakken? Waait er een stevige noordenwind en is de overvlucht bij voorbaat kansloos en is Frankrijk met alles weg? Of kunnen de duiven hogere snelheden in België en Nederland maken en wellicht in de nacht wat ‘meepikken‘ zodat er volop kansen voor de overvlucht zijn om de snelste duiven te klokken? Nu Perpignan 2023 had weer veel spektakel in huis? Met glorie voor de ene kant en wellicht zure gezichten aan de andere kant. Maar wie had op voorhand kunnen voorspellen dat het vluchtverloop zo zou gaan lopen en uitpakken? De lossing van Perpignan 2023 liet lang op zich wachten en na drie dagen uitstel kregen de duiven op maandagmorgen 7 augustus om 7.15 uur gelukkig toch nog hun vrijheid. Regenzones boven Frankrijk konden geen roet meer in het eten gooien. Met een noordwestelijke tot westelijke wind op de route leek het ook niet echt zwaar te worden. Echter de eerste meldingen lieten al geen al te hoge snelheden op de tabellen komen. En heel opmerkelijk kwam de eerste Franse melding helemaal van de westkant. En uiteindelijk zou die duif op 738 km om 19.06 geklokt met een snelheid van 1038 m.p.m. nog de 3e prijs In Frankrijk vliegen en dat toch tegen 4540 duiven. De snelste Franse duif reikte tot 1067 m.p.m. en werd om 20.43 uur op 863 km geklokt tussen Lens en Valenciennes dicht tegen België aan. En voor de neutralisatietijd om 22.18 uur inging werd er ook geen snellere Belgische duif aan de westkant geklokt. Twee Belgische duiven werden de volgende morgen tegen het aflopen van de neutralisatietijd geklokt en wisten de snelste Franse duif te kloppen. En wat deed Nederland? Zouden er duiven in de NT geklokt gaan worden? In onze contreien stond een wat stevigere wind en op veel plaatsen was het een heldere nacht maar dat was wisselend. Het bal van de in de NT geklokte duiven werd in West-Brabantse Hoeven (de geboorteplaats van mijn vader) geopend door de comb. de Pijper met een constatering om 01.06 uur. Op een kortere afstand klokten vader en zoon Stammen in het Limburgse Horn om 2.06 uur. Met een grotere vliegafstand volgde toen Batenburg-v.d. Merwe in de Hoekse Waard in Zuid- Holland. En de vierde in de rij werd de familie van Schijndel en zonen in het Oost-Brabantse Geffen om 02.52 uur en zij klokten om 3.26 uur ook de vijfde duif in tijd. Maar de overvlucht is vanaf Geffen nog ver en tot het aflopen van de NT om 5.49 uur en nog de nodige tijd daarna waren er nog volop kansen voor de ver wonende deelnemers.

In het Friese Balk
Toen er geen Perpignanduiven voor de NT werden geklokt begreep Bennie Homma in het Friese Balk dat de NFO14-regeling niet op de Perpignan een rol kon gaan spelen en daarom zette hij zijn systeem voor de nacht aan terwijl hij die de week ervoor op Narbonne in de NT had uitgeschakeld. Op Narbonnen klokte Bennie Homma in de vroege morgen twee bomvroege duiven die de prijzen 3 en 13 nationaal winnen. Op tijd werd er door Bennie naar bed gegaan met de gedachte dat het moment van klokken in de NT altijd dezelfde snelheid voor zijn duif zou opleveren. Midden in de nacht was hij toch benieuwd hoe de ‘strijd‘ in Nederland zich ontwikkelde en keek hij op ZLUWeb en zag daar rond 03.30 uur vier meldingen staan. Er zijn dus duiven die doorvliegen in nachtelijke omstandigheden en dat deed de hoop op een vroege duif in Balk voor hem vergroten. In zijn soort duiven zit nachtvliegen en ze zijn in goede doen dus wat zou mogelijk zijn? Rond 5.20 uur werd er door Bennie opgestaan en beneden gekomen wierp hij een blik op de kleppen van het hok en zag niets zitten. Hij loopt naar de achterdeur en opent die en kijkt op de kleppen en ziet warempel een duif zitten. Het blijkt de NL21-4223083 te zijn die als 3e-getekende naar Perpignan vertrok en nu om 5.36 uur is geklokt en nog binnen de NT. Een snelheid 1284 m.p.m. is uit de bus gekomen en Bennie begreep gelijk dat dit wel een hele grote kanshebber voor het goud moest zijn. Slechts de weinige liefhebbers en duiven op grotere vliegafstanden dan zijn 1160 km maakten nog kans om hem te verslaan. Het Perpignanfeest werd nog meer glans meegeven doordat de 2de duif om 6.17 uur en 3de duif om 6.36 uur geklokt konden worden. En wat moet er niet door je heen gaan als je niet veel later je eigen naam op de 1e, 3e en 4e plaats op de meldingslijst ziet staan? Harold Zwiers in Den Ham wist om 5.21 uur nog juist voor Bennie Homma te klokken en hij heeft met 1128 km ook een hele grote vliegafstand maar wel zo‘n 32 km korter. Harold wint het zilver op beide fronten. In de NT zijn op deze Perpignan in Nederland in totaal 17 duiven geklokt.

.


.


.
Topper middaglossingen
Sedert 2000 woont de familie Homma in Balk en wel in de ouderlijke woning van Bennie. Daar begon voor hem de duivensport op 11-jarige leeftijd terwijl hij een week eerder zijn 59ste verjaardag heeft mogen vieren. Van 1990 tot en met 1999 woonde het gezin in Wijckel en daar begonnen de fondsuccessen en daar werden twee nationale zeges in de sector 4 gescoord waaronder die op Bergerac in 1998. In Balk staat na 23 jaar spel op de sectorale middaglossingen de teller op zes stuks waaronder die op St. Vincent en Bergerac. Een karrevracht aan top-10 noteringen in de sector en helemaal in de eigen afdeling sieren de erelijst van Bennie en Loes Homma over de jaren. Een ware topper is zo ‘de Bonte‘ en deze duivin van 2013 is de grootmoeder langs vaderkant van Perpignanwinnares. In de afgebeelde stamkaart van de ‘083‘ staat ‘de Bonte‘ vanzelfsprekend vermeld maar niet haar eigen prestaties. Zo vloog ze de 1e nat. Bergerac in 2018 in de sector 4 maar ook de 3e Cahors en de 4e Limoges in diezelfde sector 4. In haar afstamming zien we mooi de basis van het hok Homma en dat is bij haar langs vaderskant het soort van Herman Brinkman uit Tuk die al in de jaren ‘90 werd aangeschaft en nog altijd een belangrijke rol in Balk speelt en langs moederkant een duivin van J. Grootonk uit Bant en zo heeft Bennie over de jaren verschillende duiven in zijn stam ingebracht die in de kweek succes opleverden met zijn eigen basis. Ook twee duivinnen van Koos Steenbeek uit de Bilt zijn succesvol in de kweek geweest. De vader van de ‘083‘ is de ‘013‘ van 2019 en hij vloog als jaarling al de 7e Limoges tegen 3071 duiven en daarna o.a. de 55e Perpignan tegen 3805 duiven nationaal. Dit seizoen is de ‘013‘ nog op Barcelona gespeeld. Bennie korfde dit ar twee duiven op Barcelona en speelde 100 procent prijs aan de plaatsen 920 en 964 tegen 4832 duiven en om 16.41 en 16.55 uur werden ze geklokt met de ‘013‘ voorop. ‘Hij mag nog één keer mee en blijft dan voorgoed thuis‘, zei Bennie voor Barcelona. Omdat de kweek uit hem al toch best te noemen was en toen niet wetende dat twee dochters van hem later de 1e en 3e nationaal en internationaal Perpignan zouden gaan scoren!

.


.
Focus op de ZLU
Sedert een drietal jaren zijn Bennie en Loes Homma zich op de ZLU-vluchten gaan toeleggen. Alle meerjarige nestduiven gaan naar de ZLU-vluchten en alle jaarlingen worden gespeeld op Ruffec en Bergerac van de afdeling en dat is een grote ploeg. Op de ZLU-vluchten zijn dit jaar grotere ploegen op Pau, Agen, Narbonne en Perpignan gespeeld: 22 op Pau, 35 op Agen oud, 23 op Narbonne en 21 op Perpignan. Op Pau werd met de 42e nationaal begonnen met totaal 6 prijsduiven. Op Agen oud werd met prijs 174 begonnen en staan er 10 in de uitslag. Het was de ‘083‘ de Perpignanwinnares die zich in de neutralisatietijd op deze Agen oud om 23.21 uur liet klokken en prijs 174 won. Op Narbonne werd met de prijzen 3, 13, 213 en 354 begonnen en totaal 10 prijsduiven gescoord. Op deze Perpignan pakte Bennie van 10.54 tot en met 13.33 uur nog 5 prijsduiven naast het drietal die absolute duivensporthistorie voor hem geschreven hebben. Op Barcelona had Bennie er dus 2 van de 2 in en op St. Vincent korfde hij ook twee duiven en is prijs 383 tegen 4832 duiven gewonnen. Op Marseille had Bennie er 8 in ‘de strijd‘ gebracht en begon hij met de prijzen 135, 177, 185 en 248 en totaal 6 van de 8 als prijsduif. Op de laatste twee ZLU-vluchten kapen Bennie en Loes eventjes 5 vaasjes weg en wie had gedacht dat dit in Friesland mogelijk zou zijn? In 2021 wonnen ze al 3 ZLU-vazen (prijs bij de eerst 25) en vorig jaar ging er eentje naar het Friese Balk.

.


.
Spel
Toen Bennie terug ging naar Balk heeft hij aldaar een nieuwe garage gebouwd met duivenverblijven er bovenop. Dit hok is 10 meter lang en bevat 5 afdelingen waarvan er 3 voor de (oude) vliegers bestemd zijn en waarop zo‘n 60 koppels huizen. De deuren tussen die drie afdelingen staan open en er nestelen zich ook koppels op de grond. Verder heeft hij een deel van het tuinhok uit Wijckel naar Balk laten meeverhuizen en daar huizen de kwekers op. Alle duiven behouden hun bak zolang ze tot de vliegploeg behoren. In het voorjaar (half februari) worden de oude duiven van hok gehaald en kunnen de jaarlingen een bak uitzoeken en een koppel vormen. Als die goed hun bak hebben weten te ‘pakken‘ komen de ouden terug om alles aan elkaar te laten wennen en daarna worden de twee ploegen iets na elkaar gekoppeld om op nest te komen. Na het seizoen blijven de koppels gewoon altijd bij elkaar en wordt de bak in oktober op half gezet. De geslachten zijn in de voorbereiding ook twee weken uit elkaar geweest om een betere neststand te krijgen maar Bennie zei dit niet van harte te hebben gedaan. Pas eind april en begin mei komen de vliegers voor de eerste keer in de grote mand en dan maken ze zo‘n 5 tot 6 vluchten voor het grote werk. Na de eerste grote fondvlucht wordt elke ploeg voor de tweede vlucht een keer gelapt vanuit Almere. Trainen doen de vliegers twee keer per dag en wel in de morgen van 9 tot 10 uur en in de avond zo laat mogelijk ook een uur en wel zo dat het op het einde begin te schemeren. De vlag staat dan op het hok en zodra die door Bennie wordt gestreken vallen de duiven gelijk op de plank en gaan naar binnen. Begin juni zijn twaalf vliegers nagekeken door dierenarts Nanne Wolf in Wezep en bij drie duiven werd een lichte geelbesmetting vastgesteld. Alle duiven kregen daarop een geelpilletje opgestoken.

Moeder
De moeder van ‘083‘ en dus ook van de tweede duif en wel de ‘653‘ van 2020 was een duivin van 2019. Ze vloog als jaarling prijs van Bergerac maar werd in 2021 verspeeld. De twee zussen stammen dus uit twee duiven van 2019 en als jaarling schonken de ‘653‘ het leven en als tweejarigen de winnende ‘083‘. In de afkomst van de moeder zien we ook weer de duivin van J. Grootonk uit Bant en de lijn van de ‘Bergerac‘. De ‘653‘ wist eerder al een keer op een ZLU-vlucht te pieken en wel met de 26e nat. Narbonne in 2021. De derde duivin en wel de ‘082‘ van 2019 wist ook op Narbonne te pieken en wel met de 22e nationaal in 2021. Deze duivin heeft als vader een doffer van Dick Letter uit Den Oever en hij is een dochter van de duivin die in 2015 Tarbes in de sector 2 won. De moeder van de ‘082‘ is een dochter van de ‘2e Nationale Asduif‘ en hem vinden we ook bij de twee zussen in de afstamming terug en die doffer presteerde dat in 2010.

.


.
Elfstedentocht
Het plaatsje Balk (gelegen in de zak van Friesland en wel Gaasterland) ligt aan de route van de beroemde Elfstedentocht. Vanuit Leeuwarden en Sneek wordt naar het zuiden gegaan en over het Slotermeer wordt eerst Sloten zelf aangedaan en dan weer terug naar het Slotermeer gegaan en de richting van Balk geschaatst alwaar de Luts wordt opgegaan en naar de richting Stavoren wordt getrokken. En laat nu onze hoofdpersoon deze tocht ook te hebben geschaatst en wel in 1986. In 1985 wilde Bennie ook meedoen maar toen waren de startbewijzen al uitverkocht toen hij er ook eentje wilde gaan bemachtigen. In 1986 was Bennie lid geworden en kon zo meedoen op de tocht die Evert van Benthem dat jaar voor de tweede jaar op rij zou gaan winnen. Intussen is Bennie de laatste jaren wel flink met zijn gezondheid gaan sukkelen en vooral met zijn longen. En dat maakt begrijpelijk al het duivenwerk dat gedaan moet worden er niet makkelijker op. In de duivensport is echtgenote Loes een grote steun en hulp.

.


.


.
Nieuwleusen
Het meest noordelijk gelegen ZLU-inkorfcentrum in Nieuwleusen maakt dit jaar wel een ongelofelijk jaar mee. Na Rieks Lonsain uit Nieuwleusen zelf op Marseille is het nu dus Bennie Homma die het centrum naar de hoogste eer doet grijpen. Twee internationale vluchten winnen is niet niks. Bij de 18 inkorvers op Perpignan waren trouwens nog twee liefhebbers vorm die in het recente verleden nationaal Perpignan wisten te winnen en wel Rutger Jan Rittersma uit Zuidlaren in 2021 en Arjan Beens uit Genemuiden in 2014. Rutger Jan Rittersma wist op zijn vorige woonadres in Groningen al een internationale vlucht te winnen (plus prijs 3) en wel vanuit Agen (1099 km) in 2013. Een bijzonder gezelschap van inkorvers daar in het hoge noorden en dat op 31 ZLU-inkorfcentra in Nederland. Ja op Perpignan 2023 hebben Bennie en Loes Homma hun duiven in een puike vorm aan de start kunnen brengen en drie duivinnen hadden hun kompas en aandacht heel scherp staan. Ze hadden ervaring, bewezen al de afstand aan te kunnen en zich te bewijzen. En wat maakt het dat de ene duif in de donkerte in meer of mindere mate doorvliegt en anderen niet? Ongetwijfeld de vorm en scherpheid op het goede moment, de wil om naar huis te gaan en de klasse om dat ook werkelijk te kunnen doen. Natuurlijk moeten de (weers)omstandigheden ook meezitten en de puzzelstukjes juist dan goed op hun plaats kunnen vallen. En waarom kan de ene duif het dan juist wel en vele anderen dan juist niet? Het mysterie van de duivensport. Bennie en Loes Homma hebben de mooiste duivensportprestatie in hun loopbaan weten neer te zetten. Het moet genieten voor hen zijn en dat is hen van harte gegund!

Ad van Gils
Wedvlucht: Internationaal - PERPIGNAN
gelost: 07-08-2023, 07:15 uur
Nederland 4635
Belgie 5722
Duitsland 857
Frankrijk 4540
Engeland 225
Luxemburg 42
Internationaal 16.020 DuivenLossing Perpignan om 07:15 uur

.


.


.
Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie over wat cookies zijn, welke cookies op onze website worden gebruikt en wat ze bijhouden is beschikbaar in het onderdeel cookies van ons privacy statement    Akkoord Niet akkoord