Z.L.U. vluchten

                                                                                                        

Vluchten ZLU marathon 2024.                                                       Vluchten West Europese Super Marathon 2024

Agen oude,  Barcelona, Marseille, Narbonne.                                  Pau,  Barcelona,  St.Vincent,  Perpignan.
 

Pau

25-06-2023
Hippodrome de Pau Pau
>  Kooilandsedijk 6 Strijen

VOORBESCHOUWING WEDVLUCHT PAU

.
Inmanden: maandag 19 juni
Los : vrijdag 23 juni


.
Internationaal georganiseerd door: LA COLOMBE JOYEUSE – BRUSSEL

.


.
GPS Coördinaten: Noord + 432008.0 West - 002220.0 Hippodrome De Pau

.
Deelname met jaarlingen is niet toegestaan.

.
De vrachtkosten bedragen € 6,45 per duif.
Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag € 8,00 en is niet verplicht. Of papieren uitslag wordt gemaakt, wacht op besluiten vergadering inrichters - KBDB

Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen.
- internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag.


Extra ereprijzen:
  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

.
Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld
.
BRABANT 2000
.

De vlucht PAU telt mee voor de :
.
WEOM marathon.

Betreft nieuwe losplaats:

PAU 2023 NIEUW
.
HIPPODROME DE PAU

.
COORDINATEN :
.
+43°20‘08" / -00°22‘20"

.
De lengte van het terrein is 865 meter !!
..
De vrachtwagens hebben gemakkelijk toegang tot het terrein van de hippodroom van Pau. Er zijn geen bomen of hoogspanningsleidingen in de zone van de Hyppodrome.

.


.


.
Wie was de PAU winnaar van 10 jaar geleden ?

.


.
HANS VAN DE GRUITER
UIT ARNEMUIDEN ZEGEVIERT OP NATIONAAL PAU.

.
Op vrijdag 14 juni stond de eerste fondklassieker op het programma van de ZLU. Dit gebeurde in samenwerking met de Colombe Joyeuse uit Anderlecht. De vooruitzichten op de lossingdag waren prima en men kon om 6 uur 45 reeds het sein geven om te lossen en het vertrek was zeer goed. Het was er lichtbewolkt en er stond een kalme wind uit oostelijke richting vanaf Pau tot in de buurt van Parijs. Hier draaide de wind naar het Zuid-Westen. Dit zou betekenen dat de duiven de kustlijn zouden gaan volgen. Later bleek dit ook zo te zijn toen de eerste meldingen bekend werden. Als eerste stond Ludovic Guirado uit het Franse dorpje St. Nicolas d‘Aliermont in de Haut Normandie gemeld. Hij klokte een duif om 16.57 uur op een afstand van 739 km. Snelheid 1208 m/min.Men kon aan het rekenen slaan. Zo gebeurde het ook in Arnemuiden waar Hans van de Gruiter had zitten puzzelen dat als je voor de overwinning zou moeten gaan er een duif moest zijn voor 20 uur. Hans en zijn vader, die mee op post zat, werden aangenaam verast toen er om 19.43 plots een duif over het huis uit de richting van de kust kwam aanzetten en op het hok neerstreek. Snel kwam hij binnen, het was de derde inzet. Bij melding was ook de meldpost verrast. Men had zo vroeg geen duif verwacht. Om door te melden moest alles nog in gereedheid worden gebracht. Hans klokte zijn weduwnaar om 19.43.36 op een afstand van 958.863 km. Dit zou een winnende snelheid opleveren van 1231.52 m/min. Hans had 3 duiven op Pau ingemand en wist de overige twee om 20.13 en 20.33 uur te klokken hetgeen betekende dat hij voor de volle bak ging. 1-19 en 66 op de voorlopige uitslag.In Nederland gingen de feestklokken luiden in Arnemuiden. Internationaal ging de top 4 naar de Engelse liefhebbers, waarbij Geoff en Catherine Cooper uit Peasedown St. John, nabij Bristol, zou winnen. Hans van de Gruiter staat internationaal voorlopig op een fraaie 5e plaats. In Nederland werd qua deelnamen een nieuw record bereikt. Niet minder dan 3.124 duiven stonden ingetekend en dit waren er 473 meer dan verleden jaar. Al snel stond de telefoon niet meer stil en van her den der kwamen de felicitaties en werd het een drukte als nooit eerder.

.

.

De 10 geboden, niet van Mozes maar van : Harm Kuiper

.


.
Wonende te: Borne
Provincie: Overijssel Twente

.
1. Hoe bent U verzeild geraakt in de duivensport ?

Ik ben in 2008 in aanraking gekomen door mijn goede vriend en duivenliefhebber Willem Mulderij.Ik had een mooie doffer opgevangen die zich goed leek te vermaken in onze kippen volière.Na verschillende pogingen om de doffer bij de eigenaar te krijgen gaf Willem aan dat het wel fijn voor het dier zou zijn om er een duivin bij te zetten.Dat werden 10 jonge duiven en toen was het spel op de wagen.

2. Hoe was Uw 1e kennismaking met de ZLU vluchten ?

In mijn eerste jaren speelde ik vooral de middaglossingen. Opnieuw was het Willem die mij aanspoorde om ook eens deel te nemen aan een ZLU vlucht. Het leek mij op dat moment een brug te ver maar aangemoedigd door de vroege duiven die af en toe in onze regio bij topliefhebbers vielen heb in 2016 voor het eerst duiven ingekorfd op Pau (1.138km) en Agen (1.010 km). In 2019 ben ik opnieuw gestart op ons nieuwe adres in Borne. Ik richt mij nu volledig op de ZLU vluchten. Deze vluchten sluiten helemaal aan bij waar ik plezier uit haal en dat is het beste halen uit zo goed mogelijke duiven.

3. Hoe is de voorbereiding seizoen 2023 verlopen ?

Het seizoen start voor mij in december als ik tijd heb gehad om alle uitslagen te verwerken. Ik start dan het seizoen met het selecteren van de kwekers.Ik probeer mij niet te laten verleiden door stambomen en uiterlijke schoonheid en kijk alleen naar de prestaties van de nakomelingen. Met de filosofie beter 1 twijfelaar te veel uitgeselecteerd dan 5 te weinig trek ik snel conclusies. Duiven die het hier goed doen komen uit de lijnen van Willem Mulderij, Jelle Jellema, Coen van Haarlem en Ron de Jong.

.
.
Ouders van de 50e Nat Narbonne 2022.
Inteelt “de 27" van Coen van Haarlem maal een dochter uit de “04"
van Ron de Jong die een 6e nat Pau vloog maar en ook een 50e Nat Narbonne.

.
De vliegduiven worden op een zelfde wijze geselecteerd. Ze krijgen in de winter de benodigde entingen en krijgen nog 1 a 2 keer per week de kans om de vleugels even te strekken. Buiten het seizoen besteed ik ongeveer 15 minuten per dag aan de duiven. Op die manier blijft er in een groot deel van het jaar tijd over voor andere dingen die de moeite waard zijn. Als het seizoen start dan ben ik snel 2,5 uur per dag met de duiven bezig. In het voorjaar zorg ik bij het koppelen van de kwekers dat de jongen vier weken oud zijn op de datum dat de klok wordt verzet. Ik plan dat zo omdat ik vaak laat thuis ben en er vanaf dat moment wat meer tijd is om de jongen ‘s avonds ‘s avonds nog even los te laten.

Toen het seizoen dit jaar (eindelijk) daar was, was het vooral koud. Ik heb op mijn handen gezeten en ik heb gewacht met trainen en africhten tot de temperaturen wat opliepen. De opbouw gaat nu goed. Nu de afstanden wat groter worden zie ik mijn goede duiven wat meer naar voren komen en ik heb mijn wekelijkse afspraken met dierenarts Nanne Wolff ingepland. Op schema!

4. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?

Ik heb 40 oude en 40 jaarlingen in de voorbereiding. De oude duiven staan voor twee vluchten ingepland, de jaarlingen probeer ik minimaal 1 ZLU vlucht te geven.

5. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom !

Ik heb een drukke baan een slecht geheugen dus ik plan alles zorgvuldig. Zo ook de verschillende ploegen. Ik speel alle duiven op nest dus dan is een planning het ook van belang om gewenste standente krijgen op het moment van inkorven.

6. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?

Ik korf in bij NIC Borne. In onze regio spelen veel toppers maar op de ZLU korf ik met o.a. Jelle Jellema, Harold Zwiers, Hans en Robert Seelen Jan Morsink en Luuk Becker. Stuk voor stuk mannen met een geweldige staat van dienst en meer kennis en ervaring dan ik zelf. Uiteraard komt iedereen om te winnen maar er is ook veel gezelligheid, openheid en solidariteit.

7. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?

Ik zoek naar duiven met een erg goed duurvermogen. Ik kijk daar ook in het bijzonder naar als ik duiven aanschaf om mijn kweekhok te versterken. Op zware vluchten komt dit het best tot zijn recht en voor ons zijn dat meestal de vluchten vanaf de oostzijde. Daar speel ik dus met het meeste plezier op.

8. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?

Over het algemeen vind ik dat de duiven in goede conditie thuis komen van een vlucht. Ik heb zeker de indruk dat de duiven onderweg goed geconditioneerd en verzorgt worden.

.


.
9. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?

Ik vind het prachtig om de aankomsten vanuit noord Frankrijk op te volgen. Ik start dan met de meldsite van Pipa, opgevolgd door de site van de ZLU en de Fondunie2000 meldlijst.

10. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?

We hebben een dusdanige overvlucht dat het internationaal spel wat minder relevant wordt. Ik richt mij met name op het nationale spel en de aankomsten van mijn collega‘s in het NIC.

11. Eigen vraag/verhaal met Uw antwoord !!

Het opstarten op een nieuw adres met een nieuw hok kost mij wat tijd. Ik zie nu elke lichting jaarlingen wat beter worden dan de voorgaande en alleen al daaraan beleef ik veel plezier. Daarnaast alle contacten met mijn duivenvrienden en kennissen en in het speciaal de vriendschap met Daniel Kreilemans en Willem Mulderij maken elk hoogtepuntje een feestje en elke teleurstelling minder dramatisch. Ik heb vorig jaar de 50e en de 70e nationaal Narbonne (1053km) met twee jaarlingen kunnen spelen. Voor mij twee hoogtepunten. Ik hoop daar dit jaar weer bij in de buurt te komen.

Aldus Harm.

.
Deze opnames zijn van eind 50e jaren, begin 60e jaren,
nu precies 65 jaar geleden na de oprichtingvan de Zuid Limburgse Unie in 1958
in de Zuid Limburgse mijnstreek .


.


.
En hier doet de ZLU het allemaal voor,
vriendschap onder mekaar van de bovenste plank !

.


.
Sportvrienden,
Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

.

.
PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

.

.
De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 64 jaar een begrip
in de Nederlandse duivensport !


.
Reporter van het verslag van Pau is:
.
Marcel Görtzen.


.
Ook deze reportage staat straks in
“ Het Spoor der Kampioenen “.

.


.
Dank zij de medewerking van duivensportblad
De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in
De Duif.1

.


.

;
Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.
Pau 2023 allerlei.

.


.
Beste sportvrienden,
het ZLU seizoen is begonnen. In het voortraject was er veel animo voor deze openingsvlucht 2023.

.


.
Instructies en labels komen op tafel !

.


.
Poulebrieven worden ingevuld !!

.


.
EC systemen worden op orde gebracht !!

.


.
Kan er nog eentje bij !!

.


.
De verwachting voor de dag van lossing !!

.


.
Iedereen heeft zijn plekje, ook Hub !!

.
Er waren enkele logistieke wijzigingen aangebracht i.v.m. wegomleidingen en verzoek om eerder opgehaald te worden. Haringvlietbrug is afgesloten vandaar dat Klaaswaal voor Middelharnis werd opgehaald. De route liep vervolgens goed. Mocht het niet zo zijn, bel me even !

.


.
Maasdijk is tevreden, de duiven zijn al om 19.45 in de wagen !! Route 3 werd omgekeerd opgehaald, Maasdijk als 1e, Ijsselstein als laatste, dit is een experiment, wordt vervolgd !

.


.


.
Het WCS controle systeem in werking !!

.


.


.
De aanvoertroepen in aktie !!

.


.
Het voornaamste bij deze tropische temperaturen !
Water, water en nog eens schoon water !

.


.
Netjes inladen, rij bovenlangs vrij om nog extra te ventileren !

.


.
Tussen de bedrijven door, even lekker lunchen.
Smakelijk eten, noeste ZLU werkers !!


.
Sportvrienden,
zoals het onderstaande overzicht aangeeft een duidelijke afname overal inzake het aantal ingekorfde duiven. De reden is bekend en vaak genoeg ook op FB vermeld, het opleer-seizoen was zwaar en vaak moeilijk. Vaak genoeg hoorde ik dit jaar dat het “aantal vlieguren “ en niet het aantal gevlogen kilometers bepalend is voor het opleren. Begrijpelijk, voorheen was ca. 2.000 km als voorbereiding vaak voldoende, met gem. 75/80 km/uur vlogen de duiven dan gem. 25 uur.
.

.
Met de zware vluchten van 2023, waar net gem. 60/65 werd gevlogen ben je al gauw 33 vlieguren kwijt. En zo heeft iedereen zijn eigen mening in deze materie !

Het loodswerk in Rucphen !
In de loods te Rucphen zijn de volgende aantallen verwerkt: Totaal 219 manden. Op de camion met remorque van Fa. Bauwens 189 manden , en 30 manden zijn apart in een kleine wagen geladen. Die komen op de wagen met de Duitse duiven en daar worden nog manden van Belgische duiven aan toegevoegd.

Totaal 217 manden van 18 is 3.906 duiven
Restmand 9 duiven
Restmand 13 duiven
Totaal 3.928 duiven

Vertrek van de 2 wagens dinsdagmiddag rond 14:00 uur.

.


.
Pau vrijdag om 08.19 uur
Pau uitgesteld, vanwege lage bewolking en mist die niet snel optrekt.

.


.

3e van links is Frans, onze verzorger. Zijn chauffeur staat tussen Paul en Jorg in.
Jorg ( achterste rij 3e van rechts)
heeft ook Nederlandse duiven verzorgd, die bij hem op de trailer stonden.

Hartelijk dank voor jullie inzet !!


Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.

No NPO-Lidnr Naam Plaats Afstand J-Aluring Dag/tijd M/Min Mee
1 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 1004377 1-1178402 25-06 05:04.57 1062.89 13
2 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 1056235 1-1212923 25-06 07:21.30 976.64 21
3 25570039 J. STEVENS S SCHINVELD 974751 1-1405484 25-06 06:04.18 970.58 5
4 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 1062020 1-1068039 25-06 07:48.39 957.94 26
5 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 2 0-1515959 25-06 07:50.07 951.46 21
6 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 1024806 0-1437708 25-06 07:21.42 947.40 20
7 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 1124448 1-1589541 25-06 09:09.14 945.52 19
8 19390335 J.W. VAN GILS O OOSTERHOUT 1003702 1-2113280 25-06 07:02.54 944.31 7
9 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 990508 9-1636658 25-06 06:55.46 938.19 17
10 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 3 1-1212925 25-06 08:12.01 933.06 21
11 14259002 COMB NIESTEN-NIEMARK U UITGEEST 1088389 1-1113601 25-06 08:48.07 931.75 12
12 15429003 COMB VAN TILBURG N NIEUW-VENNEP 1060736 0-1376633 25-06 08:19.55 930.54 10
13 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 1033632 0-2045098 25-06 07:51.06 930.28 12
14 18420349 FREDERIK LELIAERT A AARDENBURG 927723 0-1542878 25-06 05:58.04 929.52 6
15 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 1092965 1-1100502 25-06 09:02.30 924.28 24
16 18281048 LEX THIJS S ST. JANSTEEN 941897 0-2019773 25-06 06:19.45 923.66 6
17 24440010 V VAN BOGAERT M MARGRATEN 955373 0-1705523 25-06 06:36.27 921.77 2
18 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 1059040 0-1326414 25-06 08:29.37 921.21 10
19 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 1130150 1-1532578 25-06 09:48.34 919.89 36
20 25810004 HOK SMEETS-PENRIS S STEIN 967005 1-1415540 25-06 06:51.52 919.32 3
21 13160539 P. ZUURBIER H HEILOO 1099217 0-1398106 25-06 09:17.35 917.86 8
22 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 1093933 7-1174770 25-06 09:12.10 917.60 21
23 19351298 R. DE LEEUW M MADE 1004899 0-2031775 25-06 07:36.24 916.54 10
24 7720197 WILFRED PASMAN E EMPE 1094231 1-1587547 25-06 09:14.07 916.35 10
25 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 1004271 1-1159543 25-06 07:38.57 913.85 25
26 15320497 HAROLD V.D. KRUIJK M MONSTER 1024706 9-1599336 25-06 08:03.50 911.80 11
27 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 996062 9-1637075 25-06 07:32.45 911.52 14
28 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 1119662 1-1095141 25-06 09:48.32 911.38 14
29 18640011 A. SCHULTS B BRUINISSE 984629 1-1246941 25-06 07:20.54 910.93 2
30 18329201 COMB. VERHAGEN-BUYL W WESTKAPELLE 954698 9-3904336 25-06 06:48.47 910.29 8
31 8650020 G. LOOIJEN D DODEWAARD 1055125 9-1434120 25-06 08:40.00 909.59 2
32 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 1018108 8-1118690 25-06 07:59.39 909.31 10
33 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 1017216 0-2046921 25-06 08:00.27 907.86 10
34 19351565 JOHN VAN BRAGT B BREDA 997634 1-2112601 25-06 07:38.53 907.86 4
35 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 1057748 1-1713101 25-06 08:46.33 906.73 36
36 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 2 0-1435935 25-06 08:10.31 906.49 20
37 17380965 WALTER VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 1017968 1-1208088 25-06 08:06.49 903.40 17
38 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 2 1-1067962 25-06 08:55.50 903.21 26
39 11390029 T. MAASSEN A AMERSFOORT 1070472 0-1345872 25-06 09:05.52 902.69 7
40 12480007 FRED VAN PAREEN A AMSTERDAM NOORD 1082018 0-1372012 25-06 09:19.02 902.41 12
41 12480007 FRED VAN PAREEN A AMSTERDAM NOORD 2 0-1372019 25-06 09:19.02 902.41 12
42 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 1027575 0-1511659 25-06 08:20.59 900.61 10
43 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 2 0-2035359 25-06 08:09.59 900.20 10
44 2260119 BENNIE HOMMA B BALK 1150776 9-4202051 25-06 10:42.33 897.26 22
45 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 2 0-1466234 25-06 07:44.04 897.15 17
46 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 2 9-1493136 25-06 09:00.59 896.74 10
47 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 3 0-1364815 25-06 09:04.21 896.71 26
48 16041328 P.KOL R ROTTERDAM 1022551 0-1453468 25-06 08:20.40 896.45 4
49 12649008 COMB ZOMERDIJK-BERK N NOORDBEEMSTER 1100080 0-1401593 25-06 09:50.37 893.93 10
50 11050005 MARTIJN SCHUERINK A AMERSFOORT 1074907 1-1048572 25-06 09:22.52 893.62 3
51 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 2 1-1178424 25-06 08:04.14 893.39 13
52 19479001 COMB DE PIJPER H HOEVEN 989372 1-1264255 25-06 07:48.51 892.25 25
53 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 980183 0-2028549 25-06 07:38.37 892.20 17
54 4330021 PIETER WOORD U URK 1128050 1-1554622 25-06 10:24.34 892.05 24
55 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 1137276 0-1102281 25-06 10:36.01 891.27 30
56 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 4 0-1515977 25-06 09:05.22 891.06 21
57 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 1031061 1-2137805 25-06 08:37.33 890.73 24
58 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 2 1-1095246 25-06 10:18.29 889.69 14
59 15170011 M.E.EROL ' 'S-GRAVENHAGE 1030749 0-1421898 25-06 08:39.28 888.99 2
60 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 2 9-1768924 25-06 09:51.38 888.20 21
61 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 1026531 0-1446351 25-06 08:35.46 888.18 10
62 8700782 JOOP STEENTJES S SILVOLDE 1079225 0-1295103 25-06 09:35.46 887.69 6
63 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 1071236 0-1365640 25-06 09:27.28 887.18 8
64 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 2 1-1159488 25-06 08:12.03 887.13 25
65 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 3 1-1748052 25-06 08:12.29 886.79 25
66 15390344 J.C.M. POST N NAALDWIJK 1023095 0-1436111 25-06 08:35.31 885.40 3
67 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 2 7-3736425 25-06 08:45.12 884.88 24
68 19351298 R. DE LEEUW M MADE 2 0-2003568 25-06 08:15.57 884.63 10
69 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 1055758 9-1502514 25-06 09:13.29 884.60 11
70 14160200 JOHN HARDEBOL C CASTRICUM 1089648 0-1412408 25-06 09:51.49 884.59 12
71 18329201 COMB. VERHAGEN-BUYL W WESTKAPELLE 2 7-3707282 25-06 07:19.45 884.18 8
72 13160539 P. ZUURBIER H HEILOO 2 8-1785200 25-06 10:05.12 882.76 8
73 15429003 COMB VAN TILBURG N NIEUW-VENNEP 2 1-1139386 25-06 09:22.23 882.20 10
74 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 3 9-1606355 25-06 08:44.29 880.05 20
75 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 3 0-1383103 25-06 10:04.05 879.31 21
76 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 982069 9-3922004 25-06 08:00.20 876.59 23
77 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 2 0-1511620 25-06 08:52.39 876.28 10
78 16220008 J.C. WAGNER S STAD A/H HARINGVLIET 996234 9-1637508 25-06 08:17.17 875.98 5
79 12649007 DIRK&ELITSA VELDHUIS D DIEMEN 1077824 9-1534213 25-06 09:51.24 875.28 3
80 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 2 0-1165795 25-06 10:44.49 875.18 19
81 15399001 J.M. DE WIJS & ZN D DEN HOORN 1025358 9-1605649 25-06 08:51.40 875.13 12
82 16130221 J. J. TORREMAN O OOSTVOORNE 1009384 1-1158200 25-06 08:34.08 874.58 10
83 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 3 1-2137877 25-06 08:59.06 874.45 24
84 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 1022506 0-1472276 25-06 08:49.48 874.09 20
85 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 2 0-1335317 25-06 09:29.41 872.76 11
86 13340004 R.T. LETTER H HIPPOLYTUSHOEF 1136572 0-1407669 25-06 11:02.57 872.31 12
87 17380965 WALTER VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 2 1-1207827 25-06 08:47.34 871.87 17
88 6530010 RICK TUTEN D DALMSHOLTE 1131726 9-1276846 25-06 10:59.01 871.22 9
89 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 2 1-1000560 25-06 08:48.42 871.15 10
90 4131233 JAAP MAZEE E ENS 1130955 0-1109216 25-06 10:58.31 870.96 21
91 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 1022303 9-1677735 25-06 08:53.57 870.82 9
92 19351298 R. DE LEEUW M MADE 3 0-2003578 25-06 08:34.21 870.53 10
93 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 991839 9-3910872 25-06 08:19.24 870.49 8
94 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 4 1-1068138 25-06 09:40.26 870.20 26
95 17469003 GEBR. DE VREEDE B BERKENWOUDE 1032818 0-1512531 25-06 09:06.59 870.12 11
96 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 3 1-1589518 25-06 10:52.42 869.85 19
97 18109004 COMB. FRANSE ' 'S-HEER ARENDSKERKE 961500 1-2101660 25-06 07:45.47 869.52 9
98 22010033 L. KOOLEN B BAKEL 1017039 0-2035616 25-06 08:50.12 869.12 5
99 15199291 COMB. VAN DER PLAS R RIJNSBURG 1047371 9-1545054 25-06 09:25.55 868.53 4
100 16160018 L. PONSEN K KRIMPEN A/D IJSSEL 1023612 9-1634906 25-06 08:59.17 868.00 3
101 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 3 0-1511639 25-06 09:04.11 867.75 10
102 7130477 J. DOPPENBERG JR. V VOORTHUIZEN 1080429 9-1366094 25-06 10:05.28 867.49 11
103 9371265 TON WILLEMS B BALGOY 1044473 0-1310875 25-06 09:24.10 867.38 6
104 24040015 MYRON MESTRINI B BEEK 966968 1-1376361 25-06 07:54.59 867.25 4
105 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 4 9-1683616 25-06 09:04.57 867.19 10
106 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 1005316 0-1102432 25-06 08:39.55 866.71 18
107 17110010 P.J. WESTERDIJK G GORINCHEM 1025987 1-1190754 25-06 09:03.48 866.69 5
108 18261458 GUY FIJEN N NIEUW-NAMEN 948138 0-2018944 25-06 07:34.09 866.55 6
109 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 2 1-1159189 25-06 08:40.52 866.01 18
110 2259175 COMB REKKER-WESTRA B BERLIKUM 1187896 8-4299608 25-06 12:11.45 865.97 13
111 22589111 VERHAGEN V/D STEEN S ST. OEDENRODE 1014963 9-3948568 25-06 08:52.29 865.65 10
112 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 3 1-1159125 25-06 08:42.05 865.10 18
113 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 5 0-1745484 25-06 09:41.06 864.99 21
114 4131233 JAAP MAZEE E ENS 2 0-1109121 25-06 11:08.30 864.31 21
115 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 944430 0-2019057 25-06 07:33.03 864.03 11
116 16751345 J.J. HOLLAAR S STRIJENSAS 1003142 0-1481608 25-06 08:41.02 864.01 6
117 15391072 P. DE ZEEUW ' 'S-GRAVENZANDE 1019920 8-1035921 25-06 09:00.58 863.63 5
118 18100015 SJAAK DE VOS ' 'S-HEERENHOEK 954455 8-3831758 25-06 07:46.11 862.84 10
119 12410724 N. TETTEROO P PURMEREND 1094568 9-1578944 25-06 10:28.50 862.66 5
120 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 4 1-2137802 25-06 09:15.21 862.56 24
121 23370002 M. WIJNEN P PANNINGEN 1008934 1-1360215 25-06 08:50.01 862.32 11
122 16169050 MUDDE - HERPST K KRIMPEN AAN DEN IJSS 1022794 0-1462615 25-06 09:07.07 861.58 6
123 4100962 W.J.E. DIENDER G GRAFHORST 1129816 0-1105118 25-06 11:11.56 861.18 6
124 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 1137644 1-1614363 25-06 11:21.44 860.72 19
125 4330021 PIETER WOORD U URK 2 0-1129536 25-06 11:10.37 860.70 24
126 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 1029981 8-1054669 25-06 09:16.47 860.62 5
127 18500935 A.C. VAN DE LINDE R RILLAND 961586 1-1241894 25-06 07:57.36 860.40 4
128 17071016 J.A.M.DE JONG R ROELOFARENDSVEEN 1053077 7-1271556 25-06 09:44.16 860.17 14
129 12480007 FRED VAN PAREEN A AMSTERDAM NOORD 3 1-1075166 25-06 10:18.33 859.73 12
130 20072130 GERARD SCHELLEKENS R RIEL 994952 0-2028512 25-06 08:37.31 859.56 15
131 11050005 MARTIJN SCHUERINK A AMERSFOORT 2 0-1274331 25-06 10:10.44 859.42 3
132 10209486 C.J.J. VAN WIJK & ZN B BENSCHOP 1043839 1-1025579 25-06 09:34.46 859.29 20
133 7440882 BERT EIKELBOOM H HEERDE 1113612 1-1641949 25-06 10:55.59 859.28 13
134 16221246 R. VAN DEN BOS S STAD A/H HARINGVLIET 995948 1-1166188 25-06 08:39.09 859.21 5
135 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 952857 9-1718251 25-06 07:49.16 859.00 8
136 24440253 GEORGE VAESSEN G GRONSVELD 950623 0-1695466 25-06 07:47.07 858.65 2
137 13160539 P. ZUURBIER H HEILOO 3 0-1398146 25-06 10:40.33 858.39 8
138 6170001 H. KUIPERS B BORNE 1128204 0-1122450 25-06 11:14.26 858.32 10
139 18320898 A.J. MALJAARS Z ZOUTELANDE 2 1-2100664 25-06 07:50.37 857.95 8
140 12060076 MIKE PEEREBOOM A AMSTELVEEN 1071089 8-1751587 25-06 10:08.32 857.88 9
141 6170001 H. KUIPERS B BORNE 2 1-1572834 25-06 11:15.24 857.69 10
142 22589111 VERHAGEN V/D STEEN S ST. OEDENRODE 2 8-3843493 25-06 09:03.48 857.38 10
143 16220992 P.A. DE VOGEL O OUDE TONGE 3 1-1166743 25-06 08:35.21 857.32 17
144 18421158 E. ULIJN W WATERLANDKERKJE 936124 8-3825555 25-06 07:31.57 857.30 8
145 15429003 COMB VAN TILBURG N NIEUW-VENNEP 3 1-1079557 25-06 09:57.51 856.92 10
146 15429206 GEBR. VAN DIJK N NOORDWIJK 1052605 0-1440879 25-06 09:48.24 856.89 18
147 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 929769 1-1240002 25-06 07:25.08 856.83 15
148 16130629 H. TIMMERS O OOSTVOORNE 1010537 7-1235494 25-06 08:59.33 856.71 5
149 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 991953 7-1247929 25-06 08:37.52 856.71 7
150 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 4 9-1606324 25-06 09:16.33 856.47 20
151 17070606 J. VAN KLINK O OUDE WETERING 1055552 8-1094218 25-06 09:52.43 856.28 5
152 16220682 C. VAN DEN BOS M MIDDELHARNIS 995984 9-1638394 25-06 08:43.15 856.21 4
153 21430878 W. VAN OOIJEN R ROSMALEN 1025962 9-3943339 25-06 09:18.47 855.84 2
154 18500028 F.H. JANSSENS K KAPELLE 962799 0-2026945 25-06 08:05.15 855.63 6
155 6580381 B. KASTELEIN H HENGELO 1128051 8-1545490 25-06 11:18.41 855.44 6
156 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 2 1-1532594 25-06 11:21.48 855.01 36
157 17630694 ARCO VAN VLIET A AMMERSTOL 1031130 0-1522565 25-06 09:26.04 854.95 5
158 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 2 1-1100485 25-06 10:38.39 854.78 24
159 2260119 BENNIE HOMMA B BALK 2 9-4202047 25-06 11:47.48 853.82 22
160 16750006 JAAP HUIZER R RHOON 1012875 0-1475755 25-06 09:06.24 853.74 2
161 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 3 8-3839032 25-06 09:11.36 853.66 10
162 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 3 0-1107649 25-06 11:24.35 853.21 36
163 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 965124 0-1544979 25-06 08:11.19 853.10 14
164 22580201 B. GIEBELS S ST. OEDENRODE 1014270 9-3948881 25-06 09:08.58 853.07 12
165 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 961322 1-1240787 25-06 08:06.56 853.04 10
166 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 4 1-1532544 25-06 11:24.54 853.01 36
167 11390029 T. MAASSEN A AMERSFOORT 2 0-1345818 25-06 10:14.57 853.00 7
168 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 5 0-1435995 25-06 09:21.48 852.73 20
169 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 4 1-1159511 25-06 08:57.57 852.56 25
170 4131233 JAAP MAZEE E ENS 3 0-1109310 25-06 11:26.52 852.35 21
171 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 2 0-1291113 25-06 10:01.03 852.30 36
172 18049318 GEBR. DINGEMANSE A ARNEMUIDEN 957524 9-1703057 25-06 08:04.00 851.89 3
173 12410008 R. TIMMERMANS S SCHELLINGWOUDE 1081510 9-1540450 25-06 10:29.54 851.65 10
174 17660890 A. VAN DER BIJL JR. W WOERDEN 1048355 8-1131983 25-06 09:51.27 851.32 6
175 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 3 0-1397009 25-06 10:44.00 851.22 24
176 14259001 COR SNEEKES & ZN D DRIEHUIS NH 1079459 0-1414931 25-06 10:28.14 851.15 9
177 21301491 HARM LAMERS H HEESCH 1033078 0-2041795 25-06 09:33.54 851.04 14
178 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 963058 0-2025057 25-06 08:12.01 850.75 23
179 17381359 I VAN DER RHEE A ALBLASSERDAM 1020504 1-1207879 25-06 09:19.35 850.72 8
180 16149004 COMB D. BAKKER EN ZN P POORTUGAAL 1012572 9-1648198 25-06 09:10.21 850.65 9
181 17380132 H.P. VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 1016635 0-1491879 25-06 09:15.12 850.60 10
182 6900005 H. ZWIERS D DEN HAM 2 1-1614340 25-06 11:37.29 850.59 19
183 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 3 1-1095171 25-06 11:16.27 850.52 14
184 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 5 1-1532588 25-06 11:29.00 850.38 36
185 13140442 L.A. PRONK B BREEZAND 1131339 7-1162109 25-06 11:30.28 850.33 4
186 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 4 1-1589510 25-06 11:23.06 849.86 19
187 8030025 D. ALTENAAR G GIESBEEK 1076041 1-1703093 25-06 10:27.43 848.80 10
188 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 2 1-1239978 25-06 07:35.26 848.77 15
189 8659002 DE VREUGD-VAN BEEK R RHENEN 1058629 0-1291236 25-06 10:07.25 848.66 6
190 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 1030754 1-2136344 25-06 09:35.05 848.30 36
191 14259002 COMB NIESTEN-NIEMARK U UITGEEST 2 1-1113908 25-06 10:43.15 848.15 12
192 21281263 G.A. KNOOP E EST 1038170 9-1025823 25-06 09:44.17 847.98 3
193 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 2 0-2045112 25-06 09:39.13 847.78 12
194 17551095 GERRIT TULS A AMMERSTOL 1031327 9-1633215 25-06 09:36.31 847.77 6
195 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 2 9-1719865 25-06 08:14.13 847.57 10
196 12069002 GEBR VERHEIJEN A AMSTERDAM 1073516 9-1535803 25-06 10:26.43 847.48 5
197 16040659 W. VAN DEN BOSCH B BLEISWIJK 1033694 0-1453725 25-06 09:40.20 847.06 5
198 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 3 1-1712804 25-06 10:08.54 846.94 36
199 13340004 R.T. LETTER H HIPPOLYTUSHOEF 2 0-1407784 25-06 11:42.05 846.87 12
200 20069001 HOEFNAGELS-BEENS C CHAAM 2 0-2032369 25-06 08:51.40 846.52 8
201 16040659 W. VAN DEN BOSCH B BLEISWIJK 2 0-1453709 25-06 09:41.30 846.25 5
202 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 2 0-1365586 25-06 10:26.08 846.07 8
203 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 2 1-1526641 25-06 11:44.43 845.74 30
204 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 5 1-2137869 25-06 09:39.12 845.69 24
205 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 3 1-1526532 25-06 11:45.18 845.37 30
206 9371265 TON WILLEMS B BALGOY 2 1-1012102 25-06 09:55.40 845.27 6
207 8500025 B.J. VOLMER V VREDEN 1107170 1-1703962 25-06 11:09.51 845.27 5
208 18260013 JAC VAN DE BOSCH H HENGSTDIJK 948885 9-1704648 25-06 08:03.01 844.94 42
209 18100258 CEES JOOSSE N NIEUWDORP 955956 1-1230489 25-06 08:11.26 844.91 5
210 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 1028669 0-1419232 25-06 09:37.31 844.89 7
211 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 2 0-2028579 25-06 08:40.13 844.83 17
212 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 6 1-1135558 25-06 09:33.16 844.67 20
213 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 1032085 0-1621931 25-06 09:42.00 844.59 12
214 15179129 COMB V ZUILEN & ZNN ' 'S-GRAVENHAGE 1030060 1-1124177 25-06 09:39.43 844.51 6
215 18500023 J.H.M. ALLEMEKINDERS K KAPELLE 962934 7-1326322 25-06 08:20.19 844.44 4
216 17380132 H.P. VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 2 0-1510151 25-06 09:24.35 843.97 10
217 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 992611 1-1168006 25-06 08:56.09 843.95 16
218 16070820 TOM VAN ZWIENEN C CAPELLE A/D IJSSEL 1024803 1-1154070 25-06 09:34.24 843.88 12
219 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 2 8-1155283 25-06 08:23.42 843.86 14
220 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 3 0-2031769 25-06 09:26.30 843.85 10
221 19831313 RONALD GEERDINK H HOOGERHEIDE 966926 1-1277472 25-06 08:26.23 843.46 7
222 13169074 DUO DE GROOT- LEIJEN E EGMOND AAN DE HOEF 1097692 1-1101985 25-06 11:01.36 843.34 2
223 13160539 P. ZUURBIER H HEILOO 4 1-1102758 25-06 11:03.38 843.20 8
224 22580201 B. GIEBELS S ST. OEDENRODE 2 9-3948872 25-06 09:23.03 843.08 12
225 15039274 COMB KOSTER-SOMMELIN D DELFT 2 0-1419212 25-06 09:40.21 842.93 7
226 13160002 C.J. VAN DER LAAN C CASTRICUM 1091984 0-1396240 25-06 10:56.36 842.19 14
227 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 6 0-2043875 25-06 09:44.38 841.93 24
228 13160012 M. TROMP E EGMOND BINNEN 1094587 0-1397286 25-06 11:00.06 841.93 6
229 2259175 COMB REKKER-WESTRA B BERLIKUM 2 9-4201923 25-06 12:51.21 841.67 13
230 2270571 J.S.OUTHUIJSE H HARLINGEN 1174387 9-1201984 25-06 12:35.38 841.47 6
231 19351565 JOHN VAN BRAGT B BREDA 2 0-2003843 25-06 09:05.39 841.42 4
232 18100015 SJAAK DE VOS ' 'S-HEERENHOEK 2 9-3931101 25-06 08:14.46 841.10 10
233 17380132 H.P. VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 3 0-1510119 25-06 09:29.45 840.37 10
234 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 4 1-1095154 25-06 11:32.33 840.24 14
235 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 4 9-1454596 25-06 10:18.57 840.18 36
236 16140827 J.P. VAN NEDERPELT K KLAASWAAL 1004428 1-1158968 25-06 09:15.39 840.07 10
237 15030007 M.V.D.HELM P PIJNACKER 1028600 8-1054364 25-06 09:45.21 839.43 11
238 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 1054420 0-1298608 25-06 10:16.17 839.32 14
239 14259002 COMB NIESTEN-NIEMARK U UITGEEST 3 1-1113947 25-06 10:56.59 839.17 12
240 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 1059869 1-1018969 25-06 10:23.17 838.98 9
241 18421158 E. ULIJN W WATERLANDKERKJE 2 6-3613324 25-06 07:55.57 838.86 8
242 7130017 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 1062603 0-1317845 25-06 10:26.52 838.77 14
243 8700782 JOOP STEENTJES S SILVOLDE 2 1-1717354 25-06 10:46.52 838.65 6
244 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 3 1-2131895 25-06 07:48.40 838.64 15
245 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 3 0-1365641 25-06 10:37.50 838.32 8
246 16371226 A.H.M. POT R ROTTERDAM 1021520 0-1369207 25-06 09:38.48 838.14 9
247 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 2 1-2136130 25-06 09:49.59 838.02 36
248 10240899 JAY LISSENBERG U UTRECHT 3 0-1326419 25-06 10:24.07 837.77 10
249 18590890 H. ZEGERS S SLUISKIL 938016 9-3907674 25-06 07:59.53 837.60 8
250 14250344 J. SNEEKES D DRIEHUIS 1079629 0-1414779 25-06 10:49.19 837.37 4
251 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 3 1-1039607 25-06 10:21.13 837.10 11
252 21670002 NICO PRONK M MILL 1036095 8-3850080 25-06 09:57.50 837.02 4
253 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 5 1-1589508 25-06 11:43.25 837.01 19
254 18260013 JAC VAN DE BOSCH H HENGSTDIJK 2 0-2028951 25-06 08:13.49 836.90 42
255 6580381 B. KASTELEIN H HENGELO 2 7-1730149 25-06 11:48.18 836.65 6
256 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 2 9-1794013 25-06 10:20.29 836.52 14
257 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 5 0-1364838 25-06 10:29.51 836.34 26
258 18260614 ANGELO VD VEEKEN C CLINGE 2 0-2034330 25-06 08:09.17 836.31 11
259 6170001 H. KUIPERS B BORNE 3 1-1572768 25-06 11:49.05 836.28 10
260 2260658 J. BUWALDA N NIJEMIRDUM 1145976 1-1465911 25-06 12:10.45 836.02 16
261 19280008 C. SUIJKERBUIJK L LEPELSTRAAT 977892 6-1590768 25-06 08:50.06 835.73 2
262 19800988 WEGREST. NAPOLEON BV H HANK 1014142 1-1276233 25-06 09:33.37 835.64 9
263 2260658 J. BUWALDA N NIJEMIRDUM 2 0-1041701 25-06 12:11.23 835.64 16
264 15170944 R.E. MEHMED ' 'S-GRAVENHAGE 1031423 1-1123725 25-06 09:54.21 835.60 3
265 21281263 G.A. KNOOP E EST 2 0-1612468 25-06 10:02.43 835.40 3
266 25810333 TH. DAALMANS E ELSLOO 965089 0-1723609 25-06 08:35.23 835.30 5
267 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 2 1-1166441 25-06 09:12.59 834.93 14
268 16169050 MUDDE - HERPST K KRIMPEN AAN DEN IJSS 2 8-1064843 25-06 09:45.16 834.75 6
269 10579002 G&J V NIEUWAMERONGEN V VEENENDAAL 1063016 9-3914975 25-06 10:33.32 834.70 7
270 17660002 D. VAN DAM Z ZEGVELD 1050719 8-1131942 25-06 10:20.23 833.65 8
271 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 2 0-1470138 25-06 09:10.43 833.63 16
272 21309001 COMB VOS-VAN WANROOI G GEFFEN 7 1-2137813 25-06 09:57.21 833.28 24
273 18500040 OTTO ZEGERS K KAPELLE 962957 0-1537377 25-06 08:35.59 833.02 3
274 21130954 GEORGE SCHENK D DEN BOSCH 1025231 1-1298996 25-06 09:51.22 832.60 8
275 22010662 JOHAN MEULENDIJKS B BAKEL 4 1-2141569 25-06 09:42.08 832.33 10
276 24500109 M.J.M. DEGENS H HEERLEN 969219 0-1766916 25-06 08:44.34 832.26 7
277 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 3 1-1178523 25-06 09:26.57 832.16 13
278 15010341 TH.H. BURGER ' 'S-GRAVENZANDE 1020099 0-1416863 25-06 09:46.05 832.00 6
279 17530010 VINCENT VORK N NOORDEN 1056777 0-1515122 25-06 10:30.16 831.93 8
280 17381359 I VAN DER RHEE A ALBLASSERDAM 2 8-1116070 25-06 09:47.08 831.62 8
281 17660002 D. VAN DAM Z ZEGVELD 2 9-1697515 25-06 10:23.38 831.51 8
282 15420932 S. VAN DER HULST-WIR V VOORHOUT 1055063 1-1140121 25-06 10:28.57 831.45 9
283 23090707 MICHAEL SCHMELL H HUCKELHOVEN 994303 1-1346502 25-06 09:16.04 831.31 4
284 17681205 W. VAN DER VELDEN B BOSKOOP 1041072 1-1225810 25-06 10:12.30 831.20 5
285 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 1031388 0-1613611 25-06 10:02.02 830.40 18
286 21519266 VERSTEEGDE-DOMMELEN B BOEKEL 1026409 1-2125724 25-06 09:56.31 830.08 9
287 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 4 1-1526611 25-06 12:10.06 830.07 30
288 18350473 W. DE VRIES M MIDDELBURG 956750 7-3707683 25-06 08:32.55 829.85 4
289 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 4 0-1219408 25-06 09:46.53 829.83 10
290 18590750 A. DE BRUIJNE S SLUISKIL 938469 1-1243405 25-06 08:11.08 829.67 4
291 13169001 J. HOMMES & ZONEN A AKERSLOOT 4 1-1100537 25-06 11:17.21 829.67 24
292 21280044 RAYMOND SCHALKWIJK L LEERDAM 1036527 1-1024502 25-06 10:09.37 829.48 8
293 14259002 COMB NIESTEN-NIEMARK U UITGEEST 4 1-1113936 25-06 11:12.12 829.44 12
294 16070820 TOM VAN ZWIENEN C CAPELLE A/D IJSSEL 2 1-1193491 25-06 09:57.18 828.26 12
295 18590890 H. ZEGERS S SLUISKIL 2 0-2023385 25-06 08:12.56 827.95 8
296 19479001 COMB DE PIJPER H HOEVEN 2 1-1264229 25-06 09:15.25 827.64 25
297 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 4 1-1178499 25-06 09:33.44 827.51 13
298 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 2 9-1035564 25-06 10:07.46 827.15 12
299 18500039 E.R. BREEN K KATTENDIJKE 966474 0-1537381 25-06 08:48.51 826.86 4
300 22580227 JOHAN VAN BOXMEER S ST. OEDENRODE 1014041 1-2144706 25-06 09:46.48 826.57 4
301 16220682 C. VAN DEN BOS M MIDDELHARNIS 2 0-1468029 25-06 09:25.11 826.42 4
302 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 1017134 8-1126692 25-06 09:50.50 826.38 15
303 11289024 COMB. HARTOG L LAREN 1075692 8-1740042 25-06 11:01.46 826.33 9
304 16220500 JAN POLDER M MIDDELHARNIS 3 9-1637069 25-06 09:25.29 826.28 14
305 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 2 8-3834634 25-06 09:08.57 826.00 23
306 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 3 1-2136303 25-06 10:08.01 825.91 36
307 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 3 0-1745721 25-06 10:37.28 825.40 14
308 15399001 J.M. DE WIJS & ZN D DEN HOORN 2 1-1135850 25-06 10:02.40 825.13 12
309 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 2 9-1614872 25-06 10:05.19 824.31 10
310 21309258 COMB.F&J V.SCHIJNDEL N NULAND 1031381 1-2138002 25-06 10:11.20 824.23 2
311 18260013 JAC VAN DE BOSCH H HENGSTDIJK 3 9-1704692 25-06 08:31.18 824.19 42
312 17640078 FLIP HOOGERVORST T TER AAR 1054894 1-1219929 25-06 10:39.57 824.17 4
313 17559004 VERHEIJ & ZN L LOPIK 1037091 1-1027094 25-06 10:18.32 824.05 9
314 17561307 NIKO HELDEROP P PAPENDRECHT 1017524 1-1216269 25-06 09:55.12 823.77 4
315 19471218 L. ROKS S STANDDAARBUITEN 990412 9-3915968 25-06 09:22.19 823.75 6
316 18591097 C. DE MUL S SAS VAN GENT 936142 0-1546820 25-06 08:16.39 823.60 6
317 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 1017817 8-1034055 25-06 09:56.10 823.37 10
318 13079070 VERTELMAN EN ZNN H HOOGKARSPEL 5 1-1095169 25-06 11:59.56 823.32 14
319 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 3 9-3922088 25-06 09:13.20 822.96 23
320 15369075 P.SOLLEVELD & PALOMA M MAASDIJK 2 8-1034002 25-06 09:56.54 822.88 10
321 23460027 HERMAN HENDRIX B BROEKHUIZENVORST 1031252 1-1025213 25-06 10:13.23 822.78 6
322 21370408 M. LOURENSSEN B BERGHEM 1039008 0-4097611 25-06 10:22.58 822.67 4
323 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 6 1-1589615 25-06 12:07.27 822.30 19
324 19479001 COMB DE PIJPER H HOEVEN 3 1-2115266 25-06 09:23.20 822.19 25
325 21281328 G. VAN TUYL H HELLOUW 1031639 1-1305106 25-06 10:15.37 821.62 18
326 10209486 C.J.J. VAN WIJK & ZN B BENSCHOP 2 0-1322417 25-06 10:30.34 821.55 20
327 17050706 GERO DIJK A ALBLASSERDAM 1020524 1-1184251 25-06 10:02.14 821.52 8
328 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 5 1-1526628 25-06 12:24.27 821.46 30
329 12069338 COMB VERWEIJ-DE HAAN M MIJDRECHT 6 1-1067928 25-06 10:52.53 821.44 26
330 16269082 GEBR. HAGENS A ACHTHUIZEN 3 8-1072144 25-06 09:28.36 821.29 16
331 12050007 PETER HOMAN Z ZWANENBURG 1075167 8-1010210 25-06 11:09.28 821.07 5
332 12640046 E. VAN VEEN A ALKMAAR 1099368 1-1101866 25-06 11:39.17 820.86 5
333 16269040 JAN EN TWAN NOBELS A ACHTHUIZEN 2 0-1469986 25-06 09:28.32 820.79 7
334 17189445 GEBR. BRAS D DORDRECHT 1014543 1-1197049 25-06 09:56.13 820.68 19
335 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 5 8-1061846 25-06 09:44.08 820.39 25
336 6530596 LUUK BECKER N NIJVERDAL 1125184 0-1164979 25-06 12:11.39 820.31 4
337 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 6 0-1515947 25-06 10:47.38 820.29 21
338 14259002 COMB NIESTEN-NIEMARK U UITGEEST 5 1-1113661 25-06 11:28.12 819.45 12
339 16379211 KOOTKAR P. EN ZN R ROTTERDAM 2 0-1472216 25-06 10:07.57 819.35 20
340 18100363 P. HERMES L LEWEDORP 958548 7-3704139 25-06 08:50.06 819.20 10
341 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 3 0-1545005 25-06 08:58.09 819.19 14
342 20139001 NIEUWENHUIZEN & ZN. S SPRANG-CAPELLE 1011131 9-1004911 25-06 09:54.26 819.11 10
343 21301530 MEVR VERHOEVEN H HEESCH 1032538 0-1615276 25-06 10:20.35 819.10 3
344 12100891 O. PALS B BOVENKERK 1068738 0-1369229 25-06 11:04.50 819.06 14
345 18500028 F.H. JANSSENS K KAPELLE 2 0-2026943 25-06 08:55.59 818.72 6
346 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 4 1-2136172 25-06 10:19.23 818.46 36
347 19831313 RONALD GEERDINK H HOOGERHEIDE 2 1-1277465 25-06 09:01.26 818.44 7
348 18320618 JO MELIS Z ZOUTELANDE 952961 1-1236652 25-06 08:44.24 818.41 6
349 4131233 JAAP MAZEE E ENS 4 1-1534042 25-06 12:22.38 817.97 21
350 20130370 TH. VAN DEN VELDEN W WAALWIJK 1014042 0-2013421 25-06 09:59.45 817.94 4
351 16829052 COMB H. & J. ROMIJN Z ZUIDLAND 1005449 9-1655063 25-06 09:49.18 817.90 10
352 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 1047799 1-1003339 25-06 10:41.23 817.71 19
353 17189445 GEBR. BRAS D DORDRECHT 2 1-1197242 25-06 10:00.53 817.60 19
354 18160036 H. LINDENBERG Y YERSEKE 966489 1-1232812 25-06 09:02.21 817.43 10
355 17681205 W. VAN DER VELDEN B BOSKOOP 2 1-1225785 25-06 10:33.41 817.37 5
356 19790460 KEES DE GRAAF E EETHEN 5 9-1755870 25-06 10:05.40 817.32 10
357 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 2 0-1466261 25-06 08:58.46 817.01 23
358 25810210 L. MARTENS S STEIN 966508 1-1413313 25-06 09:03.11 816.87 4
359 20069111 COMB. AARTS B BAARLE NASSAU 986366 9-3922805 25-06 09:27.43 816.72 8
360 18160017 J.J. LINDENBERG Y YERSEKE 4 0-1545013 25-06 09:01.46 816.68 14
361 19530025 FR. BELLETER N NISPEN 974526 0-6117518 25-06 09:13.35 816.47 5
362 22470683 J. POPPELIERS H HAPERT 988117 8-1259413 25-06 09:30.22 816.38 6
363 10109071 COMB STEENBEEK & ZN D DE BILT 2 1-1018911 25-06 10:58.34 816.18 9
364 13260020 K.DROOG A ANDIJK 1126134 1-1108963 25-06 12:19.57 816.07 5
365 25380022 FR. HEYNEN S SUSTEREN 980462 1-1415645 25-06 09:21.27 816.07 2
366 12020032 G.J. VAN ZELDEREN D DE KWAKEL 1060462 9-1529783 25-06 10:59.34 816.01 15
367 8750008 ANTOP Z ZEVENAAR 1070419 8-1678450 25-06 11:12.02 815.85 2
368 17559004 VERHEIJ & ZN L LOPIK 2 1-1027096 25-06 10:31.19 815.76 9
369 8650235 J. SIVAL Z ZETTEN 1057541 1-1712412 25-06 10:56.43 815.55 2
370 21281336 TEAM OPIJNEN O OPIJNEN 1035259 0-1491266 25-06 10:29.31 815.48 4
371 17380132 H.P. VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 4 9-1663651 25-06 10:06.47 815.41 10
372 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 6 1-1159654 25-06 09:52.06 815.09 25
373 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 5 9-1683527 25-06 10:21.04 814.85 10
374 19950453 A KLIJS A ACHTMAAL 975575 1-1280001 25-06 09:17.19 814.80 10
375 25770230 JAN DRIESSEN S STEIN 966697 0-1721602 25-06 09:06.27 814.78 2
376 8650383 HEIKAMP & V. DOORN Z ZETTEN 5 1-1713047 25-06 10:58.15 814.75 36
377 15391137 A.W.M. VAN DIJK H HONSELERSDIJK 7 1-1133180 25-06 10:18.09 814.53 20
378 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 3 1-2129651 25-06 09:23.26 814.49 17
379 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 6 9-1270184 25-06 12:27.49 814.34 36
380 8030025 D. ALTENAAR G GIESBEEK 2 8-1637360 25-06 11:21.33 814.23 10
381 18261024 WIJNAND GEERS H HULST 945616 0-2018712 25-06 08:41.57 813.82 6
382 16149004 COMB D. BAKKER EN ZN P POORTUGAAL 2 9-1648221 25-06 10:04.21 813.74 9
383 19350411 C.J.DE HEIJDE M MADE 1004922 1-2131387 25-06 09:55.04 813.66 9
384 17110939 RON KRIJGSMAN H HOOGBLOKLAND 1030435 9-1664497 25-06 10:26.34 813.57 5
385 22209287 VAN HAM-BARTELS W WINTELRE 998680 1-2126177 25-06 09:47.35 813.53 4
386 22589111 VERHAGEN V/D STEEN S ST. OEDENRODE 3 7-3744517 25-06 10:08.18 813.08 10
387 12649011 KAPTEIN-SOETERBROEK A AKERSLOOT 4 0-1382968 25-06 11:45.56 812.77 21
388 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 2 8-1054732 25-06 10:27.28 812.63 5
389 19350845 CH. DUDOK L LAGE ZWALUWE 1005970 0-2004045 25-06 09:58.05 812.52 2
390 8490128 E. V. AALTEN H HUISSEN 1065208 1-1532527 25-06 11:11.03 812.49 3
391 12060076 MIKE PEEREBOOM A AMSTELVEEN 2 9-1533398 25-06 11:18.28 812.38 9
392 12480007 FRED VAN PAREEN A AMSTERDAM NOORD 4 0-1372032 25-06 11:31.57 812.36 12
393 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 7 1-1159671 25-06 09:56.19 812.31 25
394 10471212 A.J. VAN AMERONGEN B BUNNIK 4 0-1335314 25-06 10:59.48 812.25 11
395 15530764 AAD ZWINKELS K KWINTSHEUL 1025683 0-1431023 25-06 10:23.12 811.97 11
396 21511459 A. VAN LEUKEN N NISTELRODE 3 9-1034663 25-06 10:31.06 811.96 12
397 18500447 SJAAK DE KEIJZER H HANSWEERT 960421 8-3826450 25-06 09:02.52 811.94 4
398 18290925 S. DIJKEMA W WEMELDINGE 966790 1-1235072 25-06 09:10.47 811.89 5
399 17380965 WALTER VERHEIJ H HENDRIK IDO AMBACHT 3 0-1510186 25-06 10:13.52 811.86 17
400 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 1049474 0-1525149 25-06 10:52.48 811.78 8
401 22590239 E. TIMMERMANS V VALKENSWAARD 994087 0-1648486 25-06 09:44.38 811.74 4
402 19831852 PH. GEERDINK H HOOGERHEIDE 965841 9-1757951 25-06 09:09.55 811.69 3
403 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 4 7-1382424 25-06 09:30.07 811.55 23
404 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 8 1-1159473 25-06 09:57.37 811.46 25
405 16149044 A. SAARLOOS & ZN K KLAASWAAL 4 0-1459589 25-06 09:59.15 811.23 18
406 17660903 TIM HAGE W WOERDEN 2 0-1525114 25-06 10:53.43 811.21 8
407 4330021 PIETER WOORD U URK 3 0-1129714 25-06 12:30.59 810.97 24
408 15429206 GEBR. VAN DIJK N NOORDWIJK 2 0-1440825 25-06 10:58.13 810.81 18
409 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 4 0-1298671 25-06 11:01.38 810.08 14
410 23120912 RUUD BEUNEN O OHE EN LAAK 983146 0-1657871 25-06 09:33.40 810.06 4
411 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 4 0-1543203 25-06 08:28.02 809.88 15
412 11281021 G.J.A DE KLERK A ALMERE 1091238 1-1054391 25-06 11:47.28 809.84 9
413 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 5 9-3922014 25-06 09:32.56 809.66 23
414 24449082 GEBR. SAYA M MAASTRICHT 952847 9-1112093 25-06 08:57.06 809.49 3
415 13340004 R.T. LETTER H HIPPOLYTUSHOEF 3 0-1407708 25-06 12:44.27 809.27 12
416 21670006 DOUWE ROETERS V VEGHEL 1021994 9-4076227 25-06 10:23.15 809.02 4
417 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 6 1-1526912 25-06 12:45.45 809.02 30
418 18160026 PETER OELE O OUDELANDE 952297 0-2018394 25-06 08:57.14 808.93 4
419 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 2 0-1484023 25-06 10:17.47 808.67 15
420 16221246 R. VAN DEN BOS S STAD A/H HARINGVLIET 2 1-1166309 25-06 09:51.38 808.64 5
421 18109004 COMB. FRANSE ' 'S-HEER ARENDSKERKE 2 1-2101648 25-06 09:09.11 808.54 9
422 4040667 ARJAN BEENS G GENEMUIDEN 7 9-1264749 25-06 12:46.40 808.49 30
423 15530111 RAOUL BOULAND W WATERINGEN 3 9-1614829 25-06 10:29.57 808.32 10
424 19280006 MEVR M VAN GEEL N NIEUW VOSSEMEER 4 9-3930152 25-06 09:32.41 808.28 17
425 12410724 N. TETTEROO P PURMEREND 2 8-1760500 25-06 11:54.31 808.09 5
426 4100440 H. KALTER I IJSSELMUIDEN 7 1-1532499 25-06 12:38.36 808.06 36
427 11010006 JACOB MEIJERS N NEDERHORST DEN BERG 1071393 0-7024686 25-06 11:26.20 807.79 2
428 16041352 BEN DE KEYZER B BERKEL EN RODENRIJS 3 0-962 25-06 10:35.06 807.77 5
429 18160026 PETER OELE O OUDELANDE 2 9-3901350 25-06 08:59.09 807.61 4
430 24509004 GROLLEMAN&GROLLEMAN L LANDGRAAF 970836 1-1404045 25-06 09:22.14 807.53 10
431 25630512 GEERT SCHMITZ S SIMPELVELD 962974 1-1407857 25-06 09:12.39 807.42 9
432 19559002 COMB. VAN BAAL O OUD GASTEL 987458 9-3917620 25-06 09:43.33 807.04 3
433 17530441 SIL VAN VLIET T TER AAR 7 1-1212928 25-06 11:09.16 806.74 21
434 10319002 MEVR WOUTERSE & ARIE V VARIK 1037812 1-1034195 25-06 10:46.47 806.52 10
435 6540115 JELLE JELLEMA N NIJVERDAL 7 1-1589561 25-06 12:34.33 806.32 19
436 25570039 J. STEVENS S SCHINVELD 2 0-1714855 25-06 09:29.24 805.98 5
437 23370496 J. THEELEN B BUGGENUM 999982 1-1360920 25-06 10:00.51 805.89 3
438 16750218 AD FORTUIN S STRIJEN 5 1-1178419 25-06 10:06.33 805.73 13
439 8180004 HENK ZWEERS S S-HEERENBERG 1071244 1-1687103 25-06 11:29.48 805.57 2
440 23460027 HERMAN HENDRIX B BROEKHUIZENVORST 2 1-1025218 25-06 10:40.18 805.48 6
441 24449082 GEBR. SAYA M MAASTRICHT 2 0-1695352 25-06 09:03.03 805.42 3
442 21280861 A. POULISSE K KERKDRIEL 2 0-1613550 25-06 10:41.19 804.94 18
443 18350236 J.C. HOEK M MIDDELBURG 956415 1-2105057 25-06 09:08.49 804.51 6
444 8030025 D. ALTENAAR G GIESBEEK 3 1-1674098 25-06 11:38.56 803.66 10
445 21371128 J. VAN HEUMEN O OSS 3 1-2139495 25-06 10:46.22 803.53 12
446 19530016 F. KNETSCH R ROOSENDAAL 980446 9-3918029 25-06 09:40.38 803.23 2
447 15429206 GEBR. VAN DIJK N NOORDWIJK 3 1-1139523 25-06 11:10.40 803.11 18
448 17530068 G. EPPING N NIEUWVEEN 1056555 1-1212026 25-06 11:15.37 803.09 10
449 18509144 COMB. KRIJGER & ZN S SCHORE 3 9-1775976 25-06 09:17.03 803.08 10
450 11050005 MARTIJN SCHUERINK A AMERSFOORT 3 0-1274339 25-06 11:38.32 803.05 3
451 15400510 D.W. DEN ENGELSMAN M MAASSLUIS 1015372 1-1137095 25-06 10:24.37 802.91 3
452 21130954 GEORGE SCHENK D DEN BOSCH 2 6-3640298 25-06 10:37.12 802.72 8
453 9039227 COMB. KROON & ERREN V VEN-ZELDERHEIDE 2 1-1003345 25-06 11:05.23 802.68 19
454 9019173 TH. & B. BURGERS W WEURT 5 0-1298602 25-06 11:13.39 802.66 14
455 10579002 G&J V NIEUWAMERONGEN V VEENENDAAL 2 0-1317046 25-06 11:24.53 802.35 7
456 6530596 LUUK BECKER N NIJVERDAL 2 1-1588400 25-06 12:42.23 802.34 4
457 18109004 COMB. FRANSE ' 'S-HEER ARENDSKERKE 3 9-3901445 25-06 09:18.53 802.00 9
458 23120084 HANS BODELIER O OHE EN LAAK 983336 1-4105187 25-06 09:46.10 801.96 4
459 12060373 G. RIGTER A AMSTELVEEN 4 0-1365606 25-06 11:36.37 801.45 8
460 11390012 HAN VOERMAN S SOEST 1070561 1-1058137 25-06 11:35.47 801.45 5
461 21309157 VAN SCHIJNDEL & ZNN G GEFFEN 5 0-2042138 25-06 10:46.34 801.17 36
462 17460005 D.BOELHOUWER JR R ROTTERDAM 6 8-1066259 25-06 10:42.37 801.16 10
463 17630694 ARCO VAN VLIET A AMMERSTOL 2 1-1185157 25-06 10:47.30 800.88 5
464 18500811 C. PAAUWE K KRUININGEN 960622 8-1154915 25-06 09:19.29 800.86 6
465 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 9 1-1159655 25-06 10:14.11 800.74 25
466 22591471 W. VERBAAL V VALKENSWAARD 994095 8-1267072 25-06 10:01.47 800.54 5
467 23121276 L. GRISPEN S STEVENSWEERT 985187 0-1659007 25-06 09:50.45 800.48 2
468 19351298 R. DE LEEUW M MADE 4 0-2003579 25-06 10:15.24 800.46 10
469 16140185 A.P. OVERWATER S STRIJEN 10 1-1748082 25-06 10:14.50 800.32 25
470 17140006 P. V.D. BOOGAARD K KAMERIK 1052544 0-1524932 25-06 11:15.22 800.19 5
471 2270571 J.S.OUTHUIJSE H HARLINGEN 2 0-1042836 25-06 13:47.40 800.17 6
472 14259002 COMB NIESTEN-NIEMARK U UITGEEST 6 1-1113977 25-06 12:00.13 800.16 12
473 24040006 F. MERTENS N NUTH 966104 0-1684403 25-06 09:27.27 800.12 3
474 7360679 G. VAN 'T GOOR ' 'T HARDE 1110355 8-5008029 25-06 12:27.55 800.02 4
475 25810333 TH. DAALMANS E ELSLOO 2 9-1142396 25-06 09:26.26 799.95 5
476 17350301 C. MUILWIJK H HARDINXVELD GIESSEND 2 0-1505463 25-06 10:38.01 799.91 9
477 12649008 COMB ZOMERDIJK-BERK N NOORDBEEMSTER 2 0-1401127 25-06 12:15.43 799.64 10
478 15369199 GEBR MIDDELBURG N NAALDWIJK 1021182 8-1033851 25-06 10:37.04 799.63 5
479 18421336 MARTIN DE POORTER S SLUIS 5 1-1239968 25-06 08:42.51 799.56 15
480 16220488 J. KOESE S SOMMELSDIJK 996742 0-1466528 25-06 10:06.44 799.48 12
481 7130017 CORNE VAN OEVEREN O OVERBERG 2 0-1102401 25-06 11:29.07 799.48 14
482 19800988 WEGREST. NAPOLEON BV H HANK 2 1-1276250 25-06 10:28.50 799.27 9
483 16750048 H. DE JONG S STRIJENSAS 1003124 1-1159690 25-06 10:15.28 799.01 5
484 18421158 E. ULIJN W WATERLANDKERKJE 3 7-3748449 25-06 08:51.56 798.79 8
485 12480007 FRED VAN PAREEN A AMSTERDAM NOORD 5 0-1372026 25-06 11:54.36 798.77 12
486 17561366 PETER V.SINTMAARTENS P PAPENDRECHT 3 8-1126722 25-06 10:33.51 798.47 15
487 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 6 0-2011088 25-06 09:50.05 798.38 23
488 24440881 L. VAN BOGAERT M MAASTRICHT 954289 0-1694601 25-06 09:15.21 798.33 2
489 7510274 E. FLEMING L LOCHEM 1103019 9-1389779 25-06 12:22.28 797.86 3
490 21280043 GERARD SCHALKWIJK L LOPIK 1039038 9-1488018 25-06 11:02.27 797.76 17
491 6541234 HENK LEEFTINK N NIJVERDAL 1124871 1-1590437 25-06 12:50.36 797.44 8
492 17070509 R.A.M. DE JONG R ROELOFARENDSVEEN 1052957 1-1733601 25-06 11:20.38 797.31 11
493 11289024 COMB. HARTOG L LAREN 2 9-1520568 25-06 11:49.14 797.26 9
494 18160888 CARLO DOMINICUS G GOES 3 1-2101975 25-06 09:28.27 796.94 23
495 17140006 P. V.D. BOOGAARD K KAMERIK 2 9-1696916 25-06 11:20.53 796.85 5
496 17660002 D. VAN DAM Z ZEGVELD 3 0-1524655 25-06 11:18.36 796.84 8
497 21130954 GEORGE SCHENK D DEN BOSCH 3 1-4001876 25-06 10:46.42 796.79 8
498 19959037 GEBR MAAS & ZN Z ZUNDERT 7 9-3922058 25-06 09:52.37 796.74 23
499 7130477 J. DOPPENBERG JR. V VOORTHUIZEN 2 9-1366730 25-06 11:56.05 796.73 11

NPO Inkorf Lokaal Plaatsnaam DuivenGezet DuivenGemeld Percentage
429 Nieuwleusen 109 18 16.5
617 Borne 99 22 22.2
713 Voorthuizen 136 28 20.6
751 Lochem 34 4 11.8
823 Didam 10 2 20.0
850 Lichtenvoorde 12 3 25.0
865 Zetten 154 47 30.5
1020 IJsselstein (UTR) 74 20 27.0
1139 Soest 89 21 23.6
1264 Wormerveer 296 80 27.0
1536 Maasdijk 108 26 24.1
1539 Naaldwijk 193 46 23.8
1542 Noordwijkerhout 150 29 19.3
1614 Klaaswaal 114 43 37.7
1622 Middelharnis 172 44 25.6
1738 Hendrik ido ambacht 261 90 34.5
1766 Woerdense verlat 199 59 29.6
1850 Kruiningen 241 110 45.6
1859 Hoek 215 88 40.9
1980 Werkendam 117 36 30.8
1983 Hoogerheide 219 93 42.5
2013 Kaatsheuvel 82 23 28.0
2128 Velddriel 114 26 22.8
2139 Oss 245 75 30.6
2201 Helmond 56 21 37.5
2259 Valkenswaard 47 10 21.3
2312 Echt 55 19 34.5
2337 Neer 63 11 17.5
2404 Beek (LB) 107 38 35.5
2444 Gronsveld 34 10 29.4
2449 Heerlen 70 24 34.3
2563 Simpelveld 59 14 23.7
Totaal - 3934 1180 30.0

Ad Fortuin uit Strijen (Zuid-Holland)
Wint met “Joep" de 1ste Nationaal en 1ste Internationaal winnaar Pau ZLU.


.


.
De laatste jaren werd het lossen van de duiven in Pau op de geplande vrijdagen vaker wegens slechte weersomstandigheden in de omgeving van Pau uitgesteld. Ook week men uit naar een losplaats elders in het zuiden van Frankrijk. Zo werd b.v. in 2021 uitgeweken naar Mont de Marsan en afgelopen jaar naar het westelijker gelegen Bordeaux. Dit doet een beetje afbreuk aan de klassieker Pau welke toch een wereldfaam heeft. Inrichter Colombe Joyeuse te Brussel had afgelopen winter in overleg besloten om voor een nieuwe losplaats te kiezen welke iets noord-oostelijker is gelegen in Pau. Dit in de hoop om het slechte weer welke in de oude omgeving vaker voorkwam te omzeilen. Er werd een keuze gemaakt voor de zeer geschikte locatie n.l. op de l‘Hippodrome du Pont-Long gevestigd in Pau in de Pyrénées-Atlantiques. Deze internationale paardenrenbaan heeft een lengte van 865 meter en in de zone rondom deze renbaan geen obstakels zoals hoge bomen en/of hoogspanningsleidingen. Eigenlijk ideaal om er te lossen. Daarnaast is het bestuur van de ZLU heel wat uurtjes bezig geweest om alle voorbereidingen te treffen om alle werkzaamheden rondom de nationale/internationale ZLU vluchten op een perfecte wijze te laten verlopen.

Dit jaar waren de voorbereidende vluchten voor de marathon vluchten, zoals deze van het nationale/internationale ZLU-fond programma, aan de zware kant. Een moeilijk begin met uitgestelde en afgelaste vluchten. Nadien wekelijks vluchten met een noord-oostelijke wind en later ook zomerse temperaturen. Dan gaan de kilometers naar huis zwaarder tellen.

In 2022 namen 15.436 duiven deel aan het internationale concours en werd er ingemand door 6 landen. Engeland en ook Luxemburg waren, na een jaar van afwezigheid (o.a. Corona), ook toen weer van de partij. Helaas zien we dit jaar dat er in haast alle deelnemende landen minder duiven werden ingemand. Een terugloop tussen 17 en 21 % doch met een uitzondering voor Engeland, waar er 122 meer aan deze klassieker deelnemen. Internationaal betekende dit 2.905 duiven minder in de wedstrijd. Internationaal staan er nu 12.631 duiven in concours.

Het aantal deelnemende duiven in Nederland was t.o.v. verleden jaar 1001 minder. Dit jaar gingen 3.934 duiven de manden in. De laatste 10 jaar zagen men een duidelijke toename aan de deelname aan dit internationale concours. Helaas dit jaar dus een aanzienlijke terugloop.

Vrijdagmorgen (23 juni) was er in Pau en omgeving een lage bewolking met mist. Het was helaas niet mogelijk om de duiven die ochtend vroeg te lossen en daarom werd het lossen uitgesteld tot zaterdag. De verwachting voor zaterdag en zondag waren beter. Op zaterdag was er op de losplaats geen bewolking en haast windstil met een temperatuur van en ca. 16 °C. Op de vluchtlijn geen bewolking en een zwakke wind, overwegend noordoost. De temperatuur zou oplopend naar 28 °C in de namiddag. Besloten werd om te lossen om 7.20 uur.

Tegen de avonduren werden de Pc‘s, Laptops en I-Phones e.d. weer ingeschakeld om op de site van Pipa de eerste aankomsten in Frankrijk te zien verschijnen en het verloop te kunnen volgen. Deze eerste aankomsten geven een indicatie wanneer er in de overige landen duiven verwacht kunnen worden. Na een eerste aanmelding begint de spanning dan weer op te lopen. Wie pakt waar een vroege duif of wellicht de nationale/internationale zege…

Een foute melding verscheen even na half zes bij de “Aanmeldingen" op PIPA en werd later weer verwijderd. Op vele plaatsen ging het hart toen al sneller kloppen. Dan toch, een kwartiertje voor 20 uur verscheen de eerste melding. De bekende liefhebber uit Rollot (dept. Somme) n.l. Gerard Ledoux klokte om 19.43 uur twee duiven op een afstand van 733 km. Dit gaf voor beiden een gemiddelde snelheid van 986 m/min. Even later volgden twee meldingen van Philippe Bazille uit Ailly le Haut Clocher. Deze pakte om 19.44 en 19.51 uur een duif op 771 km en dit zou snelheden geven van 1036 en 1026 m/min. De snelste duif in Frankrijk werd geklokt door Noyelle Hervé uit Preures op 821 km aan een snelheid van 1044 m/min.

De eerste Belgische duif werd gemeld door Christian Cuvelier uit Tournai een stad aan de Schelde in de provincie Henegouwen. Zij werd gemeld om 21.38 uur op een afstand van 658 km. Snelheid 997 m/min. Ook uit Engeland kwam een melding van de bekende fondspeler Mark Gilbert uit Winkfield. Hij klokte zijn duif om 21.45 uur op een afstand van 902 km. Snelheid 1041 m/min. In totaal kwamen er op de eerste vliegdag 215 duiven aan, waarvan er 18 uit België werden gemeld en 2 uit Groot Bretagne. In Duitsland was het Freialdenhofen en Zonen uit Aldenhofen die zondagmorgen om 8.06 uur de eerste duif klokte op 981 km, snelheid 871 m/min. Luxemburg volgde met Humbberto Alves die zondagmorgen om 8.56 uur op 861 km klokte, Snelheid 732 m/min.

Op de eerste vliegdag duiven klokken in Nederland bleek helaas niet mogelijk. Het werd dus zondagmorgen om de eerste melding uit Nederland op de meldlijst van de ZLU te zien verschijnen. En deze kwam uit Strijen in Zuid-Holland. Om 5.04.57 zag de alom gekende fondster Ad Fortuin zijn eerst-getekende “Joep" op de klep landen. Hij had de afstand van 1004 km afgelegd met een gemiddelde snelheid van 1062 m/min. Goed voor de nationale en de internationale overwinning!!

Vroeg uit de veren.
Zaterdag avond had Ad al snel begrepen dat er geen duiven in Nederland zouden aankomen en zeker niet op de verdere afstanden. Toch bleef hij samen met zijn echtgenote Willeke gezellig op het terras genieten van de koffie en fris. Tot 23 uur bleef hij buiten. In de tuin liet hij daarna een lamp branden om de omgeving te verlichten mocht er toch een duif in de nacht doorvliegen. De kleppen bleven open en het systeem aanstaan. Ad weet als geen ander dat op de tweede vliegdag de eerste duiven al heel vroeg op de wieken kunnen gaan. Zondagmorgen was hij dan ook al om 5 uur present op het duivenplein en liep naar het hok toe. Bij het hok werd hij gepasseerd door een duif welke zo snel binnenliep dat Ad hem niet herkende. Kijkend op het systeem zag hij dat het “Joep" was. Helaas had Ad hem niet zien aankomen. In het NIC was niemand zo vroeg bereikbaar zodat hij privé moest bellen om te melden. Daarna kon hij achteroverleunend gaan genieten van de overige aankomsten, met in zijn hoofd de gedachte “héél vroeg te zitten"

Ad had 13 twee-jaarse nestduiven voor deze eerste ZLU-marathon ingekorfd in het NIC in Klaaswaal. Deze ploeg bestond uit 8 doffers en 5 duivinnen. Van de 8 doffers werd er van 4 doffers ook de duivin ingemand. Deze 4 koppeltjes zaten op een jong van ca. 3 à 4 dagen. De overige 4 doffers zaten op een jong van ca. 14 dagen. Hiervan bleef de duivin thuis. Na de eerste aankomst om 5.04 uur klokte hij om 8.04, 9.26, 9.33, 10.06, 11.24 en 11.31 en staan als 1- 51-277-297-438-786 en 816 op de meldlijst. Het waren 3 doffers en 4 duivinnen.


.


.
De “Joep" wint 1ste Nationaal en 1ste Internationaal Pau
De doffer welke voor dit huzarenstukje zorgde draagt de naam “Joep", vernoemd naar een neefje. Hij werd ingemand op een jong van ca. 3 à 4 dagen oud. Zijn duivin is “Yfke" en was de tweede aankomst bij Ad (51ste Nat.). “Yfke" vloog afgelopen jaar al een 1ste Narbonne Sector 2 (1981 d) en werd 3de Nationaal (6261 d). “Joep" was niet aan zijn proefstuk toe en won verleden jaar 3de Nat Bergerac S2 (5655 d) - 27ste Nat. Bergerac (25618 d) en 159ste Nat. Agen jaarlingen (6174 d).

Zijn vader is de “371" van ‘19 ofwel “Son Loyd" en een pure Batenburg-van de Merwe
Gr. vader. “Loyd", van Team de Jaeger. Winnaar 1ste Internationaal Barcelona 2018 (15.707 d). Golden Wing winner en Euro Diamond winner
Gr. moeder is “Dena", Batenburg-van de Merwe en een dochter van “Sumerian Fighter" 1ste Int. Barcelona 2017.

Zijn moeder is het “277" van ‘20. Batenburg-v.d. Merwe.
Gr. vader “New Laureaat" PEC/Batenburg-v.d. Merwe. 1ste Intern. Barcelona 2012.
Gr. moeder is “"Nationaalke Agen" 1ste Int. Agen 2017 (13189 d).
Na deze krachtexplosie zal hij als “Lord New Laureaat" naar het kweekhok van Hugo Batenburg verhuizen.

Zie ook stamkaart.
.

.
Een rijke erelijst op de ZLU vluchten.
Na zijn intrede in het fondwereldje IN 2012 won Ad in 2018 de 1ste nationaal Agen bij de jaarlingen met “New Miss Laureaat" afkomstig van Batenburg-v.d. Merwe. En we hadden in 2019 het genoegen om Ad te mogen interviewen toen hij met nestduivin “Willeke" zowel de 1ste Nationaal (2692 d) als 1ste Internationaal St. Vincent (10597 d) wist te winnen. Zij stamde uit “Golden Monar Boy" een samenkweek met Etienne Meirlaen Deurne/Batenburg-v.d. Merwe. (Lijn Monar en Wittenbuik) Haar moeder “Yvette" was eveneens een samenkweek met Etienne Meirlaen/Batenburg-v.d. Merwe (lijn Bonte Narbonne en Montali) En afgelopen jaar stond er haast geen maat op en werd Ad winnaar Nationaal Perpignan met “Mels", eveneens een pure Batenburg-v.d. Merwe. Vader is een zoon van voornoemde “Willeke" en moeder is “Miss Urk" afkomstig van Pieter Woord en Louw van de Berg uit Urk (uit de twee internationale winnaars Perpignan (2017) en Pau (2018)).

.


.
Daarnaast won Ad de 1ste Narbonne in Sector 2 (1981 d) en werd 3de Nationaal (6261 d) met nestduivin “Yfke", uit zoon “Special One" (Batenburg-v.d. Merwe) x dochter “New Laureaat". En op Marseille werd Ad de Grootmeester van de vlucht. Toen pakte hij vijf 1:10 prijzen van de 8 inzetten tegen 3312 duiven. Op St. Vincent NPO van 16 juni jl. werd Ad de Grootmeester Sector 2 met een 5 op 5 uitslag. De lijst met regionale, nationale en internationale kopprijzen is inmiddels haast een boekwerkje geworden.

.


.
Hokinstallatie aan de Kooilandsedijk
In de tuin aan de Kooilandsedijk bouwde Ad op zijn “Ad Fortuin plein" zijn kweek- en vlieghokken. Een stenen hok met drie afdelingen. Op twee afdelingen zitten dit jaar slechts 9 koppels vliegduiven en op de derde afdeling van dit hok zijn de ca. 60 jonge duiven ondergebracht. Dan een tweede hok in de schuur welke eveneens uit drie afdelingen bestaat. Links zitten 12 koppels overjarige duiven welke straks Agen en Barcelona vliegen. In het midden zitten 6 koppels kweekduiven en de rechtse afdeling is voor een 30-tal koppels jaarlingen en enkele losse duiven. Agen zal hun eerste fondopdracht zijn.

.


.
Eenvoudige verzorging
Duivenliefhebbers uit Strijen zorgden ervoor dat er een nieuwe ster aan het duivenfirmament verscheen. Eerst speelde Ad mee op de programmavluchten en in 2012 is hij, mede door toedoen van Hugo Batenburg en Jaap van der Velden, zich gaan toeleggen op de grote fondvluchten en met accent op de ZLU vluchten. Hij heeft een drukke baan als projectleider en is vaak onderweg. Daarnaast nog parttime Supply Agent voor Nederland bij PIPA. Zodoende werd er gekozen voor een heel eenvoudige verzorging van zijn duivenkolonie. Soms steekt zoon Cas, of Hugo Batenburg of een clubgenoot een helende hand toe mocht Ad verhinderd zijn of op vakantie gaan. In de namiddag, rond 17 uur, gaan de jonge duiven los. Als de eerste marathon vluchten in aantocht zijn gaan alle vliegduiven er in de avonduren uit en dit vanaf een anderhalf uur voor zonsondergang. Naarmate de zomer vordert gaan ze er eerder uit. Een pigeonflyer helpt om ze gedurende de training in de lucht te houden. Tijdens het vliegseizoen beschikken de vliegduiven over een volle bak, gevuld met de Jellema mengeling van Beyers. Na de vlucht een eiwitpoeder en twee à drie keer per week Wonder Pigeon en soms Optima over het voer. Een geelkuur geeft hij als ze op eitjes zitten. Hij controleert een week voor de vlucht de duiven op geel m.b.v. een eigen microscoop. Eens per 6 weken loopt hij bij de dierenarts Göbel-van Sluis binnen voor een controle.

.


.
Nog steeds het bijhuis van Batenburg-v.d. Merwe
Zoals alom bekend is, is het hok van Ad Fortuin bevolkt met de beste afstammelingen uit de kweek- en vliegduiven afkomstig van Hugo Batenburg-v.d. Merwe uit Klaaswaal. Elk jaar komen er koppel eitjes uit de kweek- en vliegduiven van Hugo om ze in Strijen verder uit te testen. Deze eitjes legt Ad dan onder voedster koppels. Inmiddels zijn er al heel wat topduiven ontsproten uit deze eitjes. En de topper verhuist dan weer naar Klaaswaal om het kweekhok te versterken. Gezien Hugo Batenburg afgelopen jaar een algehele verkoop hield, kweekte Ad zelf zijn ploeg jonge duiven. Deze kweekte hij uit zijn 6 kweekkoppels en beste vliegduiven. Eitjes werden daartoe overgelegd. Komende jaren zullen er wel weer duiven vanuit Klaaswaal richting Strijen verhuizen.

Tenslotte.
Voor Ad kan het nieuwe vliegseizoen al niet meer stuk. Om de eerste ZLU-marathon vlucht al meteen te openen met een nationale en internationale overwinning, daar kan men alleen maar dromen. Voor Ad werd deze droom al heel snel een waarheid. 25 Juni 2023 zal voor hem een dag zijn om niet snel meer te vergeten.
Ad. Proficiat.

Marcel Görtzen
Wedvlucht: Internationaal - PAU
gelost: 24-06-2023, 07:20 uur
Nederland 3993
Belgie 3086
Duitsland 1086
Frankrijk 4060
Engeland 381
Luxemburg 25
Internationaal 12.631 Duiven

.


.
Lossing Pau om 07.20 uur
Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie over wat cookies zijn, welke cookies op onze website worden gebruikt en wat ze bijhouden is beschikbaar in het onderdeel cookies van ons privacy statement    Akkoord Niet akkoord